Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שקראתי בפורום כל כך הרבה על גישור לקומפוננט הבנתי שאין תשובה חד משמעית אם זה טוב או לא.

אבל אצלי אני חושה שזה מאוד הכרחי.

אז ככה יש לי דוטק אוביישן 6.5 שמוצהר כ 140 rms והוא מוגבר על ידי jbl755.6 שמוצהר שהוא מוציא 60 rms לכל יציאה.

בגישור הוא מוציא 150 rms.

מה אתם אומרים?זה נראה כאילו אני חייב להוציא מהמגבר יותר rms בשביל הקומפוננט כי נראה לי ממש דבילי להגביר רמקול איכותי וחזק של 140 rms עם מגבר שמוציא "רק" 60 rms.

אבקש המלצות למה אני יכול לעשות.

בנוסף עם זה עוזר יש לי מגבר נוסף של בנק-אודיו אבל אין לי מושג כמה הוא מוציא.

מה אתם אומרים מה כדאי לי לעשות כדי להנות יותר מהקומפוננט? גישור, בי אמפינג לחבר עוד מגבר ועוד...

תודה.

פורסם

מה זאת אומרת לגשר את כל ה 4 ערוצים?

המגבר עם 6 יציאות 2יציאות מגושרות לסאב ונשארו לי 4 יציאות 2 פרונט ו 2 לאחורה.

מה לעשות עם זה עכשיו?לחבר את שני היציאות הקדמיות לרמקול שמאל ואת שתי היציאות האחוריות לרמקול ימין?

פורסם

כיוון שהדוטק אינו סט כ"כ איכותי לא תפגע בו האיכות כ"כ ע"י גישור.

גישור מעלה אחוזי עיוות.

רוב הסיכוי אבל שאם אתה מכניס לרמקול של 140 וואט , 60 וואט , ואני מתאר לעצמי שאתה פשוט מרגיש שחלש לך מדיי.

בעצם מה שתעשה למגבר שלך אתה תהפוך אותו ל 3 ערוצים.

זה מספיק בהחלט להרים סט קומפ' וסאב.

מה שכן שים לב שיש סיכוי טוב שחלק מהערוצים בגישור חזקים יותר.

תבדוק.

לסט כמו דוטק הייתי ממליץ לדחוף יותר כח . ככה אתה שומר עליו יותר טוב.

את ההבדל בעיוות מסופקני אם תרגיש.

מה שכן צפה לכך שפתאום הטווטרים ישמעו לך נורא נורא חזקים.

פורסם

אז בקיצור יש המלצה לחבר את הקומפוננט בגישור?

לגהי הטוויטרים אני יוריד את הקרוס שלהם ל 3db- וככה הם ישמעו פחות חזק נכון?

פורסם

יש לי הייבריד (לא אוביישן) שמקבלים 65WRMS (מוצהר מהמגבר. כל צד כמובן) , וזה לא נישמע לי "חלש" בכלל.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם
יש לי הייבריד (לא אוביישן) שמקבלים 65WRMS (מוצהר מהמגבר. כל צד כמובן) , וזה לא נישמע לי "חלש" בכלל.

אז?

ההגברה שלך היא ל 5" ולא ל 6".

אולי זה לא נשמע חלש אבל אני בספק עצום מהנסיון שלי שעם מגבר כמו שלך זה נשמע נכון.

פורסם
אז?

אולי זה לא נשמע חלש אבל אני בספק עצום מהנסיון שלי שעם מגבר כמו שלך זה נשמע נכון.

אולי בעצם צריך להחשיב גם את ההגברה של ההד יוניט, לא? עוד 20WRMS לא באים ברגל... ואנחנו כבר ב-85.

חוץ מזה ש"נשמע נכון" זה מאוד סובייקטיבי, ולי אישית זה נשמע מעולה.

פורסם
אז?

מסכים. גם אצלי זה ככה (לא עם הייבריד) וההגברה אצלי 60 לערוץ, ואצלי הדוטק נשמעים לטעמי (הם 5 ורבע) אבל אני יודע שעם מגבר יותר חזק ייתכן והם ישמעו כמו שהם צריכים להשמע, יותר כמו אצל אחי, שמקבלים 125, למרות שהם 6 ורבע, אבל נשמעים יותר חיים מאצלי.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שמיעה נכונה היא לא סובייקטיבית.

יש סוגים וגוונים של סאונד.

אבל ההשוואה היא בין מקומות ששומעים נכון.

שמיעה נכונה היא משהו נרכש.

את הגוון שלה מקבלים בלידה.

זה ששמיעה היא דבר נירכש אני מסכים איתך. אבל, איך אתה קובע בוודאות שהשמיעה שלך יותר טובה משלי? אולי אנחנו באותו "סקטור"?

אני אמרתי לפותח הת'רד שאצלי הקידמיים מקבלים מעט יחסית, ואני מאוד מרוצה. אתה יודע שהוא לא יהיה מרוצה?

לשומאכר- אחיך מנצל את מלא ההספק של ההגברה שלו?

• תוכן חדש...