Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית קראוון נגרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני לבנות קראוון נגרר ולאשר אותו לנסיעה בכביש

יש לי ניסיון בבניה הבעיה שלי היא איך אני יכול לאשר דבר כזה בכדי שאני יוכל לנסוע איתו בכביש

פורסם

ההגיון אומר

מכון תקנים / מעבדה מוסמכת ואח"כ עמדה 1

אבל בחייך, בארץ ישראל הקדושה אתה מצפה שמישהו יאפשר לך בלי שיש לך רשיון יצרן ?

אני מכיר מקרה שבו מע"צ בנו משרדים ניידים על נגררים וכמובן לא קיבלו רישוי לכביש.

כעבור מספר שנים הנגררים האלה יצאו למכירה ומסתבר שמעולם לא היה להם רישוי.

נו טוב, מה שמותר למע"צ....

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אי אפשר לקנות נגרר ריק ( ז"א רק שלדה וגלגלים ) עם רישוי כמובן ואז לבנות עליו?

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

אני בזמנו בניתי רסיברים לכננת נשלפת ולוו גרירה במקום להרכיב כננת קבועה, כשאחת הסיבות העיקריות לזה היתה שלא לעבור את הפרוצדורה המייגעת בעמדה 1 של אישור הרכבת כננת ופירוקה.

אני מציע לך לחשוב על הרעיון הבא: תבנה את הקראוון כך שהוא יהיה נתיק מהנגרר בצורה מהירה. מותר לך לקחת ביומיום על הנגרר מה שאתה רוצה, ולטסט אתה תגיע ללא הקראוואן.

פורסם

תחשוב על משהו בסגנון של הובלת מכולות, עגלת פלטה עם עוגנים לנעילת הקראוון.

בהצלחה

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

אני לא יכול לבנות משהו נתיק מהקראוון מכיוון שהמבנה עצמו שוקל המון ואני לא יוכל להוריד או להעלות אותו מהנגרר, מה זאת אומרת עמדה 1

זה במשרד הרישוי ? מכון התקנים? הטכניון

פורסם

תראה, ממילא מקובל בקראוונים שיש להם בצדדים רגליים לייצוב שמוודאות שמשקל הקראוואן לא יישאר מונח על הגלגלים, על מנת שבעת השהייה בקראוואן הדיירים לא יסבלו ממחלת ים כשהוא יושב על הגלגלים והקפיצים, עם הגמישות המובנית בהם. כשכבר יש את הרגליים האלה, עוד הרמה קטנה עם ג'ק לא תהרוג אותך, וסביר יותר שתרכיב רגליים כאלה שמנגנון ההרמה כבר מובנה בתוכן, ואז בכלל מדובר בפרוצדורה פשוטה לגמרי.

לי יצא להתנסות בביקורים בטכניון ובעמדה מס' 1 על דברים סטנדרטיים ופשוטים כגון התקנת כננת, וו גרירה, הרכבה/פירוק של סגירת ג'יפ פתוח וכו' וגם זה כשלעצמו סיפור מאוד מייגע. על נושא מורכב כמו שאתה רוצה לעשות של שינוי מבנה למשהו ייחודי יחסית בישראל, אני מהמר שאתה תטורטר מספר פעמים לטכניון ולפחות פעם אחת לעמדה מס' 1 . שווה לך להתאמץ לא מעט על מנת לחסוך לך את זה.

פורסם

יש עמדה מס' 1 בחולון, י-ם, וכנראה גם חיפה. זה בד"כ יושב במשרד הרישוי המקומי. הטכניון נמצא בד"כ במקום אחר. לא ידוע לי על צורך בביקור במכון התקנים, אבל יתכן שאצלך מדובר במשהו מורכב יותר ושונה מבחינת התקנות. אם אתה מתעקש על ביצוע רישוי לזה, תתחיל מהרמת טלפון לטכניון לבירור מה שכרוך בזה.

פורסם

אני גר בקריות ועד כמה שידוע לי יש באזור המפרץ את משרד הרישוי והטכניון.

אני רוצה לבנות קרואוון בשביל לצאת איתו לטיולים במשך שנה שנתיים ולמכור אותו לכן אני צריך שהוא יהיה מאושר לכבישץ

ד''א לדעתי זה שווה את ההשקעה כי היום קראוונים נמכים בסכומים מטורפים לדוגמה שנת 76 ב 45,000 שקל ושנת 2000 ב 95,000 שקל בערך

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

אני מתעניין בקרוואן נגרר, שייגרר על מכונית פרטית עם רשיון ב' רגיל.

מצאתי קרוואנים למכירה ברשת, נראה שזה פתרון נוח ומהיר - אך לא הכי זול, שכן דגם בסיסי 4*2 עולה כ 50k ש"ח. חשבתי לפיכך על לבנות אחד, אך לא מאפס - לקנות עגלה נגררת, ולבנות עליה קרוואן שישב על משטח נתיק, בנסיעה הקרוואן "מונח" על הנגרר ואז זה ייגרר כמו כל מטען אחר, ובביקור במשרד הרישוי אני המשטח הנתיק יישאר בבית, על 4 חצובות שייתמכו בו גם ביומיום.

אשמח לקבל עצות מבעלי נסיון בתחום, משמע מכאלו שכבר חוו בנייה של קרוואן כזה (על בשרם או על בשר חבריהם) - מורכבות, עלויות, חומרים מומלצים לבנייה, וכ"ו.

פורסם

יש בעיה קלה עם גרירה על ידי רכב פרטי, והיא שהמשקל המותר לגרירה לא מספיק גבוה בד"כ. אני לא יודע איך זה היום עם שינויי התקנות אבל נניח שתוכל לגרור אפילו גרור של טון. איזה קרוואן אפשר לבנות בזה ? אולי משהו מצומצם לזוג בקושי. גם מבחינת הגודל הפיזי אני לא בטוח שאין מגבלות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה elibaba,

באינטרנט העלתי שמגבלת המשקל מבחינת רשיון הנהג (רשיון ב) היא טון וחצי:

http://www.horesh.biz/%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94%20-%20%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94%20%D7%95%D7%94%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D

איני יודע מה המגבלות מבחינת הרכב הפרטי, ואשמח אם מישהו שיודע בוודאות יוכל לציינן.

מבחינת הגודל, התקשרתי למישהו שבונה ומוכר קרוואנים (אמנע מציון שמו מחמת איסור הפרסום כאן...), הוא ציין שגודל 2*4 זה הגודל המקסימלי עבור רכב פרטי; גם במקרה זה,אשמח אם יש בנמצא מיש שיודע בוודאות מה התקינה בנושא.

הקרוואן עתיד לשבת מרבית הזמן סטטי על שטח בו אני רוצה להתגורר, ואשתמש בו כדי להימנע מבירוקרטיה שכרוכה באישור מבנה קבוע. אחרי שטיילתי רבות ברשת היום גיליתי שגם עבור מבנה נייד יש צורך באישור לאחר 3 חודשים:

http://architecture.org.il/forum/read.php?3,1376,1377#msg-1377

כך שזה מעמיד בספק את כדאיות התוכנית. בכל מקרה, כרגע אני רווק, וארצה שהקרוואן ישרת אותי ואולי בת זוג שתצטרף בקרוב ;) אני די מינימליסט בדרישותיי. אוכל למקם שירוקלחת בשטח ליד הקרוואן.

רעיון הבנייה הקסים אותי, אך ייתכן ובסוף אאלץ לוותר ולקנות, ככה"נ יד שנייה; מישהו מכיר קרוואן מתאים למכירה, טווחי מחירים וכ"ו? עד כה מצאתי בעיקר חדשים ומשומשים בטווחי מחירים של 40-50k ומעלה.

• תוכן חדש...