Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יעקב אתה לא טועה SQL זה המצאה של אליקו ואחריו אלי (SOUNDMAN) ונדמה לי ששומאכר נכנס לעסק אחרי שתמיר צרח היכן הSPL בפורום (פתאום יצאו מהארון עוד כמה שלא העיזו לדבר על SPL לפני כן ):lol:

המושג SQL קיים בעולם הסטריאו לרכב שנים, הוא לא המצאה של אליקו,אלי או כל אדם אחר.

יהיה נכון להגיד שאליקו הוא עוד אחד מיחידי הסגולה שעוד מתעניינים בתחום הזה ברמה הגבוהה ביותר שקיימת.

למעשה, הבורות של אנשים גורמת להם לשייך מיד שSPL= באסים מפוצצים ולא איכותיים.

וכמו שהתאמה SQ= השמעה חלשה יותר של מוזיקה ובלי יותר מידי סאבים.

לא רק שזה לא נכון בכלל כי בתחרויות הSQ הגדולות יש מינימום של DB שצריך להגיע אליו על מנת בכלל להישפט.

וSPL הוא תחום כלכך רחב , שלצערנו עוד לא הגענו לעשירית ממה שאומר בכלל התחום הזה פה בארץ.

בישראל אנשים מכירים SPL ככמה שיותר DB בתדר הבדיקה(הנפוץ בישראל הוא 55HZ) וזהו.

אין ידע שבחו"ל נמדדים בתדרים גם של 40,30HZ או אפילו 80HZ וכו'.

אין מושג לגבי תחרויות MUSICBASS כמו DBDRAG ועוד'.

ועוד רבים ומגוונים התתי-קטגרויות.

אותו דבר קורה גם בתחום הSQ שלאנשים בארץ יש ידע בנושא ששואף לאפס, כל התרדי'ם שאומרים: "מחפש קומפוננט SQ עד 1000 ש"ח" או דברים דומים.

אנשים חושבים שמי שיש לו ברכב מגבר של ג'נסיס אז זה SQ, או שהייבריד זה SQ וK2P זה SPL.

אנשים חושבים שSQ= רכיבים טובים, זה אומנם נכון בחלקו כי להגיע לרמת איכות גבוהה צריך גם רכיבים טובים אבל זה לא הכל.

רכב שיהיה בו ציוד ב20000$ אבל ללא במה,תמונה,שקיפות ונאמנות למקור לא יכול להתחרות בSQ גם אם יתהפך העולם.

כבר יצא לי לשמוע ולראות מערכות שמושקעות בעלויות אסטרונומיות ,רכיבים מעולים ונדירים אבל נשמעים זוועה כי זה פשוט לא מכוון נכון וגם לא מיועד לעבוד בהרמוניה.

מי שמשקיע ברכיבים יוקרתיים לא אומר שהוא דווקא מבין גדול בתחום ויש לו מערכת מכוונת להפליא, זה רק אומר שיש לו כיס מספיק עמוק לא פחות ולא יותר.

הסוד הוא דווקא לקחת דברים בעלויות הגיוניות ולשלב אותם בצורה נפלאה כדי להגיע לתוצאה מעולה.

לענייננו

SQL זה מושג שלוקח את התחום הSPL אל עבר "העוצמה שלא מתפשרת על איכות".

את הקונספט הזה מובילות חברות כמו IMAGE DYNAMICS, RE_AUDIO+US AMPS,FI CAR AUDIO,SOUND SPLINTER , STEREO INTEGRITY ועוד רבות החברות ומגוונות.

http://www.soundsplinter.com/

http://www.stereointegrity.com/

www.ficaraudio.com

http://www.imagedynamicsusa.com/

http://www.reaudio.com/

http://www.usamps.com/

אני ממליץ בחום קצת, אבל קצת לפתוח את האופקים.

under construction..

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לענייננו

SQL זה מושג שלוקח את התחום הSPL אל עבר "העוצמה שלא מתפשרת על איכות".

את הקונספט הזה מובילות חברות כמו IMAGE DYNAMICS, RE_AUDIO+US AMPS,FI CAR AUDIO,SOUND SPLINTER , STEREO INTEGRITY ועוד רבות החברות ומגוונות.

http://www.soundsplinter.com/

http://www.stereointegrity.com/

www.ficaraudio.com

http://www.imagedynamicsusa.com/

http://www.reaudio.com/

http://www.usamps.com/

אני ממליץ בחום קצת, אבל קצת לפתוח את האופקים.

חוץ מאיימיג' דיניימיקס - אין לחברת המוזכרות לעיל יבואן רשמי בארצינו הקטנטונת. אז מסתפקים במה שיש.

פורסם

ניר היציאה שלך נכונה בהחלט , הבעיה היחידה היא שהיא פשוט לא במקום . אם זה היה תרד' על התקנות אני מבין , אם זה היה אליקו שהיה מדבר על זה אני גם מבין , אבל מאז שאליקו ותמיר_א דיברו על SPL כול החוכמולוגים שחושבים שיודעים מה זה SQ , פתאום החליטו שהם רוצים SPL ואח"כ SQL

אתה יודע מתי תהיה ההזדמנות לכתוב מה שאמרת ? כאשר נראה התקדמות כלשהי לנושא של התקנות וכיוונים .

וכאשר נוכל לומר למי שיבקש המלצה על מתקין , הנה יש לך רשימה של X מתקינים , ובסוגריים נוכל לסווג אותם ע"פ כמה אנו חושבים שהם יכולים להביא רכב למקום ראשון באממה במינימום כסף .

אתה יודע מה , אני אישית (אמנם עדיין לא חזר אלי הרשיון ולכן כול הנושא מוקפא ), אבל כשאני חושב על זה בשבילי , אני לא יודע אם יש כאן מישהו , שיעשה את זה ברמה שאני רוצה . אז שקודם יהיו מתקינים ושיהיה ביקוש והבנה למה זה חשוב

אישית זה נראה לי כ"כ עתידי עד שהמשיח כנראה יגיע קודם .

בברכה יהודה

פורסם

ואני חושב שמי שמדבר הרבה = לא עושה כלום.

לא ראיתי כאן את כל החכמים של הפורום שמתפארים בלרשום הודעות ענקיות ואין ספור לינקים ודוגמאות ותמונות,

לא ראיתי אותם נרשמים לתחרות האחרונה שהיתקיימה בעפולה.

והתחרות הזו היא בדיוק הדוגמה והביטוי לדברים שנאמרו לעיל, אנשים עם ג'נסיס וכו' ברכב (אני) נשארים במקום אחרון (כי לא כיוונתי כמו שצריך) וזוכה מקום 1 זו מערכת שעל הנייר נראית קצת יותר ממוצעת כאן בפורום (היי אנרג'י 3 חלקים, GTO75.4 ) מכוונת היטב++.

קצת פרופורציות רבותיי.

פורסם

לשורה תחתונה , אתה טוען שה אינפנטי קפא מדויק באותה מידה כמו ה IDMAX ?

ללא שום קשר בעצומת הווליום (שבזה הIDMAX מנצח בלי הרבה בעיות)

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
ואני חושב שמי שמדבר הרבה = לא עושה כלום.

לא ראיתי כאן את כל החכמים של הפורום שמתפארים בלרשום הודעות ענקיות ואין ספור לינקים ודוגמאות ותמונות,

לא ראיתי אותם נרשמים לתחרות האחרונה שהיתקיימה בעפולה.

והתחרות הזו היא בדיוק הדוגמה והביטוי לדברים שנאמרו לעיל, אנשים עם ג'נסיס וכו' ברכב (אני) נשארים במקום אחרון (כי לא כיוונתי כמו שצריך) וזוכה מקום 1 זו מערכת שעל הנייר נראית קצת יותר ממוצעת כאן בפורום (היי אנרג'י 3 חלקים, GTO75.4 ) מכוונת היטב++.

קצת פרופורציות רבותיי.

אני לא נירשמתי ואני אהב לינקים :)

סתם!

כן אנשים תתחילו להיתייחס ברצינות לדברים. אנחנו אנשים בוגרים פה. יש גם כאלה שיש להם ילדים. זה לא מתאים, לדבר בפורום אודיו ככה. תגוונו במילים גם. מה זה...? מצאתם כמה מילים, טוויטר חד, טוויטר רך, SQ, SQL, SPL. זה הכל? יש עוד הרבה יותר. למה ואיך! תקראו קצת בפורום, תשאלו שאלות רציניות והתשובה תיהיה רצינית ביותר.

פורסם

קצת פרופורציות רבותיי.

1. הכוונה שלי הייתה שאנשים משייכים דברים מסויימים כאילו הם מובנים מאליהם.

לא שאתה לדוגמא לא מבין כלום ובגלל זה אתה חושב שיש לך "SQ" בגלל הג'נסיס- להיפך אני חושב שדווקא אחד כמוך שחוקר ,בודק ולומד הוא יכול לבנות משהו יותר נכון מאשר אחד עם כיס עמוק יותר והישג יד למותגים יוקרתיים.

הכוונה היא שאנשים ישר רצים ומכלילים, לדוגמא:

ג'נסיס = SQ, כלומר אם אנשים יראו רכב עם מגברי ג'נסיס אז זה בטוח רכב של SQ ולא SPL.

למרות שאם הייתי מריץ רכב לעוצמות גבוהות עם סט שדורש הגברה רצינית כנראה שג'נסיס דואל מונו היה אחת מהבחירות הטובות.

כנ"ל גם מגברים מחברות אחרות שנחשבות בפורום לSQ כמו אודיסון,ארק אודיו,זאפקו,מקינטוש ועוד.

כנ"ל גם לגבי השטויות של K2P= SPL.

ויש עוד דוגמאות רבות אחרות.

למרות שבפועל אם תקחו מערכות שמתחרות בDB DRAG לא תמצאו שם מגברים פחות ממה שהזכרתי פה לעיל.

2. זה בדיוק הנקודה שאני חותר אליה, מערכות SQ לא חייבות להיות מפוצצות במותגים סופר יוקרתיים בשביל לגשת לתחרות ולקחת את אחד מהמקומות הראשונים.

ודווקא התחרות האחרונה שהייתה מוגדרת מראש כתחרות חובבנים, כולם נוכחו לדעת שלאו דווקא הכיס קובע את האיכות אלא כל הרעיון של הכיוונים וההשקעה מסביב.

וגם מערכת ממוצעת יכולה להוביל לתוצאות מעולות מול מערכות יקרות יותר מבחינת תקציב.

אבל כל החלוקה הבלתי מובנת הזו שיש בפורום לגבי SQ ו SPL היא פשוט מוטעית ולא נכונה.

אין דבר כזה המלצה למגבר SQ עד תקציב של 3000 ש"ח, למה? כי גם מגבר של לוקסמן עם כיוון גרוע ואלמנטים לא מתאימים ישמע זוועה לעומת מגבר זול יותר אבל עם אלמנטים מתאימים וכמובן כיוון נכון.

כנ"ל גם לגבי SPL, לזרוק XXX בבגאז' עם תיבה שנבנתה מארון בגדים ישן, עם תכנון של יאללה-בוא-נבנה-תיבה + הגברה לא מתאימה ומערכת חשמל מקורית זה לא בדיוק SPL אלא שימוש ברכיבים יקרים ללא תוצאה בהתאם.

והנה גם בדוגמא זו , הגיע תמיר לתחרויות בעבר וגם כיום עם ציוד שמוגדר על ידי כלל המשתמשים בפורום כ"זבל סיני" ונותן לכולם בראש בעלות של כעשירית, וזה רק בגלל התכנון המוקפד של התיבות ושימוש נכון ומנצל של אלמנטים נכונים.

ולכן , אין דבר כזה המלצה לסאב SPL בתקציב של 4000 ש"ח, כי גם זוג פייל מרובעים ב1200 ש"ח יעשו את העבודה טוב יותר מאשר W7 כאשר התכנון והעבודה היא נכונה.

אין פה שחור ולבן, SQ או SPL.

וליהודה,

התגובה שלי היא בדיוק במקום, והסיבה היא שכל התרד' הזה על כל שמונת העמודים שלו הוא מוטעה.

כי אין דבר כזה דיון על סאבים SQ או SPL או SQL.

שמעתי מערכות שמיועדות לתחרות SQ ברמות הגבוהות ביותר עם סאבים חזקים כמו IDMAX או XXX ועוד רבים, ושמעתי גם מערכות לתחרות SQ עם סאבים חלשים כמו W3 או RE AUDIO SX10 ועוד.

העוצמה היא משהו גם של טעם אישי, וכמובן לכל אחד יש משהו ייחודי שמתאים למה שכל מאזין מחפש.

זה בדיוק כמו שאני חושב שאין שום צורך בסאב של 1000 וואט RMS על מנת להשלים סט קדמי של 100 וואט RMS---> אבל אז מגיע עופר שאומר לך שהוא אוהב את הIDMAX והעוצמה שלו בגלל שזה מקנה לו גמישות רבה יותר ביחס לחלקים שבהם יבחר.

זה בדיוק משקף את הטעם האישי והיחודיות.

כי גם עופר וגם אני צודקים, וכל אחד מאיתנו יבחר במשהו אחר בגלל הייחודיות שלו והטעם האישי שלו כמאזין.

שוב, אין פה שחור ולבן--- SQ או SPL או SQL.

under construction..

פורסם
לשורה תחתונה , אתה טוען שה אינפנטי קפא מדויק באותה מידה כמו ה IDMAX ?

ללא שום קשר בעצומת הווליום (שבזה הIDMAX מנצח בלי הרבה בעיות)

יעקב

מוזר עוד לא שומעתי אינפנטי קפא.:?

פורסם
אני ממליץ על Infinity Kappa 12.ממש טוב, מדויק וחזק, קצת פנצ'י.
]

אתה בטוח ?

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

יעקב אולי דיי.

שמעת אותם פעם?

ראית אותם פעם בכלל?

תתחיל להגיב על ציוד שאתה שמעת! וראית. ויש לך נסיון אישי איתו.

ולא לפי שמועות. ודעות של אח של חבר של הדוד שלך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
יעקב אולי דיי.

שמעת אותם פעם?

ראית אותם פעם בכלל?

תתחיל להגיב על ציוד שאתה שמעת! וראית. ויש לך נסיון אישי איתו.

ולא לפי שמועות. ודעות של אח של חבר של הדוד שלך.

אלי שמעתי ראיתי אבל הוא לא ישב ברכב שלי .

אני לא חושב כמוך .

יעקב

פורסם

באחד המפגשים לפני שנה אולי יותר (בעצם בטוח יותר) מישהי הכניס לי לאוטו אינפיניטי קאפה בתיבה אטומה,

למען האמת ללא שום כיוון לא גיין לא חיתוכים כמו שהוא חיברתי אותו במקום הסאב שהיה לי אז, ההבדל היה מטורף, המריחות שהיו קודם נעלמו לחלוטין סאב מאוד מדוייק, קיקים מאוד חדים וברורים בלי "טעויות"

בקיצור, לא יודע להשוות אותו לIDMAX ולא לשום סאב SQ אחר אבל בהחלט אני יכול להגיד שזה סאב מצויין לחובבי הדיוק שביננו (וגם כנראה יהיה הסאב הבא שלי)

פורסם

הוא אכן סאב טוב . אבל בטח שהוא לא IDMAX או פירלס או W6 ושאר החברה . והוא גם לא עולה כמוהם בצדק.

ומאיפה הבאתם את הויכוחון הזה בעניין ה SQL ?

זה ביטוי שקיים תמיד וקיים כבר שנים פה בפורום .. הרבה לפני כל מי שהגיב פה בשרשור.

• תוכן חדש...