Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני זמן מה התקנתי באוטו רדיו דיסק יש לי ידע בחשמל ואלקטרוניקה ולכן עשיתי זאת לבד ללא עזרה.

אני יודע שבצמה החוט הצהוב/כתום לא מוגדר כזה הוא מתח פלוס ישיר מהמצבר בכדי שהרדיו יזכור תחנות שנשמרו כיוונים וכדומה, לעומת זאת החוט האדום פלוס שאמור לבוא מן הסוייץ' שרק כאשר מסובבים את הסוויץ' מגיע ממנו זרם ואז המערת תוכל להדלק.

אצלי יש בצמת הרכב גם את הצהוב וגם את האדום.

אבל המערכת פועלת גם כאשר סוויץ' לא פועל.

אני לא יכול לראות אם האדום והכתום יוצאים שתיהם מאותה נקודה כי זה עמוק מאחורה למרות שאני יוצא מנקודת הנחה שאכן הם יוצאים מאותה נקודה.

זה לא מפריע לי אבל מה שקורה זה שלפעמים יש כמו נפילות מתח (ידוע שלרוב תאורת הפנים של הרכב השעון והרדיו דיסק יושבים על אותה נקודה) מה שקורה זה שלפעמים השעון מתאפס ומאבד את כיוון השעה, בנוסף כשהרכב מונע והרדיו דיסק פועל כשפותחים את אחת הדלתות ואז נדלקת תאורת הפנים הרדיו דיסק משתתק וחוזר לפעול לאחר כמה דקות.

מישהו יכול לנחש איפה פה העיה?

ובמידה ואני רוצה שהרדיו דיסק יפעל אך ורק כאשר יש סוויץ' איך אני עושה זאת? (אני לא רוצה להתחיל לפרק יותר מדי דברים בדשבורד.)

בנוסף שאלה על הדרך לרדיו דיסק ממש על הגוף עצמו מאחורה יש פיוז קטן כזה של 10A שאלתי היא האם הפיוז 5A שעל כבל הפלוס ממש באמצע גוף הכבל נחוץ פה או שאני יכול פשוט להחליף אותו לחוט קצר?

תודה על הקדשת הזמן.

פורסם

אוטו? שנה? קצת רקע כללי

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

שלום,

קודם כל בדר"כ ע"פ נסיוני הכבל האדום הוא זה שחייב להיות מחובר באופן קבוע (ישירות למצבר, או דרך תיבת הפיוזים למתח שאינו תלוי בסוויץ).

הכבל הצהוב (יש פירוט בעלון של הרדיו דיסק או במדבקה מאחוריו) אמור להיות SWITCH POWER להתחבר למקור מתח שתלוי בסוויץ. מקור ההזנה הראשי למכשיר הוא הכבל האדום (לכן יש לו פיוז בעל ערך גבוהה 10A במקרה שלך), הכבל הצהוב בסך הכל מפעיל ממסר שמורה לרדיו דיסק להידלק בעת הפעלת הסוויץ ( כמו מתג ON\OFF , ולכן הפיוז שלו בהתאם לצריכה, 3A בדר"כ).

אם לא מפריע לך שהרדיו ידלוק ללא תלות בסוויץ, אגד את הכבל הצהוב והאדום ביחד (לאחר הפיוזים, כדי לא "לעקוף" אותם), עדיף לתת נגיעה של בדיל או קונקטור איכותי. את הכבלים המחוברים חבר למקור מתח קבוע.

הבעייה שאתה מתאר נשמעת לי כמו בעייה של אדמה (מינוס). בדוק שהכבל השחור מחובר לאדמה כמו שצריך. אם בין האדמה שאתה משתמש בה לבין השאסי של הרכב יש התנדות גבוהה, אז זה מקור הבעייה.

יש לך רב מודד? אם לא פשוט חבר את הכבל השחור, לנקודת מתכת חשופה מצבע ברכב (בברגי הצירים בדלת למשל) ובדוק מה המצב.

דוד.

פורסם

אשתדל לעזור לך ככ שידיעתי משגת:

אם יש לך 2 פיוזים על אותו קו, אכן זה נשמע קצת מיותר, אבל למה לקחת סיכון? תחליף את ה-5 ל-10 אמפר ותהיה שקט.

בנוגע לקפיצות, אכן הרדיו אמור לקבל את המתח שלו מהצמה של הרדיו, מהסוויץ' אתה לוקח רק קו "אות" שאומר למכשיר מתי הוא אמור לפעול, זה אינו מקור החשמל של הרדיו. וודא שהרדיו לא צורך את הזרם שלו מהסוויץ' אלא רק מקבל "אות פעולה" ממנו. אמורה להיות לך צמה עבור מערכת שמע, משם אתה אמור לקחת את החשמל הסדיר לרדיו.

לגבי זכרונות ושאר ירקות, עזוב את זה כרגע, זה רק משחק של חיבור נכון של שאר החוטים (צהוב עם אדום בד"כ), קודם תוודא שיש לך מתח יציב למכשיר ואין לו קפיצות חשמל.

נקודה נוספת: אם אתה שומע מוזיקה ב"פול ווליום" או שואב ממקור המתח שלך המון, קפיצות מתח עלולות לקרות. אני חווה תופעה דומה עם המגבר שלי. אם זו הבעיה אזי פשוט תנמיך קצת, טוב לאוטו וגם לאוזניים.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה לשניכם על העזרה

אכן יש לי רב מודד ואני אבדוק התנגדות.

איזה ערך התנגדות נורמלי אמור להיות שם?

מה בקשר לעובדה ששעון הרכב מתאפס לפעמים נשמע כמו קצר לא?

ולמגיב השני אני כלל לא שומע על ווליום גבוהה נפילות המתח לא נובעות מצריכה גבוהה זה נראה לי כביכול כשאני פותח דלת אז תאורת פנים הרכב נדלקת והמערכת משתתקת כאילו שהפעלת תאורת הרכב מביאה לנפילת מתח מה שלא אמור לקרות כמה זרם כבר צורכת המערכת של תאורת הפנים?!

פורסם

לחבר שלום

מגע הפלוס מצמת חוטי הרכב המקורית אינו תקין ,חבר את יחידת הראש ישירות אל בית הנתיכים במעגל אחר

לגבי מעגל השעון והיחידה הפנימית בדוק את תקינות הנתיך ועקוב אחר צמת החשמל בחיפוש אחר נתק או קונקטור רופף

יגאל

פורסם
תודה לשניכם על העזרה

אכן יש לי רב מודד ואני אבדוק התנגדות.

איזה ערך התנגדות נורמלי אמור להיות שם?

תלוי בדיוק של המודד... קח את המודד ושים על מצב התנגדות הרגיש ביותר. חבר את שני הפרובים (ההדק האדום לשחור ישירות). הערך שתקבל הוא מבחינתך התנגדות אידיאלית (הנמוכה ביותר שתוכל למדוד) עד סטייה של 0.1-0.2 באוהם תקבל אדמה טובה ( נאמר "בקצר" קיבלת 0.03 אז עד 0.05 בערך).

בקשר לתאורה, תבדוק באמת כמו שיגאל אמר את החיבורים, וגם הייתי בודק את מתח המצבר ישירות מהמגעים, ואח"כ את המתח בתיבת הפיוזים. שוב אם יש הבדלים משמעותיים, יש בעייה.

דוד.

• תוכן חדש...