Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום היו שמים במוסכים המורשים LUBEX תוצרת הארץ - דלק.

היום (במזל טוב ובשעה טובה, סוף סוף) עברו ל TOTAL!! ואין יותר שמנים אחרים במוסך. כמו שאר המוסכים של PSA בעולם

האם זה רק אצלי במוסך המורשה, או בכלל המוסכים?

את הטיפול עשיתי היום , שראיתי את השמן קפצתי משמחה, כי אני לא הצלחתי למצוא אותו באזור שלי.

מנהל המוסך הבטיח שמעתה והלאה- רק שמני TOTAL יהיו בשימוש במוסך

האם גם במוסכים שלכם ככה?

פורסם

כן אחי גם אצלי במוסך שאני עובד עברו לשמן של TOTAL...

אבל הלובקס לא כזה שמן רע הוא אפילו משתווה לרמה של הTOTAL..

פורסם

אני לא יודע מה להגיד לך אחי בקשר לדלקול, זה לא שהם רעים -המנוע עשה עליו 500 אלף.

אבל - אין מה להשוות, אחרי יום נסיעה (500 ק"מ) אני יכול להגיד לך:

המנוע נשמע אחרת עם ה TOTAL QUARTZ 5000.

שקט יותר, מעודן יותר.

המנוע נשמע אחרת בדקות הראשונות - הרבה יותר טוב.

בקיצור - היצרן יודע מה הוא אומר. בניגוד ל LUBEX ל TOTAL יש תקן PSA -PEUGEOT CITROEN וגם ל ESSO

פורסם

נצל"ש: איזה שמן גיר (ידני) צריך לשים ב-ZX מנוע 1400? עד כמה שידוע לי, צריך לשים שמן מיוחד של ESSO שמיועד ל-PSA.

ואם אפשר להחליף שמן גיר לבד, אז איך עושים את זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
המנוע נשמע אחרת עם ה TOTAL QUARTZ 5000.

שקט יותר, מעודן יותר.

ESSO

שטויות זה הכל פסיכולוגי, החלפתי צמיגות מ 20-50 ל 10-40 ולא שומעים הבדל, ואתה מדבר עוד על שני שמנים שהם באותה צמיגות- צא מהסרט המנוע לא יודע לזהות מה יש בשמן, מקסימום תשמע הבדל אם תחליף צמיגות וגם זה לא בטוח.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

שום שטויות

אולי אתה בנזין לכן אתה לא מרגיש בהבדל

בדיזל מרגישים ועוד איך מרגישים

קודם כל המנוע תמיד טופל ב 15W40 לובקס, לאחרמכן לובקס הופסק, ובטיפול לפני הנוכחי שמתי MOTO SYNTH 10W40 - המנוע עבד "קשה", בבוקר נשמע כאילו הוא "דופק" , וגם שהוא חם בנסיעה היתי שומע צליל לא נעים לאוזן , הטורבו היה נכנס מאוחר יותר - 2400 RPM במקום 2100RPM (בדוק יש לי שעון גידשה) , רעש הגדישה כמעט ולא נשמע עם ה MOTOR SYNTH.

מייד ששמתי את ה QUARTZ 5000 15W40 , לאחר כ 200 ק"מ המנוע חזר לתפקודו הקודם.

התחלתי לשמוע את ה "היסס" בתאוצה כמו שהיה לפני, השעון גדישה חזר להראות את הגדישה החל מ 2100RPMS. והמנוע נשמע שקט ומעודן הרבה יותר , במיוחד בבוקר משום מה.

כך שאל תגיד אין הבדל- יש הבדל.

אני את האוטו שלי מכיר יותר טוב מעצמי, יודע כל בורג ויודע כל חיישן ברכב הזה, גם יודע לזהות צלילים ורעשים לפני שמתפתחת בעיה.

יתכן וזה בגלל הצמיגות (כפי שאמרתי , 10W40 פעם ראשונה ששמתי - היה גרוע MOTOR SYNTH)

אך שוב - אין מה להשוות את השמנים של TOTAL שמאושרים ע"י סיטרואן בכל העולם , וכמובן גם מומלצים ע"י סיטרואן ( CITROEN WRC לדוגמא) - אתה רוצה להשוות אותו ללובקס שמאושר ע"י לובינסקי ומיוצר בלוד ?

לדעתי - מישהו קיבל נזיפה\הוראה לשנות שמן ביבואן. לא יתכן שפתאום כל המוסכים המורשים עברו ל TOTAL.

זה הרי הוריד להם את הרווח מלקנות בכמויות מיצור מקומי.

דבר נוסף - MOTOR SYNTH לא נתן למנוע ליגדוש בבוקר משום מה, לחיצה מלאה על הדוושה לאחר 4-5 דקות נסיעה עם הרכב מביאים - כלום. הטורים התקשו לעלות , ואין גדישה. רק שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה.

ב QUARTZ 5000 - שתי דקות אחרי התנעת הרכב - הכל עובד כרגיל.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חבר'ה עם כל הכבוד אל תשמחו ואל תצהלו כל כך...

ראשית לובינסקי החליטו ליבא את השמן, שמתם לב לצמיגות החדשה המומלצת לרכבי פיג'ו בנזין? 15W/50, למישהו יש מושג מדוע שינו את צמיגות השמן מ - 10W/40?

לי יש תחושה דיי מבוססת שקשה מאוד להשיג שמן בצמיגות 15W/50 ולכן הם שינו את הצמיגות המומלצת, כמו כן בואו לא נשכח שהם היבואנים הבלעדיים של השמן בארץ.

השמן נמכר במוסכי פיג'ו סיטרואן במחיר אסטרונומי של 208 ש"ח כולל מע"מ לארבעה ליטר וחלק מכלי הרכב מכילים כמעט חמישה ליטר שמן במנוע מה שמייקר את העניין עוד יותר.

והדבר הכי חשוב, ראיתי במוסכים מורשים שעדיין בנוסף מוצעים שמנים זולים יותר (לא זוכר מאיזו תוצרת חושב דלקול אבל אל תתפסו אותי במילה).

אז לי באופן אישי כל העניין הזה מריח מסריח (ממש כמו שמן שרוף :wink:).

פורסם
עד כמה שידוע לי, כל שמן 80W90 יספק אותך, תקנה אחד מהטובים (ו\או מומלצים) ותהנה. להחליף לבד - תמצא פקק ריקון ופקק גובה מקס' מתחת לרכב, ופקק מילוי מתחת למצבר על התיבה הידנית - תרוקן, תסגור פקק ריקון ותמלא עד שמתחיל לנזול מפקק גובה מקס'. ואז תסגור את הכל.

נשמע מסובך? אז כנראה שלא כדאי לעשות לבד.

לעניין השרשור - ב"מוסך" שלי (מתחת לבית :lol:) זה עדיין LM חצי סינטטי 10W40, אם המנוע יגלה רצון לשרוד עד הקיץ עם החור בבלוק.

למה להסתפק בכל שמן 80-90 כאשר השמן המומלץ הוא 75-80 והוא מעולה מניסיון. אין בעיה להשיג אותו אצל ג'אן לדוגמא.

• תוכן חדש...