Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שהרכב המדובר הוא פיזו 106 XS 1.6

לאחרונה שמתי לב שבלימת המנוע כאשר מורידים הילוך היא נורא חלשה ולעיתים אף לא מורגשת . מה גורם לתופעה זו ? האם זה תקין או שישנה בעיה שדורשת תשומת לב ?

תודה מראש

מיקי

Veni Vidi Vici

פורסם

לאחרונה שמתי לב שבלימת המנוע כאשר מורידים הילוך היא נורא חלשה ולעיתים אף לא מורגשת . מה גורם לתופעה זו ? האם זה תקין או שישנה בעיה שדורשת תשומת לב ?

תודה מראש

מיקי

אם באמת אתה מרגיש נפילה בבלימת המנוע יש לדעתי מספר סיבות :

1. קומפרסיה נמוכה יותר של המנוע ( איבד כ"ס ומומנט )

2. הכוח הולך לאיבוד באזור הגיר , כנראה בקלאצ' שחוק ...

3. אתה מרגיש את זה רק פסיכולוגית :lol:

פורסם

לגבי תאוצות ונסיעה בכלל ,אין טענות הרכב נוסע יופי רק הבלימת מנוע חלשה מה שדורש יותר שימוש בברקסים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אולי אתה לא שם לב ופשוט לאחרונה מוריד הילוך בסל"ד נמוך ואז הבלימה לא מורגשת... תנסה להוריד הילוך בסל"ד גבוה יחסית ואז אם באמת אין בלימה אז יש בעיה.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

יש לי שאלה גם כן בנוגע לנושא הזה....

יש לי גיר אוטומטי...

אני לפעמים מוריד הילוך ב 60-70 כדי לבלום תמנוע ובעיקר תאוטו....

(הסלד לא גבוהה , אבל זה בכל זאת הורס תגיר עם מורידים מ D ל -2 אפילו ב 60-70?)

תודה לכל העוזרים

יוצא לריס?

פורסם

תודה מראש

מיקי

יתכן תקלה או כוון בחיישן מצב מיצערת, החיישן לא מזהה עזיבת דוושה מלאה, והמחשב ממשיך לספק דלק למנוע, במקום לתת CUTOFF לדלק.

פורסם

יש לי גיר אוטומטי...

תודה לכל העוזרים

לדעתי אל תתעסק עם זה בכלל, התיבת מנוע האוטומטית נבנתה כך שהיא תוריד ותעלה הילוך מתי שנדרש, אם היית רוצה אתה לשלוט באוטו ולא שהאוטו ישלוט בך היית קונה ידנית, להתחיל להתעסק עם ההילוכים באוטומטי לא מומלץ כי התיבה לא בנויה באותה אופן שתיבת ההילוכים הידנית בנויה, זה בנוי אחרת והעברת הילוכים שונה זה גם לא מספק אותו אפקט (מנסיון).

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

תודה מראש

מיקי

נתקלתי פעם במקרה ממש זהה ב GMC ספארי.

הפתרון: שיפוץ גיר (*לא חובה אם הרכב נוסע טוב ובלימת המנוע היא הדבר היחידי שמפריע לך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי גיר אוטומטי...

תודה לכל העוזרים

לדעתי אל תתעסק עם זה בכלל, התיבת מנוע האוטומטית נבנתה כך שהיא תוריד ותעלה הילוך מתי שנדרש, אם היית רוצה אתה לשלוט באוטו ולא שהאוטו ישלוט בך היית קונה ידנית, להתחיל להתעסק עם ההילוכים באוטומטי לא מומלץ כי התיבה לא בנויה באותה אופן שתיבת ההילוכים הידנית בנויה, זה בנוי אחרת והעברת הילוכים שונה זה גם לא מספק אותו אפקט (מנסיון).

לדעתי אתה טועה, אני נוהג להוריד הילוכים גם בתיבה האוטומטית, למשל לפני סיבובים. בעיקר בגלל שאחרי בלימה התיבה לא תמיד נמצאת ברצועת הכוח של המנוע, בגלל זה עדיף להיות בהילוך הנכון ולמנוע בעיות בטיחותיות שעלולות לקרות בזמן שלוקח לתיבה להוריד להילוך המתאים.

אמנם אלו עשיריות שנייה בודדות אבל בכל זאת זמן קריטי במקרה שחייבים לברוח מהר ממשהו.

פורסם

יש לי גיר אוטומטי...

תודה לכל העוזרים

לדעתי אתה טועה, אני נוהג להוריד הילוכים גם בתיבה האוטומטית, למשל לפני סיבובים. בעיקר בגלל שאחרי בלימה התיבה לא תמיד נמצאת ברצועת הכוח של המנוע, בגלל זה עדיף להיות בהילוך הנכון ולמנוע בעיות בטיחותיות שעלולות לקרות בזמן שלוקח לתיבה להוריד להילוך המתאים.

אמנם אלו עשיריות שנייה בודדות אבל בכל זאת זמן קריטי במקרה שחייבים לברוח מהר ממשהו.

שמע יכול להיות שאתה צודק אבל בתכלס אם תבוא לסיבוב כמו בנאדם התיבה כבר תהיה על שני ואם תעשה סיבוב בשלישי לא קרה כלום, או שתמשיך בשלישי או שזה יוריד לך לשני אוטומטי, זה הרעיון של אוטומטי למנוע את הצרות האלה, אם אתה רוצה לעשות סיבובים חדים ולהיות בהילוך יותר נמוך בשביל האחיזת כביש אז בכיף אבל אז למה אתה נוסע על אוטומט? בכל אופן כשאני נסעתי על הקורולה של אמא שלי והעברתי בה הילוכים סתם כי שיעמם לי זה היה סתם חסר משמעות לעומת בלימת מנוע אמיתית, זה לא רציני.

פורסם

שנייה ,

אני פתאום מבין משהו ...

אתה אומר שהגיר ב - XS שלך היא אוטומטית ?

ה - XS 1.6 זה גיר רגיל ,

יש ל 206 1.6 גרסה אוט' אבל היא נקראת אחרת , לא XS ( יש אותה לסבא שלי , לא זוכרת בדיוק איך נקראת ) ..

פורסם

תודה מראש

מיקי

שנייה ,

אני פתאום מבין משהו ...

אתה אומר שהגיר ב - XS שלך היא אוטומטית ?

ה - XS 1.6 זה גיר רגיל ,

יש ל 206 1.6 גרסה אוט' אבל היא נקראת אחרת , לא XS ( יש אותה לסבא שלי , לא זוכרת בדיוק איך נקראת ) ..

מדובר ב-106, כך שייתכן שזו כן הגירסא האוטומטית...

• תוכן חדש...