Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פניות משופעות במסלולים מרוצים היו מאז ומעולם משהו מיוחד .

במסלולי העבר הם היו חלק בלתי נפרד מהנוף של הספורט המוטורי חלקן בזויות קלות יותר וחלקן בזויות חדות יותר ומסוכנות יותר.

לא היה כמעט מסלול מרוצים שלא כיבד את עצמו באיזו פנייה ראויה לשמה , ביחוד במסלולי המרוצים של טרום מלחמת העולם.

מונזה באיטליה וברוקלנדס באנגליה היו פורצי הדרך ובל נשכח את המסלולים האובליים בארה"ב ובראשם האינדיניאפוליס.

אני לא יודע כמה מכם ראו את הסרט "הפרס הגדול" ומי שלא שכבר עכשיו יפעיל את הפרד ויתחיל בחיפוש.

בסרט הזה רואים היטב את המשמעות של הפניות המסוכנות הללו ואת התאונה המחרידה של הפרארי שם במונזה.

לי אישית לא יצא עדיין לחזות בפנייה הישנה במונזה אבל יצא גם יצא לטפס במעלה הקיר הישן של ברוקלנדס לפני מספר שנים.

ולא סתם אני אומר קיר. בתמונות או סרטי וידאו כאלו ואחרים אנחנו רואים מכוניות נוסעות במהירויות מטורפות ובזויות מוזרו וקשה להבין עד כמה זה באמת משופע.

כאשר הגענו לברוקלנדס במסגרת טיול באנגליה הדבר הראשון שרואים מחוץ לאיזה סופר-מרקט מקומי זה חלק שנשאר שלם מהמסלול המדהים הזה.

קיר זו הגדרה טובה .

ניסיון לטפס אותו ברגל לא עובר בקלות והחיספוס שלו הוא בלתי יאמן , שלא לדבר על הזוית המטורפת ולחשוב שעל זה נסעו מכוניות...

קיר המוות בלונה-פארק של פעם נראה משחק ילדים ליד זה .

כל ההקדמה הזו באה בגלל שהפעם נייג'ל ראבאק עוסק בפניות המשופעות הללו ומדוע הן כבר לא חלק מנוף הפורמולה-1.

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

A few years ago, when radical changes were being proposed for Silverstone, there was a plan to have a banked turn as the last corner of the lap. Like a lot of people, I really liked the sound of that, but unfortunately the major track changes were shelved, so the banking never came to be.

Personally, like you, I regret that no properly banked turns exist in F1. People talk about Turn 13 on the Indianapolis Grand Prix circuit (Turn 1 on the oval, in the opposite direction), and certainly it's more banked than F1 is used to, but in fact the degree of banking at Indy is relatively small - that's one of the reasons why the Brickyard 400, Indianapolis's Nextel Cup race, features so little overtaking, compared with other NASCAR events.

It was, however, Turn 13 that caused all the problems with Michelin two years ago. The risk of tyre failures was so high that all the Michelin-shod cars withdrew from the race, and we were left with a six-car fiasco, featuring only the Bridgestone runners. That episode put the whole future of the US GP at Indy in jeopardy, and will not have encouraged the building of banked turns on future circuits.

As for the famous Monza banking...if you think, Roberto, there is one chance in a million of something like that being used in F1 in this day and age, you're dreaming, I'm afraid. For one thing, it would cost a fortune to build; for another - and rather more to the point - today's drivers would not so much as contemplate racing on a track with that sort of corner built into it.

Even the drivers in the 1950s and '60s weren't too keen, and they had a very different attitude to safety from those of today.

All I can suggest is that you find a DVD featuring Grands Prix at Monza when the banking was in use, and sit back and dream your dream. Trust me, it was quite a sight

space.gif

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...