Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Bridgestone POTENZA RE070 - דרושה חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
SENDA, לא ידעתי שהצמיגים של שי הגיעו אליך... גנב!

רציתי אותם לימים עליזים...

:)

בכל אופן,

אכן עלול להגרם נזק למערכת ההנעה.

אני מניח שיש משהו בדבריכם, מצד שני, לא ממש מבין את ההגיון שבדבר.

בכדי לנסות ולהבין את הסוגיה - אני מנסה להבין את מערכת ההנעה בSTI.

יש שם דיפרנציאל מרכזי שמעביר, אם אני לא טועה יחס של 59:41. בעת החלקה, הרכב מחלק את הכוח בין הדיפרנציאלים השונים (למיטב זכרוני בדגמים הקודמים ל DCCD כבר קיימת הפונקציה הזו- רק שלא בשליטת הנהג).

אם אכן כך הדבר, הרי שלא אמורה להיות בעיה למערכת ההנעה. בהעברת כמות כוח מסוימת, סרן מסוים יסתחרר יותר מן השני - זה בעצם כל ההבדל, ועל פי התכונה של הדיפרנציאל המרכזי המשתנה - כיבכול לא מורה להיות עם זה בעיה.

יותר מכך, גם אם הדיפרנציאל הוא קבוע על יחס מסוים, הרי שכמות הכוח שתעבור לדיפרנציאלם השונים תהיה קבועה, וההבדל יהיה רק ביכול של הצמיגים לעמוד בהעברת הכוח לכביש, מבלי להסתחרר.

בקיצור - אני לא מצליח להבין היכן טמון הסיכון למערכת ההנעה.

הסבר טכני יתקבל בברכה!

תודה.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני לא בטוח בדברי אז אשמח לעוד מומחים.

מה שאני חושב זה שבאופן נורמלי הדיפרנציאל מצפה שהגלגלים בכל סרן יהיו שווים, יש לו אומנם משחק עם העברת הכוח, אבל נסיעה עם גלגלים שונים תגרור מצב שכל הזמן תהיה התערבות מלאכותית לאיזון המצב. זה כמו רכב הנעה קידמית שצמיג ימין יהיה שונה מצמיג שמאל...

קורה לי לפעמים לאחר נסיעת דריפטים שצמיג אחד יותר שחוק מהשני, זה משגע את המערכות של המיאטה ובסוף יוצר תקלה שמשביתה לי את הבקרת יציבות (שגם ככה מכובת) ואת ה ABS, לפני שיגור התקלה זה יצר לי מצב שהרכב בקושי בלם בגלל שיגעון של המערכות שאמורות לאזן את הבלימה בכל הגלגלים, אחרי התקלה אני יכול לבלום נורמלי, אבל אני נועל גלגלים ...

פורסם

הבנתי. אני מסכים עם דבריך, אבל מלבד למצב של החלקות כוח - הרי שאין שום הבדל בין צמיג ספורטיבי אחד למשנהו. דומני שהבעיה יכולה לנבוע מקוטר סיבוב שונה באופן קבוע. הבעיתיות שיכולה להיווצר היא לגבי העברת הכוח של הדיפרנציאל. ההבדל בין לשים שני צמיגים לבין סט של 4 צמיגים הרי יהיה ברמת האחיזה של סרן אחד למשנהו - אני פשוט לא מצליח להבין איפה זה גורם לבעיה! מבחינת בקרת יציבות - לא קיימת. ABS - 4 ערוצים שונים. נשארה לנו רק בעיה מכנית שעלולה להיות קיימת מבחינת דיפרנציאל/גיר. בכל מקרה אתייעץ בסובארו, אני רק מפחד ליפול על מישהו שבאופן אוטומאטי יאמר לי שחייב כי ככה זה וזהו... אני רוצה לקבל הסבר, כי אני די מתבאס לשים 4 צמיגים זהים, שאוחזים חזק, שהרי הרכב יהפוך למאוזן מדי (משעמם משהו...) או אולי אפילו לנוטה לתת-היגוי - ואני לא מוכן לקבל את זה!!!

הסט-אפ הנוכחי - הישנים והקשים מאחור- והחדשים והאוחזים מלפנים - מעולה.

מה עושים?

SPL - 143.6DB

"

פורסם
צמיגים שבאים מהחברה, חייבים להיות בעלי .T.W גבוה, כדי שלא ישחקו אחרי זמן לא ארוך

לא בהכרח, הצמיגים המקוריים אצלי הגיעו עם T.W של 140.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תיקון קטן,

RE-070, הגיע על וגם NSX על ה INTEGRA TYPE R החדשה.

לעניין,

לאורך זמן על STI זה יהיה בעייתי ובהכרח לא מומלץ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער על ההקפצה אבל כיוון שיש לי ניסיון טרי איתם בגימקנה נראה לי שזה המקום לדווח.

החלטתי לעשות ניסיון, החלפתי את רביעיית הצמיגים שלי - אזניס RT615 במידה 205/40/16 ברביעייה של שי שהייתה אצלי - כאמור פוטנצה RE70 225/45/17

ההשפעה הראשונה היא הגובה - האוטו שלי עלה ב 3 ס"מ ואיבד כוח מבחינת יחסי העברה ב 11%.

עם כל זה הלכתי לגימקנה של מועדון PSI, שם היו נוכחים כל תותחי הגימקנות של הקטגוריה הפתוחה - ניר מי פז, רוני שטרן, שרון קוזמה וקובי כהן.

התוצאה הייתה מרשימה, בניגוד לעבר, שם נלחמתי מלחמות מרות ובדרך כלל סיימתי סביבות 4-5. הפעם הייתי ראשון מהסיבוב הראשון ובהפרש אדיר. את התחרות סיימתי בשניה לפני המקום הראשון (אני לא נחשבתי בדרוג כיוון שאיחרתי לגימקנה)

אז בהשוואה לטויו T1R, לגודייר F1 ואפילו לאזניס המצויינים - ה RE70 לוקחים בענק - אחלה צמיגים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סימון,אני חושב שיש לי תשובה בשבילך,אולי יהיו אנשים שיתקנו אם יהיו טעיות.

נגיד,אצלי בבמוו שמתי דיפרנציאל מוגבל החלקה של 40%.מה זה אומר,שזה קלאצ'ים בדיפרנציאל אחורי,שכל הזמן נעולים 40%.

אז כל פעם שאני פונה - גלגלים מיסתובבים במהירויות שונות - אז הקלאצים נשחכים. שזה בלאי,אין מה לעשות,כי זה המחיר שמשלמים על דיפרנציאל נעול מסוג שלי. יש גם כאלה שנועלים רק,כשנותנים גז.

אבל זה שמאל-ימין,לא בעיה גדולה.

כשזה קדימה אחורה וההבדל בעקף של גלגלים קידמיים ואחוריים טיפה שונה.....אז נגיד אתה נוסע 100 קילומטר במהירות של 100 קמ"ש.......תחשוב לאיזה הפרשים זה מגיע.וכאן הגלגלים לא יכולים להסתחרר בשביל לאזן.אז הדיפרנציאל מרכזי עובד כל הזמן - וזה גורם לקצת בלאי.

ביגלל זה רצוי מאוד לשים אותם צמיגים,כי הם גם נשחכים כמעט באותה מהירות והם עובדים ביחד מיום הראשון שלהם ביחד,כשהם זהים.

פורסם

נגיד,אצלי בבמוו שמתי דיפרנציאל מוגבל החלקה של 40%.מה זה אומר,שזה קלאצ'ים בדיפרנציאל אחורי,שכל הזמן נעולים 40%.

אז כל פעם שאני פונה - גלגלים מיסתובבים במהירויות שונות - אז הקלאצים נשחכים. שזה בלאי,אין מה לעשות,כי זה המחיר שמשלמים על דיפרנציאל נעול מסוג שלי. יש גם כאלה שנועלים רק,כשנותנים גז.

לא כ"כ הבנתי את הדוגמא. תוכל להסביר אותה שוב עם יותר פירוט?

אתה אומר שכל הזמן יש יותר בלאי בגלל הדפרנציאל. כשאתה נוהג רגיל, למה הבלאי גדול יותר? במה הוא עובד שונה מדפרנציאל אחר לא מוגבל בכלל?

Back to the original - NC again.

פורסם

זה לא ממש קשור לשירשור הזה אבל אני אסביר בכל מקרה:

בדיפרנציאל רגיל בסיבוב כל גלגל מסתובב לפי מה שמתאים לו - כיוון שסיבוב מכריח את הגלגלים להסתובב במהירות שניה עקב הפרשי רדיוסים. ככה אין בכלל שחיקה

בדיפרנציאל נעול חלקית יש אפשרות לסיבוב שונה של הגלגלים כאשר ברגע שנותנים גז הדיפרנציאל ננעל משלב מינימום שחיקה ויעילות כשנותנים גז.

במקרה של אלכס - זה נעול כל הזמן, וככה כל סיבוב הוא בעצם שחיקה של הקלאצים. כאשר רמת השחיקה תלוייה בעיקר באחוז נעילת הדיפרנציאל, לאלכס יש 40%. יש רכבי שטח עם נעילות של 100% - שבהם הרכב בכלל לא יכול להסתובב באופן נורמלי...

• תוכן חדש...