Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איכות אתה לא מחפש פה.

קודם כל מה עם מיקום הרמקול המקורי (יש כזה בדשבורד ליד הספידומטר), נכון, זה מונו אבל זה משהוא-וגם מקורי (כמו שאתה מחפש)- ומה עם רדי תדיראן :).

דבר שני, אם אתה רוצה לחבר את זה לרדיו דיסק אז או שתבטל את המגבר הפנימי ברמקולים (רק תבדוק הספקים והתנגדויות לפני זה) או שפשוט תביא רמקולים אחרים שתחביא מאחור.

יש מספר אפשרויות להחביא את הרמקולים בחיפושית אם אתה רוצה אני יכול להביא לך מספר קישורים בנושא.

יש לי גם רדיו תדיראן וגם רדיו שניקרא אל-חוט! בחיי... אבל הבעייה ששניהם קולטים רק AM אני אומנם משוגע, אבל רוצה גם להינות ממוזיקה, סבירה. נושא הנזק לרמקולים מהשמש, נלקח בחשבון ואכן צריך להתחשב בו, הפתרון הנוסף באמת רק רמקול טוב אחד במקום המקורי ברכב, הייתי שמח לקישורים בנושא החיפושית-תודה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי רן,

אני גם שוקל לחבר רמקולים של מחשב באוטו. הייתי שמח לדעת האם ניסית זאת לבסוף, מה היו התוצאות ואיך היתה איכות הצליל?

תודה,

יובל

פורסם
אני בספק שתקבל פה תשובה מרן כשאתה מקפיץ שרשיר משנת 2007:lol:

אני יודע - קיוותי שהוא אולי יראה. הייתי שולח לו הודעה פרטית, אבל אני חדש בפורום אז אני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות לפני שיש לי 25 פוסטים.

יכול להיות נחמד אם תוכל לשלוח לו הודעה פרטית שיעיף מבט על השרשור הזה.

תודה :)

פורסם

נראה לי ראיתי פה פוסט של משהו, שחיבר סאב של מחשב מתחת למושב ברכב. שווה לנסות לחפס

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=396850&highlight=%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%AA+%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91

אני גם עשיתי את זה ברכב שלי, קודם כל לגבי חיבור של רמקולים ניסיתי לחבר אצלי את הרמקולים שבאים עם הסאב הזה והרעשי אלטרנטור פשוט מטורפים.. שומעים יותר שריקות מאת השיר..

באופן ככלי זה מוסיף הרבה מאוד לסאונד ונותן לו עומק וקצת בומים, אבל לא תחליף לסאב. אם אתה קצר בכסף וחסר לך באס לא נראה לי שיש פתרון משתלם יותר.

עריכה: באופן עקרוני מה שאתה צריך לעשות זה לעקוף את הספק של 12V בתוך הסאב, לחבר לו מתח מהסוויץ' או מצת מה שבא לך, להוציא זוג RCA לרדיו דיסק וזהו, פשוט מאוד.

פורסם

היי אוראל!

אחלה פוסט! חיפשתי בנרות מישהו שבאמת עשה את זה, ולא חפר על האם באופן תאורטי הסאונד יהיה איכותי או לא.

לי חסר במערכת שבאה עם האוטו גם הנמוכים וגם הגבוהים. בגלל זה חשבתי פשוט לחבר רמקולים של מחשב ישירות לחיבור של המצת. ואת המוזיקה להזין מהטלפון שלי (שיש לו גם מקלט רדיו).

לא הבנתי למה התכוונתי כשכתבת "רעשי אלטרנטור". אתה מתכוון שעל הטוויטרים מתלבש הרעש של המנוע? אם זו הכוונה, ניסית לשמוע את איכות הצליל כשהמנוע כבוי? איך היא? פרט לכך, יכול להיות שרעשי האלטרנטור הם בגלל שהמתח בכניסה (ביציאה מהמצת) לא מספיק יציב. ניסית לחבר LOW PASS FILTER בכניסת הDC (מקור המתח) של הרמקולים, כדי לסנן את רעשי האלטרנטור?

שאלה אחרונה, איפה קונים בארץ חיבור למצת? הזמנתי באיביי אבל נראה לי שייקח לזה חודש להגיע אליי.

תודה!

פורסם
היי אוראל!

אחלה פוסט! חיפשתי בנרות מישהו שבאמת עשה את זה, ולא חפר על האם באופן תאורטי הסאונד יהיה איכותי או לא.

לי חסר במערכת שבאה עם האוטו גם הנמוכים וגם הגבוהים. בגלל זה חשבתי פשוט לחבר רמקולים של מחשב ישירות לחיבור של המצת. ואת המוזיקה להזין מהטלפון שלי (שיש לו גם מקלט רדיו).

לא הבנתי למה התכוונתי כשכתבת "רעשי אלטרנטור". אתה מתכוון שעל הטוויטרים מתלבש הרעש של המנוע? אם זו הכוונה, ניסית לשמוע את איכות הצליל כשהמנוע כבוי? איך היא? פרט לכך, יכול להיות שרעשי האלטרנטור הם בגלל שהמתח בכניסה (ביציאה מהמצת) לא מספיק יציב. ניסית לחבר LOW PASS FILTER בכניסת הDC (מקור המתח) של הרמקולים, כדי לסנן את רעשי האלטרנטור?

שאלה אחרונה, איפה קונים בארץ חיבור למצת? הזמנתי באיביי אבל נראה לי שייקח לזה חודש להגיע אליי.

תודה!

לגבי המצת אני קניתי מאיביי גם.. אין לי מושג מאיפה קונים בארץ (ותאמין לי שזה סבל להלחים לו את החיבורים.. זה לא נתפס על הברזל הזה)

כן רעשי אלטרנטור זה שהוא מתלבש על הרעש של המנוע, אם המנוע כבוי אין בעיה בכלל.. שומעים טוב. לא ניסיתי לשים LPF, לא חשבתי על זה האמת רציתי בהתחלה רק קצת באס ועומק.. רק אחרי איזה חודשיים נזכרתי שאין לי רמקולים מאחורה ואפשר לשים להם :D

פורסם

אחלה.

אני הולך על זה.

יש לי בבית רמקולים ישנים של קריאטיב, עם ספק 12V חיצוני, ככה שבמקום לחבר את הספק, אני אתחבר למצת ישירות דרך LPF.

מה שכן צריך קבל גדול בכניסה כדי לסנן את הרעשים של המנוע, שיודע גם לעמוד בזרמים גבוהים כדי לאכול את הספייקים שהמנוע יוצר.

פורסם

בעסה...

כתבתי הודעה ארוכה עם לינקים. אחרי מחקר שעשיתי באינטרנט. אבל הפורום לא נותן לי לפרסם אותה כי אני משתמש חדש.

חבל. הפסד של הפורום.

פורסם

לא מזמן חבר ביקש ממני לעשות לו את אותה הקומבינה.

ניסינו לחבר כמה רמקולים שונים ב12V אם המגברים המקוריים שלהם,הסאב עבד אבל היה חלש ולא מורגש.

והפתרון הגיע מחבר אחר שבכלל זרק סתם בדיחה בזמן העבודה.

לקחנו שני רמקולים של SONY (וופר וטוויטר בתיבה 27*45) ממערכות הסטריאו הישנות של הקלטות שבהם הרמקולים בנפרד מהמערכת וחיברנו אותם ישירות לHU במקום הרמקולים האחוריים, התוצאה היתה ממש מפתיעה היה ממש הרבה באס, אפילו בנמוכים! בגלל שהתיבות יחסית גדולות אי אפשר היה להשאיר אותם בתוך האוטו והם עברו לבאגז' (סתם קשורים לפינות הקרובות לכסאות)הגבוהים די נעלמו בגלל המגש אבל הבאס היה חזק.

קשה לתאר כמה הופתענו מהתוצאה ואפילו עבדנו על כמה חברים שהוא התקין סאב וכולם האמינו.

אני מציע שתנסו, לוקח בדיוק שניה לנתק את הרמקול האחורי (במידה והוא במגש) ולחבר לאיזה רמקול ממערכת סטריאו.

בהזדמנות אני יצלם סרטון ויעלה אותו.

פורסם
לא מזמן חבר ביקש ממני לעשות לו את אותה הקומבינה.

ניסינו לחבר כמה רמקולים שונים ב12V אם המגברים המקוריים שלהם,הסאב עבד אבל היה חלש ולא מורגש.

והפתרון הגיע מחבר אחר שבכלל זרק סתם בדיחה בזמן העבודה.

לקחנו שני רמקולים של SONY (וופר וטוויטר בתיבה 27*45) ממערכות הסטריאו הישנות של הקלטות שבהם הרמקולים בנפרד מהמערכת וחיברנו אותם ישירות לHU במקום הרמקולים האחוריים, התוצאה היתה ממש מפתיעה היה ממש הרבה באס, אפילו בנמוכים! בגלל שהתיבות יחסית גדולות אי אפשר היה להשאיר אותם בתוך האוטו והם עברו לבאגז' (סתם קשורים לפינות הקרובות לכסאות)הגבוהים די נעלמו בגלל המגש אבל הבאס היה חזק.

קשה לתאר כמה הופתענו מהתוצאה ואפילו עבדנו על כמה חברים שהוא התקין סאב וכולם האמינו.

אני מציע שתנסו, לוקח בדיוק שניה לנתק את הרמקול האחורי (במידה והוא במגש) ולחבר לאיזה רמקול ממערכת סטריאו.

בהזדמנות אני יצלם סרטון ויעלה אותו.

אם אתה הולך על זה תשים לב רק שההתנגדויות מתאימות!

פורסם

אחלה רעיון. בטח אפשר למצוא גם מלא רמקולים כאלה במחיר זול / בחינם ביד2 או ב"אגורה" .

העניין אצלי הוא שיש לי מכונית מיני עם בגז' קטן. אז אין לי מספיק מרחב בשביל הפתרון שאתה מציע. חוץ מזה, גם אין לי רמקולי בבגז', רק בדלתות האחוריות ובדשבורד.

• תוכן חדש...