Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, FIRST THING FIRST.

לאחר קריאה שח מספר מאמרונים בנושא, הבנתי שכ"ס הוא כח שנובע מהנוסחה של סל"ד חלקי מומנט או משהו בסגנון (תקנו אותי אם אני טועה), בכל מקרה (שוב תקנו אותי אם אני טועה,) אחד הכוחות נובע מהשני דרך חישוב של נוסחת חילוק כלשהי שכוללת גם סל"ד, אני פשוט לא מצליח להזכר בה.

השאלה שלי היא איזה הוא הכח שבו נמדד העומס על הדרייב שאפט, ומה השפעת אורך הדרייב שאפט על על החוזק שלו, או יכולת העמידה בעומס.

בקשר ללמה אני שואל, בוא נגיד שיש לי פרוייקט אמביציוזי שקשור לשלדה של 106...

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מומנט (ניוטון למטר) כפול סלד (סיבובים לדקה)

חלקי 9550 יתן לנו הספק בקילווט, תוצאה כפול 0.736 יתן לנו הספק בכוחות סוס.

תמיר

פורסם

אוקי, תודה רבה.

רבל, האם יש קשר ישיר בין הכוחות הנ"ל לעמידה בעומסים של הדרייב שאפט?

אם יש, איזה מהכוחות משפיעים, והאם יש קשר בין אורך הדרייבשאפט לבין עכולת העמידה שלו בעומסים?

Stay tuned

פורסם

בודאי שיש קשר. הכוח הפועל על הסרן המניע (דרייבשאפט באידיש...) הוא המומנט היוצא מהמנוע כפול יחס ההפחתה בתיבת ההילוכים (כמובן שלכל הילוך יחס משלו).

אבל, זה גם תלוי בצורת השחרור של דוושת המצמד (קלאץ' ברומנית...). ככל שהשחרור מהיר יותר נכנסים למשואה כוחות impact (כוח פתאומי) המגדילים את המאמץ בהרבה. לפעמים פי כמה.

הדבר דומה לגרירית רכב באמצעות רצועה, במשיכה מתונה לעומת זינוק הרכב הגורר כאשר הרצועה עדיין אינה מתוחה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בוח הפיתול הוא המומנט ואותו אתה צריך לבדוק ביציאה מהגיר (מכפלה של המומנט ביציאה מהמנוע ביחס ההעברה של הגיר).

אתה חייב להתחשב גם במהירות הסיבוב מבחינת איזון ותמיכה בגל ההינע.

ככל שגל ההינע ארוך יותר הוא מתפקד יותר כקפיץ פיתול (הוא תמיד מתנהג כך אבל קבוע הקפיץ שלו הולך ביחס ישר לארכו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הינך מוזמן לסיבוב בAX שתגרום לך

להוציא את מה שאכלתה עם כל המומנט

ולשלשל בשיא ההספק

אני מאמין שעם תירצה תשובה יותר רצינית

תנסה להסביר בדיוק מה אתה רוצה תאמין לי יש כאן אנשים מספיק חכמים

בישביל כל פרויקט בישבילך

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

ax  flay.jpg

camen(C)%208868.jpg

פורסם

Moment (kgf*meter) = 716.2 * N (HP) / n (rpm)

N is the power given by the engine at the given rpm

If you take n (rpm) of the engine you get the engine moment.

If you take n (rpm) of the wheels (divide the engine rpm by the gearbox/differential ratio) you get the moment at the wheels.

If you want the moment in Newton-meter --> multiply kgf-meter by 9.8

Is hard to write formulas from left to right and the text from right to left

פורסם

ניצן, הפרוייקט שאני מתכנן כעיקרון כולל הסבת שילדה של פיג'ו 106 XS 1996 להנעה אחורית עם מנוע מרכזי.

לפני שסוקלים אותי כאן האותיות, הפרוייקט ממתבשל אצלי כבר שנה +- לאחר שראיתי רכבים כמו הרנו 5 GT והCLIO V6, שני אלו אומנם באים בתצורה הזו כ"סטנדרטיים", אבל לאחר שראיתי הסבה קיצונית באנגליה לווקסהול נובה, שם לקחו את העניין צעד קדימה ושמו שני מנועים ברכב אחד. מנוע אחד לגלגלים הקדמיים, ומנוע שני לגלגלים האחוריים. איך סינכרנו את הפעולה של שניהם? GOD KNOWS.

בכל מקרה. מקווה שתקחו אותי ברצינות, כי בפרוייקט הזה הוא רציני לחלוטין.

Stay tuned

פורסם

מאמין שתקבל תגובות יותר תואמות לשאלותך בפורום השיפורים (שורה למטה מתחת לטכני)

בברכה

מתחדשת*

פורסם

מה שמפתל את הדרישפט זה מומנט. המומנט שפועל על הדרישפט נקבע על ידי האחיזה של הגלגלים ברגע נתון (מוקטן על ידי יחס ההעברה הסופי של הדיפרנציאל), ולא על ידי המומנט המקסימלי של המנוע, שהוא נתון תיאורטי.

מה הרעיון בפרויקט שלך? מנוע אורכי+גיר אורכי +דיפרנציאל אחורי? אם כן, יהיה לך דריבשפט קצר מאד, אבל זה לא צריך להיות בעייתי. או שאתה מתכוון למנעו אורכי עם טרנסאקסל (סובארו?) או שאתה פשוט לוקח מנוע קדמי רוחבי ושם מאחור?

Jeepolog.com

פורסם

לרומק, לטעמי הפרוייקט יותר מתאים כרגע בפורום הטכני (אני יפתיע אותך ואומר שאני יודע לקרוא שתי שורות, אחת אחרי השנייה 8)) ברגע שנעבור את השלב הטכני של התקנת המונע, המכלולים, חיזוקי השילדה הרוונטיים וכו', השלב הבא יהיה ללא ספק שיפור המנוע המדובר :twisted:

נמרוד, הכיוון הכללי הוא מנוע V6 אורכי. אם מתאר לעצמי נכון תצורה של 3 צילנדרים בשני טורים תהה יותר חסכונית מבחינת מקום לאורך מאשר 4 צילדנרים אורכי. מבחינת הגיר, גיר אורכי נראה לי הגיוני למנוע אורכי, או שמע אני טועה? יהיה יתור קל להוציא דרייב שאפט ודיפ' מכזה גיר.

נ.ב.

סלח על הבורות אבל מה זה טרנסאקסל?

Stay tuned

פורסם
מה שמפתל את הדרישפט זה מומנט. המומנט שפועל על הדרישפט נקבע על ידי האחיזה של הגלגלים ברגע נתון (מוקטן על ידי יחס ההעברה הסופי של הדיפרנציאל), ולא על ידי המומנט המקסימלי של המנוע, שהוא נתון תיאורטי.

מוגדל על ידי יחס העברה הסופי של הדיפרנציאל.

עבור הספק נתון, כמה שקטן המהירות הסיבובי יותר גדול המומנט.

הממסרת-דיפרנציאל מקטין מהירות סיבובי ומגדיל מומנט.

הממסרת צריכה ליות חזקה בהתאם למומנט המקסימלי שהיא מעבירה.

פורסם

לפותח השרשור

בפרויקט מהסוג הנ"ל, הינך אמור לקחת בחשבון את הדברים

השלילים, והמקשים, ולא לקפוץ כבר לשיפורים ולהבטים שוליים,

אז דבר ראשון, כמובן הכל אפשרי המשוואה כסף, זמן, ויכולת טכנית,

וכלים (ציוד). הנקודות השליליות הם:

1:בסיס ה106 לא כל כך מתאים, מכיוון שאין ברכב הנ"ל הרבה מקום לבתי בולם,

או לחלופין להעזר בבית נאבה מאיזשהו רכב כדי להעבירו לחלק האחורי שברכבך

לצורך התאמת ציריות.

2:מרכב ה 106 קטן מאוד שבטוח תיצטרך לימצוא מקום שונה למיכל דלק

שממוקם ברכבך ממש מתחת לספסל האחורי

3:שילדת ה 106 מחולקת ל 3 חלקים, אחורי, אמצע, פרונט ,כל החיזוקים שביצעו ברכבך כאשר

הוא יצא מהמפעל היתיחסו רק לחלק הקידמי, בישביל להעמיס את החלק האחורי,

תיצטרך בעל מקצוע, שלא ניראה לי קיים במדינה לחיזוקי שילדות ותכנון עומסים

שמנוגדים ליצרן הרכב.

4:מה דעתך על סעיף 1+2+3 אח"כ נמשיך

אך הכל אפשרי

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

נמרוד, הכיוון הכללי הוא מנוע V6 אורכי. אם מתאר לעצמי נכון תצורה של 3 צילנדרים בשני טורים תהה יותר חסכונית מבחינת מקום לאורך מאשר 4 צילדנרים אורכי. מבחינת הגיר, גיר אורכי נראה לי הגיוני למנוע אורכי, או שמע אני טועה? יהיה יתור קל להוציא דרייב שאפט ודיפ' מכזה גיר.

נ.ב.

סלח על הבורות אבל מה זה טרנסאקסל?

transaxle זה הכינוי המקצועי לגיר אורכי שהדיפרנציאל משולב בתוכו. זה מה שתמצא מאחורי מנועים מרכזיים במכוניות מרוץ ומכוניות על, ותמצא משהו דומה גם בחיפושית, וגם בכל סובארו DL1600... :lol:

מנוע אורכי בא עם גיר אורכי כמובן, כשיש שתי אפשרויות בגדול - טרנסאקסל כאמור, או גיר אורכי שממנו יוצא גל הינע לדיפרנציאל שעומד בפני עצמו. כשבונים רכב עם מנוע קדמי או קדמי-מרכזי והנעה אחורית (כמו פרויקט הבנייה שלי עליו אתה יכול לקרוא כאן)משתמשים בגיר אורכי, כשרוצים מנוע מרכזי ממש, שיושב מאחורי הנהג, לא נשאר מספיק מקום לדרישפט - בטח לא בפג'ו 106.

כשאתה אומר מנוע V6 - יש לך מנוע ספציפי ביד? או על הכוונת?

לדעתי הכיוון הכי הגיוני במקרה שלך הוא דווקא מנוע רוחבי עם הגיר שלו, שממוקם מחדש באחורי הרכב. בלי דרישפט ובלי בטיח.

Jeepolog.com

פורסם
מוגדל על ידי יחס העברה הסופי של הדיפרנציאל.

עבור הספק נתון, כמה שקטן המהירות הסיבובי יותר גדול המומנט.

הממסרת-דיפרנציאל מקטין מהירות סיבובי ומגדיל מומנט.

הממסרת צריכה ליות חזקה בהתאם למומנט המקסימלי שהיא מעבירה.

כתבתי מוקטן והתכוונתי מוקטן. מה שקובע את המומנטים במערכת ההינע היא האחיזה של הגלגלים. המומנט בגל ההינע קטן יותר מהמומנט בגלגלים על פי יחס ההעברה בדיפרנציאל. אני פשוט מסתכל מהכיוון ההפוך למה שאתה רגיל.

Jeepolog.com

• תוכן חדש...