Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קירקושים מחלקי הפלסטיקה ברכב בזמן שמיעת מוזיקה ברכב

DevilUser
שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי דייהטסו שרייד שנת 98.

האוטו במצב יחסית מצויין כמו חדש.

אבל (תמיד יש אבל), חלקי הפלסטיקה למיניהם והדלתות כל הזמן חורקים ומצייצים.

כרגע מותקנת אצלי מערכת חלשה מאד מאד ברכב ובקרוב אשתדרג, רציתי לשאול איך אוכל לפתור את בעיית הקירקושים?

האם רק בידוד יעזור לי במקרה הזה?.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון כן, אין משהו אחר,זאת הבעיה אבל יש פה שרשור שעולה 500 שקל גליל אבל עבודה עצמאית,

אני אישית מעדיף לעשות לבד,כיף,אבל לא ניראה לי שתיהיה בעיה שתיקנה את החומר ותיתן לבעל מיקצוע ויעשה לך את זה,עם אתה רוצה להשתדרג בעתיד סאב וופר וכ' אז תעשה איטום,עם יהיה לך סאב תחשוב מה יהיה לך,אז תאטום מעכשיו ותחסוך לך את הכאב ראש לעתיד

נ.ב:

איטום זה לא רק לרעשים, גם אקוסטיקה ככה האוטו יותר אטום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

יש לי דייהטסו 99. אותו דגם בעקרון.

הפלסטיקה בדגם הזה היא במילים פשוטות חרא.

יש לי גם רעש עם הנסיעה כשאני נוסע ללא מוסיקה. זה בעקר מגיע מהקדמיים ומהמגש.

לגבי המגש - יש דרך קלה לפתור את זה. קנה גומיות דביקות והדבק על נקודת המגע בין המגש לפלסטיק כשהוא נסגר.

לגבי דלתות קדמיות - הרעש פחות מורגש. אם אתה שם קומפוננט אז או שתתקין חזק ותבודד פתחים עם סיליקון או תקנה ערכות בידוד מיוחדות. 100 ש"ח לרמקול אם אני לא טועה.

אגב אצלי יש מגבר + סאב + אחוריים + קומפוננט וכשאני שומע אז אין רעשים ( אולי בגלל שהרעש של המוזיקה מביס אותם ).

בכל מקרה אל תדאג, לך על מערכת נורמלית, לא יקרה כלום.

אגב - אם אתה לוקח סאב לרכב אל תעז לקחת 12 אינצ'. לאוטו הזה מתאים 8 גג 10.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון שלי עם איטום

יש מקרים שלא תמיד זה עוזר לחלוטין,

אבל זה כן משפר הרבה ומוריד את רמת הרעשים.

כמו כן זה תלוי איך אתה עושה את האיטום , אם אין לך מושג איך עדיף לתת לבעל מקצוע לעשות זאת.

VW Polo 1.2 TSI

זה לא הגודל, זה הביצועים! :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

לגבי המגש - יש דרך קלה לפתור את זה. קנה גומיות דביקות והדבק על נקודת המגע בין המגש לפלסטיק כשהוא נסגר.

לגבי דלתות קדמיות - הרעש פחות מורגש. אם אתה שם קומפוננט אז או שתתקין חזק ותבודד פתחים עם סיליקון או תקנה ערכות בידוד מיוחדות. 100 ש"ח לרמקול אם אני לא טועה.

אגב אצלי יש מגבר + סאב + אחוריים + קומפוננט וכשאני שומע אז אין רעשים ( אולי בגלל שהרעש של המוזיקה מביס אותם ).

בהצלחה

אותו סיפור בערך כמו אצלי.

תודה על העצות בקשר למגש האחורי.

ובקשר לסאב. ראיתי אצל חבר נכנס אצלו קיקר C12 עם תיבה 28 ליטר ועוד יש מספיק מקום בבגאג'.

עוד שאלה, בנית במה מאחור לשים את הסאב עליה ? כי פשוט יש גלגל רזבי מעליו חתיכת עור או מה שזה לא יהיה וזהו.

לא נראה לי שאשפר להניח שם משהו חוץ משקיות של הקניות בסופר (אמא גם משתמשת ברכב), נראה לי שאני יהיה חייב לבנות שם פלאטה כדי שיהיה משטח יציב ושיהיה אפשר להרים אותה בשביל הגלגל הרזרבי.

ועוד שאלה קטנטנה: איזה מידה של קומפוננטים התקנת מלפנים?, האם 6.5 נכנס שם עם טיפה מאמץ או שרק 5.25?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איטום עם חומרי איטום למינהם כמו דיינמט ו הגליל ב 500 ש"ח שניקרא רפה-בנד, לא עוזרים במניית רעשי פלסטיק. זה שני דברים שונים. פה יעזור לך מציאת מקור הרעש ובידוד שלו. בעזרת ספוגים המיועדים לזה. רצוי שהחומר לא יספוג מים כש מדובר בבידוד דלתות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שכבר נאמר, חומרי איטום לא יעזרו, אולי ספריי זפת של דיינמאט ודומיו על דיפוני הדלת מבפנים.

סגור את האוטו, תגביר לווליום המקסימלי, בדוק כל אחד ואחד מן הרעשים מהיכן בדלת הוא מגיע.

לאחר מכן פרק את הדיפונים ומצידם הפנימי על כל חיבור בין פלסטיקה ומגע עם הדלת שים נקודה של סיליקון (לא ממליץ ספוג מהסיבה שרומן נתן), בדוק חיזוק של ברגי ידיות וכו'.

אצלי ביונדאי הייתה קורת חיזוק בדלת שהרעישה בכל פעם שהיא נטרקה.

סיליקון בינה לבין הדלת פתר את הבעיה. בדוק עוד נק' חולשה שכאלו בחלקי המתכת שבדלתך.

אל תתקמצן, רק זכור להשאיר את הדלת לייבוש 10 שעות או יותר במקום מאוורר על מנת למנוע ריח רע באוטו ולא לאבד את הקשיחות של הסיליקון לאחר ייבושו.

מעבר לזה - רק להרכיב וגמרנו.

תומר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

לגבי קומפוננט: התקנתי GBL 6.5 והכל נכנס סבבה. בהתקנה שים לב שמבצעים התקנה חזקה עם זיפות רצוי.יש את זה ברכב אוטומטי העיקר שידעו לנצל את זה.

לגבי סאב, אצלי ברכב זה 8 אינצ' בזוקה. קשרתי אותו לאוזניים שמחזיקות את מגש העץ הקטן ועוד נשאר מלא מקום בבגז'.

לא ממליץ 12 אינצ'. זה אוטו קטן ו-8 מספיק. מה שקובע זה לא הגודל אלא החברה הנתונים והאיכות.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רואה סיבה לפסול סאב של 12". פותח השרשור יבחר סאב לפי העדפות האזנה שלו. ההבדל בגודל של תיבות אטומות הוא לא כזה משמעותי.

יואב

יואב :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...
היי,

בהצלחה

יש לי גם בעיה במגש האחורי באוטו שהוא קופץ ועושה רעשים עם הדפיקות של הסאב, מה הכוונה לשים גומיות דביקות?

ואם כן איפה אפשר לרכוש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...