Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר שלי השתמש ברמקולים וסאב של CREATIVE INSPIRE 5100 והם מחוברים לפאלם. אך הכל מוגבר מהמגבר הפנימי של הסאב. הוא אפילו בנה תיבה לסאב שמאפשרת לשים אותו מתחת לכיסא של הנהג.

איכות השמע לא משהו, יש לי את הרמקולים האלה בבית והם נשמעים הרבה יותר טוב, זה גם כנראה נובע מזה שהוא ויתר על הקופסאות של הרמקולים.

פורסם

השאלה שלי קצת אחרת, יש לי מערכת של רמקולי מחשב וסאב טובים, השאלה אם אני מוותר על השנאי של החשמל,220 ומחבר ישירות מתח דרך המגבר 12V ממקם את הרמקולים בחיפושית מאחור, להרוויח את תיבות התהודה שלהם והסאב, מבחינת עוצמת המערכת זה יהיה סביר אני לא מחפש לפוצץ חלונות אלה לשמוע מוזיקה בצורה סבירה? בקיצור חיבור מקור מתח מהרכב למגבר מהמגבר לסאב ולרמקולים יעבוד?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני זוכר שבסוכות תמיד היינו לוקחים מצברים ישנים ממוסכים ומחברים אליהם רמקולים של מחשב אבל ישירות.

כאשר היינו פותחים את הרמקול היה שם מן גוש של נחושת מסולסלת כזאת (כמו איזה סליל מתח כזה) היינו זורקים אותו ומחברים אל הכבלים שאחריו פלוס ומינוס והיה עובד מעולה.

:-) just smile
פורסם

ברור שאפשר, השאלה למביני העניין ,האם לדעתכם יהיה ניתן לשמוע בצורה סבירה באילתור הזה, סה"כ עלות הפרויקט נמוכה מאוד פחות מרדיו מונו, אני יודע שאתם נוהגים להתעסק במערכות יקרות ומעולות, אבל אם כאן לא אוכל לקבל תשובה, אז לא אמצא תשובה בשום מקום אחר! תודה-רן

פורסם

מה אתה רוצה לחבר למערכת?, מה המקור?,

אם יש הגברה במקור אז לפי דעתי זה יהיה מיותר. אם לא, פשוט תקח אותה לטכנאי/חבר שיעקוף את השנאי ותחבר.

אתה בכל מקרה תשמע משהוא דרך זה....

פורסם

העניין פשוט, בגלל שבחיפושית אין מקום לרמקולים ללא פגיעה משמעותית בדיפוני הצד או מאחורי מושב הנוסעים חשבתי לנצל את הרמקולים (האיכותיים של המחשב והסאב) כיוון שהמחשב פועל על 220 חשבתי לבטל את השנאי ולחבר את הרדיודיסק אליהם, דרך מגבר:

האפשרות הראשונה לנצל את המגבר הפנימי בסאב, ולחבר מקור מתח מהרכב אליו ולרדיו!

האפשרות השניה לחבר הכל דרך מגבר פשוט לרכב!

רציתי לדעת מי מבין האפשרויות תיתן צליל עדיף!

תודה-רן

פורסם

לא אתה לא יכול!

הזרם שהשנאי נותן לרמקולים הוא אופטימלי ולכן אתה שומע אותם טוב מאוד בבית.

מצבר של רכב לא ייתן לך בחיים את אותו זרם שהרמקול דורש(כמובן שהמצבר מזרים יותר)

לפי דעתי תקנה רמקולים 6X9 עם תיבות ותניח אותם בתא המטען.

פורסם

להזכירך צ'אקו תא המטען הוא מקדימה בחיפושית.

אם אתה מתעקש על רמקולים של מחשב, אתה יכול לקנות ממיר מתח מ12 ל220 וולט.

דרך מגבר לרכב אני לא בטוח שתוכל לכבר, מכיוון שרוב הרמקולים הבייתים הם בהתנגדות של 8 ו6 אוהם, ומגבר רכב הוא 4 אוהם או 2.

כך שבכל מקרה לא תוכל לנצל את הרמקולים ולשמוע בהם כמו שאתה שומע איתם במחשב.

:-) just smile
פורסם

רמקולים לא מקבלים שום חשמל , רק נתוני שמיעה . (עד כמה שאני יודע)

ובגלל זה אין שום בעיה מבחינת החשמל , אולם מבחינת ההתנגדות (אום) , רמקולים של רכב בד'כ 4 OHM ושל בית בד'כ 8 , ככה שיש מצב שזה לא יעבוד הכי טוב (אבל בד'כ זה עובד , תלוי ברמקולים ובמגבר \ רדיו דיסק אם יש להם תאימות ליותר OHM) .

בכל מקרה זה אמור לעבוד .

פורסם

השאלה שלי מערכת רמקולים (2) וסאב, דרך מגבר רכב רגיל האם הדבר אפשרי?

אני יענה לך ויסביר לך הכול, אני בכלל לא רוצה להתייחס למה שרשמו פה בתרד.

אקוסטיקה :

ההבדל בין האקוסטיקה של רכב לאקוסטיקה של בית, שמים וארץ.

רמקולים של רכב מתוכננים ולעבוד עם הנפח של דלת הרכב, ואם זה רמקולים אחוריים הם בנויים לעבוד בנפח תא המטען.

לכן אם תוציא את הרמקולים המקוריים מהתיבות שלהם, סיכויים גבוהים שהאיכות תרד.

במיוחד הסאבוופר, שזה החלק הקריטי שדורש תיבה מתוכננת היטב.

הספק ושמע:

הרמקולים הפשוטים של המחשב הם בעלי קוטר ממברנה קטן, והספק נמוך.

בגלל קוטר ממברנה קטן גם נצילות נמוכה. לכן כדי לשמוע ברור ונקי ברכב, צריך להתגבר על הרעשי סביבה קודם לכן,

רמקולים בהספק כזה לא יפיקו צליל מספיק חזק וברור כדי להנות מהסאונד בנהיגה, במיוחד שהמיקום שלהם עם התיבה המקורית שלהם יהיה קריטי לסאונד, וגם לא יראה טוב ברכב בגלל שהם באים עם תיבות, שנחזור למה שאמרתי שאם תוציא אותם מהתיבות הם רמת הסאונד תרד. בנוגע לסאבוופר, כדי שנרגיש שהוא נוכח הוא חייב להיות במקום קיצוני, אם זה פינה של חדר או מתחת לאיזה מיטה צמוד לקיר, חייב שיהיה עזרה מין הקירות כדי להרגיש שהוא נוכח, במיוחד בסאבוופרים חלשים,

אם תמקם סאבוופר באמצע החדר הוא כמעט לא יורגש, ואם תמקם אותו בפינה של החדר תרגיש אותו הרבה יותר בגלל גלים חוזרים מהקירות, כמו ברכב, אם תחבר את הסאבוופר בקצה בגא'ז הוא ישמע הרבה יותר חזק מאשר תניח אותו על המושבים האחוריים, במידה וחיברת את הסאב בבגאז הוא כמעט לא יורגש בגלל הספקו הנמוך.

מתחים והגברה:

אם אתה משתמש במגבר הפינמי של הרמקולים 2.1 שלך, צריך לבדוק עם רב מודד שהוא אכן מפיק 12V אם הוא מפיק את המתח הזה, הסט יעבוד מעולה ברכב והביצועי מגבר שלו יהיו קצת יותר טובים מאשר הבית כי ברכב הזרם הרבה יותר חזק והמתח יותר גבוה ב1-2.5V זה יוסיף לביצועי המגבר, אם המערכת עובדת על מתח 16V או 18V היא תעבוד אבל בביצועים ירודים משמעותית בהגברה מאשר מרכב בבית, אם זה מתח 6V או מעל 18V לא כדי להתעסק עם זה בכלל.

אם אתה רוצה לחבר מגבר חיצוני הוא חייב להיות מגבר עם קרוס אובר אקטיבי, זאת אומרת הרמקולים הקטנים לא צריכים לקבל תדרים נמוכים, וסאבוופר צריך לקבל רק תדרים נמוכים, וזה מתבצע בצורה הטובה ביותר ע"י קרוס אקטיבי (לא כדי להתעסק בכלל עם פסיבי). המגבר חייב להיות באותו הספק של המגבר המקורי, לכן יהיה קשה למצוא מגבר כזה.

הגברה רגילה של רדיו דיסק\או מגבר פשוט ללא ספק PWM כ18WRMS ומעלה לערוץ ואין להם בכלל קרוס אקטיבי מתאים. שזה הרבה יותר מההגברה המבנת של הסט 2.1 שלך. ומגברים רגילים שיש להם קרוס אקטיבי מובנה מתאים, ההספקים בכלל אינם תואמים את ההספקים שאתה צריך לעבוד איתם, החל מ35WRMS והשמיים הם הגבול.

לסיכום:

מה שאני מציע, אם אתה מר חסכני, אפשר להביא רדיו טייפ ישן עם כניסת CD של פעם, הרבה חנויות של התקנות רכבים מפרקים את זה מרכבים ישנים וכאילו מכשירים זרוקים אצלהם, אנשים טובים יתרמו לך אותו, אנשים שרואים כסף ימכרו לך אותו, לא יותר מ50 שקלים.

אם אתה רוצה להשקיע מעט, 300-400 אפשר למצוע רדיו דיסק MP3 סיני פשוט, או CD רגיל יד שניה.

אם אתה רוצה להשקיע יותר... פתח על זה תרד חדש :) ויעזרו לך חובבי ציון.

תמיר

פורסם

מה שאני מציע, אם אתה מר חסכני, אפשר להביא רדיו טייפ ישן עם כניסת CD של פעם, הרבה חנויות של התקנות רכבים מפרקים את זה מרכבים ישנים וכאילו מכשירים זרוקים אצלהם, אנשים טובים יתרמו לך אותו, אנשים שרואים כסף ימכרו לך אותו, לא יותר מ50 שקלים.

אם אתה מתכוון לרדיו-טייפ עם כניסת AUX, יש לי אחד כזה.

לרן - אם אתה יכול לארגן לו איסוף מאיזור הדרום הוא שלך, במידה ואתה מעוניין שלח ה"פ.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

הבעייה היא לא ברדיו דיסק או חסכנות, אני מעוניין ברמקולים הנ"ל (ללא פירוק תיבות התהודה המקוריות) כיוון שהן ניראות מצויין והתקנתם בגב החיפושית לא תפגום במראה האוטנתי (כן אני יודע שאני דפוק) ולא תחייב לחתוך בדיפוני הדלתות!

הסאב יעלם בארגז האחורי ויתן צליל טוב (אני מקווה) אני כמעט בטוח, שברמקולים של המחשב והסאב השנאי מוריד מ-220 ל-12V ולכן זה מסתדר לי טוב עם נתוני הרכב! הרמקולים יחוברו על יד משענת הגב בכיסא האחורי בצדדים והסאב יוסתר מאחור

אם הנתונים שסיפקת אכן נכונים והם אכן ניראים הגיוניים, לא צריך להיות הבדל משמעותי בין הצליל הטוב שהם מוציאם בבית לבין הרכב, בכל מקרה שווה לנסות-תודה-רן

פורסם

איכות אתה לא מחפש פה.

קודם כל מה עם מיקום הרמקול המקורי (יש כזה בדשבורד ליד הספידומטר), נכון, זה מונו אבל זה משהוא-וגם מקורי (כמו שאתה מחפש)- ומה עם רדי תדיראן :).

דבר שני, אם אתה רוצה לחבר את זה לרדיו דיסק אז או שתבטל את המגבר הפנימי ברמקולים (רק תבדוק הספקים והתנגדויות לפני זה) או שפשוט תביא רמקולים אחרים שתחביא מאחור.

יש מספר אפשרויות להחביא את הרמקולים בחיפושית אם אתה רוצה אני יכול להביא לך מספר קישורים בנושא.

פורסם

מניסיון שלי יצא לי ליסוע זמן מה עם מערכת רמקולים של קריאטיב מהדגמים הגבוהים

יותר ברכב הספק שם היה חיצוני וסיפק 12 וולט כך שלא הייתה בעיה למצוא תקע מתאים

ולעשות כבל מתאם למצית הרמקולים הסטליטים מוקמו על הדש בורד והסאב מוקם מאחורי הכיסאות

הקידמיים (טנדר) הרמקולים עבדו מצוין במשך חודש כמעט

לפעמים הווליום שלהם היה חלש יחסית ולא מספיק לתנאי הרכב בעיקר בכביש מהיר אל תשכח שהרכב שלך יחסית רועש

אבל בשימוש רגיל הם עבדו ללא שום בעיה נכון שאין מה להשוות אותם לקומפוננט \ סאב

וברור שבתוך הרכב הם נשמעים פחות טוב מהשולחן בבית אבל כפיתרון יצירתי\זמני הייתי ממליץ לך ללכת על זה

מה שכן לא הייתי מפרק אותם מהתיבות המקוריות או מנסה להפעיל אותם עם מגבר חיצוני לדעתי

הרפתקה שלא תיגמר טוב

הבעיה היחידה שאני רואה היא נזקי הזמן \ שמש מכיוון שהחומר שממנו בנויים הרמקולים לא אמור להחזיק בכאלה תנאים

• תוכן חדש...