Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני שבועיים רכשתי מאזדה 626 שנת 98 עם 130K.

הרכב עבר יישור קו שכלל טיפול גדול כולל שמן גיר+פילטר גיר ,החלפת רצועת תזמון , משאבת מים וכמו כן גם חיישן למבדה שזייף.

התופעה קורית במהירויות נמוכות בין 35-45 קמ"ש שבו הרכב עובר להילוך רביעי מהר מדי.

בליטוף הדוושה הרכב "מקפץ" ומד הסל"ד מרקד בקפיצות של 500~ .

בהאצה אין שום בעיה והרכב מושך ללא כל בעיות.

הרכב חובר לסקאנר ונמצאה תקלה P1500 - VSS ז"א- חיישן מהירות (זה איננו חיישן הספידומטר).

החיישן הנ"ל הוחלף היום אך ללא שינוי.

במכון הגירים שבו נבדקה גם התיבה האוטומטית נאמר לי כי ייתכן וחיישן TPS לא מכוייל טוב.

יש לציין כי דוושת הגז "דבוקה" בבוקר ויש צורך בלחיצה חזקה כדי לשחרר אותה מן המקום (אח"כ ובמשך היום אין שום בעיה איתה).

ברכב ישנה בקרת שיוט ולכן המבנה של הדוושה מצד הנהג אינה מזלג רגיל אלא כמעין מנוף.

לעזרתכם אודה

פורסם

לא יכול לעזור בקשר לתקלה אבל בקשר לדוושה ש"דבוקה" בבוקר- זה תופעה נפוצה.

ב626 שלי לשעבר הדוושה בבוקר גם היתה כמו "דבוקה" ובמוסך אמרו שזה פיח על הכבל- ניסו לנקות אבל זה לא עזר.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

פיח בפרפר בבית המצערת.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני לא יודע איך זה הולך ב 626 אבל אם על המצערת יש לך 2 כבלים שמיתחברים אליה אז אחד זה כבל שבא מהדוושת גז ואחד זה כבל קיק דאון יכול להיות שהוא מתוח מידי אם הכבל הזה קיים אצלך ניתן לכוון את העברת ההילוכים.. אבל הכיוון מתבצע במוסך מורשה כי מודדים עם הכיוון לחצים בגיר ולא סתם מכוונים את הכבל הזה.

פורסם

הבנתי אז העברת ההילוכים מתבצעת ע"י חיישנים והמחשב..

פנה למוסל מורשה כדי להתחבר לסורק תקלות אולי יש קוד תקלה שמצביע על חיישן מסויים או משהו אחר שקשור להעברת הילוכים והגיר.

אולי חיישן מצב מצערת לא מכוון טוב והוא כאילו מקדים את מהלך הדוושה והמחשב מעביר הילוך מהר.

על כמה עומד הסל"ד סרק שהידית נימצאת על P ושהמנוע בטמפ' עבודה.?

פורסם

הייתי במוסך המרכזי ואכן גילו תקלה כמו שכתבתי,החיישן הוחלף אבל התופעה נשארה,

ההשערה שלי היא באמת חיישן TPS שצריך מעט קידום.

הבעיה שבמוסכי החברה ממש אבל ממש לא אוהבים שאומרים להם מה לעשות ואיך לבדוק (מנסיון),

תשובת אחד מעובדי המוסך "אם לא נדלקת מנורת CHECK ENGINE אז אין קודי תקלה - בוודאות :-o".

פורסם
הי שמוליק,

פיח בבית המצערת בנוגע להדבקות הדוושה או לגבי בעיית ההחלפה המהירה והקיפוץ ?

בקשר לזה שהדוושה נדבקת

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
הייתי במוסך המרכזי ואכן גילו תקלה כמו שכתבתי,החיישן הוחלף אבל התופעה נשארה,

ההשערה שלי היא באמת חיישן TPS שצריך מעט קידום

קורה שמחשב מזייף בדיווח שלו, אבל ההתייחסות הראשונה שלך ושל המכונאים צריכה להיות פתרון של הבעייה שעליה מצביע המחשב, עד שאתם מוכיחים בוודאות שהמחשב טועה. הח' חיישן היא לא הוכחה לכלום, חוץ מזה שהחיישן כנראה תקין (ואני מקווה שמחזירים לך את החיישן המקורי ואת הכסף שעלתה החלפתו). צריך לבדוק במחשב מהי קריאת המהירות. אם היא תקינה או לא. אם היא לא תקינה, אז אפשר לבדוק חיווט אל חיישן המהירות, קונקטורים בדרך וכו'. אם היא תקינה צריך לנסות להבין למה המחשב טוען אחרת. אולי הוא מבצע חישוב מהירות בדרך נוספת (למשל, ע"י חישוב על סל"ד המנוע ויחס ההעברה בגיר, או השוואה לחיישן הספידומטר), וזה לא מסתדר לו, אז אולי אחת מהכניסות שנכנסות לחישוב הזה לא תקינות. אני לא מכיר את המחשב ברכב הזה, זו רק השערה.

להח' חיישן ולראות בזה הוכחה שהמחשב טועה? סליחה, אבל זה אידיוטי.

• תוכן חדש...