Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב של בערך 35K כאשר מה שחשוב לי ביותר זה בטיחות- אלה רכבים של 4 כוכבים במבחן ריסוק NCAP ולאחר מכן חשובה לי אמינות ורק בסוף נוחות הנסיעה. חשבתי בהתחלה על רנו אבל הרבה אנשים מתלוננים על האמינות שלו כך שאין לי מושג מה עדיף. הרכב שיש לי קיום הינו אמין ביותר אך בעל בטיחות מחפירה( דיהטסו אפלאוז) אשמח לתגובות בקשר לאמינות וליעוץ כללי. שכחתי לציין כי אני מעונין אך ורק ברכב ידני.

פורסם

שים לב שהמגאן היא רכב מקטגורייה שונה. אם אתה מעוניין ברכב ידני, אין לך מה לחשוש ממגאן או קליאו.

תקלות ישנן בכל רכב וכנראה ברנו יותר (למרות שגם היפנית היחידה שהייתה לי, לא הייתה חסרת בעיות) אבל גיר רגיל מפחית מאוד את הסיכוי. בנוסף תקבל רכב מאובזר מאוד בטיחותית + דגמי ה-4/5 דלתות נוחים ומרווחים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני פשוט ממש חושב בחיוב על רנו מגאן, אבל כל מי שאני מדבר איתו כולל חלק מבעלי רנו מגאן ממש לא מרוצים ממנו. ורנו קליאו יותר זולה קצת ותאפשר לי אולי שנתון יותר חדש. אבל שוב איען לי מושג מה כדאי.

פורסם

לפי טענות של מוסכניקים - הדגמים החדשים יותר (דור שני, של מגאן I) פחות אמינים מהדור הראשון ביותר (עד שנת 99). מגאן II בכלל אין מה לדבר... עולים בבטיחות, יורדים באמינות. שמעתי כבר הרבה סיפורי זוועות על תקלות חשמל, מפתחות אלקטרוניים לא עובדים וכו'.

אצלי יש דור ראשון של מגאן - אחלה של רכב, אצלי יד ראשונה, מקילומטר 0... כיום 280K... וטפו טפו טפו! שמן, ברקסים, ועוד כמה חלפים מתכלים עם הזמן (בכל זאת, זה קילומטראז' של מוניות...) וצריכה ממוצעת של 14-15 ק"מ/ליטר. (בין 18-19 ק"מ לליטר בבינעירוני). מבחינת נוחות, בטיחות, זריזות - מכונית מעולה!

יצא לי לנהוג על קליאו B נפח 1.4 - מרגיש כמעט אותו הדבר כמו המגאן, רק מן הסתם פחות מרווח, סה"כ לא הרגשתי הבדל משמעותי בין שתי המכוניות (לא יצא לי לנהוג בו הרבה אומנם, אבל איתו לפחות יש לי נסיון).

פיאסטה/פונטו - לא יצא לי לנהוג.

בברכה!

יונתן.

פורסם

היום ישבתי בצד כשאישתי נהגה בכביש בין עירוני, הרבה זמן לא פחדתי ככה והחלטתי שאני צריך להחליף רכב בהקדם האפשרי. רנו קליאואו מגאן מהו השנתון המומלץ??

פורסם

רנו מגאן - עד שנת 99 (הדור הראשון עם הפנסים המושחרים מאחורה), עם מנוע 8 שס'.

קליאו - לא מכיר מספיק טוב, נמנע מלענות.

בברכה!

יונתן.

פורסם
לפי טענות של מוסכניקים - הדגמים החדשים יותר (דור שני, של מגאן I) פחות אמינים מהדור הראשון ביותר (עד שנת 99). מגאן II בכלל אין מה לדבר... עולים בבטיחות, יורדים באמינות. שמעתי כבר הרבה סיפורי זוועות על תקלות חשמל, מפתחות אלקטרוניים לא עובדים וכו'.

אכן כן ,הרבה מאוד סיפורים, המציאות מעט שונה.

הדגמים המוקדמים של המאגאן ממודל 2004 אכן בחלקם הראו בעיתיות עם מערכת החשמל גם עקב טיפול של מתקינים מקומים אשר לא טמנו ידם בצלחת..

מודל 2005 וצפונה מראים שיפור מהותי באיכות, וממודלים 2006 האמינות שופרה שוב.

מנסיון אישי על מודל 2006, ועתה עם מודל 2008 עם רכבים אשר נסעו עד כה כ 10,000 ק"מ המעט מעל חודשים , האמינות ללא דופי.

אז סיפורים לחוד, המציאות מעט שונה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק היום הבנתי מחבר שבזמנו התייעץ איתי לגבי בחירת רכב ליסינג והמלצתי על המגאן (II), שהוא נסע איתה שלוש שנים בלי בעיות בכלל, וכשנגמרה תקופת הליסינג ... קנה אותה לעצמו מבלי להסס, למרות שאם היה שואל אותי, לא הייתי ממליץ...

אני נסעתי בכמה מגאנים מהדור השני (השכרה, ליסינג, בנזין, דיזל...) והופתעתי מהאמינות. מה שכן, להחליף נורה קדמית, כולל נורת איתות, זה סיפור מהחלק האחורי יותר...

הדיזל הידנית (מנוע 1,500 טורבו אינטרקולר מושך כמו קטר GTI, וחוסך כמו סוזוקי אלטו (או משהו כזה...).

בעייה יחידה, שהבנתי שדיי חוזרת - מדחס מזגן שקורס בלי הודעה מראש, ולרוב אין חלופי. כל עוד הרכב באחריות פשוט מקבלים רכב חלופי עד לפתרון הבעיה.

אני נוסע ברנו 19 95 1,400 ידנית ומרוצה עד הגג. זומם על מגאן דור ראשון עם אותו מפרט. מישהו מכיר?

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...