Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, כמובן שהבחירה היא לא חד משמעית. ואם עד עכשיו טיפלת שם ויצאת מרוצה, אל תתיחס למה שאמרתי. בסופו של דבר, הרבה טיפלו שם ויצאו מרוצים.

ונכון שגם במנור לא הכל מושלם. אבל עדין, אני מרגיש בטוח יותר כשהאוטו שלי מטופל שם.

ובכלל אני מנסה לעבור לשיטת "עשה זאת בעצמך" כדי להיות תלוי כמה שפחות במוסכים בכלל.

פורסם

המוסך בראשון כמו מפעל. הדגש הוא לא על איכות אלא על כמות וזה נאמר לי מבפנים.

לפני שנה הכנסתי אליהם את המגאן לפחחות. אסכם רק שנהיה אקסטרה פתח איוורור בתא מטען.:shock:

מנור - אני הכנסתי אליהם את הקליאו בפעם הראשונה וזאת כי המוסך בהרצליה התחיל קצת "לגמגם" לאחרונה.

יצאתי מאוד מרוצה בניגוד לדעות פה ושם ואני בנתיים ימשיך לטפל שם במה שלא אוכל לעשות לבד.

אלברט, דבר איתי בפרטי.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

יש מוסך שאני ממליץ בחום לא להגיע עליו, זה מוסך מורשה של רנו ניסן הנמצא בהרצליה פיתוח.

שירות ומצקצועיות שואפת ל-0 מהצד השלילי של הסקאלה.

הם רק נמסים לדחוף דברים ולבקש מהם לבדוק מק"ט או עלות חלקים זה כמעט לבקש את חייהם.

לא להגיע לשם, אנחנו בעבודה (ליסינג) מחרימים את המוסך הזה גם. הם לא יודעים לטפל במכוניות רגילות לא לדבר על ספורט.

החיים קצרים מידי, בשביל לנהוג במכוניות משעממות :evil:!!!

פורסם

עוד כמה דוגמאות להבדל בין המוסכים:

במהלך טיפול למזגן במוסך בראשון, במהלך החלפת פילטר מזגן נשברו הקליפסות. למרות שביררתי לאחר מכן, והיו כאלה במחסן, השאירו לי את הקליפסות השבורות. החלפתי אחר כך לבד.

במנור באתי לטיפול טיימינג שבוע אחרי שקניתי את האוטו. הפלסטיק שמחבר בין קופסת פילטר האויר לבין הצינורות שהולכים לפגוש יצא מהניטים. ככה היה כשקניתי את האוטו, ידעתי על זה, אבל שכחתי להגיד להם. אותו מכונאי, סרגיי, ניסה כרבע שעה להכניס אותם חזרה בעזרת מכונאי נוסף. הם לא היו אמורים לגעת בזה בכלל (האוטו נכנס לטיפול טיימינג נטו), אבל הם עדיין סידרו את זה.

כמו שאומרים, את האיכות רואים בדברים הקטנים.

מצד שני, הוא שכח לסגור בורג אחד של מכסה טיימינג. משהו שגיליתי יותר מאוחר, וחזרתי אליהם כדי לסדר את זה.

פורסם

אני יכול להמליץ על מוסך רקפת באיזור התעשיה בבת-ים מורשה רנו.

מנהל המוסך יעקב יתן יחס הוגן. הוא לא יחליף שום חלק שאין צורך להחליפו.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אני עם הקליאו כבר שלוש שנים, מה שאומר שיצא לי לראות כמה וכמה מוסכים בתקופה הזאת.

כשרק קניתי אותה, הגעתי למוסך "המזרקה" ביפו. אחי היה מקושר איתם בזמנו, אז כשהם שמעו שקניתי רנו קליאו, הציעו לו שאני יטפל אצלם. כאשר באתי כולי שמח וטוב לב, התאכזבתי לשמוע את המשפט הבא: "אמממ... זו קליאו ספורט. מצטערים, אנו לא מכירים את הרכב ולא מטפלים בו". לזכותם יאמר שיצאו בסדר, אבל עדיין מדובר במוסך מורשה של רנו.

עברתי אח"כ למוסך "ראובן את משה" ברחובות שהמליצו לי עליהם. הגעתי למוסך כאשר יש עדיין אחריות על הרכב (רציתי לעשות יישור קו בחינם :-)). המנהל זעוף הפנים קיבל אותי ופתח לי כרטיס, לא לפני ששאל אותי האם הדגם הזה הוא קליאו RSI מנוע 1800 ? :roll: אמרתי לו שלא. זה מנוע 2000, אז הוא אמר: וואלה !!! מטוס, לא ? כבר פה הבנתי עם מי יש לי עסק. ניחא, אמרתי לעצמי מה כבר יכול להיות, בסה"כ מנהל מוסך מבוגר שיכול להיות סבא שלי, לא נורא.

טוב, הגיע הבוחן שאמור לטפל בי, אמרתי לו שזה רכב חדש שרק קניתי ואני רוצה לבדוק מה שצריך לבדוק ולהחליף מה שצריך להחליף, כי יש עדיין אחריות.

לזכותו יאמר שהוא זיהה את הדגם, אבל ישר התחיל להסתלבט עלי, שקניתי רנו וזה רכב לא אמין שיעשה לי רק צרות...

בקיצור, הבנתי שהחבר'ה פה לא כ"כ רציניים, אבל נשארתי ולבסוף התברר שצריך להחליף תושבת מנוע. להזכירכם הרכב תחת אחריות, אך למרות זאת הם ניסו לשכנע אותי שלא יסכימו להחליף לי וחבל לי לנסות בכלל ושלפי דעתם, אין צורך להתקשר ליבואן בכלל וחבל על השיחה, כי במילא הם לא יאשרו זאת. אחרי שהתעקשתי והם טילפנו, אכן אישרו את ההחלפה (זה היה בתקופה שתושבת עלתה בערך כפול ממה שהיום).

בכל מקרה, הבנתי שאין לי מה לחפש במוסך הזה. בדיעבד אני חושב שאם הייתי ניגש למוסך אחר, אולי היו מוצאים ריג'קטים נוספים, שיכולתי להחליף במסגרת האחריות.

עם הזמן, שמעתי על מנור. החלטתי לנסות. ניגשתי למוסך, הם התלהבו שהגעתי אליהם דרך המלצות של בעלי קליאו ספורט אחרים והראו בקיאות ומקצועיות. התחלתי לפקוד אותם באופן קבוע למרות שהם רחוקים ממני (אני עושה טיפול כל 10K - שריטה שלי 8) ).

בהתחלה הייתי מרוצה, אח"כ התחילו כל מיני דברים להציק לי. אם זה היחס שהשתנה, המרחק ודברים קצת יותר מהותיים כמו:

בדיקת שמן גיר שביקשתי והסתיימה בהחלפתו כליל, כי ככה הם הבינו.

או, שכחו לסגור איזה חלק פלסטיק שהתרסק לי מתחת לאוטו תוך כדי נסיעה - ממש ככה. שמעתי רעשים ואז רעש אחד גדול ואופסי... פתאום אני רואה במראה חלקים שחורים עפים מאחור :shock:. היייתי כבר קרוב לבית, אז המשכתי. לאחר מכן התקשרתי אליהם, הם לא התנערו והזמינו אותי לבדיקה לראות מה קרה, אח"כ נאלצתי לחכות עד שיגיע החלק ואז לחזור שוב פעם להרכבה.

בקיצור טרטור !!

עשיתי טיימינג וכמובן פירקו חצי מנוע בשביל זה, אך משאבת מים קטנה שעולה 300 ומשהו ש"ח לא החליפו ולמה ? כי לא ביקשתי. באמת ? אשמתי שאני המכונאי המדופלם צריך לבקש זאת מכם ? הרי חצי אוטו פירקתם, אז למה לא כבר על הדרך ?

מה גם התשובה שקיבלתי: טוב, בוא נקווה שלא יהיו לך נזילות מים. :twisted: (ד"א, רק במפגש האחרון גיליתי שהמשאבה יושבת בכלל על רצועת האביזרים, אז לא צריך לדאוג... ותודה לליאור הויקינגי. מעניין שמנור לא ידעו זאת ).

המרכזי בת"א.... אין לי מה לומר עליהם, מלבד פעם אחת שבאתי וחטפתי צעקות והתנשאות של מי אתה בכלל ? ואנחנו לא חייבים לך כלום. וזאת רק בגלל שרציתי להיות ליד האוטו במהלך בדיקה שעשו.

ואז הגעתי למרכזי בראשון. כמו שנאמר המקום חדש, מודרני ומרשים. היחס קודם כל הוא טוב. בפעם ראשונה טיפל בי חיים והסביר לי על כל חלק שהחליפו וממש נותן הרגשה אכפתית. כעת, מטפל בי שארלי שגם מראה יחס טוב ואכפתיות, אם הטיפול מתמשך הם מציעים אפילו מונית על חשבונם עד הבית. ישנה גם אפשרות להזמין תור לפני, כמו בקופת חולים ואז הם לכאורה משריינים לך שעה, כדי שלא תתיבש שם (עוד לא ניסיתי).

הם עושים רושם של מבינים עניין בקליאו, אבל... המקום הוא מוסך מרכזי וככזה הוא פועל במתכונת של פס יצור (ככה זה נראה).

אמנם הם לא שוכחים לחזק ברגים וכדומה, או להחליף משהו על הדרך, אבל נראה כאילו זה הפיתרון האולטימטיבי לכל בעיה כלשהיא - להחליף לחדש.

אבל גם בנושא זה יש עם מי לדבר, ואפשר לקבל גם הנחה על חלקים ואפילו על עבודה. ואם מבקשים יפה, הם באים לקראתך.

אני די מרוצה שם, בהתחשב באלטרנטיבות האחרות... ואני ממשיך לעשות שם טיפולים. למרות שדברים גדולים כמו קלאץ' למשל, עשיתי בשאפט אצל דודי וניצן, מה שמביא אותי לנושא של פותחת השרשור - קלאץ'. אני בהחלט ממליץ לנסות את החבר'ה האלה וגם יש להם ניסיון עם עוד קליאו ספורט אחרות.

טוב, זה היה ארוך. אבל גם 3 שנים הן פרק זמן די ארוך במיוחד. בשורה התחתונה, איזה מוסך מורשה מומלץ ? קשה להגיד, זה נבלה וזה טריפה, אז מי שמטפל במקום כלשהו וטוב לו והוא מרוצה, אז לפי דעתי שימשיך שם, חבל לרעות בשדות זרים.

נ.ב

חשוב לי לומר, מרבית הדברים התרחשו לפני הרבה זמן - 3 שנים לפחות. יתכן שמאז חלק מהמוסכים השתנו, הוחלפה הנהלה, התבצעו התיעלויות, קאייזנים, או לא יודע מה. אני מדבר כאן על ניסיון שלי מתקופה מאוד מוקדמת עם הקליאו, כך שאין לראות את דין המקרים דאז, כדינם כיום.

למרות שבמרכזי בת"א אף סוליה מצמיגי מכוניתי לא תדרוך לעולם. :twisted:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

באיזור חיפה והקריות.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מוסך כזה שמכיר את הרכב וידוע מה הוא עושה, לא רוצה את כל המוסכניקים של קרסו עם גריז באוזניים שלא שומעים את הרעשים שמציקים לי באוטו, ולא יודעים בכלל לגשת לרכב הזה.

• תוכן חדש...