Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם השלישית בלבד בתולדות הפורמולה-1 מגיע הקרקס הנודד המהיר בתבל לאדמת טורקיה ולא בשביל

לאכול שיש-קבב.

בשנת 2005 נחנך המסלול ב"איסטנבול-פארק" , שתוכנן על ידי מיודענו הרמן טילקה הידוע לשימצה ודווקא

המסלול הטורקי נחשב ליותר טוב מכל האחרים שלו מבחינת - "מסלול לנהג ולנהיגה" , ז'אק ווילנייב השווה

אותו בזמנו אפילו למסלול בספא.

כ-155 אלף צופים יתפו בסופ"ש הקרוב באקשן על המסלול ואני מכיר לפחות ישראלי אחד שיהיה שם ואולי יותר.

רק במרחק של פחות מנסיעה לאילת וכאילו בעולם מוטורי אחר .

טורקיה הינה המדינה ה-24 שמארחת סבב של הפורמולה-1 ולנו נותר רק לקנא בהם על כך.

מיכאל שומאכר לא יתחרה כאן השנה, אז בינתיים תהנו מהתמונה המצורפת.

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

סופ"ש הקרוב בטורקיה יסמל את מרוץ הגראן-פרי ה-100 בקריירה של פרננדו אלונסו והוא כבר

הכריז כי הוא מתכוון לחגוג זאת בניצחון וכך גם לנקום בלואיס המילטון על הונגריה.

את פגרת שלושת השבועות שבין הונגריה לטורקיה ניצלו במקלארן-מרצדס לנופש על היאכטה של

מנסור עוג'ה, אחד מהשותפים בקבוצה. רון דניס תפס שמש ולואיס המילטון היה עסוק בעיקר בלתפוס

את הבת של עוג'ה. אלונסו לא הגיע למרות שהוזמן.

הוא טען שעשה תוכניות אחרות יחד עם חברים שלו.

פרארי לעומת מקלארן מודעים ללחץ על מקלארן והוציאו הודעה מסודרת כי מטורקיה והלאה הם שמים

לעצמם למטרה לנצח בכל מה שנשאר בקופה.

ההפרש בין רייקונן למאסה, שממוקמים שלישי ורביעי באליפות הוא נקודה, כאשר הנהג הפיני ממוקם 20

נקודות מתחת להמילטון שמוביל באליפות, לא הפרש גדול ובהחלט משהו שניתן לצמצום .

בצד קבוצות הצמרת ישנה גם התעוררות בתחתית הגריד ולא בטוח שהיא לטובה.

קבוצת ספייקר נמצאת כנראה בדרך למכירה וזאת בגלל קשיים כספיים בהם מצוי הבוס של ספייקר, מול.

קבוצת סופר-אגורי לא נמצאת בקשיים אבל נמצאת במגעים עם מספר גורמים בכדי לשפר את המצב הכלכלי

שלהם וכל זאת בכדי שיוכלו לשפר את המכונית.

ב.מ.וו-סאובר ללא לחץ מיוחד הודיעו רישמית כי הם מאריכים את החוזה של צמד הנהגים שלהם -

היידפלד וקוביצה, מה שלמעשה היה כמעט ברור מראש, לולא השמועות על מגעים בין אלונסו לב.מ.וו

לקראת העונה הבאה...

קבוצת וויליאמס מגלה אופטימיות לאור התוצאות האחרונות העונה ומקווים להמשיך בקו השיפור כלפי מעלה

לקראת חזרתה של וויליאמס לקידמת הגריד.

טויוטה עבדו קשה על שיפורים במכונית במהלך הפגרה ומקווים גם הם להמשיך את היכולת שהציגו בהונגריה.

רנו לעומת זאת הודיעו כי מבחינתם העונה אבודה והם מעבירים את כל הפוקוס להכנת המכונית לקראת

העונה הבאה.

ברנו מאד מאוכזבים מהמכונית ומקווים שההשקעה הרבה שיעשו כבר מעכשיו תסייע להם לתוצאות טובות

יותר בעונת 2008.

שינוי הכיוון של רנו אולי מגיע גם בעקבות החלטתו של פלביו בריאטורה לקנות את קבוצת הכדורגל של QPR...

מכל הקבוצות באנגליה דווקא את QPR ..? כנראה שהוא ממש לא מבין בכדורגל .

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

הנהגים בטורקיה ביום ראשון יצטרכו לנסוע נגד כיוון השעון 58 הקפות שהם 308 ק"מ עד שיסיימו את הנהיגה שלהם בחום הטורקי הצפוי.

המסלול, שכפי שהוזכר קודם, תוכנן על ידי הרמן טילקה, בעל 14 פניות כאשר כדאי במיוחד לשים לב לחלק שכולל את פניות 8 ו-9 , מדובר בפנייה שמאלית מהירה שהולכת ומתהדקת לפנייה נוספת .

turkish.gif

בשנה שעברה ניצח כאן פליפה מאסה עם הפרארי, לאחר שזינק גם מעמדת הפול-פוזישן .

דובי

פורסם

מקצי האימון בדרך כלל לא אומרים הרבה על מה יהיה בהמשך, קחו דוגמא טובה מהזמן שקבע סוטהיל במונקו עם הספייקר למשל , אף אחד לא ציפה ממנו שינצח, גם אם זה היה בחימום של הבוקר, לפני המרוץ עצמו.

בדרך כלל זה השלב שקבוצות בודקות סט-אפ כזה או אחר, צמיגים וכו'.

בטורקיה, לאחר פגרת קיץ של שלושת השבועות ולכבוד הימים הנוראים המתקרבים פרארי שלטו במקצה האימון הראשון של הבוקר כשרייקונן ראשון ומאסה מיד אחריו.

נעשה ניסיון לכבוד אמירת הסליחות לארגן סולחה בין אלונסו להמילטון והיחיד שמאמין שיהיה בסדר זה רון דניס, בכל אופן זה מה שאמר לעיתונאים היום.

אלונסו היה מעט מהיר יותר מהמילטון, דבר שאולי יעלה לו מעט את הבטחון העצמי או שגרם ללואיס להתאמץ מעט יותר כי במקצה הצהריים המילטון כבר היה ראשון , אלונסו רק שישי.

טויוטה אותתו שאולי התוצאה בהונגריה לא היתה מיקרית וסיימו במקומות השלישי והרביעי.

הארוע הבולט של היום - התקלה שהיתה לדיויד קולטארד עם נזילת דלק שהובילה לדליקה ברד-בול.

מחר יהיה יום חדש, הנהגים יקומו בבוקר לאימון חופשי שיוריד חלודה נוספת ויתייצבו בצהריים למקצי הדרוג .

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

כשתראו את המכוניות היום בצהריים עולות למקצה הדרוג שימו לב שהן נוסעות נגד כיוון השעון, אחד המסלולים היחידים שבהם זה קורה, מעניין לדעת מה הנהגים חושבים ומעדיפים בנושא הזה ...

המסלול הטורקי, למרות היותו חדש יחסית בסבב נחשב כאהוד מאד על הקבוצות והנהגים בעיקר בגלל הפניות המהירות והמאתגרות שקיימות במסלול, שינוי הגובה ורוחבו של המסלול שמאפשר לנהגים לבחור מספר קווי נסיעה בכניסה לפניות.

מי שהספיק לצאת החוצה הבוקר, לפני שקרא שורות אלו הרגיש כי חם ולח אצלנו, לפחות היכן שאני מתגורר, גם בטורקיה צפוי להיות דומה וחום של כ-30 מעלות יקבל את הנהגים שיגיעו למסלול, המסלול עצמו צפוי להגיע לחום של 50-60 מעלות והצמיגים, ביחוד הקדמי-ימני יסבלו מכך קשות כנראה.

כל זה כנראה לא יעניין יותר מדי את פרננדו אלונסו שהתלונן כי קבוצת מקלארן-מרצדס לא מעריכה אותו מספיק ואת המאמצים שהוא משקיע בכדי לסייע לקבוצה לשמור על מעמדה.

כל זה כנראה גם לא מעניין יותר מדי את פלביו בריאטורה שממשיך להיות עסוק עם קבוצת הכדורגל שהוא רוצה לקנות - QPR , אני עדיין לא מצליח להבין מי קונה קבוצה כזו ? במהלך השנים יצא לי כחובב כדורגל אנגלי לראות אותם משחקים פעמיים, בסוף כל עונה הם ירדו ליגה...

זמן ארוחת הבוקר הגיע

יום טוב

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

יש לי הרבה הערכה לנדב יעקבי בתור פרשן כדורגל, אבל בענייני מוטוריקה אין לו הרבה הבנה וגם בפירוש מושגים מאנגלית קצת קשה לו.

היגוי יתר פירושו OverSteer , תת היגוי פירושו UnderSteer (נאמר לאחר פירוש דו שיח בין באטן לאיש צוות שלו)

שינויי טופוגרפיה מתאימים יותר לשיעורי גיאוגרפיה בתיכון, שינויי גובה מתאימים יותר לפרשנות מוטורית.

ובכלל נדמה היה שהוא מנסה בכוח לפרש ספורט שהוא לא כל כך מבין בו (מושגים בסיסים)

זה ממש צרם לאוזן, אני חושב שערוץ מכובד כמו ערוץ הספורט (שמרשה לעצמו לפתוח 4 ערוצים!! :evil:) היה מזלזל פחות בצופים שלו אם היה מביא פרשן מהתחום (ולא חסר כאלה).

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני באמת חושב שאין מקום לתגובה כזו כאן.

זה כבר נהיה ספורט ממש פופולארי להעביר ביקורת על שדרנים/פרשנים של שידורי הפורמולה-1 אבל כאן זה ממש לא המקום.

אתם רוצים להעביר ביקורת - בבקשה , אפשר לפתוח שרשור מיוחד לצורך זה , רק לא כאן.

מטרתו של השרשור הזה אחת - הגראן-פרי עצמו .

ולא..אל תתחילו בויכוח אם כן או לא , פשוט לא כאן וזהו.

מעבר לתגובה הזו כל תגובה תימחק ומיצינו את הנושא .

דובי

אגב- התאים לי שזה עלה רק עכשיו , כי בשגרה מפרשן את המרוצים בועז קורפל שהוא חבר טוב ויקר שלי ודווקא שהשבוע הוא בטורקיה מאפשרת לי להגיב כך מבלי שיהיה חשש לחשד.

פורסם

דובי , מה האסון שמעבירים בקורת נכונה על השידור שקשור לנושא השרשור ?

גם אני צפיתי בשידור , והיו רגעים לא מעטים של מבוכה בהסבריו של נדב יעקובי !

אף אחד לא מנסה לנגח, בסך הכל התרגלנו לשידור ולפרשנות של הצמד "קורפל את אילדיס" שלמדו המון מאז השידור

הראשון שלהם !! אתה זוכר איזו ביקורת הצמד הזה קיבל בשידורים הראשונים כאן בפורום ?

נדמה לי שאתה גם היית אחד השותפים הבכירים בדיון ההוא ! אז מה השתנה ? אז לא נאמר שזה לא המקום ?

דובי, הכל ברוח טובה, אל תעשה מזה עניין כי הכוונות היו טובות !

שבוע טוב

מישל

פורסם

אתם בטח מרגישים את החום בחוץ, בטורקיה עוד יותר חם ובמקלארן-מרצדס מלבד קירור עם קרח מנסים להרגיע את האוירה והחום עם שיחות והרבה פסיכולוגיה.

המילטון ואלונסו הוכנסו לשיחות שלום שנועדו בעיקר להרגיע את התקשורת, הרי ברור לכולנו שלא באמת הם יתחילו להיות חברים עכשיו, הם ימשיכו להיות הכי תחרותיים שאפשר וזו בדיוק ההזדמנות הגדולה של פרארי וביחוד מאסה, שמזנק מהפול-פוזישן, לנצח במרוץ.

בשנה שעברה פליפה מאסה, כבן-זוגו של מיכאל שומאכר, זינק כאן לראשונה מהפול-פוזישן לעבר נצחונו הראשון בפורמולה-1 והיום, לאחר עוד מספר נצחונות הוא רוצה לשוב למאבק על האליפות כשלא נשארו כבר יותר מדי אופציות בקופה.

את ההזדמנות הקודמת הוא פיספס בנורבורגרינג והפעם גשם לא יהיה, רטיבות מזיעה בטוח תהיה.

בצד השני של הגריד, סופו של הגריד יתייצבו צמד ההונדות של באטון ובריקלו שנאלצו להחליף מנועים, באטון בגלל תקלה עוד אתמול ובריקלו היום.

מנגד ועדיין בהונדה, אנטוני דוידסון מאושר מהמקום ה-11 ממנו יזנק .

באם לא יהיה משהו לא צפוי אנחנו אמורים לראות מרוץ עם 2 עצירות צמיגים ותדלוק . במסלול הזה המכוניות מכוונות בצורה בינונית מבחינת היעילות האוירודינמית, להבדיל מהמסלולים הסופר-מהירים של מונזה או איטיים דוגמת מונקו למשל.

פרארי, אחרי שלושה שבועות מנוחה וזינוק מהפול-פוזישן ינסו לנצל עד תום את ההזדמנות ואני מזכיר לכם שעדיין לא ראינו עימות חזיתי בפנייה ראשונה בין המובילים במרוץ ואולי היום זה היום.

אלונסו מזנק רביעי, נחשב כמזנק מעולה וחוץ מהרצון לנצח הוא יראה את המילטון לפניו, מה שיתן לו תמריץ מיוחד.

זהו, ארבעים דקות לזינוק

תהנו

דובי

פורסם

עכשיו העונה נפתחה מחדש...ארבעה נהגים הולכים על האליפות ,אמילטון,אלונסו,מאסה,ורייקונן...קצת חבל שהטכנולוגיה ופיתוח

הרכבים משפעיים ישירות על התוצאות,אני הייתי מעדיף שיהיו יותר הגבלות על פיתוח הרכבים שגם הקבוצות "העניות" יוכלו להיות

תחרותיות...ואז הנהגים יבואו יותר לידי ביטוי

פורסם

אכן , 15 הקפות לסיום , כאשר התפוצץ להמילטון הצמיג הקדמי העונה נפתחה מחדש.

לפני כן הפער בין המילטון לאלונסו היה בדרך לגדול עוד יותר לקראת אולי היסטוריה חדשה.

לגבי הפיתוח של המכוניות או השוואתן בכדי לתת לקבוצות קטנות להיות יותר תחרותיות , ובכן , זו פורמולה-1 ומאז ומתמיד היא היתה ואמורה להמשיך להיות פסגת מרוץ החימוש הספורט מוטורי וטוב שכך.

העניין הוא שבכדי שהתחרותיות תחזור לא צריך לעשות הרבה אלא לשפר את היכולות של המכוניות או הנהגים לעקוף.

כיום, ב-FIA, מודעים לבעיה הקשה הזו ומינו ועדה שמורכבת ממספר אנשים טכניים מהקבוצות בכדי להגיע לפתרון בנושא הזה ולתת לנו סוף סוף קצת עקיפות על המסלול ולא רק בפיטס.

אישית, הייתי מעדיף לחזור לפורמולה הישנה והטובה - צמיגי סליקס שמנים מאחור, הקטנת כנפיים בכדי לפגוע מעט ביציבות ומנועים גדולים וטובים.

לתת לקבוצות אפשרויות בחירה במנועים לגבי תצורת המנוע - מספר צילינדרים וסידורם - V-6, V-8 וכו' וכמובן כמו שהיה פעם טורבו או בלי טורבו .

לתת למוחות הכל-כך גאוניים שיושבים שם להראות לנו את היכולות שלהם ביצירת דברים שונים שיובילו לתחרותיות ובעיקר עניין.

החל מהשנה הבאה לא תהיה בקרת משיכה יותר במכוניות וזו כבר התחלה של משהו .

דובי

פורסם

כולי תקוה שהצטופפות בצמרת וקיצוץ הפערים יביאו להגברת התחרות הן בתוך הקבוצות והן בין הקבוצות

וכן הגיע הזמן שנחזור ונראה עקיפות והרבה כל מרוץ - אחרת זה די משעמם

פורסם

אכן התחרות כרגע היא הרבה יותר על הנייר מאשר על המסלול.

אני מסכים עם דובי, צריך לאפשר לקבוצות לבחור את המנועים שלהן ולפתח אותן בכל תצורה שירצו (עם תקרת הספק\מומנט מסויימת), כך יהיה אופי שונה לכל מנוע וגם עם ההספקים יהיו זהים - עקומות הכח השונות יגרמו להבדלים. כמו-כן, הגיעה הזמן לערער קצת את היציבות של הרכבים האלה. עם כל האוירודינמיקה הזאת הן יותר דבוקות לכביש מסופרגלו, אם פעם היו אומרים שהרכב מסוגל לנסוע על התקרה כאשר הוא עובר 200 קמ"ש, נראה לי שהיום 100 כבר מספיק לו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הרגע הכי טוב במירוץ- המילטון מקרטע לפיט...

חוץ מזה המירוץ די איכזב מבחינת האקשן, העיקר שהמירוץ לאליפוץ נפתח שוב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...