Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - האם לשנות מ- 185/65 ל 205/60 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שעתיים של קריאת הודעות קודמות כאן, אני לא מצאתי תשובה מספקת לשאלה.

כרגע יש לי צמיגים שסיימו את חייהם (אני על זמן שאול...) בגודל 185/65/15 על BMW קומפקט 316.

לפי היצרן, ניתן גם להשתמש ב 205/60/15 .

אני מנסה להבין עד כמה אני באמת ארגיש בהבדל אם אלך על הפרופיל הנמוך יותר?

(כמובן חוץ מהשיפור המצופה מכך שהם יהיו תקינים וחדשים...)

ז"א, אני לא ממש מבין מה המשמעות של ירידה בנוחות הנסיעה ועד כמה זה יפריע לי

בהשוואה לתועלת של אחיזה משופרת, שגם אותה אני לא בדיוק יודע לאמוד.

חשוב לי מאד גם האחיזה ברטוב.

אגב, שני הצמיגים שאני שוקל (לאחר שיטוט רב בדפים אלה ואחרים) הם Bridgestone Turanza ER70 או P6000 של פירלי.

אשמח לשמוע גם דעות בעניין זה. הביקורות על הטורנזה הן טובות מאד, למרות שאני חייב להודות שבתמונה הן לא נראות סקסיות כמו הפירלי.

בתודה מראש

ירון :wink:

לא רוצה לחיות על אוטומט!

מורשת הרכבים שלי (רק אלה שאני מתגעגע אליהן):

BMW Compact 1996 - נוכחי

Audi Coupe GT 1985 2.2l 5cyl

Mazda RX-7 1979

פורסם

אני מקוה שאתה מבין שזה מחיב אותך להחליף לחישוקים רחבים יותר כי המקוריים לא יתאימו.

מעבר לכך אין סיבה שהנוחות תיפגע כי החתך לא ממש ירד הוא רק ירד באחוזים מצמיג רחב יותר. כלומר הרדיוסים של הגלגל והחישוק נשארו זהים.

האחיזה אמורה להשתפר וזה למעשה השיפור היחידי שתרגיש אבל אל תצפה לשינוי מטאורי.

לגבי הצמיגים אני לא מכיר ביקורות על הברידג'סטונים שרשמתה אבל ל-P6000 ביקורות טובות מאד ובגדול אני מעדיף פירלי על ברידג'סטון.

פורסם

אני אתעלק על התרד ואשאל .

הרכב המדובר פיזו 106 XS

החלפת הצמיגים שלי מתקרבת ואני שוקל לשנות את רוחב הצמיג ממידה

165/65/14 למידה 175/65/14 האם השינויי מחייב החלפת גאנט ?

Veni Vidi Vici

פורסם

דיברתי קודם עם אנטון (מוכרי צמיגים) והם דוקא אמרו שאפשר להתקין על אותו הג'אנט.

אם כן צריך להחליף חישוקים, אז בטוח שאני לא אלך על זה...

גם ככה זה סיפור לא זול. טרם קיבלתי מחירים על הפירלי, אבל הברידג'סטון עולים 1750 ש"ח לרביעייה.

מכל מקום, החלטתי לא להתקמצן על הרכיב הזה... גם אם זה אומר שרכישת המסך הדק למחשב (LCD) תצטרך לחכות :cry:

מהחומר שקראתי בכמה אתרים, מאד התרשמתי מהברידג'סטון. באתר של פירלי כתוב שהסדרות של

ה P6 וP7 מחליפות את ה P6000 אבל אין P7 בחתך 65. לעומת זאת לא התרשמתי מהם שה P6 הוא דגם ספורטיבי. הם מתארים אותו כמיועד לרכבים גדולים, MPV וכאלה.

בקיצור, תודה על תגובתך, זה עוזר לי ללכת ביתר ביטחון לכוון של הגודל המקורי (185/65). עדיין אשמח לשמוע תגובות נוספות, גם לגבי סוג הצמיג.

ירון

לא רוצה לחיות על אוטומט!

BMW Compact 1996 - נוכחי

Mazda RX-7 1979

פורסם

עוד משהו לטובת הגודל המקורי - על רטוב כנראה שהצמיגים הרחבים יותר יאחזו פחות טוב, ככל שהצמיגים רחבים יותר כך הרכב נוטה לצוף יותר ולעקוב אחר שיבושים בכביש - מתכון רע לימים גשומים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב המדובר פיזו 106 XS

לא כל שינוי רוחב צמיג מחייב שינוי ברוחב החישוק.

לפני שהנך מחליף גודל, ברר האם הוא מתאים לרכבך מבחינה תיקנית, חבל לזרוק כסף על גודל שלא יאושר לך לבסוף.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
עוד משהו לטובת הגודל המקורי - על רטוב כנראה שהצמיגים הרחבים יותר יאחזו פחות טוב, ככל שהצמיגים רחבים יותר כך הרכב נוטה לצוף יותר ולעקוב אחר שיבושים בכביש - מתכון רע לימים גשומים.

רוני

תודה.

נראה לי שאני מתביית על הגודל המקורי, וכנראה שאלך על הברידג'סטון.

מישהו במיקרה יודע האם הדגם האירופאי Turanza ER70 זהה לדגם האמריקאי Turanza LS-H ?

שלחתי שאילתא לשרות לקוחות של ברידג'סטון בעניין, אבל אם יש למישהו כאן מושג זה יכול לזרז לי את ההחלטה. ראיתי חוות דעת מאד טובות בפורומים שונים (אמריקאים ואירופים) לגבי שני הדגמים האלו.

באתר ברידג'סטון האמריקאי יש רק LS-H ללא איזכור של ER70 ולהפך באתר האנגלי שלהם. לפי המיצוב היחסי (שניהם Turanza ושניהם ל- grand touring...) נראה שזה אותו המוצר.

לא רוצה לחיות על אוטומט!

BMW Compact 1996 - נוכחי

Mazda RX-7 1979

פורסם

מישהו במיקרה יודע האם הדגם האירופאי Turanza ER70 זהה לדגם האמריקאי Turanza LS-H ?

שלחתי שאילתא לשרות לקוחות של ברידג'סטון בעניין, אבל אם יש למישהו כאן מושג זה יכול לזרז לי את ההחלטה. ראיתי חוות דעת מאד טובות בפורומים שונים (אמריקאים ואירופים) לגבי שני הדגמים האלו.

באתר ברידג'סטון האמריקאי יש רק LS-H ללא איזכור של ER70 ולהפך באתר האנגלי שלהם. לפי המיצוב היחסי (שניהם Turanza ושניהם ל- grand touring...) נראה שזה אותו המוצר.

ונניח שהם צמיגים שונים לחלוטין או דומים כשתי טיפות מים מה זה משנה לצורך העניין ?

גם אם תרצה את הדגם האמריקאי לא תוכל לקבל אותו, וה ER70 קיבל ביקורות טובות מאוד גם באוטו-בילד וגם ב- ADAC.

אם אתה רוצה צמיג יותר טוב מהטורנזה, תבדוק את הדגם פוטנזה שהוא הדגם הספורטיבי.

בלי שום קשר, תבדוק עוד צמיגים כמו הדנלופ סדרת (נפלאים במידות הללו), קונטי סדרת EP ו CP, פאלקן, גודייר וכמובן טויו - אם אפשר סדרת הפרוקסס ,אם לאו סדרת ה F5 אוF8

בהצלחה

פורסם

הרכב המדובר פיזו 106 XS

זאת מידה של 206,

זה כן יעלה על הג'אנט, לא זוכר אם יאושר - תבדוק בספר רכב באנגלית, רשום שם את כל המידות.

מומלץ להחליף למידה 185/55/14, אבל מדובר על החלפת ג'אנט, בדוק! , אבל יושב הרבה יותר יפה על האוטו.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
זאת מידה של 206,

זה כן יעלה על הג'אנט, לא זוכר אם יאושר - תבדוק בספר רכב באנגלית, רשום שם את כל המידות.

מומלץ להחליף למידה 185/55/14, אבל מדובר על החלפת ג'אנט, בדוק! , אבל יושב הרבה יותר יפה על האוטו.

נראה לי שהתבלבלתה. זו מידה של 106. וגם 185/55/14.

המידות ב-206 יותר גדולות באינץ' (+/-)

פורסם
זאת מידה של 206,

נראה לי שהתבלבלתה. זו מידה של 106. וגם 185/55/14.

המידות ב-206 יותר גדולות באינץ' (+/-)

לא אמרתי שהיא לא של 106, פשוט לא הייתי בטוח בזה.

מה שכן, זאת המידה הסטנדרטית של כל ה206 הפשוטות, ו של ה XS הישנות.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרכב המדובר פיזו 106 XS

175 65

היא מידה לא קיימת בדגמי ה106

המידה "הספורטיבית " הקרובה ביותר אליך היא

175 / 60 / 14

ואז תוכל להשאר עם הג"אנטים הנוכחיים שלך..

וכמובן האישור של הצמיגיים לא יהווה בעיה גדולה.

פורסם

.

ונניח שהם צמיגים שונים לחלוטין או דומים כשתי טיפות מים מה זה משנה לצורך העניין ?

גם אם תרצה את הדגם האמריקאי לא תוכל לקבל אותו, וה ER70 קיבל ביקורות טובות מאוד גם באוטו-בילד וגם ב- ADAC.

אם אתה רוצה צמיג יותר טוב מהטורנזה, תבדוק את הדגם פוטנזה שהוא הדגם הספורטיבי.

בלי שום קשר, תבדוק עוד צמיגים כמו הדנלופ סדרת (נפלאים במידות הללו), קונטי סדרת EP ו CP, פאלקן, גודייר וכמובן טויו - אם אפשר סדרת הפרוקסס ,אם לאו סדרת ה F5 אוF8

בהצלחה

קודם כל, תודה על התגובה. האמת שהתמהמתי עם ההחלטה עקב המחיר הגבוה (1750) שגורם לי לרצות לוודא שזה באמת שווה...

בעקבות דבריך, בדקתי גם את ה TOYO , והופתעתי מאד לטובה - ממה שבררתי, נראה שהם (PROXES TPT) כנראה לא פחות טובים מהברידג'סטון . כרגע סיימתי לבדוק מחירים, ומסתבר שאני יכול להשיג רביעייה של ה TPT ב 1240 אצל אנטון. זהו, נראה לי שההחלטה נסגרה סוף סוף.

אגב, ה Potenza פשוט לא מיוצרים בגודל שאני צריך (חתך 65).

שוב תודה,

ירון

לא רוצה לחיות על אוטומט!

BMW Compact 1996 - נוכחי

Mazda RX-7 1979

פורסם

סקורניס כתב:

ראיתם פעם ראלי בפינלאנד ?

הם נוסעים שם עם צמיגים ברוחב של גלגלי עזר של אופני ילדים.

הם לא מבינים כלום ?! :shock:

צריך להסביר להם שזה לא יפה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתמול בערב הייתי אצל אנטון ביפו והתקינו לי את הצמיגים החדשים, Toyo Proxes TPT. קודם כל, רוצה להודות לכל מי שהמליץ על אנטון - התרשמתי מהשרות שלהם. באשר לצמיגים - זה עוד מוקדם מכדי לדווח, למרות שאני חייב להודות שאני לפחות הרבה יותר רגוע - הצמיגים הישנים כבר היו ממש במצב מסוכן...,

המשך יבוא...

ירון

לא רוצה לחיות על אוטומט!

BMW Compact 1996 - נוכחי

Mazda RX-7 1979

• תוכן חדש...