Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , חזרתי לפני כמה ימים מחו"ל ויש לי כמה שאלות בבקשה בנוגע לתזוזה של הרכב אחרי חניה ממושכת.

אז ככה:

אני הייתי אמור לנסוע לחודשיים אבל בסוף הנסיעה הייתה ל-8 חודשים במשך כל הזמן הזה הרכב עמד בחניה ללא שום תזוזה.

הרכב הוא מסוג מגאן קופה שנת 2000 מנוע 1.6 אוטומט.

יש דברים מיוחדים שאני צריך לעשות לפני ההתנעה הראשונית, או יותר נכון אני אציין מה שאני עשיתי ואם תוכלו בבקשה להוסיף מידע אז תודה רבה.

1. בדקתי שמן הוא בסדר גמור הכל מלא.

2. הוספתי מים של פרינסטון {יש לי נזילה קטנה מהרדיאטור} אז גם מים יש.

3. מחר אני לוקח את המצבר לרנו שיטעינו לי אותו למשך הלילה כי ממש לפני הנסיעה רק קבלתי את המצבר והוא התרוקן לגמרי.

אז אני מאמין שלא יהיה איתו בעיה , או שאני טועה תתקנו אותי בבקשה אם כן.

4. מלאתי אויר בגלגלים

וזהו.

האם יש עוד משהו שאני צריך לעשות להוסיף משהו אני פשוט מפחד מההתנעה הראשונית, האם עליי לצפות לנזק במנוע עקב החניה הממושכת או שאני יכול להיות רגוע , אני אפילו חשבתי לקחת את האוטו בגרר למוסך , עד כדי כך אני מפחד.

תודה רבה לכולם, ולכל אלו שנעלמתי להם אני מצטער, זה ממש לא היה בכוונה:-(

פורסם

עדיף להביא מכונאי שיבדוק את השמן ואת שאר המנוע לראות אם יש צורך במשהוא נוסף למרות שקשה לי להאמין

אבל זה מאוד תלוי איך הרכב טופל לפני ומה המצב שלו ועוד כמה פרטים שהוא בטח ישאל אותך...

בונה לא חראם על הטסט!

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מצבר זו הבעיה האחרונה שלך, מקסימום תניע עם כבלים ותעשה נסיעה של חצי שעה.

רק תבדוק שיש בו מספיק מים מזוקקים.

לדעתי יש לבצע טיפול כולל החלפת חלק מהנוזלים ברכב, לרבות:

- שמן מנוע.

- נוזל בלמים.

ואולי עוד כמה.

מה שאני לא בטוח זה אם יש חשיבות לביצוע ההחלפה לפני הנעה ראשונית או שדווקא עדיף לנסוע קצת ואז להחליף.

אולי להתייעץ בפורום אספנות, יש להם נסיון בדברים האלו.

לבדוק שרצועת אביזרים תקינה ולא התייבשה.

לבצע איזון גלגלים, יש חשש שהצמיגים לא תאזנו כראוי ואז יש להחליפם. (כי עמדו על אותה נקודה 8 חודשים)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני מטעין את המצבר כי אני מעדיף להמנע מהתנעה עם כבלים מחשש על המחשב באוטו.

ברגע שאני מתניע את האוטו ואם הכל תקין אז בכל מקרה ישר בתחילת חודש הבא אני עושה לאוטו טיפול גדול במוסך .

בנוגע לשמן הצבע שלו בדיוק כמו שהיה לפני שנסעתי, צריך לציין ששלושה חודשים לפני שנסעתי עשיתי לאוטו טיפול שכלל כל החלפת השמנים ועוד, והאוטו נסע רק 3000 ק"מ אחרי הטיפול ואז נסעתי .

האם יש עוד משהו שאפשר לבדוק ואיך אני איכול לדעת אם הרצועה של האלטרנטור יבשה איך בודקים את זה.

והאם כדאי לשים איזה תוסף לשמן.

חשוב לציין שבוסך של רנו אמרו לי שאין בעיה ושאני יכול להתניע ואין מה לדאוג כל עוד ויש שמן ומים.

אבל כבר למדתי מהעבר שפה בפורום יודעים יותר טוב מהמוסך, ואני לא צוחק.

תודה בכל אופן על התגובות עד כה.

פורסם

לא נראה לי שאתה צריך להתרגש יותר מידיי מ-8 חודשים שהרכב עמד. הטען את המצבר או הנע עם כבלים.

בדוק בשנית שלא חסרים נוזלים (שמן, נוזל קירור, שמן גיר אם אפשר, נוזל הגה, נוזל בלמים, נוזל מצבר אם אפשר) וכן לחץ אוויר בצמיגים שבסבירות גבוהה מאד יהיה נמוך.

בצע טיפול קטן בהקדם.

פורסם

תחליף שמן מנוע , גם אם הוא נראה טוב, הוא צבר לחות

שים לב אחרי נסיעה שאין לך כל מיני נזילות בגלל שמחזירי השמן נוטים להתייבש ללא שימון

נוזל בלמים נהוג להחליף פעם בשנתיים אז תעשה חשבון כמה זמן עבר מהפעם האחרונה

בדוק את רצועות ההנעה (משאבת מים אלטרנטור מזגן מ"ה וכו') וודא שאין בהם סדקים , אם לא עשית בשלוש השנים האחרונות רצועת טיימינג זה הזמן

בדוק אם מערכת הקירור עובדת , יכול להיות שברח ממנה הגז

יש סיכוי טוב שגם הדלק צבר לחות ואולי גם נוצרה חלודה במיכל , תתיעץ עם מוסך מה כדאי לעשות בקשר לזה

בדוק את מצב הצמיגים וודא שאין בהם סדקים , צמיג בן 4-5 שנים מהייצור מחליפים גם אם לא נשחק

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

• תוכן חדש...