Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בימים האחרונים התחדשתי סאב הנ"ל :

http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_hx250d.pdf

ועכשיו אני תוהה לגבי בניית תיבה.

לפי הMANUAL התיבה האטומה הכי גדולה היא 14 ליטר סה"כ, כלומר 16 כי הסאב תופס 2 ליטר.

לפי השרטוט רואים שהרץ ממליצים לשים את האלמנט בצד של התיבה שזה ממש לא מובן לי - מישהו יודע למה?

ועוד שאלה - איך מחשבים נפח תיבה כאשר אחת מהצלעות משופעת ב 75 מעלות לדוגמה?

http://www.hertzaudiovideo.com/TechnicalSub_en.htm

ובכלל מה אתם חושבים וממליצים לבניית תיבה לסאב הנ"ל.

ד"א הצלעות יהיו מ MDF 25 מ"מ וצלע שהסאב יושב עליה תהיה 50 מ"מ.

תודה מראש לכל העונים.

בוריס.

פורסם

תתחדש!

איפה מצאתה את ההמלצות לגודל תיבה?

ה HX250 הרגיל לא ה D צריך תיבה של 26-28 ליטר.

לגבי החישוב של התיבה תחלק את התיבה ל 2 למשולש חשב את הנפח שלו ומלבן גם חשב את הנפח שלו ותחבר ביחד. לא התכוונתי לחילוק פיזי של התיבה :)

פורסם

איפה היית בשיעורי אלגברה בבית ספר ?:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ואני לא חושב שצריך עצים כ"כ עבים... סה"כ התיבה קטנה, לכן היא גם יותר חזקה.. העובי עצים שציינת הם הגזמה מוחלטת.

אתה סתם תקבל תיבה גדולה יותר ממה שהיא וכבדה כמו בטון.

בקשר לחישוב הנפח, אתה מוריד כביכול אנך על הסירטוט שלך מהנקודה שבה מתחיל השיפוע, עד לבסיס התחתון.

נוצרו לך 2 חלקים. משולש ומלבן. חשב כ"א בנפרד ותחבר.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

להפך כיוון שהתיבה קטנה היא לא כבדה מספיק.

תלך תבדוק רמקולים לבית . ככל שהרמקול איכותי יותר כך הוא כבד יותר. אני מתכוון אך ורק לרמקולי מדף.

כאשר הרמקול כבד יותר הוא יושב טוב יותר בתא המטען. כמו כן ובמיוחד בסאב , אם התיבה כבדה היא לא תזוז בכל מכת באס.

מומלץ אפילו MDF מעל 17 MM .

פורסם

תגיד לי... שמת לב לעובי של העץ?!

שהתיבה תזוז ממכת באס?! מה יש שמה?! JACK HUMMER?!

הוא דיבר על עובי של 25 מ"מ כל התיבה ומקדימה 50 מ"מ!

מוגזם לגמרי..

אצלי התיבה מ19 מ"מ MDF כל התיבה, הסאב הוא פניקס גולד ZR12 שהוא 350RMS וזה בהחלט מספיק... התיבה חזקה מאוד.

והמידות שלו עוד יותר קטנות, ככה שהתיבה תהיה עוד יותר חזקה.

אין שום צורך בעץ כ"כ עבה.

אמיר

פורסם

איזו נחרצות?

תגיד לי מאיפה בדיוק אתה שואב את הנחרצות הזו?

כמה רמקולים כבר שמעת בחייך?

הרמת בחייך?

איזה לימודים עומדים מאחורייך?

נמאס לי שכל אחד כותב פה דברים לא קשורים בנחרצות כי הוא השקיע יותר מ1000 ש,ח במערכת שלו ברכב.

פורסם

תודה עד כה על ההערות.

בבקשה מכם לא להפוך את השרשור שאני פתחתי לריבים ביניכם בסגנון של"כמה רמקולים כ"א שמע בחיים" :).

זה וזה וזה - אתה צודק בכך שאתה מחזק את דבריי לגבי עובי הMDF, ואני אסביר, האלמנט הנ"ל שוקל 8 ק"ג!,

ולפי דעתי דווקא בגלל שתיבה תהיה פיצית, היא צריכה להיות מסיבית מבחינת משקל/עובי MDF.

אליקו - אתה מצחיק אתה :) (לא בציניות) :)

BORKA -

אני התחדשתי ב HERTZ ES 250D שהוא 10'' אתה מוזמן לשמוע אותו במפגש.

נראה לי שאתה מתבלבל לבין ES250 לHX250 - מה שאני רכשתי זה היי אנרגי.

עדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית - האם זה באמת מספיק לבהמה הזאת - 14 ליטר אטומה?

נ.ב. לכל אלו ששאלו בפרטי בכמה קניתי - 1400 ש"ח.

פורסם
הנה מבחן של הי אנרגי 250 ברוסית (לפי השם אני חושב שאתה תבין).יש שם גם גודל תיבה מומלצת.

ודרך הגב התיבה המקורית היא 2.5 מ"מ.

לא הבנתי כלום ממה שרשמת למעלה.

הסבר נמק ופרט :)

פורסם
איזו נחרצות?

תגיד לי מאיפה בדיוק אתה שואב את הנחרצות הזו?

כמה רמקולים כבר שמעת בחייך?

הרמת בחייך?

איזה לימודים עומדים מאחורייך?

נמאס לי שכל אחד כותב פה דברים לא קשורים בנחרצות כי הוא השקיע יותר מ1000 ש,ח במערכת שלו ברכב.

אני לא כל אחד שכותב פה דברים בנחרצות כי השקעתי יותר מ-1000 שקלים במערכת שלי, אז תרגע עם ההצהרות האלה של, אני הכי מבין בעולם.

מאיפה אני שואב את הנחרצות?

מזה שבשביל להחזיק סאב גם ששוקל 8 ק"ג נניח שהפלאטה הקדמית צריכה להיות 25 מ"מ כדי להיות בטוח, תיבה כזאת קטנה שבנויה כולה מעץ MDF 19 מ"מ ומחוזקת עם ברגים כמו שצריך, תחזיק לא רק סאב שבועט, אלא גם אותך אם תעמוד עליה.

א. רמקולים? שמעתי הרבה, מזה משנה בכלל כמה רמקולים שמעתי?

ב. כמהה רמקולים הרמתי בחיים שלי!? סליחה, לא ידעתי שלהבין קצת בחוזק של חומר, ושיהיה לך ניסיון עם בניות של כמה תיבות כבר בחיים שלך, יש איזהו קשר למכון כושר ולהרמת סאבים ורמקולים.:shock:

ג. איזה לימודים עומדים מאחורי? בלי שום זילזול או משהו, אבל אני לא חושב שלנגרים יש תואר כלשהו במשהו שקשור לרמקולים( או...אולי,הם צריכים איזה תואר של מאמן כושר?). בכל אופן התואר שלי לא כזה רציני, הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה.

אני מצטער אם זה לא מספיק לך.

בעצבים רבים

אמיר

פורסם

באתר של הרץ יש הסבר איך לבנות תיבה ראו לינק:

http://www.hertzaudiovideo.com/TechnicalSub_en.htm

בסעיף מס' 3 הם ממליצים לשים DAMPING MATERIAL מסוג FONOMAT בדפנות הפנימיות של התיבה,

הייתי רוצה קצת הסבר לחומר הנ"ל, והאם יש תחליפים לו, כגון: צמר סלעים, פרלון, ספוג אקוסטי וכו'.

תודה.

בוריס.

פורסם

לפי מה שאני מבין מהמשפט Use damping materials, like AZ audiocomp FONOMAT, onto internal walls in order to eliminate vibrations

הכוונה היא היא לחומר מונע ויברציות כמו DYNAMAT.

עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי הסבר על FONOMAT עצמו אבל לפי התמונות הוא ניראה כמו DYNAMAT.

מה גודל התיבה החלטתה?

פורסם

טוב, אז ככה, חבר מהצפון והSQ הרחוק :) התנדב לעזור לי עם חישובים, והכניס את כל הנתונים לBASSBOX PRO ,

ומסתבר שהאיטלקים ממש לא טיפשים, הגרף היה FLAT ככל האפשר (הדרישה של SQ) והתיבה יצא 16 ליטר פנימי כמובן.

התיבה תהיה 16 ליטר אטומה.

עובי MDF מ"מ25 כל הדפנות.

תבנה ע"י כנראה , בלי לחץ, עם כל צעד מחושב.

אני צריך לקבל את כל הנתונים + שרטוט במייל היום - אעדכן בהמשך :).

• תוכן חדש...