Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם, אני חדש באתר.

נהנתי מאוד לקרוא את האתר שלכם -הוא ברמה ממש גבוהה.

אז לעניינינו: בתחילה התעניינתי בקניית איביזה, אך כשנכנסתי לאתר וראיתי כמה שירשורים בנושא הלאון

אז זה עשה לי תיאבון ללאון.

רציתי לדעת מה ההבדלים בין הלאון לאיביזה (פרט לגודל המרכב) בנושאים הבאים (בהנחה שמדובר על אותה הרמה):

1 מחיר - ההבדל בין לאון 1.8T 2x4 לאיביזה באותה רמה באותו שנתון (מה הדגם המקביל באיביזה?).

2. נוחות.

3. אמינות.

4. כמות הרכבים בשוק (עד כמה ריאלי למצוא את אחד מהרכבים הנ"ל למכירה).

5. ההבדל בין לאון 2x4 ל4x4 (אני יודע שהיו המון שרשורים בנושא -אך לא הייתה אמירה מוחלטת מניסיון של בעלי רכב זה,

חלק אמרו שה4x4 בעל יכולת שיפור גבוהה יותר אך אחרים דיברו על כך שהכניסה של המערכת לפעולה מפחידה).

6. בהנחה שאני לא מתכוון לעשות שום שיפור כלשהו לרכב שארכוש - איזה רכב הכי מומלץ ללא שיפורים. (מבחינת הנאה ממנו).

כשאני שואל איזה רכב עדיף אני לא מדבר רק על 2 סוגי הלאון אלא גם על האיביזות השונות.

נ.ב.-הרכב הספורטיבי היחיד שנהגתי בו היה פיג'ו 206 ספורט ידנית (עם נעילת הגה בסיבובים כשהרגל על הגז וכל שאר החארטות)

(הרכב הנ"ל לא היה בבעלותי אבל בהחלט היה מהנה ואפילו רגוע מאוד כל עוד הטורים נמוכים).

נ.ב.ב.- אני כרגע סטודנט בבן-גוריון כך שרכישת רכב לא דחופה בעיניי - אני מתעניין לגבי עוד שנה מעכשיו והסכום שככל הנראה אקציב לכך יהיה גג 50K.

תודה מראש לכולם.

שכחתי סעיף לא פחות חשוב:

7. צריכת דלק של כל אחת מהמכוניות הנ"ל בנסיעה רגועה (עדיף מניסיון אישי של בעלים).

פורסם

הנה מאמר שכתבתי על סיאט לאון טורבו, וההבדלים בין הגירסאות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=146370

והנה מבחן דרכים ללאון-2 לאון-4 וגם לאיביזה טורבו http://www.motocar.co.il/tests/test.aspx?VQ=KJK

וזה החלק של הלאונים: http://www.motocar.co.il/tests/test.aspx?VQ=KJK

בגדול, המנועים די דומים, ההתנהגות שונה לחלוטין, האיביזה היא רכב קטן יותר, עם מתלה אחורי די בעייתי, ואם המון תת היגוי, הלאון לעומת זאת, רכב מאוזן מאד, קל מאד לניהוג, אבל לא הרדקור אמיתי כמו STI\EVO

תריץ חיפוש, יש המון דיונים על איביזות, אני, כפי שהבנת, "שפוט" של לאון !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

תודה ליאור, מה ההבדל במחירון בין איביזה ללאון שזהים ברמה (מבחינת מנוע ושנתון)?

אחרי קריאת המבחן דרכים - התאהבתי טוטאלית בליאון 2x4.

באיזה רכב אתה מחזיק?

ומה המחיר שוק של לאון טורבו 2003?

האם יש רכבי לאון טורבו בשוק בכלל? או שקשה להשיג רכב זה משנתון זה?

כמו כן, מהי צריכת הדלק של הרכב הנ"ל?

פורסם

כאשר אתה מדבר על האיביזה אני מניח שאתה מתכון לFR או לקופרה. אם כך הדבר אז כך בחשבון שהדגם החדש נמכר רק מ2005, ועד 2002 נמכרה האיביזה 20VT.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
תודה ליאור, מה ההבדל במחירון בין איביזה ללאון שזהים ברמה (מבחינת מנוע ושנתון)?

אחרי קריאת המבחן דרכים - התאהבתי טוטאלית בליאון 2x4.

באיזה רכב אתה מחזיק?

ומה המחיר שוק של לאון טורבו 2003?

האם יש רכבי לאון טורבו בשוק בכלל? או שקשה להשיג רכב זה משנתון זה?

כמו כן, מהי צריכת הדלק של הרכב הנ"ל?

לגבי צריכת דלק בערך 1-10 בנסיעה משולבת.

מחירון - אתה יכול לבדוק במחירון, לא נראה לי שבעל רכב מתעדכן תכופות במחיר החודשי של הרכב שלו.

ניתן להשיג לאון 2003 אם ממש מחפשים טוב, בנוסף שים לב למצב הרכב לפני הקנייה.

בהצלחה.

פורסם

darko

אם היית קורא את הסקירה שלי, כל התשובות לשאלותיך שם:

לאון-4 יוצר רק ב 2002, לאון-2 משנת 2003-2005 (משנת 2006 יש את הגירסה החדשה)

צריכת דלק של הלאון-4 (שלי) 10.2 עם גלגלי 205/55-16 וקצת יותר גרוע עם 225/45-17 הנוכחיים (9.2 אבל זה כולל צ'יפ)

לאון-2 תצרוך 5-7% פחות באותו שימוש (סביב 10.5) עקב מערכת הנעה פחות בזבזנית ומשקל קל יותר ב 140 קילו.

אם התאהבת בלאון-2, יש מבחר די סביר, רק קשה למצוא כלי נקי ושמור, קשה אך לא בלתי אפשרי, הבעלים של כלי כזה ידרוש כנראה מעל מה שרשום בחוברת המפגרת העונה לשם "מחירון", לאון-4 קצת קשה יותר להשיג (נשארו כ 16 כלים נוסעים מתוך 22 שהגיעו), יש כרגע אחת מדהימה אדומה 2002 ששווה לחטוף אותה, גם במחיר שהמוכר מבקש, היא פשוט יפיפיה אמיתית !!!

לגבי איביזה, אם לא הייתי ברור, זהו רכב שונה לחלוטין, עם שילדה שונה לחלוטין (זהה לפולו, איביזה, פאביה) בעוד הלאון חולקת שילדה דומה לגולף MK4 ולאאודי A3, גדולה, רחבה ויציבה הרבה יותר (באיביזה המתלה האחורי פשוט מתוכנן רע !)

אם נשארו עוד שאלות - אני זמין

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...