Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי יצאתי קצת מבולבל:?

נגיד האצה חזקה מהמקום זה הורס?חוץ מצמיגים זה יכול להרוס עוד משו? גיר לדוגמא?

אם אני רוצה לשמור על האוטו אני צריך "לקרוע" אותו מידי פעם?(שורף פיח מהמנוע וכ'ו)

ומה הורס בגיר רגיל? ומה הורס באוטומט?

תודה לכולם!

פורסם

כל מכונה שמפעילים אותה פעולה נמרצת יותר השחיקה שלה גדולה יותר. אם אתה מאיץ חזק על בסיס קבוע הבלאי של המכונית שלך יהיה גבוה יותר מאשר מי שלא.

ספיציפית למכונית:

1. אין שום בעיה להאיץ חזק, רק אל תעשה זאת כל הזמן. אם תאיץ רק כשאתה צריך תאמין לי שלא ייקרה שומדבר רע לרכב שלך. אם תנהג כל הזמן כאילו אתה במירוץ, יהיו לזה השלכות, בעיקר לצמיגים (בגיל 21 הייתי גומר זוג קדמיים ב-15 אלף ק"מ...).

ספיציפית להאצה חזקה מהמקום ("פתיחה") - זה מנהג לא בריא. לנסות לשחרר הרבה כוח ביציאה מהמקום מעמיס על המכללים יותר מכל פעולה אחרת. יש סיבה עניינית להאצה מאוד חזקה מהמקום?

2. מה שמאוד לא בריא למנוע זה לעבוד בטורים גבוהים כהשמן עוד לא בטמפ' עבודה אידיאלית (היום פחות מבעבר, כי השמנים יותר טובים ומנגנוני הסיכוך במנועים יותר יעילים). ברב המכוניות אין מד טמפ' שמן כאשר מכוון "חום מנוע" מראה למעשה החום של נוזל הקירור ("מים"). לכן, גם כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה קבועה (של נוזל הקירור), השמן עדיין לא בטמם' אידיאלית, בה הצמיגות שלו נכונה והוא מספק הגנה אידיאלית. לשמן לוקח כ-10 דקות להגיע לטמפ' עבודה אופטימלית.

לכן, רצוי לא לנהוג אגרסיבי במעלה הסל"ד ב-10 הדקות הראשונות.

3. אני לא יודע אם זה עוד נכון בימינו שדרושה נסיעה מאומצת מידי פעם כדי "לשטוף" את המעברים מפיח. בכל מקרה, זה בטח לא מזיק לתת למנוע להתאמץ מידי פעם (אבל רק לאחר שהשמן התחמם - כן?!).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכי הורס זה להניע לנסוע שתי דקות ולכבות אז לכל אלה שחושבים שהרכב שלם במצב מעולה כי כל הקילומטרז שלהם נעשה בנסיעות קצרות בתוך העיר -טעיתם

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...