Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נקרעה גומיית הציריה (של פעמון חיצוני)באיסוזו טרופר, במוסך מורשה UMIהציעו מחיר של 500 ש"ח כדי להחליף אותה, טוענים שהגומיה עצמה עולה 250 ש"ח.

 

רציתי לדעת מהיכן ניתן להשיג גומיות טובות אך זולות מ 250 ש"ח לג'יפים\טנדרים?

 

ובנוסף, עד כמה קשה החלפת גומיה לציריה בטרופר? אציין שכבר החלפתי ציריה ב 205 , כך שיש לי מושג כלשהו לגבי מה זה דורש, אבל אני לא יודע אם בטרופר צריך כלים מיוחדים כדי לפתוח את האום למשל, או כדי לחלץ את דיסק הברקס.

 

שאלה נוספת- מה דעתכם על פטנט שחשבתי עליו לא מזמן, להרכיב שתי גומיות אוניברסליות פשוטות אחת ע"ג השניה, וכך להאריך את הזמן שידרש להן להיקרע שוב?

תודה רבה למי שיכול לתרום מידע בנושא.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

חזל"ש

החלפתי לבסוף את שתי הגומיות כי השניה הייתה בדרך להיקרע. 200 ש"ח לכל צד, אלו לא גומיות אוניברסליות אך בכל זאת המכונאי השתמש במכשיר שפותח לה את הצורה.

נקרעו הגומיות הקטנות של הבולג'וינט, אבל המכונאי אמר שלא יגרם נזק , ושאת הגומיות מחליפים רק עם הבולג'וינט קומפלט, ולא מכשילים על זה בטסט.

יש ממה לדאוג?

על הדרך עשיתי גם ברקסים קדמיים.

אם מישהו עדיין יכול לחוות דעה על הרעיון של הגומיה הכפולה שלי-בכיף:wink:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

במידה והמכונאי השתמש במזלג לצורך חליצת התפוחים במקום בחולץ ייעודי ובגלל זה נקרעו גומיות התפוחים תתבע ממנו להחליף את הגומיות. אם אין את הגומיות לבדן אז שיחליף את התפוחים עם הגומיות, על חשבונו. נסיעה עם גומיות קרועות תהרוס את התפוחים עקב חוסר בגריז ועודף בלכלוך שייכנס.

פורסם

לא עשיתי את זה במורשה, הם רצו 500 ש"ח לצד אחד, עשיתי את זה בכפר קאסם אצל מכונאי חביב שהייתי אצלו בעבר, שעשה עבודה טובה לפי מה שראיתי(דאג לגרז את הברגים של הקאליפר, גירז לי את ה"יוקים").

חנן, הוא לא השתמש במזלג, הוא פשוט דפק בעצמה עם פטיש על החלק שמקיף את הבולג'וינט, וכך כל ההתקן שמחזיק את הדיסק התנתק מהבולג'יונט.

 

שאלתי אותו כמה וכמה פעמים על הגומיות האלה, הוא טען שלא מכשילים על זה בטסט, ושזה לא קריטי לנסוע ככה, ושאין מקום פיזי להחליף אותן, ולכן כשמחליפים את הבולג'יונט מחליפים גם את הגומי.

איך אפשר להתווכח עם בחור כזה שאומר שזה תקין? הוא יטען שאני לא מבין בזה יותר ממנו.

מה אני אמור לעשות עכשיו?

 

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא היו לוקחים לך עבודה כפולה אם היית עושה בשני צדדים.

חבל שבשביל לחסוך 50 שקל לכל צד, הלכת למכונאי חאפר שבטח שם לך גם גומיה לא מקורית שתחזיק רבע מהזמן.

 

אולי אצלם בכפר קאסם הדבר היחיד שחשוב זה לעבור טסט...

אני לא יודע מה המכונאי שלך מבין, אבל גם אם הייתי בול עץ שלא מבין במכוניות הייתי חושב שגומיה קרועה זה לא מצב תקין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חזור אליו ותאמר לו שהבאת את הרכב עם גומיה תקינה ואתה רוצה גם לצאת עם רכב עם גומיה תקינה. אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהבהיר לו שהוא לא יראה אותך יותר אצלו אם הוא לא ידאג לגומיות תקינות ברכב שלך.

 

אני לא בוחן במכוני טסטים, אבל ברור לי שיש בוחנים שיכשילו אותך על זה, מה גם שזה לא העניין האמיתי. זה פשוט גורם לנזק.

פורסם

אייל זאת די הרבה עבודה לפרק צד כזה בטרופר , אני משוכנע שבמורשה היו רוצים ממני את אותו המחיר על צד נוסף כי זאת עבודה כפולה.

ואני כבר חשבתי שסיימתי עם הבעיות, ועוד הגדלתי ראש ואמרתי לו שיעשה את הגומיה השניה.

עכשיו חשבתי שבמידה והוא לא יסכים לתקן, אני אעטוף את שני הצדדים עם גומי (כמו של פנימית), ושני בנדים בכל צד.

יחזיק?

אני כל כך עצבני כל פעם שאני יוצא ממוסך, אתמול נאבקתי שעות עם בורג קרטר ושני פילטרי שמן שהילד בUMI סגר כמו לא יודע מה, אני לא צוחק, שברתי את הכלי היעודי של הפילטרים שיש לי.

צירפתי תמונה של אזור הגומי, אודה למי שיוכל להגיד לי מה ניתן לעשות, כי קשה לי להאמין שהבחור יכול להשיג בולגוניט שכזה, שלא נדבר על זה שהוא ככל הנראה לא יסכים.

תודה רבה.

2222.JPG

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

זה אירוני שאחרי כל פעולה ופעולה בתמונה שצירפת יש אזהרה מפורשת לא לפגוע בגומיות.

 

אם הוא לא יסכים לעשות את זה (ואולי עדיף לך שהוא לא יסכים לעשות את זה, כי תהיה לך הזדמנות ללמוד לעשות את זה לבד, והפעם לעשות את זה טוב) תפרק את הגומיות ותנסה למצוא כאלה. אני מאמין שתמצא.

 

אני כל כך עצבני כל פעם שאני יוצא ממוסך

 

 

כמה שאני מזדהה איתך. בכל פעם שאני מוסר את הרכב שלי ל"עבודות חוץ" , אני נדפק, בלי יוצא מהכלל.

פורסם

כן שמתי לב לזה, ותאמין לי שאני אוכל את הלב עכשיו, הייתה לי בכלל התלבטות אם לפרק את זה בעצמי היום בבוקר, אבל חשבתי שזה יותר קשה מאשר בפיז'ו.

בסוף מתברר שלא הייתי צריך בשביל זה ידית כוח אפילו, כי אין אום לציריה כמו בפיז'ו, מה שכן יש הרבה אומים למתלה.

חנן האם הכלי שמופיע שם בתמונות הוא מעין "אפציר" שמחלץ את הבולגוינט? כלומר זה כלי שמחליף את מכות הפטיש של המכונאי?

 

האם לדעתך משתמשים ב UMI בכלי כזה או שגם שם דופקים עם פטיש?, המכונאי היום אמר לי שזאת הדרך היחידה לשחרר אותו, וגם "בחברה" עושים ככה.

 

כשאמרת שתהיה לי הזדמנות לבצע את זה לבד התכוונת שאני אחליף בולגוניט? או שאבצע את החביקה של התפוח עם גומי עגול ושני בנדים כפי שרשמתי מקודם?

תודה רבה לך!

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

חנן האם הכלי שמופיע שם בתמונות הוא מעין "אפציר" שמחלץ את הבולגוינט? כלומר זה כלי שמחליף את מכות הפטיש של המכונאי?

 

אכן. אצלנו (במוסך) לא דופקים עם פטיש אלא משתמשים בכלי כזה בדיוק.

 

התכוונתי שתחליף את הגומיות בגומיות חדשות. אל תבצע אלתורים, כי אם תאלתר לא מספיק טוב אתה עלול לגרום יותר נזק מתועלת בכך שייכנס לשם בוץ ולא יצא.

פורסם

היי, ניתן לקנות גומיות כאלו בחנויות חלפים במחיר של כמה עשרות שקלים לזוג, להרכיב את זה ולהדק באמצעות חוט ברזל דק, לא עם בנד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

×
×
  • תוכן חדש...