Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בורג סעפת פליטה נשבר בתוך ראש המנוע, כחצי ס"מ בתוך הראש (כלומר אינו בולט החוצה).

פניתי למספר מוסכים, אבל כולם התעצלו אפילו להביט פנימה כדי לראות אם הם יכולים לסייע.

בניגוד למצופה מ- BX, דווקא יש גישה לא רעה לאיזור כשהרכב על ליפט.

מבקש המלצה לבעל מקצוע, רצוי באיזור חדרה (בלית ברירה גם חיפה) שיועיל לשלוף את הבורג הסורר החוצה על ידי הברזה או כל פטנט אחר.

פורסם

ארנון שלום רב!

אני בספק אם תמצא בעל מקצוע, או מי שלא עובד בהתנדבות, שיטרח עלהוצאת בורג שבור מראש מנוע בסיטרואן.

משום שחובה לפרק סעפת לשם כך.

היכן שבור בורג החף, האם הוא פינתי הוא במרכז, ניתן להתעלם ממנו, משום שאם שאר הברגים מחוזקים היטב, הסכוי לבריחת גזים, ולשריפת אטם האזבסט אפסי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני פירקתי סעפת. באמת שזה לא היה מסובך במיוחד, ואני עוד עשיתי זאת כשאני שוכב מתחת למכונית.

אני לא מחפש בעל מקצוע שיעבוד בהתנדבות. חלילה וחס. שיעבוד כמה שצריך, ושיקבל תשלום על מאמציו.

יש בעל מקצוע כזה ?

או שכולם מתמחים בהחלפת פילטר אוויר?

פורסם

ארנון ידידי היקר.

צר לי לאכזב אותך, אך נדיר מאד שתמצא יהודי שיעסוק, בהוצאת בורג שבור מראש המנוע, באזור חדרה תוכל למצוא רק מכונאי מבני דודנו שיסכים לעשות זאת תמורת מנה חומוס וזעתר, או לתת לך ראש מנוע אחר ללא גוזון שבור באותו מחר שצינתי...

לצערי היום מחפשים רק כסף קל.

עדיין לא הסברת מדוע פרקת את הסעפת בשביל בורג אחד שבור בךבד בראש, והיכן הבורג ממוקם?

בברכה

צביקה

פורסם

הבורג הוא הקיצוני ביותר לצד הנהג. פירקתי את הסעפת כדי להחליף את האטמים שדלפו דרכם גזי פליטה, ואז גם הבנתי מדוע הם (או נכון יותר, אחד מהם) נשרפו.

לא ממש אכפת לי מי ישלוף את הבורג. ניגשתי גם למוסך של "בני דודנו" כפי שכינית אותם. בעל המוסך העיף מבט קצרצר במכונית (מבלי לפתוח את מכסה המנוע) וסיכם: "לא נוגע במכוניות האלה".

אז מה יהיה ? אין פתרון ? מקריאת הודעות בפורום חשבתי שזה קלי-קלות. מקדח, מברז, תיק-תק.

עדיף להזמין מנוע מיבוא ?...

פורסם

ארנון ידידי שלום רב!

כאשר ראש המנוע מורכב על המנוע בתוך הרכב, הדבר קשה עד בלתי אפשרי לבצע זאת, קשה הגישה קשה , המבט והראיה

פנימה, קשה לקדוח, ואחרי הקדיחה , ההברזה היא שולית.

במידה והבורג חף(גוזון) עשוי מפלדה, קדיחה בתוך הבורג, על מנת לפורר אותו היא בלתי אפשרית.

כשהראש בחוץ, בעזרת קרנר, ניתן על ידי מכות קלות, ספריי חלודה, והרבה סבלנות ומזל לנסטת לחולצו.

במידה וניתן לקדוח את הבורג במרכז, ניתן לחולצו רק בעזרת מברז שמאלי!

האם האטם היה שרוף במידה קיצונית, באזור הבורג השבור, והאם חדרו לתא הנהג גזים רעילים?

בברכה

צביקה

פורסם

נסה לפנות למסגר, ולא למוסך.

מסגר אינטיליגנט יקדח 2 חורים ב-2 קצוות מרוחקים בבורג.

יכניס 2 פינים ("חצי מזלג") ויסובב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

במקרה הכי גרוע,

תמצא BX אחרת ותעביר אליה את כל החלקים מה BX שלך

זה יהיה יותר קל:-)

(ממני - העצלן שה BX שלו לא זזה כבר חודש.)

פורסם

גש למתמחים בעיבוד שבבי באיזור המוסכים אלו יהיו משפצי הראשים

ניתן בעזרת אלקטרודה להכניס להלחים וכאשר הבורג עדיין חם לסובב ,צביקה ורפי כבר שכחו את המנועים הישנים שהגוז'ונים היו נשברים בתוך הבלוק

אם תסתבך באזורך ,פנה אל אורי החרט ברח המסגר בתל אביב ,בדוק עימו טלפונית בתחילה

יגאל

פורסם

להיפך, אני זוכר טוב מאוד מקרים כאלו של ברגים שבורים והיה מגיע למוסכנו מסגר/חרט עם קטנוע וכלים והיה עובד, קודח, מבריז ומזיע עד שהיה מחלץ הבורג. איפה מוצאים היום בעלי מקצוע שמוכנים לעבוד כך על כלי הרכב?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יגאל, הבעיה היא שהמנוע ב- BX שוכב על צידו, כך שהגישה קלה יחסית מלמטה, אך די בלתי אפשרית מלמעלה.

לכן, בעל מקצוע נטול ליפט (להלן: מסגר) לא יוכל כנראה לסייע.

רפי: זוהיר הוא הבחור שהפטיר: "לא נוגע במכוניות האלה"... :-)

• תוכן חדש...