Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים.

ברשותי מאזדה 1800 F,מודל 96,אוטומט 125000 ק"מ יד ראשונה. לאחרונה התחילו קיטועים במנוע והסחיבה ירדה.בבדיקה שעשו במוסך (ללא מחשב )נאמר לי חשש לממיר סתום,לך לאגזוזיסט.חשש ? ואם אחליף ממיר וזאת לא תהיה הסיבה ?.

מקריאה בפורום הבנתי שניתן לבדוק לחץ באגזוז ע"י חיבור שעון לחץ במקום חיישן החמצן.כבר הכנתי מתאם ושעון שיכנסו במקום החיישן.

אני מסוגל לבצע את הבדיקה לבד(אני לאחר שרות של 25 שנה כקצין טכני בחייל האוויר),אבל אין לי את הנתונים שאני אמור לקבל בשעון.אודה למי שיכול לתת לי את הנתונים.

בתודה אריה.

פורסם

לחבר שלום

הלחץ נסבל עד 5 PSI ,כאשר 1עד3 תוצאה נורמלית ,כמובן בהאצת המנוע ,יש להלחים צינורית נחושת קטנה באורך של 15 סמ למחבר שבנית ומשם צינורית גומי איכותי עד לשעון איכותי ומדויק

יגאל

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב שלך אין צורך לפרק את חיישן החמצן,ישנו צינור מקשר לEGR שניתן לנתק(לא לשכוח לסתום את הצד השני)

ובקשר לשעון,צינור מתכת כמה שיותר ארוך יותר טוב,שכן הגזים מתיכים את הגומי.

אורן

פורסם

עידכון.

חיברתי את שעון הלחץ במקום החיישן חמצן(ולא כפי שכתב לי אורן,"אין צורך לפרק את חיישן החמצן,ישנו צינור מקשר לEGR שניתן לנתק", מפני שאני עדיין לא יודע היכן ה-EGR ,עכשיו אני רק מתחיל להכנס לזה וללמוד כמה שאוכל.)

הלחץ שקיבלתי הוא 9 PSI.לפי מה שכתב לי החבר יגאל,"הלחץ נסבל עד 5 PSI ".הבנתי מכך שאכן המכונאי צדק,נסעתי לשני מתקני אגזוז ראשון אמר סתימה בממיר ,השני אמר סתימה בממיר או בדוד.שניהם אמרו אין אחריות על העלמות הבעיה,מה שתבקש נחליף,דוד או ממיר.אני שואל את חברי הפורום,מה להחליף ממיר או דוד כדי לפתור את בעיית הסחיבה והקיטועים ?.

בתודה אריה.

פורסם

לחבר שלום

שאלתך מורכבת,מחד אורך חיי הממיר על פי "היצרן כ7 שנים הכוונה היא לאפקטיביות הממיר ולא לסתימה,הממיר נסתם כתוצאה משריפה לא תקינה (עודף דלק) התפוררות המסנן הקרמי ,מנוע הצורך שמן,חפץ זר כמו בורג שנפל לסעפת הפליטה ,יש לתת מכות ביד על הממיר לנסות לשמוע האם התפרק,הסיכוי שנממיר סתום היא גבוהה יותר עקב מבנהו בעל החורים הקטנים והארוכים ,מאידך נדיר שדוד סתום יגרום לקרטועים מכיון שברוב המקרים הוא נפתח או "מתפוצץ" בנקודת החיבור בדופן הדוד

האם הדוודים רקובים האם כאשר דופקים עליהם נשמע רעש של אורז בסיר?

הייתי הולך על הממיר

בהצלחה

יגאל

פורסם

יגאל,הדוודים אינם רקובים כאשר דופקים עליהם לא נשמע רעש ,את הפעולה הזאת עשו מתקני האגזוז כאשר האוטו היה על הליפט

בשני מקומות שונים.

אריה.

פורסם

אני הייתי מחליף את הממיר וגם את הדוד,זאת משום שהאוטו הוא מודל 96,אריה לא ציין שהוחלף דוד או ממיר משך השנים.

הוא יד ראשונה ואמור לדעת זאת.

אבל יש לי שיטת בדיקה מה להחליף,לקמצנים :-P .

בקש מהאגזוזיסט לפרק את הדוד האחורי,עשה סיבוב קטן(ללא הדוד)ובדוק אם הבעיות של הסחיבה והקירטועים נעלמו.

נעלמו החליף רק את הדוד.לא נעלמו, החליף רק את הממיר.

יגאל,עזוב במקרה הזה את,"אורך חיי הממיר על פי "היצרן כ7 שנים" אני מכיר מס' רכבים ממודלים 96 שנוסעים עם הממיר המקורי(כלומר 12 שנים) בלי בעיות ועדיין עוברים טסט כל שנה,ללא צורך בהחלפה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ניתן לבצע בדיקה נוספת של לחץ נגדי, הפעם ביציאה מהממיר.

ע"י קידוח-הברזה -התקנת מתאם מיוחד. לאחר הבדיקה סותמים את החור ע"י בורג מתאים.

פורסם

ומי בעל המקצוע המשוגע שיעשה, קידוח-הברזה -התקנת מתאם מיוחד.זה יעלה כמעט כמו להחליף דוד.

על מה יעשה את ההברגה ? על צינור שקרוב לודאי חלוד/ רקוב ?. לא הגיוני ולא מעשי.

בברכה דוד.

פורסם

הגיוני, מעשי ומבוצע בפועל.

קיים קיט יעודי לביצוע הפרוייקט, מכיל שעון לחץ, מתאם לחיישן חמצן, מקדח, מברז, מתאם וברגים לאטימת הקידוח.

עניין של דקות לביצוע - מנסיון.

מיועד בעיקר לרכבי דיזל בעלי ממיר קטליטי, שם כמובן אין חיישן חמצן.

כמובן לרכב ישן, שעלות הדוד היא מאה שקל, זה לא שווה, אך ברכבים מודרניים בעלי שני ממירים ושני דודי עמם, שכל דוד או ממיר עולים הרבה כסף, המאמץ הקטן הנוסף יהיה משתלם.

פורסם

ערב טוב לכל החברים.

היום ביקרתי אצל 3 מתקני אגזוז כדי לברר מי מהם הוא הזול לביצוע החלפת הדוד או הממיר במידת הצורך.סיפרתי להם את מה שכתב החבר דניאל,"קיים קיט יעודי לביצוע הפרוייקט, מכיל שעון לחץ, מתאם לחיישן חמצן, מקדח, מברז, מתאם וברגים לאטימת הקידוח." הראשון אמרלי עזוב את השטויות.השני אמר בעל מקצוע לא יגיד דבר כזה.השלישי, שיגיד מה שהוא רוצה ואני אעשה מה שצריך.בסופו של דבר ביקשתי ממנו לבצע את העבודה כמו שדוד כתב,אמר לי עכשיו אתה הגיוני.

לאחר הורדת הדוד עשיתי סיבוב האוטו אומנם סחב מעט יותר טוב, אבל הקיטועים לא נעלמו כליל.

חזרתי לאגזוזן החליף את הממיר לתחליפי,קיבלתי את הצעתו והחלפתי גם את הדוד.האוטו נוסע ומגיב כמו בימיו הטובים.

שילמתי עבור הממיר והדוד 1500 ש"ח.

דוד שמעתי שסגרת את המוסך,זה נכון ?. ודע לך שאני לא קמצן.:shock:

תודה לכולם מאריה.

פורסם

ערב טוב למפקד אריה !

לא כתבתי ולא היתכוונתי שאתה חלילה קמצן,נראה שהובנתי לא נכון.

בברכה דוד.

פורסם
ערב טוב לכל החברים.

היום ביקרתי אצל 3 מתקני אגזוז כדי לברר מי מהם הוא הזול לביצוע החלפת הדוד או הממיר במידת הצורך.סיפרתי להם את מה שכתב החבר דניאל,"קיים קיט יעודי לביצוע הפרוייקט, מכיל שעון לחץ, מתאם לחיישן חמצן, מקדח, מברז, מתאם וברגים לאטימת הקידוח." הראשון אמרלי עזוב את השטויות.השני אמר בעל מקצוע לא יגיד דבר כזה.השלישי, שיגיד מה שהוא רוצה ואני אעשה מה שצריך.בסופו של דבר ביקשתי ממנו לבצע את העבודה כמו שדוד כתב,אמר לי עכשיו אתה הגיוני.

שמח שבעייתך נפתרה. לגבי כל מה שאמור בעלי המקצוע ה"מומחים" או כמו שאומרים ביידיש "מומחה" תן לי לנחש, האחרון שבהם שביצע את העבודה אם היה צורך להלחים את הממיר או צינור מאריך הוא ריתך אותו בלי לנתק מצבר או כל פעולה מיוחדת אחרת נכון?

פורסם

הייתי נוכח במשך העבודה,ובשום שלב לא ראיתי שניתק את המצבר.כתבת,"או כל פעולה מיוחדת אחרת " אני לא מבין לאיזה פעולה אתה מתכוון.הוא לא פתח את מכסה המנוע.אביב, מה דעתך על המחיר ששילמתי ?

אריה.

• תוכן חדש...