Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מיד ראשונה ועבר 116,181 ק"מ

לפני כשנתיים התחמם המנוע, בעקבות איזו אבן או משהו כדומה שעפו לרדיאטור וסדקו אותו (הרדיאטור היה חדש והוחלף מספר חודשים לפני כן).

לפני כחודשיים בוצע שיפוץ ראש וכולי (כנראה בעקבות אותה תקרית של התחממות היות והאטם נרקב במשך זמן רב עד לקריסה הפתאומית), כולל שלייף וכל מה שצריך, טיימינג והחלפה של מספר רצועות על הדרך (לא חסכתי בכסף).

הוחלפו גם חוטי הצתה (מתוצרת ישראלית אך לא שמתי לב באותו רגע).

אני נוהג די רגוע, למרות מעידות לעיתים די רחוקות לכיוון ה3.5K אך גם אילו אינן כוללות "קריעה" של הרכב / "פתיחות" / "סגירות" / "מנה חומוס פול באבו חסן"

אופי הנסיעות מעורב ולאחרונה (שלשום) שמתי לב שבהדלקת מזגן החום עולה על מעל ה3/4 (מקום שבו היה היושב קבוע לפני שיפוץ הראש), לעומת המקום שלו מתחת לאותו ה"קו" שבו הוא נימצא בנסיעה ללא מזגן, כמו כן לפני שיפוץ הראש בעת הדלקת מזגן חום המנוע היה דווקא יורד ולא עולה.

שיפוץ הראש נעשה במוסך שזכה לתשבוחות רבות גם בפורום, כך גם כל הטיפולים בשנה האחרונה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הוא לא צריך לעלות ל 3/4 אלא מקסימום שתי שנתות מעל האמצע ולרדת עם הפעלת המאוורר לאמצע הסקלה.

אם אתה מפעיל מזגן אז המאוורר עובד כל הזמן ואם איני טועה המחוג נשאר קבוע על האמצע או מתחתיו.

אגב איפה אתה מטפל (אם אתה רוצה - אפשר בהודעה פרטית )? תודה.

פורסם

טמפ' העבודה הטבעית של הרכב היא קצת מתחת ל3/4 - ככה נאמר הן בחברה והן במוסכים רבים, הרכב נסע בטמפ' זו עד להתחממות שאחריה הטמפ' עלתה ל3/4.

בהפעלת מזגן היתה יורדת מעט.

אני מטפל במוסך מילניום בראשל"צ, המחירים נראים לי קצת גבוהים אך עיקביים, העבודה מקצועית (ככל הידוע לי) והשירות משעשע תמיד.

מכיוון שאני לא מוסכניק (יש לי מספיק צרות בחיים), קצת קשה לי לבדוק את העבודה שלהם בצורה מקצועית, לאחרונה חשבתי לבקר במוסך אחר בראשון (ב"מקרה" אצל מישהו מהפורום) אך לא היה לי הפנאי לעשות זאת.

אטרקציות לאירועים

פורסם

ללא מזגן הטמפ' עבודה צריכה להיות עד 3/4 ולרדת עד החצי.

עם מזגן הטמפ' בד"כ לא תעבור את החצי.

יכול להיות שהמאורר אצלך עובד על מהירות אחת בלבד.

תבדוק אם המאורר לא מגביר מהירות כשהמזגן עובד.

יכול להיות גם שהטרמוסטט נתפס וגורם לתופעה.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

התרמוסטט וכל מה שקשור עליו הוחלפו גם הם בעת שיפוץ הראש (גם השטח שעשו לראש היה "מזערי") וכך גם הצינורות המובילים.

אמרתי לבעל המוסך שיחליפו את מה שנראה לו לנכון.

מעיין לך הידע בנוגע לטמפ' עבודה של מנועים שונים ?

אטרקציות לאירועים

פורסם

האם יש סכנה בנסיעה ברכב כזה ללא מזגן בכלל תקופה ארוכה ? (בגלל שהמדחס מזגן נתקע למשל).

כלומר האם העובדה שהמאוורר לא עובד בקיץ כל הזמן , כמו ברכב עם מזגן פועל , יכולה לפגוע במנוע - שעובד בחום יותר גבוה מן הסתם ומקבל איוורור רק מדי פעם על ידי המאוורר שמופעל ביוניט ולא באופן קבוע ע"י פעולת המזגן ?

פורסם

מעיין לך הידע בנוגע לטמפ' עבודה של מנועים שונים ?

ברשותי 2 קליאו 98':loco:.:loco:

בעבר באחד הרכבים הבחנתי בהתחממות בנסיעה ללא מזגן קצת מעל ה 3/4, לאחר בדיקה של נוזל קירור (תקין) ושהמאורר נכנס לפעולה בזמן ,הבנתי שהטרמוסטט לא נפתח עד הסוף.

לאחר החלפת הטרמוסטט הטמפ' לא עוברת את ה 3/4.

יכול להיות שלמרות שהחליפו את הטרמוסטט הוא לא נפתח לגמרי.

אני הייתי מנסה לחליף אותו שוב(הוא גם חלק זול-תחליפי 50 ש"ח:lol:).

האם יש סכנה בנסיעה ברכב כזה ללא מזגן בכלל תקופה ארוכה ? (בגלל שהמדחס מזגן נתקע למשל).

כלומר האם העובדה שהמאוורר לא עובד בקיץ כל הזמן , כמו ברכב עם מזגן פועל , יכולה לפגוע במנוע - שעובד בחום יותר גבוה מן הסתם ומקבל איוורור רק מדי פעם על ידי המאוורר שמופעל ביוניט ולא באופן קבוע ע"י פעולת המזגן ?

לא נראה לי שיש בעיה- כך הרכב תוכנן ע"י היצרן וגם בחורף המנוע מגיע לאותה טמפ' בנסיעה בעיר.

פורסם

הקליאו הקודמת היתה יד ראשונה ושנת 98, הנוכחית גם היא נקנתה מהחברה ב 98 (בזמן מכירת הקדומת).

טמפ' העבודה תמיד היתה קצת פחות מ3/4

האם יכולות להיות סיבות נוספות מלבד תרמוסטט ?

אטרקציות לאירועים

פורסם
לא נכון.

הטרמוסטט של הקליאו נפתח ב 86 מעלות.

האם אתה מדבר על טרמוסטט מקורי מרנו ?

ומתי המאוורר נכנס לפעולה ברכב הזה ? תודה

ולפותח השרשור - באיזה נוזל קרור אתה משתמש ? והאם יתכן ששמו לך רדיאטור חליפי משומש לפני שנתיים ?

פורסם

מדובר בטרמוסטט המקורי(זה שפירקתי אצלי), וגם לפי הספרות (היינס) מדובר על 86 מעלות.

המאורר מופעל ע"י יוניט שיושב בתוך הרדיאטור.

אם תרצה כשאגיע הביתה אבדוק בספרות באיזה מעלה הוא פותח את המאורר.

פורסם

נוזל הקירור נורמאלי, הבנתי מהמוסכניק שהוא מעדיף לקחת קצת יותר כסף אבל להשתמש בדברים נורמאליים (המחירים עדיין הגיוניים)

הרדיאטור היה חדש.

אטרקציות לאירועים

פורסם

[

QUOTE]התרמוסטט של המאורר בקליאו\אקספרס נפתח ב-92 מעלות

קצת הבנת הנקרא....

ה"יוניט" הוא סוג של תרמוסטט, הוא לא יושב ב"תוך" הרדיאטור אלא מוברג אליו.

מה שהצעתי נוסה ב-2 רכבים לאורך זמן.

• תוכן חדש...