Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מאמין שהאוטו יסע - אבל לדעתי עדיף אוטובוס. מוניות באילת זולות משמעותית מהמרכז , הנסיעה לא כיפית, וחניה יקרה ולא נפוצה באיזורי הבילוי. אם אתה מתכנן טיולים באיזור הרי ירושלים וכיו"ב - אז דווקא כדאי אוטו פרטי (תחבורה ציבורית פחות נוחה), אבל בשביל אילת עצמה - לדעתי פחות כיף להסתובב עם רכב, ויצא יותר יקר.

רוב המלונות במרחק הליכה מאיזורי הבילוי, ואם יוצאים לשתות, אז יותר נוח שאין רכב.

חוץ מזה - אתה יוצא לחופשה. בשביל מה עוד דאגה על הראש? קח חופש גם מהרכב.

אבי

פורסם
תארגן לך ווספה; אני מכיר משהו שנסע עם ווספה + בת זוג ותיק מאחור, מתל אביב לאילת ולא נתקע אפילו פעם אחת. זה היה בשנת '68. מתכון בדוק לנסיעה חלקה ללא תקלות.

תמצא לך ווספה.

ב- 70 נסעתי עם חברתי (אשתי) ועוד זוג לשארם ב BMW 700 .

פורסם

בשנות ה-70 עם וספה 150 סמ"ק, אחי ואשתו + ציוד ללינה בשטח + דלק רזרווי, נסעו לשארם א'שייח די הרבה פעמים. מדובר בנסיעה שנמשכת כמעט יום שלם.

וכמובן אינספור נסיעות לחרמון ולים המלח.

נקודת יציאה היתה תל-אביב

אח"כ גם עם סיטרואן דה-שבו מנוע 425.

מרחק אף פעם לא היה מיכשול לנסיעה עבורם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן, קצת מצחיק שעם היפניות של היום שואלים אם לנסוע לאילת , כשיש תנועה על הכביש , תחנות דלק ,שירותי גרירה ופלאפונים. והיא חצי דרך משארם.

פורסם
כן, קצת מצחיק שעם היפניות של היום שואלים אם לנסוע לאילת ...

זה שהוא שואל זה במקום, אבל כפי שראיתם התשובה היתה מאוד חד משמעית, הרכב טוב ואין סיבה לדאגה.

לעומת זאת אם היה מדובר על אירופאית בת 15 שנה ייתכן שהתשובה היתה אחרת.

פורסם

לאילת אפשר לנסוע ? לא . האוטו יתחמם על דרך העפר, 100 ק"מ מהמים הכי קרובים.

פעם צחקו על מי שיש לו "אמא פולניה" ... הדור הצעירהזה צריך להגן עלינו ? פחד להזדקן כאן.

פורסם

שתדעו שאני חייב להגיד שהמכונית הכי טובה ואמינה שהייתה ברשותי ( למעט היאיריס שהיא חדשה ) היא ג'סטי 1992 1200 ,

זאת מכונית שנסעתי אתה 30K בשנה , פשוט מעולה .

אמינה , איכותית , בת 14 שנה ואין ולו קרקוש אחד מהדש בורד .. בלי בעיה .

ד"א : אני עליתי אתה את פרויד עם 2 אנשים ברכב ומטען + מזגן עובד ... בלי שום בעיה במהירות יותר ממוצעת לכביש .

פורסם

לנפץ גם לגבי אירופאית, וכל מה שתרצו לחשוב

לפני כשנה הייתה ברשותי סיטרואן ZX 1400 מודל 92 או 93 (לא זוכר כבר), בלילה אחד של שעמום, יושבים באוטו במלך הבייגלה בפאתי יפו ומכרסמים קצת "טוב, משעמם ! מה עושים מה עושים" נוסעים לתחנת הדלק הקרובה, מרימים מכסה מנע, שמן יש ? יש. דלק ? ממלאים. אוויר בצמיגים ? ממלאים.

כביש 44 לכיון גהה, עולים לגהה, נוסעים לאילת :)

כל הדרך 100, לא התחמם לא נעלי בית, חבר שלי קילל אותי שאין לו בטריה בפלאפון והוא לא יכול לצלצל לידידה שלו שנמצאת באילת, אני מתפוצץ מצחוק.

הגענו לאילת, הבאתי לו מטען לפלאפון (היה לי בדרך), ראינו את מי שצריך, וחזרנו הביתה.

כן, אז הצרפתיות המחורבנות שמתחממות, נסעתי עם אחת במצב רעוע לאילת וחזרתי איתה, לא ממש הרגישה את זה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שזאת הקפצה די רצינית, אבל היום ב12 בלילה אני כנראה נוסע לאילת בג'סטי. כרגע יש לה 128000 קילומטר, הוחלף לה מנוע לפני 10000 קילומטר, וכשאני אחזור לצפון אני אעשה לה טיפול.

אני צופה 450 קילומטר למיכל, כי אני נוסע לבד באוטו במהירות של 90 קמ"ש, ככה שהכל העסק של הנסיעה עצמה יעלה לי בסביבות ה350 שקל הלוך-חזור.

בחודש האחרון שום דבר לא התקלקל, ופעמיים בשבוע אני בודק מים ושמן, והכל תקין. אני לא צופה בעיות.

עדכונים בהמשך.

פורסם

לך על זה יוסי! :-D

חוץ מזה, אני חושב שאתה קצת אופטימי בעניין הדלק.

בדרך לשם הצריכה נמוכה יחסית, ובדרך חזרה תמיד היתה גבוהה בהרבה בכל הפעמים שנסעתי (לא עם ג'אסטי!)

סתם דוגמאות שאני זוכר,

עם הייאס למשל הגעתי לאילת לדעתי עם חצי מיכל, וכשתדלקתי שוב לפני היציאה צפונה, נדלקה לי המנורה שוב בבית שאן.

עם הקסנטיה הנסיעה הלוך היתה חסכונית למדי למרות מהירות על קולית, ובחזרה למרות מהירות לא על קולית, הצריכה היתה גבוהה יותר.

פורסם

למה עושים כזה סיפור מנסיעה לאילת? אפילו תומר הדר נסע עם פיאט אונו לאילת שנת 86 (אבל רק צד אחד):-P

אני נסעתי עם צרפתיה גאה לאילת פג'ו 306 1400 ידנית עשתה 1000 קילומטר למיכל של 60 ליטר, נסענו מחיפה ולשם חזרנו, ירדה את הירידות מעולה עלתה אותם מעולה, 90 כל הדרך, בדיקה מקיפה לפני הנסיעה וזהו.

לא שינתה פעם אחת טמפרטורה נשארה קבוע על 80 מעלות.

ואני מדבר על רכב עם 200K קילומטר.

בקיצור אין מה לפחד, קח טרמיל ומקל או את מפתחות הרכב וסע לטייל בכבישי ישראל.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...