Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל מה הסיכוי ששני מוסכים מורשים והמוסך המרכזי לא יכירו את המצב הזה?!?!

מאיפה אני יודע? אולי יש מחלה לגיר הזה מהשנים האלה בסובארו B4? אולי גם לגיר שלו יש בעיה, והוא פשוט לא יודע?

במוסך המרכזי לא הבינו על מה אני מדבר, וצחקו עלי שסיפרתי שאמרו לי שבגיר של הסובארו B4 מהשנים האלה, כשלוחצים על דוושת הברקס הגיר אמור לעבור לN כדי לחסוך דלק ובלאי.

אמרו לי שזה שטויות ואין שום מצב שדבר כזה אמור לקרות בגירים של הB4.

אם הם היו אומרים לי כן תשמע, זה הגיר, ככה זה אמור להיות, גם אם תוציא עכשיו אוטו מהיילונים, ככה זה, הייתי עוזב מרפה ומקבל את זה, אבל לא, הם אמרו לי שזה מצב לא תקין, איזה אינטרס יש לכמה מוסכים מורשים להטעות אותי?

במוסך המרכזי מטופלות עשרות או מאות מכוניות כאלה בחודש, ומשנת 2005(שנת הייצור של הרכב שלי) עברו כמעט 3 שנים, אז מה הסיכוי שאם זה משהו שאמור לקרות ברכב הזה, לא ידעו על מה אני מדבר?

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה אומר שהם לא יודעים כלום. פעם אמרתי, ואני אגיד שוב את המקרה שהיה לאבא שלי (הייתי איתו כל הזמן):

מתחת לשטיח האחורי הימני באוטו הייתה רטיבות. לא ידוע מה זה היה. הלכנו למוסך מרכזי, הם טענו שצריך לייבש את זה כשהאוטו פתוח וכנראה שנשפך שם משהו. במשך שבוע שלם זה לא התייבש (אמצע הקיץ! זה קרה לא מזמן), ופעם זה היה יותר רטוב ופעם פחות רטוב. מה לא עשינו וכלום לא עזר. התקשרנו אליהם שוב, והם אמרו שנביא את האוטו וכנראה יש בעיה ברכב, וצריך לעשות לו טיפול. באותו היום, הרכב שלי היה בטיפול במוסך (אחר), ועל הדרך עצרנו אצל חבר של אבא שלי שהוא מוסכניק (פרטי). הוא סיפר לו על מה שקורה באוטו, הוא חייך לאבי, ותוך שתי שניות הרים את השטיח של המושב הקידמי, הרים גם את הריפוד שיש למטה, אמר לאבא שלי "אתה רואה את זה? זה צינור שכנראה יצא בגלל שבעטו בו. עכשיו לך תספר להם שעבדתי על זה חמש שעות" וצחק. הוא החזיר את הצינור למקומו ומאז אין רטיבות והאוטו רגיל. אם היינו מקשיבים למוסך המרכזי, כנראה שהיינו היום עם פחות אלף שקל בכיס, למרות האחריות. מה אני בא להגיד? שלא כל מה שהם אומרים - הוא קדוש או נכון. חלק מהם לא יודעים את העבודה שלהם אפילו והם עובדים שם. מדבר מניסיון (שראיתי בעיניים שלי). עכשיו אתה מבין? :roll:

במקרה שלך - אל תחפש בעיות. נכון שהרכב אמור להתאים את עצמו אליך, אתה צודק. אבל אולי, אם תתאמץ טיפה, ותילך לקראתו, תחיו בשלום אתה והרכב שלך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האיכות של כל מוסך מורשה הוא על פי הנסיון והמקצועיות של מכונאים אינדיבידואליים בתוך כל הצוות. במילים פשוטות:

1) פקידה פותחת לך כרטיס עבודה

2) מנהל עבודה מפנה את הרכב לעובד X

3) עד כמה העובד X יהיה מקצוען ככה הרכב שלך יטופל

מתוך כל הצוות סביר להניח שבערך 95% של העובדים יודעים רק להחליף שמן וברקסים. הארחיות היא של בעל המוסך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שמעתי על כל מיני מקרים כמו שסיפרת, ודברים כאלו קורים, אין מה לעשות, כולנו בני אדם,

אבל בסיפור שלי מדובר על כנראה על איזשהי התנהגות של הרכב, שבוחנים מוסמכים שנוסעים נון סטופ על האוטו הזה, אמורים להכיר, במקרה והוא באמת קיים בכל הדגמים האלו של האוטו הזה.

אני מאמין כשאוטו נכנס למכירה בארץ, עושים כל מיני שיעורים לבוחנים על האוטו, עוברים איתם על הספר רכב, מעדכנים אותם בכל מיני שינויים שיש באוטו לעומת רכבים אחרים מאותה קבוצה של חברות אחרות.

והבעיה שאני חווה עם האוטו, היא משהו לא רגיל, שאין במכוניות אחרות, ולכן נראה לי שהם היו אמורים לדעת עליה.

מה הסיכוי שבשלוש שנים שהדגם על הכביש לא היו עוד אנשים פדנטים כמוני, שכל דבר קטן שמרגיש לא נכון,מציק להם, פנו למוסך המרכזי על ההתנהגות הזאת, אם היא באמת אמורה להיות?

פורסם

במוסך המרכזי זה שונה, אתה מגיע, פותח כרטיס, ובא אליך בוחן, שבודק את התלונות שלך, בודק מה צריך לעשות ברכב, ואז מכניס את הרכב לתיקון אצל המכונאים, ובסיום התיקון נוסע על הרכב ובודק אם הבעיות נפתרו, בעצם כל השיח שלך הוא עם הבוחן, ואין לך שום קשר עם העובדים האחרים.

הבוחן הוא זה שמראש החליט לנסות עדכון גרסא, וכשזה לא הצליח, פנה אל מנהל העבודה וביקש אישור להחלפת גיר, וכשקיבל, הכניס את הרכב למכונאים, ששמה הוחלף הגיר לאחר.

כשאני חושב על זה, מה הסיכוי שגם בגיר שהורכב לי ברכב יש אותה בעיה שהייתה בגיר הקודם שלי?

כל המכלולים בגיר שהורכב לי הם חדשים.

ובכל זאת..

פורסם

ישראלי מכוער ?שלקוח נכנס למוסך מורשה היבואן וממלאים לו מים מהברז במצבר זה בסדר ? שמסמנים על כרטיס העבודה X הבלקוח במקום, כדי לפרק את הגלגלים כאשר מחליפים שמן ופילטר בשביל שהלקוח יראה שכביכול הוא מקבל תמורה לכספו זה בסדר ? זה לא ישראלי מכוער? ראיתי דברים במוסכים שהעמידו לי את השיערות, אז אל נא נתחסד! לקוח יכול ללכת למוסך כללי לעשות טיפול יעלה לו 300 שח, אבל הוא הולך למוסך מורשה בשביל להיות שקט שמטפלים בו במקצועיות. ולפעמים לא מפרקים גלגלים אפילו לבדוק ברקסים(ויצא לי לראות איך לקוח חוזר למוסך למחרת או אפילו כותב על זה כאן בקארספורום שהרכיבו לו צינור בלם שדלף). חוץ מזה יש לו אחריות, מגיע לו. כפי שהוא אמר מה הוא אמור לבוא למוסך להגיד להם אני רוצה לשלם ? אני בטוח שאחרי שיתנו לו את מה שמגיע במסגרת האחריות לא יהיו פחות עשירים בעלי המוסך. שעת עבודה במוסך מורשה היבואן נעה בין 150 ל220 שח. והמחירים על תיקונים הינם אסטרונומים, בתור בנאדם שעשה טיפולים במוסך מורשה, טיפול שלקח בדיוק 40 דקות הלקוח שילם 1500 שח, על מה ? על המים מהברז שבעל המוסך אמר לי למלא לו במצבר ? על החלפים שעלו 300 שח ? על זה שהליפט עלה למעלה למטה ? אז בבקשה לא להאשים את הבנאדם שאני בטוח שהוא עובד קשה מספיק בשביל הכסף שהוא ישים במוסך ביחד עם 300 איש, הרי מי שמרוויח מכל זה זה בעל המוסך לא המכונאי שעובד לו על האוטו ולא הלקוח. גם ככה במסגרת האחריות טיפולים הוא עושה רק במוסך מורשה שהמחירים הם פי 3!

• תוכן חדש...