Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל שלום

אני לא מתלונן ואם זה "נשמע" ככה אז אני לא.ברור שמהיום שרוכשים רכב רק מפסידים כסף אם ננסח זאת ככה.אבל רציתי לדעת אם מחכה לי בעיה רצינית שמצריכה טיפול באלפי ואלפי שקלים ואם כן,אני מצטער אבל אני לא מעוניין ואני חושב שזו מחשבה יותר מהגיונית.

הבעיה שתוארה אמנם אינה רלוונטית כרגע אבל באופן כללי ציינתי שזה לא הוגן מבחינת היצרן להעלות רכבים על הכביש שבחלק לא קטן מהם הגיר עושה בעיות רציניות אחרי לא המון ק"מ.בייחוד לא לחברה כמו פולקסווגן.סיירתי בפורום וגיליתי שהרבה אנשים העלו בעיות בגיר ברכבים כמו פאסאט וגולף.ברור לי שרכב משומש מצריך טיפול גדול בהרבה מחדש ולא ציפיתי לדבר אחר.אבל תסכים איתי שהבעיה בגיר שמצטיירת כבעיה סדרתית לא הוגנת והיא לא כמו הבעיה שלהם בחלונות החשמליים למשל שאמנם גם,אינה הוגנת מייצרן מכובד כזה,שמוכר רכבים במחירים קצת מעל הממוצע,אבל סבילה (ואף אם אני זוכר הוכרה לבסוף ככשל בתכנון).

בכל זאת להחליף גיר בחלק מהמקרים אחרי 100K זה קצת לא פייר בלשון המעטה.

בקשר לפוקוס,אז א' כמו שאמרתי היא עברה 125 אלף ק"מ כבר לייתר דיוק ועדיין נוסעת כמו חדשה מכל הבחינות,ולמען האמת,יותר מהנה לנהיגה מהגולף שלי.כה שאני אוהב אותה הפוקוס בהרבה יותר מהנה לנהיגה.ב' לא איכפת לי היכן הפוקוס תהיה עוד מעט או בעתיד הרחוק כי היא רכב של חברה וגם אם יילך לה הגיר לא איכפת לי כי לא יעלה לי גרוש להחליפו,מה גם שהם יבואו לקחת אותה וגם יחזירו אותה עד לחניה בבית...:-) אבל בכל מקרה וטפו טפו טפו היא מגלה אמינות בלתי רגילה.

קצת משונה לראות כאן מישהו שמנסה להקדים תרופה למכה שעוד לא נולדה. מאמציך הכנים למצוא בעיה במקום שכנראה איננה, ראויים בהחלט להערכה. גם התעקשותך להתעלם מנסיונם של אלו שמנסים להרגיע אותך, פשוט מבורכת. אם תרשה לי אנסה להצטרף אליהם מנקודת מבט שונה קצת. הצעד היותר נבון שתוכל לעשות הוא למכור את הפולקסוואגן שלך ולחפש פוקוס או משהו אחר שיתאים לך יותר. הקבעון שהצלחת לגבש לא ייתן לך רגע של שקט עם האוטו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא בנושא הקדמת תרופה למכה אני בעד.

הייתי מברר את הנושא, ואם אכן יש בעיה כזו בחלק ניכר מהגירים האוטומטיים הוותיקים והפתרון שימנע בעיה כזו בעתיד הוא החלפת הקולר לאחד מוגדל,הייתי בהחלט עושה זאת ולא טומן את הראש בחול.

בנושא דיכאון כללי מהרכב והשוואתו לרכב צעיר ב4-5 שנים שלא עבר בידיים נוספות אני בהחלט נגד.

HAIMO,אני רוצה להכין אותך לעוד משהו: בקרוב ככל הנראה תצטרך להחליף תרמוסטט כמו רוב הגולפים בגיל של הגולף שלך ,

וזה לא יהיה בחינם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חיים שלום,

קיבלתי את דו"ח הבדיקה וביצעתי המרה לקובץ PDF המצורף.

לאחר עיון בדו"ח אינני רואה שבוצע איבחון ממוחשב לתיבה וגם לא מופיעים שום ערכים הקשורים לחיישנים של התיבה ובמיוחד הנתונים של טמפ' נוזל ATF של התיבה.

המלצתי גש למומחה לתיבות אוטומטית ובעל מכון שהינו חבר הפורום בשם ספי לשם בדיקה יותר רצינית.

ייתכן שיש צורך לבצע כיוונון בסיסי א/גם החזרת הערכים הבסיסים כםי שנקרא בשפה המקצועית Initiating basic setting.

בפעם הבאה שאתה סורק ממסך תבחר באפשרות PDF ולא PSD קובץ בפורמט אדובי פוטושופ.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

למה אתה חושב שצריך להחליף את כול הפלטה ? בקשר למחיר צור קשר עם המחסן של צ'מפיון.

משומש לא מומלץ לרכוש מכיוון שלעולם לא תדע מה מצבו.

פורסם

שלום לכולם

תודה על השבחים,אני בסך הכל רוצה להקדים תרופה למכה אך ורק בכדי שהרכב יחזיק אצלי מעמד הרבה זמן וזאת בשל האהבה הגדולה שלי אליו...לפני שרכשתי אותו (כשהשתחררתי מהצבא,דבר שקרה לפני 5 חודשים) יכולתי לרכוש פיג'ו 207 חדשה דנדשה ובחרתי לרכוש את הגולף שהייתה בערך החלום שלי מאז שהוצאתי רישיון נהיגה.בגלל זה אני מאוד "דואג" לגבי הרכב ומעוניין שיישמר אצלי במשל כמה שיותר זמן וכמובן שינסע כראוי.בגלל זה אני רוצה לברר כמה שיותר על הבעיה בגיר שבהתחלה חשבתי שקיימת,ועכשיו אכן רק מעוניין להקדים תרופה למכה כמו שאמרתם.אינני משווה רכב בן 7 שנים לפוקוס,אלא שסך הכל התפלאתי כיצד רכב שעבר יותר ק"מ (הפוקוס) עדיין נוסע (נגיד מבחינת נוחות נסיעה,היגוי וכד') טוב יותר.אין מצב שאחליף את הגולף בפוקוס :-).

מרק,תודה על העיון.יש אפשרות שהבדיקה הממוחשבת נעשתה לגיר בנפרד ולא נכנסה למה ששלחתי לך?מפני שהבוחן אמר לי במפורש שלא מצא שום בעיה בגיר בבדיקה הממוחשבת.מצאת בעיות נוספות שמצריכות התייחסות מיוחדת?ושאלה אחרונה-הבעיטה שתיארתי בהתחלה מוכרת לך מרכבים אחרים?

אני אלך בימים הקרובים לבדוק את הגיר,ואף שוקל להתקין קולר גדול יותר.הבעיה שלי היא שאם לא אלך לחבר הפורום ספי לבדיקה אני לא יודע שמי כן אפשר לבטוח...אתם יודעים איך זה,כל אחד יכול להמציא בעיות שלא קיימות...

תודה רבה לכולם,אם למישהו יש משהו נוסף אני אשמח

פורסם
מה נחשב לטמפ' "בריאה" ומה כבר נחשב חריג?

בין 60-120 מעלות צלזיוס כמו כן יש לבדוק לחצים במצב R וגם D ולהשוות לנתוני הייצרן.

פורסם
מסתבר שלפיו הגיר בועט רק כאשר מניעים את הרכב וישר משלבים ל-"D" ולא תוך כדי נסיעה.זה אכן מורגש מאוד וכאשר הרכב קר ומניעים אותו ומייד מכניסים להילוך, מורגשת בעיטה די חזקה והרכב כביכול "מזנק" קדימה בצורה ממש לא בריאה...

אבל כאשר מחכים כמה וכמה שניות לאחר ההתנעה ונותנים לסל"ד לרדת אל מתחת ל-1000 הרכב כבר אינו בועט כמעט, או שבועט בצורה הגיונית נקרא לזה.כמו כן הוא לא בועט למשל כאשר המנוע כבר בטמפ' עבודה,ונגיד מכבים אותו ומניעים שוב ומשלבים להילוך.

בסה"כ אתה מתאר תופעה די נורמלית. כשהמנוע קר סיבובי המנוע גבוהים יחסית, אז מופעל על הרכב יותר כוח ע"י המנוע ואתה מרגיש את ה"מכה". כאשר המנוע מתחמם סיבובי המנוע יורדים, פחות כוח מועבר למנוע ואתה לא מרגיש ה"מכה". יכול להיות שאצלך זה מוגזם כי סיבובי המנוע גבוהים מדי או תושבות נגמרות. תכתוב כמה סל"ד יש לך כשהרכב קר ואז חברים כאן יוכלו להגיד לך אם זה סביר או לא.

פורסם

שלום

אם אינני טועה בלוח המחוונים בגולף בין 1000 ל-2000 סל"ד ישנן 5 שנתות שכל אחת "מסמלת" 200 סל"ד,שוב, אם אני לא טועה.אצלי כאשר מתניעים מד הסל"ד עומד על 1200 סל"ד ולאחר משהו כמו 10 שניות יורד לסביבות ה-800

פורסם

לי זה נראה תקין. אם המוסכניק גם לא זיהה סיבובי סרק גבוהים מדי כנראה שמדובר בתושבת אחת או יותר פגומות. אם זה מפריע לך תחליף אותן וכמובן שלא מזיק לבקר את אחד המומחים שהציעו לך.

פורסם
שלום לכולם

תודה על השבחים,אני בסך הכל רוצה להקדים תרופה למכה אך ורק בכדי שהרכב יחזיק אצלי מעמד הרבה זמן וזאת בשל האהבה הגדולה שלי אליו...לפני שרכשתי אותו (כשהשתחררתי מהצבא,דבר שקרה לפני 5 חודשים) יכולתי לרכוש פיג'ו 207 חדשה דנדשה ובחרתי לרכוש את הגולף שהייתה בערך החלום שלי מאז שהוצאתי רישיון נהיגה.בגלל זה אני מאוד "דואג" לגבי הרכב ומעוניין שיישמר אצלי במשל כמה שיותר זמן וכמובן שינסע כראוי.בגלל זה אני רוצה לברר כמה שיותר על הבעיה בגיר שבהתחלה חשבתי שקיימת,ועכשיו אכן רק מעוניין להקדים תרופה למכה כמו שאמרתם.אינני משווה רכב בן 7 שנים לפוקוס,אלא שסך הכל התפלאתי כיצד רכב שעבר יותר ק"מ (הפוקוס) עדיין נוסע (נגיד מבחינת נוחות נסיעה,היגוי וכד') טוב יותר.אין מצב שאחליף את הגולף בפוקוס :-).

מרק,תודה על העיון.יש אפשרות שהבדיקה הממוחשבת נעשתה לגיר בנפרד ולא נכנסה למה ששלחתי לך?מפני שהבוחן אמר לי במפורש שלא מצא שום בעיה בגיר בבדיקה הממוחשבת.מצאת בעיות נוספות שמצריכות התייחסות מיוחדת?ושאלה אחרונה-הבעיטה שתיארתי בהתחלה מוכרת לך מרכבים אחרים?

אני אלך בימים הקרובים לבדוק את הגיר,ואף שוקל להתקין קולר גדול יותר.הבעיה שלי היא שאם לא אלך לחבר הפורום ספי לבדיקה אני לא יודע שמי כן אפשר לבטוח...אתם יודעים איך זה,כל אחד יכול להמציא בעיות שלא קיימות...

תודה רבה לכולם,אם למישהו יש משהו נוסף אני אשמח

חבל על הזמן. פשוט החלטת שהגיר שלך דפוק, או בדרך לשם ומה שלא תעשה, לא יושיע אותך מהקבעון הזה. לכן לא נותר לי אלא לחזור על המלצתי הקודמת. צא מהגולף, עבור לפוקוס או משהו יפני. תמיד יש משהו, שתוך מספר כזה או אחר של שנים/קילומטרים, ישבוק חיים לכל חי. בשביל מה לחיות במתח כזה ?
פורסם

רועי שלום

אני לא יודע מאיפה הסקת שאני בטוח שהגיר שלי דפוק...

בשורה התחתונה,לאחר שנדפק לי אותו חיישן נאמר לי במוסך שצפוייה בעיה עם הגיר בעתיד הקרוב או הקצת יותר רחוק.אמנם לא הבנתי בצורה מדוייקת את הדברים שנאמרו לי במוסך אך עדיין,נאמר לי שצפויות בעיות עם הגיר האוטומטי.

לכן פניתי לחברי הפורום,תחילה כמו שאמרתי עם מידע קצת שגוי ולאחר מכן תיקנתי את עצמי.

סך הכל אני חושב שזה יהיה לא פחות מחוסר אחריות ואף מטופש מצידי להתעלם ממה שנאמר לי (על ידי מוסכניק שמטפל ברכבים כאלה כבר 20 שנה ואף נסע על הרכב מס' פעמים) ולקום בוקר אחד ולגלות שבאמת נדפק לי הגיר כי מי שיישא בתשלום ידידי, הוא לא אחר מאשר ואני ולא אתה.

פורסם

אין גיר אוטומטי, או אחר, שלא ייזקק יום אחד לשיפוץ או החלפה. הרצון שלך להקדים את המאוחר, או לנסות למונעו, בגלל שאמר לך מישהו במוסך שהגיר בדרך לעולם שכולו טוב, הוא המוזר לטעמי. קל וחומר שאתה מצרף לכך שלל דיעות, לפיהן גיר אוטומטי בגולף חי על זמן שאול. כל הנסיונות שנעשו כאן, לרבות כאלו של בעלי מקצוע, להרגיע אותך כשלו. אני משוכנע לחלוטין שלו היתה תרופה כלשהיא שמאריכה את חיי הגיר באופן משמעותי, יש להניח שהיצרן, הדואג למוניטין שלו, היה טורח להתקינה במכוניות הרלבנטיות. מכאן המסקנה שאין המדובר בסוג של כשל מובנה בגירים האוטומטיים של VAG. הצורך שלך להאמין בקיומו של כשל כזה, הוא הבעיה.

מכל מקום ובלי כל קשר, גם אם קיימת אצלך בעיה בגיר, הדרך היחידה לנסות ולמנוע החרפתו היא בדיקה ע"י בעל מקצוע מתאים.

לסיכום, המלצתי לך להחליף את הגולף למשהו שאתה משוכנע בעליונותו, כמו הפוקוס שהבאת כדוגמה, נובעת מכך שהדיעה שהכי קשה לשרשה, היא דיעה קדומה.

• תוכן חדש...