Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

blavie,

אני מקווה בשבילך שהאתר הזה יחזיק לפחות עוד 20 שנה עם כל התכנים שבו.

בעוד 20 שנה כשהבן שלך יעשה את אותן הטעויות, הוא בסה"כ יראה לך את מה שכתבת, ויגיד שהוא הולך בדרכך.

זה שאתה לא תישן טוב בלילה, ממש לא מעניין אותו. הוא הרי בטוח בעצמו שהוא נוהג הרבה יותר ממבוגרים כמוך, ויודע יותר טוב איזה חוק טוב בשבילו.

לפעמים גם אם אתה צודק - "אל יתהלל חוגר כמפתח".

יש דברים שלא משנה כמה יסבירו לך היום, אתה כנראה תבין אותם ותראה הכל באור אחר, בעוד 10 שנים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשאמרתי לתקן את הנהג התכוונתי לשיפור יכולות הנהיגה של הנהגים בישראל.

את זה, ניתן לעשות בעזרת הכנסה של תוכן רציני לשיעורי הנהיגה כך שלפחות יתקרבו לרמת לימוד של קורס נהיגה מתקדמת בסיסי (מבחינת שימוש במגרש החלקה, תרגול בלימות וכמובן גם החלק התיאורטי).

כשהנהג יגיע לרמת מודעות גבוהה יותר לגבי הנהיגה, הוא ינהג יותר טוב וגם יהיה יותר מרוכז בנהיגה מכיוון שעכשיו הוא מבין את חשיבות הדברים ולא לוקח יותר את הנהיגה כדבר של מה בכך. נהגים צעירים גם אז ינהגו בחוסר אחריות . הבעיה היחידה היא , שהם יחשבו שהם יודעים . כשאתם חושבים שאתם יודעים אז זה הזמן הכי מסוכן . עדיף שלא תדעו ותדעו שאתם לא יודעים ותלמדו לבד

לכן, יש קשר עצום לשיעורי נהיגה לא טובים - ברגע שיקנו לאנשים יכולות נהיגה נורמאליות אני בטוח שמספר ה"טרוריסטים" שבכביש יצטמצם בחצי עם הזמן. לא נהגים חדשים

לגבי הפסקה האחרונה - על הצביעות הזו בדיוק דיברתי. והנה אתה עצמך מוכיח את דברי

תאמין לי שיש לי מספיק נסיון בנהיגה, עם או בלי שלט של נהג חדש - ואני מבטיח לך שאני נוהג הרבה יותר טוב מהמון מבוגרים שמחזיקים ברשיון כמספר השנים שאני חי, זה שהפז"מ דופק לא תמיד עושה את הנהג טוב יותר.זו בדיוק הבעיה האמיתית איתך . שאתה חושב שאתה יודע ואתה מנסה לפרש את החוקים

לא נהגתי שיכור, לא עקפתי על פס לבן, לא דרסתי מישהו, לא נהגתי על 200 ברחוב משולב - בסה"כ חוק עם הגיון מאוד מטומטם מאחוריו, נכון שצריך להענש כי הוא חוק ככל חוק אחר אבל זה עדיין לא הופך אותו ליעיל \ מעמיד מאחוריו הגיון כלשהו.

תאמין לי שאני יודע לשלוט בעצמי.

אני מודיע לך חגיגית שע"פ התגובות שלך בשירשור הזה , אתה לא יודע לשלוט בעצמך . ולא רק זה אלא הבהרת לי מה ההגיון , בלא לתת לכם ללמוד יותר מידי , אלא לזמן אתכם לקורסים מתקדמים אחרי שנה (רק שאני במקום המחוקק הייתי מחייב אותכם לזה )

בברכה יהודה

פורסם
(רק שאני במקום המחוקק הייתי מחייב אותכם לזה )

יהודה,

אתה אכן צודק.

אני חושב שהפתרון לזה, לא נמצא אצל המחוקק, הוא נמצא בידיים של ההורים.

הם אלה שהמפתח לרכב נמצא בידיים שלהם.

הורים יכולים להתנות זאת בכך שיעבור השתלמות. הם ירשמו אותו, ישלמו עבורה ויוודאו שהוא משתתף.

לפעמים קשה להבין למה את האקדח נועלים בכספת, מסתירים את המפתח ומפחדים שחס וחלילה ישחקו בו, והאקדח בסה"כ עולה רק כמה מאות שקלים או באזור 1,000+. מכונית שעולה כמה עשרות אלפים ומסוכנת לא פחות, נותנים בקלות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יהודה,

אתה אכן צודק.

אני חושב שהפתרון לזה, לא נמצא אצל המחוקק, הוא נמצא בידיים של ההורים.

הם אלה שהמפתח לרכב נמצא בידיים שלהם.

הורים יכולים להתנות זאת בכך שיעבור השתלמות. הם ירשמו אותו, ישלמו עבורה ויוודאו שהוא משתתף.

לפעמים קשה להבין למה את האקדח נועלים בכספת, מסתירים את המפתח ומפחדים שחס וחלילה ישחקו בו, והאקדח בסה"כ עולה רק כמה מאות שקלים או באזור 1,000+. מכונית שעולה כמה עשרות אלפים ומסוכנת לא פחות, נותנים בקלות.

לא מסכים איתך.

ההורים כיום חסרי שליטה על הילדים שלהם עוד כשהם בני 6, קל וחומר בגילאי הרשיון.

חלק מההורים אף מהווים דוגמא לילדים שלהם מבחינת הצפצוף על החוקים ועל הציבור.

(קח לדוגמא את הבהמה שזרק את החזיז במלחה לפני שבוע.. אתה חושב שאבא שלו לא מתנהג כמוהו?)

כפי שהם אדישים לזה שמערכת החינוך מושבתת כבר יותר מחודש, כך הם אדישים גם להתנהגות הילדים שלהם

על הכביש ומחוצה לו.

הפתרון הוא רק אצל המחוקק ומערכת האכיפה.

את המשמעת שהם לא קיבלו בבית, הם יקבלו רק ע"י יד קשה ובלתי מתפשרת של המדינה.

החרמת הרכב זה פתרון מצוין. ואפשר גם לחשוב על הארכת התקופה.

זה פוגע אישית במשפחה של העבריינים ואולי זה יעיר אותם מאדישותם.

(למרות שבמקרה הנוכחי לא מתקבל הרושם שהבחור הצעיר נרעש מהעונש ומתגובת ההורים... אני משוכנע שאצל הרוב זה יתקבל אחרת ובפעם הבאה שהם יעלו על הכביש הם יהיו פחות קלי דעת).

פורסם

גולדסטר,

לא מסכים איתך בכלל.

כמו שכל אבא יודע לשמור על האקדח שלו (אם יש לו) ולוודא שבטעות או לא בטעות יגיע לידיים לא מיומנות ואמונות, כך בדיוק מפתחות הרכב.

בן יקר, רוצה מפתחות לרכב, תסיים השתלמות X,Y,Z ותקבל.

לא רוצה לעשות השתלמות - אין בעיה. תעבוד, תזיע, תרכוש טרנטע בכסף שלך, תתדלק אותה על חשבונך, תבטח על חשבונך תתקן על חשבונך.

אם אבא לא מסוגל להגיד דבר כזה לבנו - כנראה שיש לו בעיה. מקור הסמכות זה האבא ואם הוא לא סמכות, אז מה הוא בדיוק ?

לפני שאבא הופך לכספומט - הוא קודם כל אבא. ואבא זה לא רק ענין בילוגי, זה קודם כל ענין של דאגה/חינוך/סמכות.

כשהייתי בצבא, אבא אחד קנה לבנו מתנה מכונית חדשה ליום הולדת 19. האבא נתן לבן כרטיס אשראי לתדלוק והודיע לבן מראש, דלק רק עד 1,000 שקל בלבד. חרגת הרכב יעמוד. פעם אחת הוא חרג והרכב "הוחרם" לחודש. מאז הוא לא חרג יותר. ענין של משמעת, ענין של חינוך, ענין של סמכות.

פורסם
גולדסטר,

לא מסכים איתך בכלל.

כמו שכל אבא יודע לשמור על האקדח שלו (אם יש לו) ולוודא שבטעות או לא בטעות יגיע לידיים לא מיומנות ואמונות, כך בדיוק מפתחות הרכב.

בן יקר, רוצה מפתחות לרכב, תסיים השתלמות X,Y,Z ותקבל.

לא רוצה לעשות השתלמות - אין בעיה. תעבוד, תזיע, תרכוש טרנטע בכסף שלך, תתדלק אותה על חשבונך, תבטח על חשבונך תתקן על חשבונך.

אם אבא לא מסוגל להגיד דבר כזה לבנו - כנראה שיש לו בעיה. מקור הסמכות זה האבא ואם הוא לא סמכות, אז מה הוא בדיוק ?

לפני שאבא הופך לכספומט - הוא קודם כל אבא. ואבא זה לא רק ענין בילוגי, זה קודם כל ענין של דאגה/חינוך/סמכות.

כשהייתי בצבא, אבא אחד קנה לבנו מתנה מכונית חדשה ליום הולדת 19. האבא נתן לבן כרטיס אשראי לתדלוק והודיע לבן מראש, דלק רק עד 1,000 שקל בלבד. חרגת הרכב יעמוד. פעם אחת הוא חרג והרכב "הוחרם" לחודש. מאז הוא לא חרג יותר. ענין של משמעת, ענין של חינוך, ענין של סמכות.

אתה לא יורד לסוף דעתי.

אני מסכים איתך שתפקידו העיקרי של הורה זה להיות סמכותי ומחנך כלפי ילדיו.

ונכון שיש הורים שמבצעים את תפקידם כהלכה.

אבל לא כולם.

בחלק גדול מהמשפחות הילדים לא סופרים את ההורים.

ואז זה לא בעיה רק שלהם כפי שציינת, אלא גם שלך ושלי.

אתה בונה על זה שמודעות של ההורים (אוטו=אקדח) תגרום להם להיות סמכותיים ומחנכים

ותמנע את קלות הדעת של ילדיהם.

עם זה אני מסכים איתך.

השאלה איך אתה מייצר את המודעות הזאת.

באמצעות תשדירים בטלויזיה וברדיו? זה יעשה את העבודה?

אני חושב שרק באמצעות עונשים חמורים ופגיעה בכיס של ההורים אתה תעורר את המודעות הזאת.

רק ככה אתה תגרום להורים לקחת את המושכות לידיים.

למען הבחור התמים שרק רצה לעשות פרסה ומשך האנדברקס

אני מקווה שהוא יחטוף חזק על הראש.

שישללו לו את הרישיון לחצי שנה ויחרימו את האוטו לשלושה חודשים.

רק ככה הוא והוריו ילמדו.

רק ככה הוא לא יחזור על זה שוב.

פורסם
למען הבחור התמים שרק רצה לעשות פרסה ומשך האנדברקס

אני מקווה שהוא יחטוף חזק על הראש.

שישללו לו את הרישיון לחצי שנה ויחרימו את האוטו לשלושה חודשים.

רק ככה הוא והוריו ילמדו.

רק ככה הוא לא יחזור על זה שוב.

קודם כל הוא בכלל משרשור אחר, (נכון, יש הרבה שרשורי תלונות בשבוע האחרון).

אבל:

נראה לי שקצת הגזמת, על משיכת בלם יד במגרש חניה באמצע הלילה לא צריך לשלול רשיון, הוא לא עשה את זה מול בית ספר בשעת הפסקה.

הבעיה היא לא עם המשיכת בלם יד, הבעיה העיקרית של רובם היא הבכי לאחר מעשה, במקום לקבל את העובדה שתפסו אותם ולשלם על ה"פשע", רובם מאשימים את כל העולם ואשתו על שטות שהם עשו.

באמת לא מפריע לי שימשוך בלם יד במשך כל הלילה בתוך מגרש חניה עד שלא ישארו לו צמיגים, אבל אם תפסו אותו, שלא יבכה.

הוא לא עשה נזק לאף אחד ולא הפריע לאף אחד, אבל מה לעשות תפסו אותו.

קצת נסחפת.

פורסם

נכון, מצטער.

הבחור עם הפרסה זה שרשור אחר

(חדש פה וכל הזמן נזרק החוצה כשאני בא להגיב..)

אבל אם כבר... שאלה:

אפשר לאבד שליטה על רכב עקב הרמת בלם יד?

פורסם

זאת שאלה רצינית?

ברור שכן!

אם לרכב יש שני גלגלים שמפסיקים להסתובב וננעלים אז לרכב יש פתאום חצי מהאחיזה וסביר מאוד שהוא יאבד שליטה. חוץ מזה, אם הגלגלים האחוריים ננעלים אז הם טכנית מסתובבים באותה מהירות (מהירות 0) וזה אומר שהרכב לא יכול להתחיל פניה (אם אתה עושה את זה באמצע פניה זה שונה).

אם לרכב יש בלם יד קדמי כמו לסובארו DL (השם יודע למה) אז זה יכול להביא לתוצאות יותר מוזרות. אני מכיר מישהו שכמעט נהרג ככה.

אגב, לא צריך שהגלגלים ינעלו בשביל לאבד שליטה. יש פה עניין של העברת משקל, חיכוך, חוסר תיאום של הגלגלים ומן הסתם חוסר נסיון שלך (אני מודה, גם שלי) בשליטה ברכב במצבים כאלו. ממיץ על נהיגה מתקדמת.

יש רק שני מקרים שבהם אפשר להשתמש בבלם היד בזמן נסיעה:

1) במקרה חירום אם הלכו לך הבלמים (זאת מערכת שונה ברוב הרכבים)

2) במסלול מסודר בתחרות מאושרת ורק אחרי שהתאמנת על איך לעשות את זה במקום פרטי בלי לגרום נזק לאף אחד.

אבל אם כבר נכנסנו לנושא החינוך, מבחינתי זה ברור מאוד.

הורים צריכים להוות דוגמה לילדים שלהם ולכנך אותם שהסמכות על החיים שלהם היא בצורה של היררכיה:

חוק

ממשלה

בית משפט/משטרה

הורים

הורה שלא מבין בעצמו את זה הוא בדרך כלל בן אדם שמצפצף על החוקים ולא אכפת לו משום דבר. אותם אשים הם גם אלו שעונים בYNET דברים כמו "מדינת משטרה! להרוג שוטרים! מי רוצה אותם בכלל?".

חוסר סמכות וכבוד לסמכות הוא מה שיוצר ערסים, נהגים מופרעים, גנבים, רוצחים וכל השאר.

הסכמות כאלו על סמכות אחת הן מה ששומר עלינו כחברה.

ברגע שאין סמכות אנחנו חוזרים למצב של כאוס.

פורסם

אפשר לאבד שליטה על רכב עקב הרמת בלם יד?

אפשר לאבד שליטה על רכב מהרבה סיבות.

אם אתה מיומן בטכניקה מסויימת, הרי שאתה נמצא בשליטה.

אם לא - הרי שהסיטואצייה שולטת בך, ואז איבדת שליטה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
זאת שאלה רצינית?

ברור שכן!

אם לרכב יש שני גלגלים שמפסיקים להסתובב וננעלים אז לרכב יש פתאום חצי מהאחיזה וסביר מאוד שהוא יאבד שליטה. חוץ מזה, אם הגלגלים האחוריים ננעלים אז הם טכנית מסתובבים באותה מהירות (מהירות 0) וזה אומר שהרכב לא יכול להתחיל פניה (אם אתה עושה את זה באמצע פניה זה שונה).

מאיפה הגיע המשפט הזה???

א. אם הגלגלים מפסיקים להסתובב זה לא אומר שאין להם אחיזה! רק אומר שאין להם "העדפה כיוונית"!!!

ב. רכב שהגלגלים האחוריים נעולים בהחלט יכול להתחיל פנייה! אומר את זה כך, הטרן אין הרבה יותר טוב כאשר הגלגלים האחוריים נעולים, השאר זה כבר סיפור אחר.

ג. פנייה עם בלם יד במהירויות לא גבוהות זה דווקא אחד הדברים הפחות מסוכנים שאפשר לנסות לטעמי.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
אם הגלגלים האחוריים ננעלים אז הם טכנית מסתובבים באותה מהירות (מהירות 0) וזה אומר שהרכב לא יכול להתחיל פניה (אם אתה עושה את זה באמצע פניה זה שונה).

אז אתה אומר שכשנסעתי בג'יפ עם דיפרנציאל אחורי מרותך לא פניתי?

• תוכן חדש...