Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נזילה קודמת שהגיעה מהרדיאטור. הרדיאטור פורק והתגלה שם סדק קטן בהלחמה שסודר נאמר לי שגם נוקה הרדיאטור

ומולא נוזל קירור חדש. מתי שקיבלתי את הרכב כמות נוזל הקירור הייתה מעל המקסימום ונאמר לי שכמות נוזל הקירור אמורה לרדת ולהיות בין המינימום למקסימום לאחר שיצאו העודפים ואם הרמה תרד לכיוון המינימום או מתחת יש להוסיף נוזל ולהגיע לבדיקה.

כך היה, כמות הנוזל נשמרה בטווח בין המקסימום למינימום, אך במהלך בדיקת חורף אחרונה שעשיתי במוסך פיז'ו בראשל"צ, שמתי לב שכמות נוזל הקירור ירדה והייתה גבוהה במעט מעל למינימום. מיידית הלכתי וקניתי נוזל קירור של פראסטון ורציתי להוסיף אותו למנוע קר כמובן, מתי שהרמתי את מכסה המנוע שמתי לב שרמת נוזל הקירור ירדה מתחת למינימום. מה שבטוח מציין שיש נזילה :?:cry::shock:

השאלה מאיפה יכולה להגיע הנזילה? או יותר נכון כמה זמן לוקח עד שמוצאים את המקום שממנו יכולה להגיע אותה נזילה?

כאמור מדובר ב205 משנת 94 עם 170K, הרכב אצלי כמעט שנתיים והספקתי לעבור איתו פחות מ5,000 ק"מ בזמן זה.

מיד לאחחר הקנייה בוצע ישור קו מסיבי שכלל גם החלפת אטם ראש והחלפת רצועת האלטרנטור.

תודה למגיבים.

פורסם

קודם כל, תרגע.

שנית - מפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי משתנה בהתאם לטמפרטורת המנוע. כשהמנוע חם המפלס גבוה יותר וכשהמנוע קר המפלס נמוך. אם בבדיקת החורף שעשית בדקת את מפלס הנוזל כשהרכב היה חם (סביר להניח שהגעת למוסך בנסיעה והמנוע התחמם בדרך) ואחר כך בדקת שוב כשהמנוע קר הגיוני שתראה הבדלים במפלס.

שלישית - איבוד קטן של נוזל קירור ברכב בן 14 שנים הוא דבר הגיוני לחלוטין. תעקוב אחרי מפלס הנוזל בשבועות הקרובים ואז תדע מה גודל הצרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובה!

כאמור, אם כרגע נוזל הקירור נמצא מתחת למינימום, עדיף אני מניח להוסיף נוזל קירור עד נקודת האמצע שבין המינימום למקסימום ולעקוב אחרי זה? אם הבנתי אותך נכון?

אגב, עד אותה בעיה ברדיאטור, במשך שנה וחצי מפלס נוזל הקירור שמר על אותה רמה תקינה. לכן הדאגה.

יום טוב!

פורסם

אני במקומך בשביל השקדט הנפשי הייתי נגש לביצוע בדיקת לחץ למערכת הקירור במכון לרדיאטורים.

סיבות לאובדן מי קירור רבות יחסית.

פרט לכך,ולהבא תדע שכאשר מתגלה סדק ברדיאטור חבל לחסוך 200-300 ש"ח על תיקון לא כל כך יעיל.

עדיף לקנות חדש ויש לך שקט נפשי ללפחות 10 שנים.(אצלי באפלאוז עדיין הרדיאטור המקורי:טפו,טפו,טפו והרכב שנת 97,כמעט 11 שנים על הכביש -עד בוא הטסט במרץ).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אכן. תבדוק את המפלס כשהרכב קר ותדאג שיהיה בין המינימום למקסימום.

תמשיך לעקוב אחר הכמויות החסרות. אם חסרה כמה נאה של נוזל בין בדיקה לבדיקה - יש בעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...