Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קווי נהיגה נכונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורפים שני איורים של מסלול פרו קארטינג ברחובות.

אחד נקי והשני עם שרטוט של הקווי פנייה הנכונים לדעתי.

מה דעתכם?

כמו כן אם יש לכם חומר בנושא אשמח אם תשתפו אותי.

21372183ih9.jpg

פרו קארטינג קווים.JPG

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה מתייחס לקארט מצוי, בו מהירות נבנית לאט והכי חשוב לשמר את מהירות הפניה, אז הקוים על הפנים.

[עריכה] עבור סיבוב בודד, מצורף איור.

עבור רצף של סיבובים, המטרה היא להקטין למינימום את כמות הפניות ברדיוס קטן - ולכן כל הפניות החדות שציירת מיותרות וניתנות להחלפה בפניות בעלות רדיוס גדול יותר - המסלול הקצר ביותר אינו המהיר ביותר, ברדיוס גדול יותר בחלק מהפניות ניתן יהיה לשמר מהירות פניה גבוהה יותר, מה שיקטין את זמני ההקפה.

Cornering lines.jpg

פורסם

ניסית לצייר את מה שאתה מתאר אך ללא הצלחה.

אם תוכל להמחיש לי את כוונתך אני אודה לך מאוד.

פורסם

אשתדל לעזור, למרות שאין לי תשובה חד-משמעית "זה הכי מהיר", יש עוד גורם אחד שבו זה תלוי - מה הרדיוס פניה המינימלי שבו הקרט עדיין יכול להאיץ בלי לאבד אחיזה. ציירתי לך בירוק את הקוים שאני הייתי שואף אליהם, עם תיקון אפשרי - אם בקוים האלה הקארט מתחיל להחליק, הייתי מרחיב אותם לכיוון של הקוים האדומים (עם הסתייגות אחת - הייתי דווקא מהדק את הפניה המסומנת בנקודה כחולה, אפילו עם קצת איבוד מהירות, ועל חשבון זה הייתי מייצר תאוצה רציפה וטובה מהנקודה הזאת הלאה כדי למנוע צורך בבלימה \ החלקה שמאבדת תאוצה בכל הקשת הגדולה.

זה לא סופי, ויכול להיות שלא עליתי על המסלול ה"אולטימטיבי", כך שתאלתר סביב המסלול הזה תחת קו מנחה אחד - קארט כמה שיותר זמן בתאוצה וכמה שפחות זמן בהחלקת צד. וכמובן, זה דורש משחק עם מהירויות כדי למצוא את המהירות האופטימלית לכל קטע.

21372183ih9.jpg

פורסם

לא יכולתי לבקש תשובה טובה יותר.

תודה לך.

שאר חברי הפורום מוזמנים להשתתף בדיון, אני תמיד צמא למידע נוסף.

פורסם

קשה לדעת לפי ציור, כי יש משתנים שלא רואים בו.

דוגמא אחת, אם איכות המסלול משתנה במקומות מסויימים. אם הקו הנכון התיאורטי עובר במקום בו המסלול משובש אולי משתלם לא לקחת קו אחר.

דוגמא אחרת, למרות שעקרונית להחליק זה לא טוב, אם הבלם בקארט חלש אולי עדיף, לעיתים, להחליק לתוך הסיבוב (לאבד בו מהירות) ולהרוויח עוד מהירות בישורת.

גם לראות את הקווים בציור לא עוזר. צריך ללכת את המסלול ולראות בעין היכן נקודות הבלימה, הכניסה, האפקס והיציאה, כי עליהן תצטרך להסתכל (והלגיע) בנהיגה.

בקיצור, לעבודה...

נ.ב., הציור מעלי נראה שגוי.

אין שום סיבה למשוך לשמאל לאחר הפיטס/נקודות הזינוק ולהישאר סגור גם לאורך הפנייה הבאה.. יש לפתוח ימינה (בהנחה שלא מנסים לעקוף אותך...) ולנסות להוסיף עוד מהירות סופית.

אבל, כאמור, יש עוד משתנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באותו נושא, למרות שזו תמונה גרועה בגלל הפרספקטיבה, אבל איזה קו נכון יותר, או לחלוטין, ציירו קו נכון משלכם:

DSCN8460.jpg

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

MAG , האדום הוא הקו האידיאלי מכוון שהוא "חותך" את הסיבובים והרכב נמצא כמה שפחות תחת כוחות צד.

אני מסכם את מה שFAULO וג'ק כתבו:

בבחירת קווי נהיגה נכונים יש להתחשב ביכולת הבלימה, יכולת ההאצה ורמות האחיזה של כלי הרכב בסיבובים.

כמו כן מכוון שהמסלול אינו סלול בצורה מדוייקת, יש להתחשב באיכות האספלט בחלקיו השונים.

בקשר לישורת יש למצוא את הקו שבו הקארט יינצל את הישורת לצבירת מהירות אך מנגד לא להאריך את הרדיוס יתר על המידה, המהירות הממוצעת בהקפה אומנם תעלה אך הזמנים לא ישתפרו עקב קווים רחבים מדי.

FAULO, אני לא יודע אם תהיה לי האופצייה ללכת על המסלול אבל אמורים לתת לי סיבובי חימום.

בקשר להחלקה לתוך הסיבוב, התאוריה שלך היא שאם הבלמים לא יתפקדו כמו שצריך להחליק את הקארט לתוך הסיבוב? (טכניקה של נהיגת ראלי?)

שאלות נוספות:

איך אני מגלה מה נקודת הבלימה הנכונה ביותר? "בלימה אגרסיבית ומאוחרת תייצר זמנים טובים יותר אבל מנגד אין מקום לטעויות כי בלימה כזאת לא יכולה להימשך לתוך הסיבוב עצמו", צודק?

האם תמיד אני עובר מבלימה להאצה בנקודת האפקס?

וג'ק אם תוכל לפרט קצת יותר לגבי הפנייה שמסומנת בכחול, והרחבת הקווים באדום, איך אני יכול לדעת מתי עדיף להאט ו"לחתוך" את הסיבוב ומתי עדיף לקחת קווים רחבים יותר על חשבון מהירות פנייה גבוהה יותר?

פורסם
MAG , האדום הוא הקו האידיאלי מכוון שהוא "חותך" את הסיבובים והרכב נמצא כמה שפחות תחת כוחות צד.

אני מסכם את מה שFAULO וג'ק כתבו:

יש עוד דברים מלבד מה שכתבנו. הכי טוב זה לשאול את מי שמכיר כבר את המסלול ואת הרכבים...

FAULO, אני לא יודע אם תהיה לי האופצייה ללכת על המסלול אבל אמורים לתת לי סיבובי חימום.

בקשר להחלקה לתוך הסיבוב, התאוריה שלך היא שאם הבלמים לא יתפקדו כמו שצריך להחליק את הקארט לתוך הסיבוב? (טכניקה של נהיגת ראלי?)

לפעמים זה עדיף.

שאלות נוספות:

איך אני מגלה מה נקודת הבלימה הנכונה ביותר? "בלימה אגרסיבית ומאוחרת תייצר זמנים טובים יותר אבל מנגד אין מקום לטעויות כי בלימה כזאת לא יכולה להימשך לתוך הסיבוב עצמו", צודק?

צודק. איך אתה מגלה? מנסים...

האם תמיד אני עובר מבלימה להאצה בנקודת האפקס?

בגלל שרב בקארטים בחסר כוח יחסית לאחיזה אתה תהיה על כל הזמן על פול גז כשאתה לא בולם.

5 תווים

פורסם

בהמשך, וזה קצת סוטה מהנושא של קווים נכונים בנהיגה (ד"א הקו האדום הוא באמת זה שהייתי לוקח)

הרכב שלי כצפוי סובל מתת-היגוי עצבני, בכל מה שהוא מעל מהירות של חניה... כדי להתמודד עם זה, בפניות כמו העליונה ביותר בתמונה שצירפתי, אני מאיץ בהילוך נמוך אל הפניה ולפני הכניסה לפניה, זורק את הגז (מה שגורם להעברת משקל חזקה לסרן הקדמי) בכוונה של זריקת המשקל קדימה, וכך שיפור האחיזה בגלגלים הקדמיים, עם שבירת הגה חזקה לימין...

זה רלוונטי ספציפית לפניה הזו פשוט כי אין לפניה באמת ישורת שבה אפשר להאיץ עד כדי כך שיהיה צורך ללחוץ על הבלם...

אבל באופן כללי, האם זה נכון להשתמש בבלימה ע"מ להעביר את המשקל לסרן הקדמי ולשפר את האחיזה כך ? מדובר כמובן בהנעה קדמית עם תת-היגוי בולט...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

זה רלוונטי ספציפית לפניה הזו פשוט כי אין לפניה באמת ישורת שבה אפשר להאיץ עד כדי כך שיהיה צורך ללחוץ על הבלם...

אבל באופן כללי, האם זה נכון להשתמש בבלימה ע"מ להעביר את המשקל לסרן הקדמי ולשפר את האחיזה כך ? מדובר כמובן בהנעה קדמית עם תת-היגוי בולט...

הנכון הוא לקבל הדרכה מקצועית ולא בהתכתבות באינטרנט.

מבחינת תת ההיגוי, לפיסיקה לא איכפת איך אתה מעביר משקל לצורך שמירה על איזון נכון בפנייה. מבחינת נהיגה נכונה, בלימה היא פעולה רציפה בה אתה שולט בעזרת דוושה, כך שניתן להוסיף או להוריד בלימה לפי הצורך. זריקת משקל קדימה ע"י נטישת הגז היא פעולה הרבה פחות מדוייקת ונשלטת.

מה שאתה מתאר קרוי בלעז Lift-off-oversteer (זה כאשר התמרון מוביל להיגוי יתר).

זה בעיקר טריק של עיתונאי רכב להראות החלקות זנב ספטקולריות עם מינימום אובדן מהירות (כי יש אפס בלימה) ומקסימום "אקשן". אף אחד לא נוהג כך מקצועית. במירוץ, אתה או מאיץ או בולם. אתה בטח לא יושב עם הרגל למעלה ומחכה שהזנב ייצא...

בכלל, מבחינת נהיגה ספורטיבית, אם די בנטישת הגז כדי להאט את הרכב לפנייה, אתה נוסע לאט מדי.

מבחינת החיים שלך, עדיף שתסע לאט, לפחות, במינימום של המינימום, עד שתלמד לבלום נכון.

בקיצור, בנהיגה נכונה בולמים לפני פנייה.

איך לבלום נכון - את זה לומדים בקורס (זה הדבר הכי חשוב שלומדים בקורס).

פורסם

בעקבות עצתו של FALOU אני מבקש את עזרתם של חברי הפורום להם ניסיון במסלול פרו קארטינג ברחובות.

במיוחד "גרשון המשפר" שמשירשורים קודמים ידוע לי שאתה עובד/עבדת שם.

תודה מראש.

פורסם

לא לומדים נהיגה בהתכתבות.

תפנים את זה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

צירפתי את הקובץ עם קוים לנהיגה לצורך זמנים מהירים.

כחול - תיקונים של ציור המסלול.

ירוק - פול גז.

אדום - ברקס.

צהוב - עזיבת גז על מנת להכנס לאפקס.

ריבוע סגול - אפקס מאוחר

ריבוע תכלת - אפקס רגיל

שים לב שאני 69 ק"ג ומיקום הבלימות / עזיבות יכול להשתנות.

אפקס מאוחר זה לא מאוחר בטירוף, זה אפקס טיפה מאוחר יותר מהרגיל. עדיין צריך לשמור כמה שיותר על מהירות.

כמו כן, אתה יכול לראות שאני בולם יחסית מאוחר ונכנס לתחילת הפניה עם בלמים, על מנת לתת לזנב "לרחף" בכניסה לפניה (אבל לא להחליק!). זו בלימה דגריסיבית, כלומר, חזקה בהתחלה ובסיבוב חוזק הבלימה יורד, אחרת תעשה ספין.

בהצלחה.

karting_lines.jpg

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ראיתי סרטון של גמר הסניורים בפרוקארטינג, באמת ראיתי שהזנב מרחף בסיום הישורת, נראה מהיר יותר בהנחה ולא מאבדים אותו.

היום אני אתאמן על זה תודה.

• תוכן חדש...