Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רפי,

אתה כל כך צודק, שבדיוק בגלל הענין הזה אין בארץ צדק, אפילו לא צדק יחסי.

ובעלי ההון יודעים את זה ויודעים שגם אם תתחיל מהלך משפטי, מהר מאוד תיכנע לנוכח מגרסת המזומנים.

(והיועמ"ש של אותה רשות אמר לי - לרשות המקומית העו"ד כבר עלה בכל מקרה, אם עבודה או בלי, לך זה יהיה בור בלי תחתית, ככל שאני אמשוך את הדיונים יותר ויותר).

והוא צודק.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני כמעט מאמין לסיפור שלך...
יש אפשרות שתסביר לי למה הצורה הזו של תגובה? אומנם אני לא צד , אבל די צורם לי הרמז המובלע כאן של אי אמון במה שהוא כתב .

ורק שנבין נכון אין לאף אדם סיכוי ללכת נגד גוף ממשלתי/ציבורי חזק אלא אם כן יש לו המון כסף . כי לי למשל משהב"ט הלך ובציניות מושלמת "קנה" את העו"ד שלי כדי שלא יאלצו לתת לי אחוזי נכות גבוהים יותר . הם פשוט ידעו שאם אמשיך להלחם יתכן ואגמור נכה/או בבית קברות , והם ניצלו את זה לשלם לעו"ד שיתן להם לסחוב את זה . ובית המשפט המחוזי כשאמרתי פעם שאם היה צדק נציגי ההגנה היו יושבים מזמן בבית הסוהר על זילות כי הם לא מצייתים לצווים , השופט אמר לי שאם לא אשתוק אני אסיים את היום במעצר . כך שהבנתי שגם השופטים עוזרים למדינה ואז החלטתי להפסיק . אז בהחלט אין שום דבר שמתקרב לצדק ביטת הממשל/משפט הנוכחית . וללכת נגד יבואן רכב שמחזיק בריטיינר (שכר חודשי) סוללת עו"ד זה לא דבר פשוט אם אין לך כיסים עמוקים דיים

בברכה יהודה

פורסם

אני אסביר לך את תגובתי - קראתי בעיון את "הסיפור" והגעתי למסקנה כי אי הדיוקים והשתלבות העובדות אינה מסתדרת לי עם המציאות. חבל שבכדי להצדיק "עצה" וגם/או "תגובה" נדרשים ל"סיפורים" שכאלו...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תודה על התגובות.

כמובן שהנזק שנגרם לי הוא לא מיליונים, בסה"כ יש לי רכב פרטי אז הנזק לא יכול להיות כזה גבוה ואני גם לא חי באשליה שאני הולך להרוויח אלא רק מקווה לקבל פיצוי על הנזק ועל ירידת ערך ועל הטרחה הרבה מצידי.

הרכב שלי פחות משנתיים על הכביש ועדיין באחריות והוא מבלה במוסך ב7 חודשים האחרונים מעל 10 פעמים על בעיות שונות שהמוסך לא מצליח לפתור.

אני רוצה לתבוע את היבואן על הטרחה הרבה, בזבוז זמן רב מצדי, על כך שרכב ששנתיים על הכביש לא אמור להיות כל כך הרבה פעמים במוסך ועל ירידת ערך במכירה וכמובן על עלות תיקון במוסך חלופי במידה והם לא יצליחו לתקן.

אי אפשר לומר שלא נתתי להם הזדמנות לתקן, אפילו עכשיו הם אמרו שמהנדס הולך לתכנן חלק במיוחד לרכב שלי, נשמע לי הזוי ולא מציאותי.

מה אתם אומרים

רון

פורסם

בד"כ זה לא מגיע לתביעה.

אחרי שהם רואים שאתה רציני (הצטיידות בעו"ד בהחלט מראה את זה) הם מייד משנים פאזה ומחפשים דרך לסגור את הפרשה.

בין אם זה החלפת הרכב בתנאים מועדפים או פיצוי כלשהו.

אני ממליץ לך שוב להתקשר לאלון עוז, ולקבל את חוות דעתו לנושא.

פורסם
אני אסביר לך את תגובתי - קראתי בעיון את "הסיפור" והגעתי למסקנה כי אי הדיוקים והשתלבות העובדות אינה מסתדרת לי עם המציאות. חבל שבכדי להצדיק "עצה" וגם/או "תגובה" נדרשים ל"סיפורים" שכאלו...

ירון, זרקתי לך כפפה בפרטי

ואתה לא מרים אותה, במקום זה אתה מפקפק.

אז אני אתן לך את הכפפה בפומבי

אתה מוזמן לממן את כל התהליך המשפטי וכל ההוצאות הנלוות מסביב, בדיוק כפי שיסביר לך העו"ד.

בתמורה, אם תנצח תקבל 50 אחוז מרווחי העסק.

אני רק מזכיר לך, לעסק הזה יש אורך חיים מוגבל, וככל שיעברו השנים הוא יהיה רווחי פחות ופחות.

לדעתי במקרה הטוב 5 שנים.

שנתיים סחבת משפטית - ולא בטוח שנשאר מספיק זמן להרוויח את מה שראוי להרוויח

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואם אחרי הכל אני אנצח - שואל אותי העו"ד, כמה תרוויח מהענין הזה בסופו של דבר - חישוב קצר ענין של כמה מאות אלפים.

ואז הוא אמר את מילת הקסם - כל התהליך ושכ"ט שלי יעלה לך יותר. (היה רמז קל לכיוון המיליון).

אם אתה מנצח במשפט, ממילא הצד השני יאלץ לשלם את שכר העורך דין שלך בנוסף לסכום שאתה תובע.

אז גם אם העורך דין שלך יגבה 2 מליון שקל בזמן שאתה תובע רק 100 אלף שקל, אתה תקבל נטו 100 אלף ביד.

זה לפחות מהניסיון שלי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ירון, זרקתי לך כפפה בפרטי

ואתה לא מרים אותה, במקום זה אתה מפקפק.

אז אני אתן לך את הכפפה בפומבי

אתה מוזמן לממן את כל התהליך המשפטי וכל ההוצאות הנלוות מסביב, בדיוק כפי שיסביר לך העו"ד.

בתמורה, אם תנצח תקבל 50 אחוז מרווחי העסק.

אני רק מזכיר לך, לעסק הזה יש אורך חיים מוגבל, וככל שיעברו השנים הוא יהיה רווחי פחות ופחות.

לדעתי במקרה הטוב 5 שנים.

שנתיים סחבת משפטית - ולא בטוח שנשאר מספיק זמן להרוויח את מה שראוי להרוויח

פתחתי את פנקס השיקים שלי....לפקודת מי לכתוב את השיק??

ובנימה יותר רצינית, אני אסביר לך בפומבי - אני לא עובד בעבורך ואני גם לא אממן אותך - סה"כ ציינתי את הפיקפוק שלי בדבריך ותו לא.

פורסם
פתחתי את פנקס השיקים שלי....לפקודת מי לכתוב את השיק??

ובנימה יותר רצינית, אני אסביר לך בפומבי - אני לא עובד בעבורך ואני גם לא אממן אותך - סה"כ ציינתי את הפיקפוק שלי בדבריך ותו לא.

אם אתה מפקפק מבלי להכיר עובדות, כל שאני יכול לומר לאחד כמוך - אתה לא ראוי לתגובה.

ובכל מקרה, נראה לי יותר, שכל מה שאתה מחפש בפורום זה לעורר פרובוקציה.

אז תעורר פרובוקציות עד מחר, אני כבר לא אתייחס לגחמותיך.

אני יודע שאתה כבר תתן את המילה האחרונה - שיבושם לך.

כל טוב

פורסם

אני מבין שאתה רגיל לומר את המילה האחרונה יפה, אבל הדבר אינו הופך אותך לצודק - "הסיפור" שהבאת משולב באי דיוקים משפטיים כמו גם באי דיוקים הגיוניים (ואני להבדיל ממך מכיר את התחום המשפטי ואת האנשים הפועלים בו) - ולכן הפיקפוק שלי בדבריך.

גם "זריקת בכפפה" שלך אינה הופכת אותך לצודק, במיוחד עקב העובדה שהיא סוג של נסיון נואש "לצאת" צודק.

פורסם

אני לא מכיר אותו אישית ולא את הסיפור , אני פשוט לא הצלחתי לראות אי דיוקים שגרמו לי לא להאמין לו . ובדיוק בשביל זה הבאתי לך סיפור אחד אישי שאני יודע שגם השופטים וגם המדינה עושים יד אחת , לנצל מצב של נכה שהמדינה לא תשלם . העניין הוא שאני מכיר את זה גם מזווית של נדלן , ושם העו"ד אמר לנו מפורשות אתם צודקים , ואם נגיע למשפט כנראה שתקבלו צו , אבל אם לא , שתדעו שהמדינה תדרוש ריבית כזו על הכסף שהיא תגרום לכם לבכות על שלא שילמתם לה , והעזתם לנסות לערער . אז אני לא יודע היכן אתה חי , אבל דבר אחד בטוח אתה חי בסרט . כי מכמה מקרים נוספים אני לפחות יודע , שאם העו"ד שלך ישר , והוא מעולה (ולא צריך מוניטין של עו"ד טוב שיתפרסם על חשבונך) , אז אם לא מדובר על סכומי עתק ששווה להגיע לבג"ץ עם העו"ד הכי שווים , המדינה תקטול אותך בדרך זו או אחרת . ולא אין לה אלוהים /אור אדום/מעצורים להשיג את שלה . והשופטים בד"כ עוזרים לה עד כמה שהם יכולים . והצדק ?!!! משפט הוגן?!!! אלו דברים שכבר 20-30 שנה אינם קיימים בכלל בלקסיקון של מערכת המשפט

אם אתה מנצח במשפט, ממילא הצד השני יאלץ לשלם את שכר העורך דין שלך בנוסף לסכום שאתה תובע.

אז גם אם העורך דין שלך יגבה 2 מליון שקל בזמן שאתה תובע רק 100 אלף שקל, אתה תקבל נטו 100 אלף ביד.

זה לפחות מהניסיון שלי

באמת?!!! השופט קובע כמה שכ"ט יקבל התובע מהנתבע עד כמה שאני יודע . ועם כול הכבוד , אם תקח עו"ד צמרת ותשלם לו מיליון דולר כדי שייצג אותך בכול הדרך כולל ערעור לעליון , אני מבטיח לך עכשיו , ששום שופט במדינת ישראל לא יצווה הוצאות משפט של מיליון דולר למדינה/לרשות ציבורית אחרת .

בברכה יהודה

פורסם

באמת?!!! השופט קובע כמה שכ"ט יקבל התובע מהנתבע עד כמה שאני יודע . ועם כול הכבוד , אם תקח עו"ד צמרת ותשלם לו מיליון דולר כדי שייצג אותך בכול הדרך כולל ערעור לעליון , אני מבטיח לך עכשיו , ששום שופט במדינת ישראל לא יצווה הוצאות משפט של מיליון דולר למדינה/לרשות ציבורית אחרת .

אתה צודק אבל לא לגמרי, נכון שאם יש פס"ד אז השופט קובע הוצאות ולרוב זה לא מכסה את כל שכ"ט שסגרת עם עו"ד ככה שזה לא נכון מה שנאמר שאם שכ"ט עו"ד יהיה מיליון והתביעה תהיה על 100 אני אקבל בסוף 100. מה שלא אמרת זה שיש שכ"ט קבוע (באחוזים) אם התיק נסגר בפשרה, בגישור, לפני שהגענו לבית משפט וכדומה...

בכל מקרה פחתי את הטרד' לא בשביל להתדיין על זה, חשבתי אולי אחד מהגולשים באתר התנהל בעבר עם עו"ד מול יבואן רכב, מהתגובות עד כה אני מבין שלא אז תודה לכם בכל זאת.

פורסם
אני לא מכיר אותו אישית ולא את הסיפור , אני פשוט לא הצלחתי לראות אי דיוקים שגרמו לי לא להאמין לו .

לא רציתי להיכנס לזה אבל אני אסביר לך לשם דוגמא, על אי דיוק מהותי בסיפור (וישנם כמה וכמה) - מי שאינו מכיר את ההליכים בבית המשפט לא יודע לשם הדוגמא שאם אתה תובע רשות מקומית בבית המשפט בטענה מסויימת - והתוצאה מובילה להליכים בבתי משפט נוספים (ערעורים במחוזי, בעליון) - אתה לעולם לא תגיע לבג"צ עם אותה טענה שכבר נדונה והוכרעה!! - בג"צ הוא הליך עצמאי ולא ערכאת עירעור - ולשם הדוגמא באם רשות מקומית חורגת מסמכותה או אינה מפעילה את סמכותה - אזי ניתן לבקש צו עשה או צו מניעה - אבל לא "מגיעים" לבג"צ בתום הליך משפטי!!.

פורסם

RRRR צודק בהחלט.

מה שלא מגיע לכלל פסיקת בית משפט

או שנסגר בפשרה ומקבל תוקף בית-משפט, במצב כזה גם אין צו להוצאות

ולכן כל צד נושא בהוצאות שהיו לו על חשבונו.

ויש להבדיל בעוד נקודה: יש הוצאות משפט, ויש שכ"ט.

הוצאות משפט מתייחסות בד"כ לאגרות שונות, שכר מומחים וכיו"ב.

שכ"ט - זה רק מה העו"ד מקבל.

ברוב המקרים הוצאות המשפט מוחזרות במלואן.

מה שלא מוחזר במלואו זה שכ"ט עו"ד, כיוון שבחוק כתוב:

" לא יפחת סכום שכר הטירחה מן התעריף המינימלי שנקבע לענין שכר טרחת עו"ד בכללי לשכת עורכי הדין....".

ואם המפתח לשכ"ט הוא המינימום- ברור שמובילי הצמרת לא יקבלו את הסכומים הגרנדיוזיים שהם מבקשים.

"(א) - קבע בית המשפט או הרשם את סכום ההוצאות, רשאי הוא לפסוק אותו, הן לענין שכר טרחת עורך דין והן לענין הוצאות המשפט, כל אחד מהם בנפרד בסכום כולל, ובלבד שבכפוף לאמור בתקנת משנה (ב), לא יפחת סכום שכר הטרחה מן התעריף המינימלי שנקבע לענין שכר טרחת עורך דין בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי), התשל"ז-1977 (להלן - התעריף המינימלי), זולת אם הורה בית המשפט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, על תשלום סכום קטן מהסכום האמור.

לא צריך ללכת רחוק, כאשר רואים את מנהיגי ישראל נעזרים בשורת עו"ד בעלי שם, שכל אחד מהם נוקב במאות אלפים ואולי מיליונים.

אח"כ כשהם יוצאים זכאים, הם מבקשים מהמדינה להחזיר להם את הכסף, ובד"כ גם הם לא מקבלים את הכל חזרה. צחי הנגבי ביקש 1,250,000 וקיבל רק 100,000. גם אהוד ברק לא קיבל הכל בפרשת העמותות.

אביגדור קהלני ביקש 130,000 דולר וקיבל (זוכה פעמיים על אותו תיק - לא התווכחו איתו על שכ"ט).

והנה עוד דוגמה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3182867,00.html

השופטים ציינו כי אינם יכולים לחרוג מהתעריפים שקבע המחוקק, אולם מותר להם להוסיף עליהם 50 אחוז כפיצוי, וכך קבעו את הסכום הסופי – 5,122 שקלים.

• תוכן חדש...