Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין להטעין מצבר של 12V וכתוב עליו 750A 85AH

יש לי ספק של מחשב וכתוב על הספק 12V 8A ואני חשבתי אולי אם אפשרלהטעין עם הספק את המצבר

יכול להיות שזה יקח זמון רב אבל אני יכול לחכות עד שזה יסיים להטעין

והשאלה שלי היא אם צריך רק לחבר את החוטים המספר למצבר וזהו או שצריך להוסיף דויודה כי אם אני מחבר את המצבר ככה רק את החוטים למצבר אז המאוורר של הספק מתחיל לפעול אפילו שהספר לא בחשמל והשאלה היא איך מטעינים את המצבר עם ספק כוח של מחשב

זה קצת דחוף לי כי אני לא רוצה לבזבז זמן אני רוצה שאני יקבל תשובה ואני יתחיל להטעין

תודה רבה

יקיר

פורסם

בדוק הוראות יצרן לגבי המטען באים הוא מתאים למצבר בגודל הנ''ל ,אבל החישוב של זמן טעינה פשוט 85 אמפר שעה חלקי 8אמפר שעה מקבלים את זמן הטעינה כ 11 שעות.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
שלום

אני מעוניין להטעין מצבר של 12V וכתוב עליו 750A 85AH

יש לי ספק של מחשב וכתוב על הספק 12V 8A ואני חשבתי אולי אם אפשרלהטעין עם הספק את המצבר

יכול להיות שזה יקח זמון רב אבל אני יכול לחכות עד שזה יסיים להטעין

והשאלה שלי היא אם צריך רק לחבר את החוטים המספר למצבר וזהו או שצריך להוסיף דויודה כי אם אני מחבר את המצבר ככה רק את החוטים למצבר אז המאוורר של הספק מתחיל לפעול אפילו שהספר לא בחשמל והשאלה היא איך מטעינים את המצבר עם ספק כוח של מחשב

זה קצת דחוף לי כי אני לא רוצה לבזבז זמן אני רוצה שאני יקבל תשובה ואני יתחיל להטעין

תודה רבה

יקיר

שלום לחבר,

ספק מחשב הינו ספק ולא מטען מצברים ניתן להפוך את ספק המחשב למטען אבל זה לא פורום אלקטרוניקה.

מתח המוצא של ספק המחשב הינו 12 וולט מיוצב (עד כמה שזכור לי) ומתח טעינת המצבר צריך להיות לפחות 14.2-13.8 וולט.

את הזמן שיצחקי חישב יש להכפיל במקדם שהתקבל לא בדרך חישובית אלה בדרך אמפירית והוא 1.4 כמו כן מומלץ להטעין מצבר ריק לחלוטיין בזרם טעינה נמוך יותר 4 אמפר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...