Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אין לי הרבה ידע בתחום,בעצם הידע שואף לאפס . :lol:

יש לי 5000 ש"ח למערכת(הכל כולל הכל=התקנה,כיוון)

התקנה מקצועית עולה בסביבות 1000 ש"ח כלומר נשאר לי כ 4000 ש"ח נטו למערכת .

לאחר חיפושים ברשת הבנתי שמערכת SQ מוציאה צלילים מדוייקים יותר

ומערכת SPL מוציאה יותר בומים ,הצלילים יותר חזקים.

אני שומע הרבה R&B אוהב מאוד מוסיקה של הכנסיות (=גוספלים ),

אחיינו שחומי העור בורכו ביכולות ווקליות ותמיד כיף לשמוע אותם

לפעמים שומע ג'אז,אוהב לשמוע את ריי צ'ארלס

פרנק סינטרה כשבא לי שהמוסיקה ממש תכנס לנשמה (מין הרגשה כזו ,קרוב לוודאי מוכרת לחברי הפורום ,ששומעים את המוסיקה והלב מתחיל לדפוק יותר מהר).

שומע הרבה מוסיקה כלית(=ללא מילים) ,פסנתר,גיטרות.

לאור תיאור סוגי המוסיקה העדיפים עליי,המערכת צריכה להיות יותר מדוייקת ופחות רועשת,נכון?

כמו כן ,לאחר חיפושים ברשת,הגעתי למסקנות הבאות (אנא תקנו אם אני טועה):

1. HU =שולט על המגבר ולכן צריך HU עם פונקציות אקולייזר טובות.

2.הרמקולים=עדיף לרכוש קומפוננט בעל 3 חלקים ,יחלק את הצלילים בצורה טובה מאשר קומפוננט אחר הודות למיד רייג'.

3.מגבר=צריל לרכוש מגבר 4 ערוצים,2 ערוצים להגברת הרמקולים ו2 ערוצים לגישור הסאב.

4.הסאב =עדיף לרכוש סאב שמסוגל להוציא צלילים נמוכים "בומים" וכן צלילים מדוייקים.

תודה מראש לכם המגיבים

פורסם
שלום,

אין לי הרבה ידע בתחום,בעצם הידע שואף לאפס . :lol:

יש לי 5000 ש"ח למערכת(הכל כולל הכל=התקנה,כיוון)

התקנה מקצועית עולה בסביבות 1000 ש"ח כלומר נשאר לי כ 4000 ש"ח נטו למערכת . נאלץ להמליץ לך להגדיל את התקציב

לאור תיאור סוגי המוסיקה העדיפים עליי,המערכת צריכה להיות יותר מדוייקת ופחות רועשת,נכון?

כן . וחייבת להיות עם טונאליות ועקומת הענות ישרה כפלס

כמו כן ,לאחר חיפושים ברשת,הגעתי למסקנות הבאות (אנא תקנו אם אני טועה):

1. HU =שולט על המגבר ולכן צריך HU עם פונקציות אקולייזר טובות. לא בטוח .יש תועלת באיקולייזר ברכב , כי הסביבה של הרכב היא כזו שצריך לשנות את התדרים , העניין הוא שמתקין מעולה יוכל גם עם אקולייזר פשוט ועם משחק בקרוס לסדר את זה.

2.הרמקולים=עדיף לרכוש קומפוננט בעל 3 חלקים ,יחלק את הצלילים בצורה טובה מאשר קומפוננט אחר הודות למיד רייג'.

כן . הבעיה היחידה היא ההתקנה, להתקין מערכת של שלושה חלקים ברכב זה דבר מסובך ואז התקנה טובה לא תעלה 1K אלה הרבה יותר

3.מגבר=צריל לרכוש מגבר 4 ערוצים,2 ערוצים להגברת הרמקולים ו2 ערוצים לגישור הסאב.

4.הסאב =עדיף לרכוש סאב שמסוגל להוציא צלילים נמוכים "בומים" וכן צלילים מדוייקים.

לא. צריך סאב מדוייק שאין לו בומים

תודה מראש לכם המגיבים

באופן עקרוני יש לך בעיה אמיתית . הבעיה מתחילה מהקומפוננט. כאן בארץ יש רק קומפוננט אחד עם טוויטר מתכתי , וזה פוקאל .

עכשיו אני אומר כאן משהו שכולם יצלבו אותי ,אבל זו דעתי . אם אתה רוצה לשמוע כלים בצורה טובה ולהפריד בינהם אתה צריך טוויטר מתכתי . הנקודה היא שלעשות טוויטר מתכתי טוב זה בעיה כי זה כמעט אוקסימורון . את החברה האם של הפוקאל שמעתי , והטוויטרים שלה לא מצאו חן בעיני , את הרמקולים הבייתיים של קאנטון גם שמעתי וגם הם לא גליק גדול . מה שאומר שאתה תקוע עם קומפוננט עם טוויטר רך . או לקנות רכיבים ולעשות קומפוננט .

קומפוננט 3WAY טוב זה אומר מיד של מורל , מידבאס של פוקאל וטוויטר לפי בחירה (אלו דברים שנמכרים בארץ באופן חופשי , לא יבוא ) מכאן לך תשמע אותם ותחליט מה הכי מתאים לך , ותראה מחיר לקומפוננט 3 חלקים ואז תתחיל לעשות חושבים כמה באמת אתה מתקצב את הפרוייקט . ואז נוכל להמשיך הלאה

בברכה יהודה

פורסם

נתחיל ב"חיפוש" , מאוד יעזור לך להבין איך זה עובד:

משתמש סביר שואל שאלה :?: על מע' SQ ,

מיד ימליצו לך לשמוע כמה רמקולים שיתאימו למה שאתה אוהב ,

כמובן שכדאי גם לשמוע סאבים שימצאו חן בעיניך.

אם אתה מחפש מתקינים מומלצים לאיזור (כדאי לעשות חיפוש עדכני)

מחירים יש ב-ZAP ,

המלצה שלי :

6950 של פיוניר -כ1300 ש"ח בZAP.

קומפוננט קדמי - פולס כ-550 ש"ח.

סאב P2 - עולה 650 ש"ח , או פיניקס גולד אוקטן ZR (לא לשכוח תיבה בעוד 150 ש"ח).

מגבר JBL 75.4 או רוקפורד 450.4 (1300 ש"ח).

חיווט טוב- מונסטר , או כל RCA איכותי אחר 300 ש"ח ,

עד עכשיו =4.4K ש"ח

+התקנה .

סה"כ 5K ש"ח, בהצלחה.

נ.ב.

הכל טמון בחיפוש-

כדי שלא תרחיב את התקציב- כדאי שתרחיב את הידע שלך לפני קנייה .

אם אתה רוצה דוגמא למישהו שקנה ואח"כ הבין את הטעות - חזר לשדרג בחנות וטעה שוב , בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=163665

זו דוגמא ל : "למה כדאי לברר לפני קנייה "

.

ZZR

פורסם

תודה לכל המגיבים

לפני כל רכישה ,צריך ללמוד את התחום אליו נכנסים

אערוך חיפוש,אלמד את הנושא ואחזור עם שאלות (כמו תלמיד טוב),מקווה שאצליח ללמוד את הנושא לפרטי פרטים

תודה לכל המגיבים

פורסם
תודה לכל המגיבים

לפני כל רכישה ,צריך ללמוד את התחום אליו נכנסים

אערוך חיפוש,אלמד את הנושא ואחזור עם שאלות (כמו תלמיד טוב),מקווה שאצליח ללמוד את הנושא לפרטי פרטים אם תרצה תצליח . לא תאמין מה דחפו לי כשחשבתי שאין אודיו לרכב טוב וה"מתקין" שלי אמר לי שזה הכי טוב שקיים לרכב .

תודה לכל המגיבים

יש לך בפורום הזה המון מידע ואם תחפש ותרצה לדעת אני מבטיח לך שתדע

בברכה יהודה

פורסם
נתחיל ב"חיפוש" , מאוד יעזור לך להבין איך זה עובד:

משתמש סביר שואל שאלה :?: על מע' SQ ,

מיד ימליצו לך לשמוע כמה רמקולים שיתאימו למה שאתה אוהב ,

כמובן שכדאי גם לשמוע סאבים שימצאו חן בעיניך.

אם אתה מחפש מתקינים מומלצים לאיזור (כדאי לעשות חיפוש עדכני)

מחירים יש ב-ZAP ,

המלצה שלי :

6950 של פיוניר -כ1300 ש"ח בZAP.

קומפוננט קדמי - פולס כ-550 ש"ח.

סאב P2 - עולה 650 ש"ח , או פיניקס גולד אוקטן ZR (לא לשכוח תיבה בעוד 150 ש"ח).

מגבר JBL 75.4 או רוקפורד 450.4 (1300 ש"ח).

חיווט טוב- מונסטר , או כל RCA איכותי אחר 300 ש"ח ,

עד עכשיו =4.4K ש"ח

+התקנה .

סה"כ 5K ש"ח, בהצלחה.

נ.ב.

הכל טמון בחיפוש-

כדי שלא תרחיב את התקציב- כדאי שתרחיב את הידע שלך לפני קנייה .

אם אתה רוצה דוגמא למישהו שקנה ואח"כ הבין את הטעות - חזר לשדרג בחנות וטעה שוב , בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=163665

זו דוגמא ל : "למה כדאי לברר לפני קנייה "

.

מידן-זאת לא מערכת SQ.

לפותח האשכול-כדי שתהיה לך מערכת SQ אתה צריך להשקיע לפחות 1500 ש"ח על כל רכיב ורכיב.

אז ב4K אתה תוציא שני רכיבי SQ בלחץ.

יום טוב

פורסם

טוב,הבנתי שהתקציב קטן ןמערכת איכותית באמת,כלומר SQ , לא אצליח להרכיב ,לפחות אנסה להרכיב מערכת עם פוטנציאל לשדרוג עתידי .

עשיתי חיפוש,רשמתי "הרכבת מערכת" ,לא מצאתי שרשורים הדנים יותר בצד הטכני והתאורטי של המערכת,הרי על מנת ללמוד

(או לפחות להתחיל ללמוד :wink:) את הנושא,חשוב להמקד בחלק התאורטי.

השרשורים שהצלחתי למצוא,בהם פותח השרשור כבר יודע מה הוא רוצה ואז ממליצים לא להשאיר את הרכיבים עליהם חשב בתחילה או לחילופין להחליף לרכיבים אחרים .

אני לא יודע מה אני רוצה :oops:

כלומר,

אילו רכיבים קיימים? באופן כללי הבנתי שיש HU,רמקולים (יש כמה סוגים,מה ההבדלים בינהם?),סאב,מגבר

על מה אפשר להתפשר ועל מה לא?

אולי וויתור על אחד הרכיבים הוא לא ממש קריטי או לחילופין מאוד קריטי?

אשמח אם תוכלו לצרף שרשורים בהם הכל מוסבר העצעד הראשון עד לקבלת התוצאה הרצויה

תודה

פורסם

אם אתה חושב לבנות מערכת ברמה רצינית ולבנות אותה לאט לאט (ולא הכל בבת אחת והכוונה ללהשקיע הרבה כסף)

אז - תוותר על הסאב.

תקנה קומפוננט של mbquart

http://zap.co.il/model.asp?model_id=410039

ותקנה מגבר שיגביר אותו טוב ומגבר מסדרות טובות לא פשוטות.

ותתחיל להנות מהמערכת-תחסוך עוד כסף ונמשיך להמליץ לך

פורסם

כמה עיצות קטנות לפני שאתה הולך הלאה אם זה:

א. מערכת SQ "איכותית" - היא מה שאתה מגדיר לעצמך - אפשר גם להוציא איכות מרכיבים בחמש אלף שקל וזה ממש לא נכון שאי אפשר כי כל הנושא הזה הוא מאוד יחסי. זה גם תלוי במה מספק אותך!

ב. אל תקנה רמקולים בשום פנים ואופן ואני חוזר ואומר - בשום פנים ואופן! אם לא יצא לך לשמוע אותם. זה עניין של טעם וריח ואתה היחידי שיכול להחליט לעצמך אם אתה אוהב את התוצאה או לא.

ג. מגבר אפשר להתפשר על יד 2 - מכל המוצרים כאן הסבירות שתיפול על יד 2 היא הכי נמוכה - ככה אתה גם תקנה מגבר איכותי יותר ממה שהתקציב שלך לחדש מסוגל לאפשר.

ד. סבלנות סבלנות סבלנות - ותבוא לפחות לאחד המפגשים לפני שאתה קונה מערכת, אתה תקבל מושג מאוד רחב לגבי מה אתה רוצה.

ה. בתקציב הזה - תלך על סט שני חלקים טוב מקדימה וסאב סביר מאחורה.

- אם נוסעים איתך ברכב הזה הרבה פעמים נוסעים במושב האחורי (משפחה חברים) אז אולי גם כדאי לשקול רמקולים אחוריים בסיסיים שיהיו מחוברים לHU בלבד ללא הגברה.

ו. התקנה כזאת אפשר גם למצוא מתקין טוב שיעשה את העבודה ב500 שקל.

ז. תתפשר על איכות החוטים למען רכיבים טובים יותר - אתה ממש לא צריך חוטים ב500 שקל בשביל מערכת כזאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברכב כמעט ןלא נוסעים אנשים מאחורה.

חשוב לבדוק את הרמקולים ולכן צריך דיסק או כמה שירים מכל סגנון.

על פי סוגי המוסיקה שאני שומע,תוכלו בבקשה להמליץ על שירים או דיסקים איתם צריך לבדוק את הרמקולים ברכב

פורסם

למה אתה רוצה שאנחנו נמליץ לך מה לשמוע? לא ברור לי - אתה אמור לדעת איזה מוסיקה אתה אוהב.

לפחות תגיד את הסגנונות האהובים עליך אז יהיה באמת אפשר כבר לפי זה להמליץ לך על כמה דברים.

עריכה - אופס סליחה, אמרת בתחילת הת'רד שאתה אוהב R&B ומוזיקה שחורה

deff moss - I against I קטע באס מטורף!

bone thugs n'harmony, snoop, kanye west, 2pac, eminem, 50 cent ויש עוד כל כך הרבה שאפשר לרשום בקטע של ראפ.

george benson, dave koz, gerald allbright, brian culberstone בקטע של סמות' ג'אז וכו'...

alicia keys, norah johns, shola ama, sade, annie lenox, tracy chapman ועוד ועוד

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כפי שנאמר לך כבר, בתקציב הנ"ל אולי לא תרכיב מערכת SQ אמיתית, אבל מערכת טובה מאוד ומשביעת רצון, בהחלט ניתן להרכיב. בוא נקרא לזה, מערכת עם אופי הנוטה ל SQ.

קשה לי להאמין שתוכל להכניס סט 3 חלקים בתקציב הנ"ל.

בתור אחד שחיפש משהו בכיוון כמו שלך, עם תקציב דומה (שחרגתי ממנו) אוכל להמליץ לך להתרשם מהרכיבים הבאים:

מורל דוטק אוביישן - שמתי לב שהם מצטיינים בקטעים ווקאליים, מצליחים לרגש (אפילו קריסטינה אגילרה :oops:) מאוד. תמשע סט כזה בגדול 6.5 עם הקטעים שאתה אוהב. אגב, הצלחתי למצוא אותם במחיר טוב(הנחה משמעותית), במצב חדש (לא הותקנו, באריזה מקורית) דרך הלוח בפורום.

סאב - ממליץ לך לשמוע את ה PG OCTANE ZR עם מגבר ברמה דומה למה שיהיה לך.

לגבי HU - בתקציב הנ"ל תביא משהו בסיסי שמוציא אות איכותי ולא יותר מדיי יקר, בעל יציאות מתאימות למגבר. מכשירים של PANASONIC מומלצים. דגם 5301. רק תתרשם מהמכשיר באופן אישי (אחד המפגשים, או חנות עם תצוגה)

מגבר 4 ערוצים סביר, כי זה מה שהתקציב מאפשר, בד"כ יעשה את העבודה.

לא תמיד קנייה זמנית במחשבה לשם שידרוג עתידי זה רעיון טוב, כי אין לזה סוף. אני אעיד על עצמי, עשיתי המון שיעורי בית ואני מאוד מרוצה מהתוצאה, בלי שום שאיפה לשידרוגים בזמן הקרוב.

בשביל ידע תיאורטי בסיסי, יש את הFAQ בראש העמוד.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

שלומי

"פותח האשכול-כדי שתהיה לך מערכת SQ אתה צריך להשקיע לפחות 1500 ש"ח על כל רכיב ורכיב.

אז ב4K אתה תוציא שני רכיבי SQ בלחץ.

יום טוב"

בולשיט, מחיר לא קובע רמת SQ

לפותח האשול, לך על רכיבים מיד שניה

יש כאן בפורום לא מעט רכיבים כמו האלייט במחיר נוח מאוד

מגבר 4 ערוצים חזק , ותחסוך מעט ממה שנשאר למונו ולסאב בעתיד

גם רדיודיסק אתה יכול לקנות כאן מיד שניה

• תוכן חדש...