Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני נוהג ברכב מסוג יונדאי אלנטרה שנת 2001 אני יד ראשונה 84,000ק"מ לאחרונה שמעתי רעשים מהגלגל האחורי ימיני של הרכב שמתגבר עם עליית המהירות גם כאשר הרכב עם חלונות סגורים ניגשתי למוסך שם קניתי מיסב(נאבה)אחורי ימיני חדש מקורי בסכום של 1200ש"ח כולל עבודה לאחר מכן ביקשתי מהמכונאי שיחליף לי בין הגלגלים האחוריים לקידמי ולהפך והוא ביצע את בקשתי כמו כן החלפתי בשני הגלגלים מאחור את הרפידות בלם לא דיסקיות זה עלה לי 150 ש"ח ואז לאחר שסימנו הכל בון הרכב לקח את האוטו לסיבוב חזר ואמר שצריך להחליף את הבולמים מקדימה של הרכב כי כל קפיצה בכביש מורגשת שאלתי אותו לגביי מחיר הוא אמר שזה בסביבות 1000ש"ח אז ויתרי כי כבר הוצאתי שם על מיסב אחורי ועל הרפידות (אני מקווה שזה השם הנכון אני מתכוון לחתיכות הקטנות שבאות במגע עם הדיסקיות )בסביביות 1500ש"ח אז אמרתי לו שאני יעשה את זה בפעם אחרת

בקיצור עליתי לרכב ובאמת כל קפיצה קטנה בכביש הרגשתי אז חזרתי למוסך וביקשתי שיחליף שוב בין הצמיגים קדימה לאחור ולהף אבל זה עדין קופץ אני היתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין בולמים שמן לגז מה טוב ליונדאי אלנטרה יותר האם חייב ללכת על מקורי? מה יכול ליהות העלויות? האם אפשר לראות בולמים קידמים מפרוק גלגל או שצריך לפרק עוד משהו כי שהוא החליף לי בין הצמיגים הוא לא אמר לי שהבולמים הלכו !@ אשמח לקבל תשובות לשאלות המשך יום נעים

פורסם

ישנם מס' שיטות לבדיקת טיב הבולמים, הראשונה ע"י מבט באיזור הבוכנה וחיפוש אחר נזילות שמן בבולמי שמן, או לחיצה על פינת הרכב ובדיקת מס' הנענועים שהרכב עובר לאחר הלחיצה.

ככלל, אני ממליץ על בולמים משולבים גז ושמן. אצלי החלפתי את כל הרביעייה בבולמי גז שמן של "מונרו" כולל תושבות (כריות). וההבדל הוא שמיים וארץ.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
ישנם מס' שיטות לבדיקת טיב הבולמים, הראשונה ע"י מבט באיזור הבוכנה וחיפוש אחר נזילות שמן בבולמי שמן, או לחיצה על פינת הרכב ובדיקת מס' הנענועים שהרכב עובר לאחר הלחיצה.

ככלל, אני ממליץ על בולמים משולבים גז ושמן. אצלי החלפתי את כל הרביעייה בבולמי גז שמן של "מונרו" כולל תושבות (כריות). וההבדל הוא שמיים וארץ.

שלום לך, תודה שהגבת להודעה שלי אז ככה כמה שאלות בהמשך למה שהגבתלי אתה רושם לי מס' שיטות לבד' הבולמים האם ניתן מצפייה בלבד לראות בולם לא טוב לאחר שהורדתי את הצמיג והרכב נמצא על הליפט?

האם תוכל להסביר לי איפה נמצאת הבוכנה הזאת שאתה מספר שיש עליה נזילות? אם זה מה שאני חושב אז לא ראיתי נזילות האם זה אומר שהבולם בסדר? אתה ממליץ על בולמים משולבים גז ושמן, למה ? מה שיש ליכרגע זה משולב? האם לא כל הבולמים מגיעים עם תושבות(כריות) כי רשמת לי שזה אצלך היה כלול! למה החלפת את כל הרביעייה? כמה עלה לך הבולמים ומהיכן רכשת ? כמה יעלה לי הרכבה של כל העסק הזה?

פורסם

מצטער על ההזנחה.. תקשיב, ראשית, אני החלפתי כי הגיע הזמן והרגשתי את זה בכל מטר בנסיעה . התנהגות הכביש הייתה מזעזעת, כל סיבוב היה ארוך והרכב ברח מהסיבוב בהרבה מקרים וגם לא במהירויות גבוהות, למעשה הרכב היה "משכיב" כמו אופנוע ספורט.

לא , הבולמים לא מגיעים עם תושבות(כריות) , זה אלמנט בנפרד.

סט בולמים של "מונרו" כמו שאני קניתי כולל עבודה ותושבות עלה לי בסביבות 1700 ש"ח, אבל זה בגלל שזה מוסכניק שכל הרכבים שלנו מטופלים אצלו, ואני נוסע עד חיפה בשביל זה.

בולם הזעזועים הוא בעצם בוכנה שתפקידה למנוע את תנודות המרכב בעת סיבוב\פניה ולאזן אותו לאחריה (בערך)..

הבוכנה שאני מדבר עליה היא גליל בתוך גליל שבתוך הגליל הרחב יותר יש שמן שנדחס כשהגליל הצר יותר נכנס לתוכו ,והוא מתנגד ללחיצה ולכן "דוחף " החוצה את הגליל הקטן. זהו הבולם, כאשר יש דליפה זה אומר שהמיכל אינו אטום והשמן "יוצא " מהגליל ולכן לא מתנגד ללחיצה.

עד לפני זמן לא רב, רוב בולמי הזעזועים היו דחוסים בגז, או בשמן ולכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו, בשימוש בבולמי גז שמן אתה מרויח משני העלמות והאפקט טוב יותר. לאחרונה אאודי פיתחו שיטה טובה יותא "בולמי זעזועים "אקטיבים" עם מגנטים שניתן לכוון את רמת הקשיחות של הבולמים בעזרתם.

בבקשה, תחזור לעדכן.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לך תודה שהגבת הסברת לי המון תראה העליתי הודעה נוספת בעניין של הבולמים שם פירטתי המון על מה שמצאתי באזור המגורים שלי אני לא יודע איך לצרף להודעה הזאת קישור אני ישמח מאד אם תאתר את ההודעה הכותרת זה יונדאי אלנטרה 01 בולמים ותרשום לי מה חוות דעתך על הממצאים תודה מראש ושנה טובה

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעלה שירשור ישן אבל יש לרכב של אמא שלי כזאת בעיה בבולמים

היום החלפתי 4 צמיגים ברכב יונדאי 2004 ,לאחר ההחלפה בנסיעה חזרה הביתה האוטו היה קופצני כמו לינסוע ללא בולמים בכלל.

אחרי שעצרתי בצד ראיתי שהבולמים פשוט תפוסים . חשבתי שאולי בגלל שהאוטו היה מורם על גיק אולי הם נפיסו וישתחררו אחרי נסיעה קצרה אבל זה לא קרה . החלפתי 2 בולמים קידמים בעלות של 900 שח בנוסף עוד 300 שח על כריות בולם מה שרואים דרך מכסה המנוע. אחרי ההחלפה עדין בולם אחורי ימיני היה תפוס ולא היתה לי בררה אלה להחליפם גם .

ניראה לכם שיש קשר להרמת הרכב על גיק להתפסות הבולמים? האם עלות הבולמים הקדמים סבירה ? יכולתי לקחת בולמים סינים והיתי חוסך 200 שח בעלות התיקון

פורסם
אין טעם לרכוש בולמים מקוריים! סט חדש יפני איכותי מתוצרת KAYABA יעלה לך בסביבות 700 ש"ח.

אני לא כל כך מסכים למה שכתבת.

במיוחד בגלל שהבולמים המקוריים כמעט באותו מחיר שציינת.

• תוכן חדש...