Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכתב ע"י Sanderman2000 מפורום אחר:wink: (הועתק בהסכמה כמובן).

=================================================

להרבה אנשים פה זה ישמע לא הגיוני,אבל העובדה היא שזה עובד.

כפי שאתם יודעים - יש הרבה משחקי מרוצים למחשב בשוק,ויש רבים שמנסים לדמות התנהגות של הרכב כמו במציאות - קוראים להם "סימולטורים".

אין ספק שלדמות מציאות ב-100 אחוז זה בילתי אפשרי,כי הטבע הוא הרבה יותר מסובך מאשר המשחק עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת שתצא אי פעם.

יש הרבה אנשים ששמעו על משחקים כמו

GRAN TURISMO 4 ל-PLAYSTATION 2, על משחקים כמו ENTHUSIA,GTR-2 וכו....

כולם סימולטורים, אבל משחק סימולטור נהיגה הכי מושלם - מקום ראשון של כל הסימולטורים - הוא רק אחד.שמו: LIVE FOR SPEED

לא הרבה אנשים שמעו עליו,כי הוא לא נפוץ כמו כל המשחקים עם אפקטים יפים וצלילם מוקלטים שכולם מתלהבים.כי ככה זה.....רוב האנשים אוהבים משחקים יפים ופשוטים,שאפשר לשחק ממקלדת חופשי,כמו לדוגמא NEED FOR SPEED .

ב-LIVEFORSPEED הכל שונה

עדיין יש אנשים שמשחקים עם מקלדת או עכבר,אבל בשביל להרגיש נכון - אתה צריך הגה,דוושות,ידית הילוכים,ועדיף שזה יהיה לא הגה צעצוע למחשב אלה הגה מקצועי עם 900 מעלות סיבוב ופורס פידבק (יש בעיקרות 2 כאלה, או G25 או DRIVING FORCE PRO, שניהם של LOGITECH ושניהם מעולים, ויקרים)

המשחק בנוי על ידי 3 אנשים שעובדים על זה כבר יותר מ-5 שנים ושמים דגש על פיזיקה ולמציאות ומהבחינות האילו - אין למשחק הזה מתחרים.

לא תאמינו: התחלתי לשחק בו לפני 5 שנים,הייתי בין הראשונים ולא היה לי עוד רשיון ולא רכב.

כמובן מהתחלה היה מאוד קשה,ולא ממש היה ברור איך לקחת קווים,למה לא לנעול גלגלים בבלימה לפני פניה וכו.. אחרי שנה השתפרתי בהרבה, הייתי לומד גם פיזיקה של רכבים,אחיזה ועוד הרבה דברים אחרים ברמה גבוהה..

לפני שנה קניתי את הרכב הראשון שלי, פג'ו 106 ראלי...רכב מיוחד מבכינת היגוי וזריזות.

לפעמים בשבתות בבקרים הייתי קם מוקדם בבוקר והייתי הולך להתאמן למקומות נטושים ובטיחותיים.

ותמיד הייתי עושה השוואות בין המשחק לבין מה שקורה במציאות.כל פעם הייתי נדהם מחדש עד כמה שזה זהה!!!

התחלתי לשפר את הרכב, שמתי קוני מתכווננים עם קפיצי הנמכה אייבך, שמתי ברקסים יותר גדולים וחזקים, שחקתי כמה פעמים עם כיוון של קוני, כל פעם הייתי בונה SETUP אמיתי של 106 ב-

LIVE FOR SPEED [בקיצור LFS]

והייתי נדהם איך הכל שוב זהה ומסתדר.

אבל הבעיה שמאד אהבתי לנסוע על הצד,וזה היה ברור שעם הנעה קדמית זה לא ילך ביחד.

עם הרבה מאמצים והרבה מזל רכשתי את ה-ב.מ.וו של סרגיי שיש לה דיפרנציאל פתוח ומתלים סטנדרטיים,רכים.

במשחק הייתי אחד הטובים בדריפטים עם "XRT" זה רכב טורבו עם הנעה אחורית בעל 245 כוח סוס והתנהגות של BMW M3.אני משחק עם הגה אחד הטובים שיש בשוק,בעל סיבוב של 900 מעלות,דושות וידית הילוכים. כמובן הפידבאק שמרגישים עם ההגה הזה ב-LFS הוא זהה למה שאני מרגיש ברכבים אמיתיים.ההבדל הוא רק שאתה לא מרגיש כוחות G על הגוף.

הרבה שנים חלמתי לבדוק - איך זה בחיים,לנהוג ברכב חזק הנעה אחורית,הייתי מת לדעת - האם אני אצליח לעשות דריפטים כמו שאני עושה במשחק.....

לפני חודש+ החלום התגשם! אומנם הדיפרנציאל פתוח והרכב לא מוכן לדריפטים, הוא הכי סטנדרתי שיש ככה שזה אמור להיות ממש קשה ,אבל נסעתי למסלול לבדוק/להתאמן.

הצלחתי,והייתי בשוק שזה כל כך דומה מבחינת פיזיקה,אבל כל כך שונה מבחינת ההרגשה ! צריך להתרגל לזה,וזה לא כזה קל! אבל זה היה כזה כיף! הידיים עובדות כמו שצריך כי כבר פתחתי רפלקסים נכונים מההגה בבית,והזווית של ההגה אותה אחת שאני משחק בבית.

כמובן הדריפטים לא היו חלקים וזאת הייתה פעם ראשונה.....דריפטינג בחיים.חבר שלי,שגם משחק איתי שם לב שאני עושה גם ממשחק וגם במסלול - אותה טעות,שבגללה הדריפט לא יוצאה טוב.

ידעתי בראש שהיה לי תכונה חלשה: אף פעם לא ידעתי לעשות דריפט סביב משהו קטן,כמו קונוס,למרות שדריפט במסלול מהיר - לא הייתה בעיה עם זה בכלל.

אז החלטתי שאני אשפר את התכונה הזאת,לא משנה כמה מאמצים זה יקח.

3 ימים הרבה שעות התאמנתי במשחק רק על זה [DONUTS]....בהתחלה זה היה מאוד מעצבן,כי זה פשוט לא הלך ! אחרי 3 ימים כבר ידעתי לעשות את זה לא רע.

אחריי כמה ימים ביום בשבת מוקדם בבוקר יצאתי לכיכר נטושה התחלתי לעשות DONUTS סביב כיכר.

הייתי בשוק טוטאלי ! 10 סיבובים ברצף חלק עם אותה זווית,כאילו עשיתי את זה כל החיים שלי ! הייתי יכול להמשיך ולהמשיך,אבל אחריי 10 פעמים הייתי מבסוט מתוצאה !

זה אגב גם קשור לשאלה של שגיא "האם ג'ימקנה עוזרת לך נהיגה במסלולים יותר מהירים?" כן !

אחרי שלמדתי DONUTS טוב מספיק - כל הנהיגה שלי השתנתה,פתאום הרגשתי שליטה מושלמת על קווים תוך כדי דריפט,דבר שעד עכשיו לא ידעתי לעשות.

כל כישרון נוסף שלומדים - איך שהוא עוזר לך בדברים אחרים.

פרק 2:

=======

http://www.lfs.net

על המשחק עצמו: יש כל כך דברים להגיד שלא יספיק פורום שלם,אז אגיד רק כמה דברים,אבל בעומק.

במשחק יש דגש מאוד גדול על צמיגים ופיזיקה שלהם,כי זה לא משנה כמה טוב תעשה את הפיזיקה של מתלים,עדיין לא תהיה לך תחושה נכונה בגלל הצמיגים.הכל ממוחשב,דפורמציה נכונה,כל חלק של צמיג,כל שכבה - ממוחשבת.

נגיד אנשים שבלמו ב-MDC עם נעילת גלגלים קדמיים בלי ABS איזה 10 מטר עשו "BLANK SPOT" בצמיג,שאת זה הם ירגישו אחר כך.

טמפרטורה של צמיגים ב-LFS דבר מאוד קריטי...ומאוד חשוב כשהמרוץ הוא לא כמה סיבובים,אלא 10-20.....לפעמים עושים ENDURANCE DAY....וכל מרוץ זה שעה - תענוג טהור!

ב-LFS הרכבים מתחלקים לפי סוג של הרכב שמציאות, מאוד דומים לכמה רכבים במציאות

XFG = כמו 106 GTI הנעה קידמית עם 120 כוח סוס ו-940 קילו משקל.

באותה קטגוריה יש את-XRG = כמו במוו 318IS עם 140 כוח סוס ו1150 קילו משקל הנעה אחורית.

במסלולים שתי המכוניות עם נהגים טובים עושים פחות או יותר אותם זמנים,רק כמובן XRG יותר מהירה בישורת ו-XFG בפניות.

קלאס הבא:

RB4 = ניראה ונשמע כמו אימפרזה WRX PRODRIVE בעל 243 כוח סוס ו 1228 קילו 4על4.

XRT=הנעה אחורית 247 כוח סוס,1223 קילו, מאד דומה למיצובישי סטאריון או מאזדה RX7 FC3S

FXO=הנעה קידמית 237 כוח סוס,1140 קילו. כולם טורבו כמובן

LX4 = כמו CATERHAM הנעה אחורית 140 כוח סוס,499 קילו,כולם מנוע מקדימה

קלאס הבא:

LX6 - כמו CATERHAM יותר חזק 190 כוח סוס עם רד-ליין ב-9000 סל"ד,539 קילו

RAC = רכב אמיתי,הנעה אחורית 245 כוח סוס טורבו,800 קילו,מנוע מרכזי

FZ50=כמו PORSCHE CARRERA S,הנעה אחורית 360 כוח סוס,1380 קילו,מנוע מאחורה,אטמוספרי :)

יש גם קלאס של GTRים קטנים על סליקים ומשפחת GTRים שהם כמו JGTC GT500 במציאות.

יש 3 סוגיי פורמולה,עם 190,450 ו-720 כוח סוס.

ה-720 זה במוו SAUBER אמיתית,530 קילו,7 הילוכים - טירוף........לא אנושי הדבר הזה!

http://www.lfs.net/?page=contents

אם נגיד ניקח את הרכב הכי אהוב עליכם 4על4,אני אגיד איזה כיוונים אפשר לעשות:

Brake Power in Nm.

Brake Bias in %. Front - Rear

Suspention front and rear:

Ride Height,Stiffness of Springs,Bump Damping,Rebound,Anti Roll.

Steering:

Maximum Lock = how many degrees ur front wheels can rotate,u can only limit it.Maximum is 36 degrees

Parallel Steer = Ackerman Angle,המבין יבין :)

Toe In and Toe Out [Front and Rear]

Drivetrain:

Type of Differential: Open,Locked[welded],Viscous,Clutch Pack

For front diff,rear diff and center diff.

Gear Ratios of each Gear and Final Drive ratio.

Tires: Type of Tyres and their Compound [super,Normal,Hybrid and Knobbly]

Tire pressure per tire.

Tire camber per tire.

- סירטון חמוד על LFS שמראה את ה-GAMEPLAY

= - סירטון של חבר שלי,המקום קטן וצפוף איפה שהוא מתאמן על שליטה.נירא קל,אבל בפועל מאוד קשה.

= - tire deformation movie.Slow motion x2

= - tire flexing 2.

= - Realistic Crash in LFS

Super Great LFS Movie.......best so far,imho:

מומלץ להורדה 150 מגע.

http://ekodu.planet.ee/Movies/LFS%20Intro%20FZ50.avi

Also you can adjust how much fuel u want to put in the car, and u can even add passengers to the car for weight ballance and more

יש עוד הרבה הרבה מה לספר כמו שאמרתי, אבל זה בעיקרון הכל, אפשר לראות סרטונים ב YOUTUBE, יש שם המון.. רק חפשו LIVE FOR SPEED או LFS :)

לכל מי שיש שאלה או מעוניין בעוד פרטים על המשחק יכול לשלוח לי הודעה בICQ או MSN

אני אשמח לעזור :)

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

פשוט מדהים!

אני התחלתי לשחק בLFS ליפני כ4 שנים,ועדיין כל יום ויום אני מגלה משהו חדש!

עריכה:הסירטון להורדה מעולה ממליץ לכולם ליצפות!.

פורסם

ההגה שלי זה העכבר...:roll:

בכל מקרה, באמת משחק מדהים!

בגיליון 257 של אוטו הייתה כתבה על המיאטות וכיולם, לא באמת הבנתי איך הופכים מכונית יחסית רכרוכית (כנאמר שם: מיאטה NC) למכונת נהיגה. בקיצור, הלכתי בכתבה הזאת לאיבוד, פשוט לא הבנתי את היישום של כל הדברים הללו.

חיש מהר נכנסתי ל-LFS, לקחתי מכונית יחסית רכרוכית (FZ50), כיילתי אותה כמו המיאטה של ניב (הקשחתי והנמכתי מתלים, שיניתי קאמבר, TOE IN וכו' {במהלך כל זה, משתנה לי מול העיניים דברים במכונית} גם קיצרתי את הגיר ואת היחסי העברה) וכשהתחלתי לשחק הרגשתי שיפור לטובה בהתנהגות המכונית!

וואלה, עכשיו הבנתי על מה דיברו שם!

אחלה של משחק :-D

פורסם

אפשר פעם הבאה פשוט לבקש מניב סיבוב... :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
יש מישהו שמשחק עם מקלדת?

נראה לי שאני היחידי... :?

הסימולטור (לא "משחק") הזה לא מיועד למקלדת!

זה באמת סימולטור מדהים ואפשר ללמוד ממנו המון על דינמיקה, סטאפים, נהיגה נכונה, נהיגת מסלול וכו'

כל פרט בסט-אפ למשל ניתן לכיוון כמו במציאות ומגיב כמו במציאות ע"י המנוע הפיזיקלי המרשים.

גם כל האקשן קורה באונליין ולמי שיש את הרישיון המקורי למשחק, יש גם אפשרות להתחרות מול הנהגים

הטובים ביותר (בתקווה להגיע לרמה שלהם בסופו של דבר) וללמוד מהם הרבה מאוד.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם

זה לא חייב להיות אלפיה...

הגה סטנדרתי שעושה בערך 300 מעלות, עולה בערך 300 שקל (הלוגי האדום, די מומלץ).

הגה שעושה 900 מעלות יעלה פחות מאלפיה, יותר נכון 730~. אני מדבר על ה DFP המצויין.

הסימולטור + ההגה הזה הם פינוק אמיתי.

מנהל אתר LFS הישראלי.

• תוכן חדש...