Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעזרתי לא פעם בשירותיהם של "צלילי אורנים", התקינו רדיו דיסק, ועוד כמה קישקושים- הם בסדר, אבל לא הייתי נותן להם להתקין לי מערכת שלמה ובטח לא להמליץ לי על רכיבים.

חבר טוב התקין אצל קאדנס בכמה רכבים, החיווטים שלהם לא ברמה גבוהה, וברכב אחד הופיעו גם רעשי אלטרנטור, אבל השירות, המחיר ואיכות השמע לא רעים בכלל.

עם ד"ר סאונד אין לי ניסיון, שמעתי שהמחירים שלו יקירם אבל הרכיבים שהוא מוכר וההתקנה שלו ברמה מעל האחרים, אבל רק שמעתי.

אני נסעתי עד לרדיו מונטנה בנמל הישן בת"א בשביל להתקין ברכב הקודם, שילמתי 500 שקל התקנה (!) שכללה: איטום תיבת התהודה של המיד, חיווט איכותי וכו' ,אבל טעות במיקום הטוויטרים הרגה לי אותם (מי שיקרא את ההמשך לא יעשה את הטעות הזאת), האוזן של בעל הבית שכיוון לי את המערכת טובה (מוזיקאי).

לא צריך לקטול, יש רמות של מתקינים, יש רמות של חיווטים, כל מוכר מביא את הידע והניסיון שלו ולכל פועל שמתקין יש את הידע והניסיון שלו.

לפני שהולכים למתקין או לחנות צריך להכין שיעורי בית.

אני לא מבין את אלה שבוכים שניסו "לדחוף להם", כאילו מישהו הכריח אותם לקנות, המוכר יש לו את האינטרסים שלו והוא רוצה להרוויח וזאת זכותו.

אם הלכתם למתקין בלי לעשות שיעורי בית וקניתם מה שהוא ממליץ והתאכזבתם - זבשכ"ם.

אני הגעתי למסקנה שהכי טוב לעשות בעצמך.

אין ספקות בקשר לטיב העבודה, אפשרות לערוך כל מיני ניסויים על מנת לשפר את איכות הסאונד (וזה לפעמים גובה מחיר) ואם משהו מתקלקל תופסים מברג ומתחילים לעבוד.

לסיכום תתכננו את רכיבי המערכת מראש, תתייעצו בפורום, תקראו חומר בנושאי ההתקנה וחיבור הרכיבים.

לאחר שהכל מתכונן בראש, תקנו ותבחרו מתקין ממומלץ.

טיפים:

1. אם אתם לא סומכים על הציוד של המתקין, תקנו חיווט, נעלי כאבל, בית פיוז וכל שאר טובין בעצמכם (כמובן להוריד את המתקין במחיר), חבל על הרכיבים שלכם וחבל שתסתבכו עם רעשי אלטרנטור (המתקינים תמיד מוצאים לזה פתרונות יצירתיים אבל לא יעילים).

2. אל תקנו רכיבים עלומי שם- אין ארוחות חינם, גם אם הנתונים שלו מתיימרים להיות כמו מגבר הרוקפורד, JL, אודיסון, HELIX תלכו על בטוח ותקנו מחברה מוכרת.

3. התקנה חכמה- להתקין את הרכיבים בצורה שבה הם יהיו כמה שפחות פגיעים, לדוג' החום שנוצר בתוך הרכב והרגישות של הטוויטרים עלולים לגרום לשריפתם, להתקין בצורה שלא תהיה עליהם שמש ישירה.

שהקרוסים לא יטיילו בתוך הדלת או הדשבורד, לקבע אותם כמו שצריך.

שהסאב לא יעוף באוויר כל באמפר לקבע אותו, כמו כן שהבגאז' יהיה מסודר ולא חנוק ומבולגן אחרת הסאב והמגבר עלולים להיפגע.

הוספת מאוורר אחד או יותר למגבר היא מבורכת (אומנם מומלץ בעזרת ממסר אבל גם כאבל רימוט יספק מאוורר קטן).

4. שוב פעם אני מדגיש להשתמש בנועלי כאבל, מנסיוני המר כל קומבינה אחרת תסתיים בקצר.

5. להשוות מחירים !! לפעמים יש הבדלים רציניים לא להתעצל זה שווה את זה.

6. איטום זה חשוב, במיוחד ברכבים שלא בנויים בצורה מאסיבית (יפניות, וגם אירופאיות משנות ה90)- אפשר לשמוע בווליום נמוך יותר כי הרכב שקט וזה טוב לאוזניים שלכם, וגם בווליום גבוה איכות הסאונד הרבה יותר נקייה וטובה.

7. תכנון נפח התיבות למיד ולסאב, שימוש בספוג ש"מגדיל" את נפח התיבה אם יש צורך ואיטום הדלת (תיבת התהודה של המיד) יאפשרו לכם להוציא בעזרת הגברה ראויה את המיטב מהסט.

8. לחלק את התקציב בצורה נכונה- אם איכות הסאונד חשובה לכם תשקיעו באיטום לפני הכל, אח"כ את הקומפוננט סאב והגברה הכי טובה שהתקציב מאפשר ( עדיף מגבר שינצל את הרכיב על מגבר איכותי ממנו שהספקו נמוך מדי, לא לקנות מגברים אובר-רייטד שאין לכם מושג כמה הם מספקים) ורק בסוף רדיו דיסק (זה הרכיב במערכת שהכי קל לשדרג , לא צריך להשתגע עם תצוגות מיוחדות או פונקציות שלעולם לא תשתמשו בהם).

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...