Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כשבוע וחצי, הרכב שברשותי עבר תאונה קשה, ופגע חזיתית בגדר בצד הכביש, בניסי ניסים תודה לא-ל יצאנו כולם בלי פגע, (וכאן כמובן המקום להזכיר את חשיבות חגורות הבטיחות, אינני רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא היו כולם חגורים כראוי).

אני מנסה לתאר את כל הפרטים שנראים לי עשויים להיות רלוונטיים, בכדי שהמומחים כאן יוכלו לחוות את דעתם מה עלי לעשות.

בשבוע שלפני התאונה, שמתי לב שמערכת ה ABS "רגישה" יתר על המידה, כוונתי שהיא נכנסת לפעולה מהר מדאי, במצבים שלא היה נראה לי שהיא אמורה לעשות זאת.

התאונה היתה באופן הבא, נסעתי בכביש מהיר במהירות סביבות 100 קמ"ש, עד כמה שזכור לי קצת יותר, וככל הנראה פיספסתי שלט אזהרה לסיבוב מתקרב, כשהרכב שלפני האט לפני הסיבוב וניסיתי להאט גם כן, הרכב לא האט, וכאילו הבלמים לא עבדו כלל, ומכיון שהתקרבתי מהר מדאי לרכב שלפני, לא נותרה לי ברירה אלא לצאת לנתיב השני ולעקוף אותו תוך כדי סיבוב, לאחר השלמת הסיבוב והעקיפה נאלצתי לחזור מיד לנתיב שלי כיון שהגיע רכב מולי בכיון הנגדי, ומחמת המהירות והפניה החדה, הרכב הסתחרר על הכביש (עשה צלחות) כמה פעמים, עד שעף ונתקע בגדר בצד הכביש.

הפגיעה בגדר היתה חזיתית, זאת אומרת נפגע הטמבון וכל החלק הקידמי, המנוע המשיך לפעול ודוממתי מיד, ככל הנראה אין נזק למנוע עצמו, מלבד הרדיאטור ואולי גם המזגן.

כעת הרכב בתיקון והחלפה של כל החלקים שנראה ברור שנפגעו, וזה כולל כל החלק הקידמי - טמבון פנסים 2 כנפיים ומכסה מנוע, ורדיאטור.

אבקש את המלצתכם מה עלי לבדוק הלאה, מיד לאחר סיום התיקונים של החלקים הללו, כמובן מערכת הבלימה, האם יש חלקים נוספים הטעונים בדיקה, שיתכן והם פגומים מלכתחילה, או נפגעו בזמן התאונה?

בתודה מראש.

פורסם

צריך לבדוק שאין פגיעת שילדה כי אם קיימת כזו עלולות להיווצר בעיות בטיחות ברכב (היגוי,יציבות ) וגם סחירות בעייתית.

אם היה לך ביטוח מקיף עדיף לפנות לשמאי,לנסות לבדוק אם מידת התיקון הגיעה למעל 50% מהרכב אז הרכב מוכרז כטוטאל לוסט ותוכל לקבל את ערך הרכב מהביטוח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לטענת בעל המוסך / הפחח שהרכב שם, אין פגיעת שילדה, או משהו שהוא לא יכול לסדר (לטענתו), היכן באמת אני אמור לבדוק זאת לאחר שיסיים את עבודתו?

לא היה לי ביטוח מקיף, הרכב במחירון שוה משהו בסביבות 30 אלף ש"ח.

פורסם

אתה יכול לקחת את הרכב לפחח אחר ופשוט לשאול האם הוא רואה פגיעת שילדה.

זה אולי יעלה לך כמה עשרות שקלים אבל שווה את השקט הנפשי שלך.

בכל מקרה מאחר ולא היה לך מקיף רוב הדברים שכתבתי אינם רלוונטיים אבל עכשיו המוטו שלי בחיים עולה כאן בצורה בולטת -

הזול עולה בסופו של דבר ביוקר (התכוונתי לגבי סוג הביטוח שלך כמובן).

דרך אגב אם אינך אשם בתאונה ויש ביטוח צד ג' יש מצב במקרה שהאוטו מוכרז כאובדן גמור /אובדן להלכה לקבל את ערך הרכב בניכוי /תוספת עפ"י נתוניו.

לפרטים תדבר עם סוכן הביטוח שלך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האם יש מכון מקצועי שיוכל לבדוק לאחר התיקון, שאכן לא היתה פגיעת שילדה (לפחות משמעותית), ובאם כן שאכן תוקנה כראוי?

אלו דברים נוספים כדאי לבדוק לאחר שהרכב עשה "צלחות" על הכביש? ישנם חלקים מסויימים שעלולים להפגע מכך? אולי ציריות כיוון גלגלים, משאבת הגה [בגלל הלחץ הנגדי על הגלגלים] או חלקים אחרים ברכב שעשויים להיות מושפעים מהחבטה?

והאם יש קשר בין הבעיה שהיתה נראית לי ב ABS לכלל מערכת הבלימה? (במקרה שלי לא היתה נעילת גלגלים).

ומה הכוונה לגבי הביטוח, יש סיכוי שבמקרה ופגעתי בעצמי בגדר אם אינני אשם שאוכל לקבל החזר מהביטוח?

בתודה מראש

פורסם

יש מכוני כוון מתלה (פרונט) שהנם גם מורשים לבדיקת רכב לאחר תאונה לפי תקנה 309 של משרד התחבורה והם בודקים ומודדים את כל מידות הרכב ובהשוואה למידות היצרן.

לאחר סיום תיקון התאונה ניתן לקחת הרכב לבדיקה כזאת ואם תכתוב מהיכן אתה בארץ, אז אולי ניתן יהיה לכונך למקום כזה.

ביטוח צד ג' מכסה רק נזק שאתה ורכבך גורמים למישהוא אחר אך הנזק למכוניתך אינו מכוסה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי, כבר הספקת לשכוח אותי, אני מירושלים.

אשמח לשמוע חוות דעתך אם יש צורך כעת גם בבדיקת מכלולים נוספים ברכב.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי חשוב יותר שתעשה קורס נהיגה מתקדמת כלשהו כדי למנוע הסתחררות בפעם הבאה שתנסה להתחמק ממכשול או לשנות נתיב תוך כדי נסיעה.

אורן

• תוכן חדש...