Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלומי

"פותח האשכול-כדי שתהיה לך מערכת SQ אתה צריך להשקיע לפחות 1500 ש"ח על כל רכיב ורכיב.

אז ב4K אתה תוציא שני רכיבי SQ בלחץ.

יום טוב"

בולשיט, מחיר לא קובע רמת SQ

לפותח האשול, לך על רכיבים מיד שניה

יש כאן בפורום לא מעט רכיבים כמו האלייט במחיר נוח מאוד

מגבר 4 ערוצים חזק , ותחסוך מעט ממה שנשאר למונו ולסאב בעתיד

גם רדיודיסק אתה יכול לקנות כאן מיד שניה

בטח שהמחיר קובע את רמת ה SQ

אני לא חושב שתוכל לקנות רכיבי אס קיו בין המחירים 500-800

פורסם
בטח שהמחיר קובע את רמת ה SQ

דובר על 5000, לא 500.

פורסם
דובר על 5000, לא 500.

אני יודע

אם אתה רוצה סאב+מגבר+קומפוננט והבנאדם רוצה שיהיה אסקיו אז הוא צריך לשלם הרבה יותר:)

והכוונה לאסקיו טהור

פורסם

מה זה SQ? מה זה SQ טהור?

אם אתה רוצה את התשובה של יהודה - תכין כבר עכשיו אלף 40 שקל על השולחן.

אם אתה רוצה את התשובה שלי - תכין 8 אלף שקל על השולחן.

ויש גם כאלה שיסתפקו ב5 אלף שקל וזה יהיה מבחינתם SQ.

SQ זאת מערכת שמגדירה איכות, הצליל צריך להיות נקי מעיוותים, ברור ומכוון היטב - אפשר להשיג את זה היום ע"י שימוש ברכיבים נחותים היות וגם הם היום בסופו של דבר מוצרים טובים.

זה כ"כ יחסי - אי אפשר להגדיר SQ בכסף או ברכיבים, זה קבוצת מאפיינים למערכת סטריאו שגם היא מתחלקת לשלוש קטגוריות לפחות בכל רמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בטח שהמחיר קובע את רמת ה SQ נכון . רק לומר שרכיבי SQ עולים 1500 ש"ח זו שטות מהלכת על 2

לפותח השירשור , מה שחשוב הכי הרבה זה רמקולים קדמיים ור"ד , אח"כ מגבר וסאב . אני שומע ג'אז רוק ווקאל , ועד היום לא היה לי סאב ברכב (שתי התקנות מעפנות שלקחו לי המון כסף ונתנו צליל די גרוע , וכשבאתי בטענות שכנעו אותי שאי אפשר להשיג ברכב מערכת טובה כי פשוט זה מה יש לרכב ) ואחרי שהגעתי לפורום קרו המון בעיות שעד היום לא יכולתי לגשת לבניה של המערכת (בי"ח ושלילה ועוד סיפורים שחלו אחד אחרי השני) . לקצר את הסיפור יש לי קומפוננט של מגנאט , ומה שטוב בו שהוא יורד די נמוך , עד שלי לא כ"כ אכפת שאין לי סאב . ממילא הסאב במוסיקה שאני שומע זה יותר מילוי , אם יש לך את בתדרים של 60-3000 מבוצעים בצורה כ"כ טובה כמו ששם אתה לא כ"כ מרגיש בחוסר.

לך תבדוק את המורל/המגנאט אקטרמה ( או אקסטרימה) /פוקאל , תשמע מה אתה מתחבר אליו ואז תחליט על ר"ד ומגבר פשוט שאותו תשדרג בעתיד . אם הסאב חשוב לך לך על הPG קסנון או ZR .

בברכה יהודה

פורסם

וגם אני בדעה שאתה צריך ללכת על רכיבים יד שניה כדי לקבל תוצאת SQ דיי טובה,והכוונה היא להוציא את המיטב שאפשר מהתקציב הנ"ל. לא פעם ולא פעמיים חברי פורום הרכיבו מערכות מ-5-6K מיד שניה, עם רכיבים שבחנויות עולים כ-10-12K, ורכיבים מעולים. דוגמאות לרכיבים כאלו יש לך ביד שניה:

מורל אילייט 2 חלקים ב-1600. פיניקס גולד קסנון נמכר ביד שניה (מאמין מתחת ל-1000). מונובלוק של קיקר 1200.1 נמכר ב-1600 שקל. להמשיך?

רק תסתכל ביד שניה פה בפורום ותתפלא כמה מציאות יש.

לתשומת ליבך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כדאי לקחת יד 2 למי שמבין , או יודע מה הוא מחפש.

לבחור האומלל - אין לו מושג מאיפה להתחיל ,

אבל כל חכמי הפורום שולחים אותו למסע רכש כמו במשלחת צבאית של מש' הביטחון :

הוא יקנה קומפוננט אלייט מ-X , מגבר מונו מ-Y, מגבר לרמקולים מ-Z ,

ר"ד מ-A , ואת הסאב ממי שנשאר , וכמובן התקנה .

כשיהיו צרות , וכנראה יגיעו , למי יפנה ? לכל אתר YAD2 ?

למי שהמליץ לו?

קונים יד- 2 אחרי שיש קצת ניסיון ויודעים מה מחפשים ,

אם אין לך ניסיון או מישהו קרוב עם ניסיון שאתה סומך עליו שילווה אותך , עדיף שתקנה ותיתקין באותו המקום ,

כדי שאם זה יישמע רע =יתקנו לך את הבעייה.

אתה יכול לשאוף לSQ , במחיר כזה גם אם תתקין מע' שלמה שקנית ביד-2 לא יבטיח לך את התוצאה הנכונה.

אפשר לקבל מע ' טובה גם בתקציב שנתת, תסתכל במה שהמליצו לך.

נ.ב

לא חסר "גאונים" וחצופים שדורשים על מוצר משומש ומרוט מחיר קרוב לחדש.

ואני חושב שכולם נתקלו בתופעת ה:" ילד-נזלת באף , אבל מפרסם ביד-2" ,

למותר לציין שאני הגעתי עד דרום הארץ כדי לרכוש סאב שפורסם כאן באתר , והמיקרוב שפירסם את המודעה

לא טרח לציין שיש בלאי /גובל בקרע מסביב לסראונד של הסאב ,

לבזבז לי זמן עלרכב 4-גלגלי בפקקים ,

רק כדי לגלות סאב (שנטען כי עבד "רק" 3 חודשים " אבל נראה כאילו עור התוף שלו הולך להיקרע )ב-650 ש"ח

ואגב , חדש עלה באותה תקופה 890 ש"ח.

ZZR

פורסם

מידן, אני אמרתי שזאת הדעה שלי - שיקנה ביד שניה פה בפורום(לא אתר יד 2, אבל עזוב). בכל מקרה, אין ערבות לכך זה נכון, אבל מה לעשות? יד שניה זה יד שניה. מה שאמרתי הודעה לפי זה אילייט - X, אלה רק דוגמאות למה שמוכרים ביד שניה ולא דוגמאות למה שהוא צריך לקנות. וגם למי שלא הכי מבין כדאי לקנות מיד שניה. כי תוך חודשיים הוא כבר נכנס לזה, ואם הוא קנה רכיבים חדשים ואז בא למפגשים\קורא יותר בפורום\מעמיק בידע על התחום הנ"ל, הוא מתחרט תוך שניות על הקניה שלו, בדיוק כמו שקרה לי בתחילת דרכי בתחום (ולהרבה). נכון, אני לא מציע לו ישר לקנות מהיום למחר, אלא שיותר ייכנס לתחום ורק אז.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבל מה לעשות? יד שניה זה יד שניה.

בגלל שהוא לא מבין מדי, עדיף שיתעמק בחדש עם אחריות, לקנות מע' ב-5K ולפזר ביצים בכל הסלים ,

זה לא דבר חכם מדי.

שיקבל 2-3 הצעות מחברה מקצועיים (גל, דני, עופר מא.ד.י ) בקיצור , לא חסר אנשים טובים.

ויגבש אחת טובה, אם ירצה אח"כ לשדרג -שייהנה.

ZZR

פורסם

יש מספיק מקומות ואנשים מקצועיים שמומלץ ללכת אליהם פה בפורום (וגם לאחרונה כמה שלא ממומלץ וזה לא פחות חשוב) .

אתה צריך לשמוע דברים בשביל לקבל מושג האם התקציב שלך עונה על הציפיות שלך או לא . ברגע שתדע את זה ואיפה אתה עומד תדע יותר נכון לחלק את התקציב.

בכל מקרה , מגבר לדעתי שווה לך בכל מקרה לנסות למצוא ביד שניה. יש מבחר גדול , התמורה שלך תהיה גבוהה יותר ויחסית הסיכוי ליפול בקניית מגבר יד שניה הוא קטן.

בכל מקרה , הייתי ממליץ לך להשקיע את רוב הזמן\אנרגיה\תקציב בסט הקדמי כך שהוא ימצא חן בעינך ומשם להמשיך הלאה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים

מחר אני מקווה שיהיה לי זמן לשבת ולקרוא את כל האשכול מהתחלה ,כי כל המידע הרב כבר מתחיל לבלבל

העיקר סבלנות,יש לי אותה בשפע.

ושוב תודה לכולם

פורסם

אני מציע לך לעבור על היד השניה.

תראה מה נראה לך, תרשום. ותחזור אלינו. ואנחנו נעזור לך לסנן את הדברים ולסדר אותם מבחינת איכות ביחס למחיר.

ונעזור לך עם המחיר, עם המחיר הגיוני למוצר.

לגבי בדיקת המוצרים. תרשום לנו מי המוכר.

את רובם אנחנו מכירים. ואני לא מאמין שמשהוא ינסה למכור משהוא לא תקין בפורום. מהסיבה שמיייד כולם ידעו שהוא מוכר ציוד לא תקין. ולא יקנו ממנו יותר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בוקר טוב,

אתמול הסתובבתי בכמה חנויות

הציעו לי מס' מפרטים ,להלן הפירוט:

*רדיו-דיסק=CLARION DXZ576USB

*קומפוננט =MAC AUDIO PROTECTOR המוכר טען שסט של 3 חלקים אמנם יותר מומלץ אבל בתקציב שלי סט של 2 חלקים

עדיף מהסיבה שהתקנת סט 3 חלקים תיהיה גם יקרה יותר

*הוצעו לי 3 מגברים:

1.MAC AUDIO Z4200

2.ORION 4400

3.LIGHTNING B2.400.4

כדברי המוכר,ORION הכי איכותי (לא ממש קבלתי תשובה מאיזו בחינה)

*סאב=SX12 של PHASE LINEAR

או IMAGE DYNAMICS בגודל 10"

בסוף היום יצאתי די מבולבל ,הכל נשמע לי טוב באוזן,זהו מצב פרדוכסלי ולכן אשמח אם תביעו את דעתכם בקשר למפרט

אולי אפשר להתאים חלקים על פי מאפיינים טכניים המתאימים לסוגי המוסיקה שאני שומע...

תודה רבה חברים

פורסם

גם אני ממליץ לך על המציאות ביד שנייה, אבל לא לפניי שתקרא קצת על התחום. לא צריך להיות מומחה אבל אתה צריך לדעת כמה דברים לפניי שאתה בונה מערכת טובה. רמקולים הייתי שוקל לקנות חדשים דווקא, כי שימוש לא נכון או חשיפה ממושכת לשמש וכו' יכולה להרוס אותם די בקלות, ואילו ר"ד ומגברים יותר עמידים.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תוכן חדש...