Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חג שמח

אני סטודנט שמחפש רכב לכ-25,000 ק"מ ומעלה בשנה, וחשבתי על סיטרואן C3 HDI.

מצאתי C3 בנזין בעלת קילומטרז נמוך, וחשבתי עליה - אבל אין לי מושג מה צריכת הדלק שלה (מדובר על ידני כמובן).

מישהו יודע?

האם כדאי ללכת על דיזל עם כ-120,000 ק"מ, או בנזין 40,000 ק"מ?

אשמח לתגובה, תודה.

פורסם

בלי להיכנס לנתונים של צריכת דלק, זו דילמה לא פשוטה:

מצד אחד,בשביל קילומטר'ז של 25K ומעלה מומלץ לבחור בדיזל-120K שלו זה כלום למנוע דיזל.

מצד שני,ברור שבנזין עם 40K עדיף למראית עין כי הקילומטר'ז עושה את שלו וברור שאם תסע עליו 3 שנים תעשה עוד 75K ועדיין יהיה לרכב ק"מ נמוך ,כך שתוכל למכור בקלות,לעומת הדיזל שיתקרב ל-200K ויהיה בעייתי אולי למכירה.

בימים שבהם הסולר יקר לא פחות מהבנזין לא בטוח שכדאי לקנות בכלל דיזל,מה עוד שגם הטסט וחלקי החילוף יקרים יותר.

עכשיו תעשה את החשבון ותחליט לאחר שקיבלת כמה נק' למחשבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תודה.

ובכל זאת, מישהו יודע נתונים פחות או יותר על צריכת הדלק של הבנזין?..

תלוי המון בתנאי הנסיעה.

במישור למשל, הבנזין הידני יכול להגיע בקלות ל 15 ק"מ לליטר. מצד שני, ה HDI באותם תנאים יעשה בקלות 20 ק"מ לליטר ואולי יותר.

היתרון של הדיזל הוא לא במחיר הסולר אלא ביעילות וכתוצאה מכך בצריכת דלק טובה יותר. ההבדלים באגרות הם 400 שח לשנה (כלום כסף) ומחיר החלקים (עבור תיקונים) הוא סביר לחלוטין ביחס לבנזין, שגם בו החלקים לא בדיוק "חינם אין כסף".

המחיר של ה C3 HDI הוא גמיש יותר מפאת העובדה שאנשים "יודעים" שדיזל משומש זה אוטו "קרוע" ואין לו שוק ו"מורידים עליו הרבה מהמחירון". כאן בדיוק נכנס הקטע של ה"אין-רחמים" ופשוט לשלם כמה שפחות = להרוויח כמה שיותר :)

ל HDI המדוברת יש מנוע של פורד DV4TD (טורבו דיזל) 8 שסתומים עם כ 68-70 כ"ס (כ 5-7 כ"ס פחות ממנוע הבנזין) - מנוע אמין מאוד ונטול תקלות. בסעיף המומנט ל HDI יש 30% יותר מומנט ביחס למנוע הבנזין המדובר - מה שנותן לאוטו תחושת זריזות וסחיבה מצויינת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...