Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

לפני כשבועיים-שלושה רכשתי דייהטסו שרייד משנת 92 , עם 189 אלף קילומטר , יד שניה (אני השלישית) , מצב מכני באמת מעולה ..

אני עצמי חייל , די קשה לי להחזיק רכב למרות שאני גם עובד , אז החלטתי ללכת בהתחלה על שרייד ולא לנסות לקנות משהו "כבד" יותר .

למרבה הצער , אני חושב שטעיתי .

את האוטו הכנסתי ליישור קו שעלותו הייתה 2300 שקלים שכללו החלפת שמנים רצועות פילטרים רצועת טיימינג ... בקיצור - טיפול מקיף .

רק לפני יומיים הלך לי יוניט מאורר .. אמרתי - טוב , הלך .. קורה ..

רק היום הלך לי כנראה יוניט ברקס אחורי .

אני מתחיל לסלוד מהאוטו .. 2 תקלות שכבר נתגלו וזו רק ההתחלה כנראה .. בסך הכול הרכב באמת נהדר (בלי עין הרע) אבל התקלות הקטנות האלו מוציאות אותי מדעתי .

לכן - אני די מגבש החלטה להתחרט ולוותר על האוטו , פשוט למכור אותו ..

אני אישית חושב לדרוש עליו 11 וחצי או 11 אלף , בזמן שהמחירון שלו 14 אלף .

באוטו כבר בוצע יישור קו , האוטו מעולה מבחינה מכנית , אבל אני פשוט לא בנוי כנראה להתמודד עם רכב כזה ישן ... אני יותר בקטע של רכב עם אפס תקלות ושרייד מוציאה תקלות קטנות ומפגרות שלי - אין סבלנות אליהן .

תקלות קטנות וזולות , שלא קשורות במנוע - אבל בשבילי זה מספיק .

מה אתם אומרים ? שווה את המאמץ למכור את השרייד ?

ואם כן , למה אתם ממליצים לי להחליף ?

קחו בחשבון שאני חייל , זקוק לאוטו כמה שיותר חסכוני ואמין , משנתון מתקדם יותר משנת 92 ובעל נוחות נסיעה מינימלית .

מדגיש - רק יפניות .

אם אתם חושבים אחרת , שאני לא צריך למכור , השמיעו את קולכם בבקשה ...

תודה :)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אני מבין שאין מצב לתשובה ? ייעוץ מה לעשות ?

פורסם

צר לי לאכזב אותך ידידי .

המציאות היא לגבי כל רכב בשנתון הזה ,מתחתיו ואפילו רכב בן 10,הוא שיש תקלות כאלה או אחרות ואם לא תקנה רכב מהחברה חדש מהניילונים,בכל רכב שתקנה תתקל בתקלה כזו או אחרת.

התקלות שציינת אינן רציניות יחסית ואם תיכנס לפורום :"טכני ,אחזקה וטיפולים",תגלה שאנשים בעלי רכב שנתון 2000,1999 ו- 1998 ואפילו רכבים הרבה יותר יקרים משלך (צרפתיות בעיקר) משפצים גירים אוטומטיים על ימין ועל שמאל בעלות של הרכב שלך !

כשקונים רכב יד שנייה צריך לקחת בחשבון שזה לא "תדלק וסע" אלא שלעיתים יש תיקונים כאלו ואחרים שיש לעשות כדי להמשיך לנהוג ברכב.

רק אצלי באפלאוז 97 השקעתי שנה שעברה כ- 8000 ש"ח (החלפת מנוע+מצבר+משאבת בלמים מרכזית והחלפת מחזיר שמן של הטורק מהגיר האוטומטי ) כך שלעומתי: קח את הבעסה בסבבה !!

א

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לדעתי אל תעיף עדיין

לדעתי מחיר הטיפול הוא מוגזם ב1000 ש"ח לפחות - תתייעץ איתנו לפני

(אם הוא לא כלל ברקסים קדימה אחורה+דיסקים לדוגמא)

יוניט שהולך זה לא דבר נדיר ולא השקעה גדולה

בשרייד הנ"ל יש בלוק+ראש מאליומיניום - מי ברז (קורוזיה) אוכלים את המנוע לכן אך ורק מים איכותיים כגון פרסטון

מאותה סיבה המנוע רגיש מאוד להתחממות קיצונית

לדעתי אל תמכור עדיין,מהיכרות עם האח הגדול (אפלאוז) אחרי טיפול והחלפה ושמירה - הרכב אמין מאוד

מקסימום תנדנד קצת לאבא :mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

זה מה ששבר אותך? שתי תקלות קטנטנות שעלו אולי 100 ש"ח בייחד?

יוניט אור בלם יכולה להידפק גם ברכב מודל 2007.

אם אתה צריך רכב, אל תמכור, כי רק קנית, ביצעת יישור קו, ושרייד היא בסה"כ רכב אמין.

אם אתה לא בנוי לתקלות, סע באוטובוס, או תתחיל לעבוד על עצמך, ותבין שזה רק ההתחלה, ובהמשך יבואו עוד תקלות, קטנות וגדולות, גם ברכב האמין ביותר בעולם, וגם אם הוא יהיה ממודל הרבה יותר חדש.

לדבריך הרכב במצב טוב - תשאיר אותו אצלך ותהנה ממנו, אם יהיו תקלות, תטפל ותתקן. אם אתה לא בנוי לזה- אתה לא בנוי להחזיק רכב - לא חדש ולא ישן.

פורסם

נכנסתי היום למוסך .. הוא בדיוק החליף לי את היוניט אור בלם האחורי והוריד לי את הטורים במנוע .

למרבה משחתי הוא לא גבה תשלום אבל בדרך חזרה הביתה גיליתי שהמזגן לא עובד .. מה שמאוד מוזר - כי לפני שנכנסתי לאותו מוסך המזגן עבד מעולה ועכשיו אני לא מצליח לקבל אוויר מהפתחי איוורור של המזגן .

חזרתי למכונאי ותפסתי אותו באוטו שלו בדרכו הביתה , עצרתי אותו והתחננתי בפניו שיבדוק את התקלה .

הוא טוען שמדובר במדף ושאחזור מחר בבוקר , לא לפני שצעק עליי וצרח עליי שהוצאתי אותו מהאוטו ואמר לי "להפסיק לזיין לו את השכל" .

שתבינו , הוצאתי אצלו 2300 שקלים על טיפול והוא קורא לי זיין שכל .

מעניין מאוד שהוא היה די נחמד כשאבא שלי שם אצלו 2300 שקל ... אבל כשצריך עזרה אמיתית ? כשהמזגן נדפק בדיוק אחרי שאני יוצא לו מהמוסך ? חס וחלילה .. אני הרי זיין שכל .

אותו אדם שצרח עליי הוא מוסך מורשה של דייהטסו , שם עשיתי את הטיפול .

אני אישית מאוד נפגעתי והתעצבנתי - כי המזגן עבד מעולה וגם המדף לפני שנכנסתי .

רק אחרי שראיתי שאחד העובדים הנחמדים שלו התעסק לי באיזור שהוא התעסק בו אחר כך התחלתי לדמיין שאולי דפקו לי את זה בכוונה .. ? הזוי ? מאוד . אבל לא רחוק מהמציאות כי המזגן היה ממש מעולה לפני שנכנסתי וזה מה שמרתיח אותי .

תגידו לי , יש כל כך הרבה תקלות בדייהטסו שרייד , או שנפלתי על אוטו מתפרק ?

בשבועיים שהוא אצלי הספקתי לעשות טיפול באיזה 2300 שקל , להחליף יוניט מאורר יוניט בלם אחורי ועכשיו - המזגן שנדפק .

אני אישית חושב שנפלתי על אוטו עם תקלות סדרתיות , כי הוא פשוט לא מפסיק להוציא לי כל הזמן עוד ועוד תקלות מפגרות וחסרות טאקט .

כבר הכנתי שלטי למכירה וכבר תיכננתי לא להישבר , אבל כל פעם משהו אחר נשבר באוטו , אז איך אני יכול לא להישבר ?

ייעוץ , עזרה , משהו ? הבנתי כבר שאוטו ישן אמור לעשות בעיות בגלל הגיל שלו אבל ראבק , המזגן עבד מעולה עד לפני שנכנסתי בשערי המוסך המורשה . מדגיש מורשה

פורסם

כלל ראשון - אל תכנס בחיים למוסך מורשה של היבואן (ועכשיו ה2300 מתחיל איכשהו להשמע כמעט הגיוני)

היחידים שנכנסים למוסך מורשה הם רכבים חדשים בתקופת האחריות (וגם אז הם משלמים פי2 ויותר)

בטח שלא עם שרייד 92

נוכל להמליץ לך על כול מוסך טוב,אמין וזול שלא יוליך אותך שולל ולא יקרע לך את הכיס

המזגן לא עובד בכלל? ,לא מקרר?

פורסם

גם אני לא הבנתי איך הגעת ל2300, במחיר הזה אני מביא לך מנוע מפירוק :)

אני גם ממליץ לך להתחיל לקרוא קצת ולא לפחד מתקלות, אחרי תקופה קצרה אתה תבין שחצי מהתקלות אתה יכול לתקן לבד, ואם תרצה עזרה או הכוונה יש כאן המון אנשים שישמחו להדריך אותך ולסייע. לך.

להחליף יוניט בד"כ זה כמו להחליף מנורה בחדר.

ד"א גם אני אכלתי חרא ממוסך מורשה של דייהטסו, כשרכשנו את הסיריון היא הייתה אחרי קלאץ' חדש, חודשיים אחרי זה הגיר הלך , לקחתי את הרכב למוסך של חבר ושם הרמתי את הרכב על ליפט , ראינו שאין בורג בפתח מילוי השמן של הגיר ובמהלך החודשיים עף כל השמן החוצה.

משם הרכב הלך למוסך המורשה בכ"ס, שם בעל המוסך אמר לי שקורה שברגים נפתחים, זה הגיוני וזה קורה כל הזמן, הוא התנער מאחריות ואמר שזה קורה, שהרעידות של הרכב כנראה העיפו את הבורג. הוא בינתיים בדק בדייהטסו כמה עולה גיר ואמר לי שמשופץ עולה 3700 ש"ח לפני מע"מ וחדש 5400 ש"ח לפני מע"מ.

למחרת קניתי גיר ב1500 ש"ח, הוא הרכיב אותו ועוד רצה שאשלם לו על העבודה 900 ש"ח לפני מע"מ.

הרכב יצא מהמוסך, חברה שלי הביאה הביאה אותו הביתה, אני נוהג ברכב ושומע שריקה מוזרה, עוצר בצד, פותח מכסה מנוע ורואה שכל התיבה של הפילטר אוויר חסרה, אני מתקשר למוסך עצבני, מקלל ומה לא ומה אומרים לי? אנחנו יכולים להזמין לך חדשה וזה יעלה לך X כסף.

התקשרתי לחבר שהביא לי את הגיר והוא אמר שהוא יביא לי את התיבה בערב - בלי כסף.

כל הסיפור עם המוסך הזה ממש מסריח, חברה שלי לא נתנה לי להתקרב לשם והעדיפה שנעשהנ הכל יפה, אם הייתי הולך לשם הייתי סוגר לו את המוסך. אבל למדתי משהו ואני מעביר אותו הלאה מפה לאוזן - שזה מוסך חרא. שהבעלים שלו חרא והגישה חרא ועם כל הכבוד לזה שהוא מורשה - לא הייתי נותן למוסך כזה לשטוף לי את הרכב.

haters will hate

פורסם

האמת היא שלפני שנכנסתי למוסך המורשה ביררתי במוסכים אחרים שרצו 1800 שקלים ( 1000 שקלים רק על רצועת טיימינג) ו 600 שקלים נוספים על עבודה . ככה שהמחיר הגיוני ...

1000 שקלים - רצועת טיימינג

800 שקלים - הוחל, פילטר דלק ועוד מגון חלקים , יש לי את החשבונית ..

בנוגע למזגן - מקרר , אבל הוא לא מוציא את האוויר הקר מפתחי האיוורור .

גם כשאני מנסה להזיז את הכפתור שיקרר דרך פתחי האירור הוא נתקע ומוציא את האוויר לרגליים ולכיון החורים שבשמשה (אלה שדרכם יוצא גם אוויר קר כשיש אדים) , כאילו משהו במדף נדפק .

מה שהכי מעצבן אותי שזה לא קרה לפני שנכנסתי למוסך , שתבין שהכול פעל נהדר , כאילו מישהו נגע ודפק שם משהו .

אולי זה סתם צירוף מקרים ?

בנוסף אשמח שתמליץ ל יעל מוסך איכותי אמין וזול באזור ראשל"צ \ נס ציונה \ רחובות \ אזור ת"א גם אפשרי אבל רצוי באזור שקרוב אליי שזה ראשון רחובות ונס ציונה בה אני גר) .

פורסם

יצאת בזול (מזגן,בטח לא טיימינג ב1000 ש"ח)

קרה לי גם,מדובר באמת בתריס,הסקאלה של מצבי המיזוג (למעלה,לפנים,ולרגליים) שולטת על מנוף (הולך למעלה ולמטה)

ידעתי את העיקרון אבל בגלל שלא בא לי להתעסק עם זה חזרתי לבחור במזגנים והוא שם את המנוף על הפנים (קדימה)

ובחורף אני אחזור לסדר את כול הכיוונים

פ"ת רחוק לך? :mm_wink:

מילה לעידוד (מהרבה ניסיון)

עכשיו אתה אוכל תקלות

אבל קח בחשבון שאחרי שתסדר אותם ותקפיד על טיפולים בזמן (לא במורשה!)

תהנה עוד הרבה זמן בראש שקט,ובמקרה של השרייד אני כמעט יכול להתחייב לך

דברים טובים עולים כסף ;)

אלעד

פורסם
האמת היא שלפני שנכנסתי למוסך המורשה ביררתי במוסכים אחרים שרצו 1800 שקלים ( 1000 שקלים רק על רצועת טיימינג) ו 600 שקלים נוספים על עבודה . ככה שהמחיר הגיוני ...

1000 שקלים - רצועת טיימינג

800 שקלים - הוחל, פילטר דלק ועוד מגון חלקים , יש לי את החשבונית ..

בנוגע למזגן - מקרר , אבל הוא לא מוציא את האוויר הקר מפתחי האיוורור .

גם כשאני מנסה להזיז את הכפתור שיקרר דרך פתחי האירור הוא נתקע ומוציא את האוויר לרגליים ולכיון החורים שבשמשה (אלה שדרכם יוצא גם אוויר קר כשיש אדים) , כאילו משהו במדף נדפק .

מה שהכי מעצבן אותי שזה לא קרה לפני שנכנסתי למוסך , שתבין שהכול פעל נהדר , כאילו מישהו נגע ודפק שם משהו .

אולי זה סתם צירוף מקרים ?

בנוסף אשמח שתמליץ ל יעל מוסך איכותי אמין וזול באזור ראשל"צ \ נס ציונה \ רחובות \ אזור ת"א גם אפשרי אבל רצוי באזור שקרוב אליי שזה ראשון רחובות ונס ציונה בה אני גר) .

הרצועה עצמה עולה פחות מ100 ש"ח, העבודה לוקחת פחות משעתיים.

במידה ותצטרך עזרה הטלפון שלי מופיע בחתימה. ואני גר בבת-ים.

haters will hate

פורסם
הרצועה עצמה עולה פחות מ100 ש"ח, העבודה לוקחת פחות משעתיים.

במידה ותצטרך עזרה הטלפון שלי מופיע בחתימה. ואני גר בבת-ים.

אם רק הייתי יודע - לא הייתי שם רצועה ...

ברצועה הבאה ? :)

עידכון בנוגע למזגן : היום ניגשתי למוסך בבוקר והוא מצידו בדק וטען בנחישות (רבה יש לומר) שהבעיה נובעת כתוצאה מ"כבלים של המערכת שיושבים על המדף של המזגן" . הוא המליץ "לפרק את המערכת ולבדוק אם עובד"

הגבתי בתדהמה , כי המתקין שהלכתי אליו הוא אחד המקצועיים שיצא לי להיות אצלהם (סאונדר ברחובות) , לכן קצת פיקפקתי ושאלתי שוב אם הוא בטוח .. הוא ענה שכן ונסעתי לבסיס . יש לציין שאת הדברים שהוא אמר לקחתי בעירבון מוגבל כי זה נשמע ממש מצוץ מהאצבע .. "כבלים על המדף של המזגן" על מי לעאזעל הוא בא לעבוד \ להסתלבט ? לא רק שזה הזוי זה בלתי אפשרי !

יצאתי מהבסיס היום ונסעתי לרחובות למתקין , שבדק לי את העניין במצקועיות רבה ,הוא כבר הסיק לפני שהוא פירק חלק מהדש שזה לא כבלים אבל התעקש למצוא את הבעיה ...

והוא מצא - מדובר בכבל שנקרע , מין כבל כחול שכזה שאחראי על העברת הכפתורים במזגן .

הוא לא מוסכניק ולא כלום והשירות שלו היה פשוט נהדר , בדק את הכול ביסודיות ופירק בלי בעיות , עשה את הכול באהבה ותוך רצון גדול לעזור . אחר כך גיליתי שזה בגלל מדי החייל :) לפעמים יש יתרון בלהיות חייל ...

בקיצור - הוא מצא לי את הבעיה ואף המליץ לצלם אותה והתעצבן בשבילי כשאמרתי לו שהמוסכניק צעק עליי שאני "מזיין לו את השכל"

אתם יודעים משהו ? עכשיו אני מבין למה המוסך שלו היה ריק גם אתמול וגם היום בבוקר .. וגם בשישי שעבר כשהייתי אצלו .. הוא פשוט לא יודע לתת שירות ללקוחות שלו כי הנה , עובדה - הוא ניפנף אותי היום ואני בטוח שהוא ידע שיש בעיה עם הכבל הוא פשוט לא רצה להתאמץ .. הוא אמור להתמחות בכל עניין השרייד , אז איך הוא הגיע למסקנה מטומטמת שזה הכבלים ? אני בעיניים שלי ראיתי שזה לא כבלים ושהכול תפוס עם אזיקונים ..

אוי , הטיפשות .

אוי , חוסר המקצועיות .

מקווה שבישראל קיים עדיין בעל מקצוע אמין וישר .. מקווה ...

אני עדיין לא התייאשתי , אסור להתייאש :)

תודה על התגובות ואם יש לכם עצה בנוגע לכבל או איך להחליפו אני אשמח - זה כמו מין כבל כחול כזה שמחובר לכפתור שמשנה מצבים במזגן .. משהו שאמור לעלות גרושים ... השאלה היא איך קוראים לזה בשפה המקצועית ואיך מתקינים (לאבא שלי יש ידיים - הוא יתקין בקלות) .

פורסם

אל תתיאש

בשבילך מקפיץ וקורא לתותחים

מרק?

תכבד את אבא בPDF עצבני ומפורט למע' המיזוג בשרייד (וגם לאפלאוז בשבילי) :mm_wink:

תודה

אלעד

פורסם

יש אפשרות לקבל תידרוך כלשהוא ?