Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שאלה בנושא תעבורה.

בכביש בין עירוני בעל שלושה נתיבים א' נוסע בימני ביותר וב' בשמאלי ביותר כאשר הנתיב האמצעי פנוי.

א' מעוניין לעקוף בעזרת הנתיב שמשמאלו וב' מעוניין לחזור לנתיב האמצעי אחרי שכבר עקף.

בהנחה ששניהם נוסעים באותה מהירות ומקבילים זה לזה,

למי מגיעה זכות הקדימה ולמה?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

למי שנמצא בנתיב השמאלי. ההגיון של עקיפה מצד שמאל הוא ברור מאוד.

ההגיון אומר שבגלל שעוקפים מצד שמאל, אז בנתיב השמאלי נמצא מישהו שצריך לנסוע מהר יותר. משמע שמי שנמצא בנתיב השמאלי אמור לעקוף את מי שבנתיב האמצעי וגם בימני. הוא נוסע יותר מהר ולו יש את זכות הקדימה.

פורסם

יכול להיות שזה באמת הגיון ,השאלה היא מה החוק?

יש התיחסות למצב כזה בחוק?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בכביש בעל 3 נתיבים הימני ביותר מיועד לנסיעה והשאר לעקיפה

זה אומר שבמצב תקין אם מישהו נמצא בשמאלי הוא עוקף רכב אחר שהרכב הזה בעצמו עוקף

אחרי השלמת העקיפה שניהם צריכים לחזור לימני

אם מדברים על החלון הקטן הזה שבו רכב בימני רוצה להתחיל עקיפה והרכב בשמאלי רוצה לסיים עקיפה (וצריך לעבור תוך כדי בנתיב האמצעי) יש מן הסתם זכות קדימה להשלמת העקיפה ולא לרכב שמתחיל עקיפה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החוק אומר: עוקפים אותך? האט ותן להשלים את העקיפה (בערך).

אז אם הבנאדם עקף, תן לו להשלים עקיפה.

בשדה הקרב שנמצא בכבישי ארצינו, אני תמיד מקפיד להסתכל על חלון הנוסע הימיני כשאני חוזר מעקיפה בכביש רב מסלולי.

אבל כאשר זזים שמאלה - צריך להיות מודע למצב הרכבים סביבך שכן קשה לראות, לפעמי אני מתכוףף לצד כדי לראות במראה גם את הנתיב השני משמאלי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בהנחה ששניהם נוסעים באותה מהירות ומקבילים זה לזה

חבר'ה אני לא מדבר על מצב אופטימאלי שכל אחד נמצא בנתיב שבו הוא אמור להיות.

לצורך העיניין, בנתיב האמצעי אין כלב.

זה שבשמאל כבר עקף לפני קילומטר ושניהם רוצים באותו הזמן לעבור לאמצעי (אפילו בלי סיבה מובנת).

למי מגיעה זכות הקדימה?

פורסם

ראשית ציין אם שלושת הנתיבים לאותו כיוון (חד סיטרי)

או שזה כביש דו סיטרי (כדוגמא ירידות סדום לכיוון אילת.

אם זה חד סיטרי:

רכב חייב לנסוע בצידו הימני הקיצוני של הכביש.

רכב עוקף -יעקף בנתיב השני (משמעת נתיבים).

רכב מיסחרי מעל 10 טון לא יעקוף רכב עוקף. (כלומר אין לו צורך להיות בנתיב השלישי.)

כלומר לא צריך להיות מצב שרכב נוסע בנתיב השלישי כל עוד הנתיב האמצעי פנוי.

להשכלה- מספר הנתיבים ממוספר מימני ביותר ועד לשמאלי.

אם זה דו סיטרי:

רכב חייב לנסוע בצידו הימני הקיצוני של הכביש.

רכב עוקף יעקוף אך ורק בנתיב השני (בתנאי שכל עוד אין קו הפרדה רצוף).

הנתיב השלישי מיועד לתנועה הבאה ממול.

באם יש מקרה שרכב עוקף ימצא בנתיב השני עליו לפנות את הנתניב במהירה.

ויש לזכור במיקרה זה את מתני זכויות הקדימה .

(רכב יורד יתן זכות קדימה לרכב עולה.)

ירון מאיר

פורסם
אין לזה שום התייחסות בחוק. החוק לא יכול לכסות את כל מצבי הנהיגה.

מה שנותר הוא להפעיל את מה שיש (לחלקנו) בין האוזניים :mm_yeah:צודק בהחלט.

לא משנה מה החוק ואם יש , פשוט תלמד לתת זכות קדימה גם אם היא מגיעה לך , כי במקרים כאלו כול אחד חושב שהחוק לצידו , ועמימותם גורמת לכך שאם שניכם לא תוותרו , יום אחד תמצא עצמך בתאונה .

בברכה יהודה

פורסם

נתקלתי בסיטואציה כזו בדיוק, בקסטל באמצע העלייה החדה לכיוון הראל.

אני נסעתי בימני ובמקביל נסע שם רכב בנתיב השמאלי, בו בזמן שהנתיב האמצעי היה פנוי. בשלב מסויים התקדמתי לעבר משאית שהאטה מאד את התנועה, ולכן אותתי שמאלה לצורך מעבר לנתיב האמצעי, דא עקא שהרכב המקביל החליט גם הוא בתיזמון מושלם לעבור להנאתו לאמצעי, ולשם כך אותת ימינה, וכך נוצר המצב המגוחך ששנינו דוהרים יחד, כשכל אחד מאיתנו מזגזג ברכבו כשחציו על הנתיב המקורי, וחציו על הנתיב האמצעי. בסוף נאלץ הרכב המקביל לוותר לי, וזאת בגין שילוב של תנאי דרך קשים (הקטע הקשה יותר של הקסטל) והבדלים מהותיים בתצורת המנועים, שפעלו לטובת רכבי החדש, ומנוע ה- TDI שבו הוא מצוייד.

בכל מקרה, למיטב הבנתי ניתנה לי שם זכות הקדימה, בשל הכורח לעקוף משאית איטית במיוחד שהשתרכה במהירות זחילה, וזאת בניגוד לרכב השני שחשק בעקיפה אך ורק לשם צבירת מהירות גבוהה ודרסטית ובאופן מיידית.

פורסם
אין לזה שום התייחסות בחוק. החוק לא יכול לכסות את כל מצבי הנהיגה.

מה שנותר הוא להפעיל את מה שיש (לחלקנו) בין האוזניים .

אייזיק הבנתי שאתה מורה לנהיגה, נכון?

כך שאני מאמין שהמידע שאתה מוסר הוא המדוייק ביותר.

עם כך, נשמע לי תמוה שאין לנושא כל התייחסות בחוק.

אולי אתה יכול להפנות אותי למקור מידע חיצוני?

אגב,

הכביש המדובר הוא חד סיטרי,

ולהפעיל שיקול דעת זאת פעולה ברורה.

השאלה הייתה בנוגע להיבט החוקתי.

פורסם
החוק אומר: עוקפים אותך? האט ותן להשלים את העקיפה (בערך).

אז אם הבנאדם עקף, תן לו להשלים עקיפה.

quote]

לא נכון !

החוק אומר שכשעוקפים אותך, אל תשנה כלום, תמשיך לנסוע בדיוק באותה צורה ובאותה המהירות. רק במידת הצורך תסייע לרכב העוקף להשלים את העקיפה (למשל כשנדרש לפתוח לו מקום נוסף).

מה שכמובן לא עובד על מרבית נהגי ישראל שמגבירים את המהירות כשעוקפים אותם...

דני G.

פורסם

דני , אני מתפלא עליך.

-----"לא נכון !

החוק אומר שכשעוקפים אותך, אל תשנה כלום, תמשיך לנסוע בדיוק באותה צורה ובאותה המהירות. רק במידת הצורך תסייע לרכב העוקף להשלים את העקיפה (למשל כשנדרש לפתוח לו מקום נוסף)."----

לשון החוק:"48.א. -נוהג רכב שנעקף, יסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש..........."

אתה? לא מתאים..

פורסם

דני, לא צריך ישר ללכלך על הנהג הישראלי.

ברוב המקרים שבהם עקפתי רכב משמאל, הנהג הנעקף לא הגביר את המהירות ונתן לי לחלוף על פניו בקלות.

אני לא יודע איפה אתה נוהג, אבל לפי דעותיך, אז כנראה באיזור נצרת או משהו בסגנון. בני דודינו עדיין משחקים עם עצמם משחקי כבוד למיניהם.

באיזור שלי (איזור השרון) הנהגים הרבה יותר מתורבתים (וגם בתכל'ס אין הרבה כבישים דו סטריים מהירים באיזור). לי אין תלונות בנושא.

תומר, שיוצא להגנת הנהג הישראלי!!!

172

• תוכן חדש...