Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפני וגרמני נפגשו בסיבוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחו"ל כשלנו היה את הפורד מונדאו פגשנו חברים חובבי גרמניות ושונאי צרפתיות, מאלה ששונאים את PSA מאז הפעם האחרונה שהיה להם ולא סתם כי הם לא אוהבים את העיצוב.

בקיצור הם קיבלו מגאן II בהשכרה, רק ליכלוכים כל הזמן על האוטו ועל איך שהאסטרה שלהם בבית הרבה יותר טובה, היה איזה רגע שהאישה נשענה קצת על הרכב והוא ממש התקפל, ואז היא התחילה לשים את היד על הפח בכל מני מקומות והיא אמרה לי, תראה איזה מפחיד הפח מתקפל בכל מקום רק מהיד שלי, "עד כדי כך הרכב הזה דפוק!!"

ואז כשאמרתי לה שאם יש רכב שהייתי מעדיף במקרה של תאונה זה את זה, היא לא הבינה מה קרה לי .

כשאמרתי לה שזאת המשפחתית הקומפקטית הבטוחה בעולם היא הסתכלה עלי בצורה ממש ממש מוזרה.

ככה זה, היום בטיחות זה קצת מעבר לעובי משקל וקשיחות.

יש לי בעיה עם פינלנד שהם רק אומרים מה לא! הם הרי לא מייצרים בעצמם מכוניות, אז מה הקטע להגיד 12654848.jpg יש לכם אלטרנטיבה ?

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בחו"ל כשלנו היה את הפורד מונדאו פגשנו חברים חובבי גרמניות ושונאי צרפתיות, מאלה ששונאים את PSA מאז הפעם האחרונה שהיה להם ולא סתם כי הם לא אוהבים את העיצוב.

בקיצור הם קיבלו מגאן II בהשכרה, רק ליכלוכים כל הזמן על האוטו ועל איך שהאסטרה שלהם בבית הרבה יותר טובה, היה איזה רגע שהאישה נשענה קצת על הרכב והוא ממש התקפל, ואז היא התחילה לשים את היד על הפח בכל מני מקומות והיא אמרה לי, תראה איזה מפחיד הפח מתקפל בכל מקום רק מהיד שלי, "עד כדי כך הרכב הזה דפוק!!"

ואז כשאמרתי לה שאם יש רכב שהייתי מעדיף במקרה של תאונה זה את זה, היא לא הבינה מה קרה לי .

כשאמרתי לה שזאת המשפחתית הקומפקטית הבטוחה בעולם היא הסתכלה עלי בצורה ממש ממש מוזרה.

ככה זה, היום בטיחות זה קצת מעבר לעובי משקל וקשיחות.

אחלה רכב, השכרתי כזאת בבולגריה למשך שבוע, ונהנתי מכל רגע.

למרות שהכנפיים מפלסטיק :)

פורסם

גם בכוכבי בטיחות יש הבדלים.

אם אתה מדקדק בבדיקה אתה צריך להשוות לא את הכוכבים אלא את הניקוד.

לפעמים יש רכב עם 4 כוכבים שמקבל ניקוד יותר גבוה בתאונת חזית מרכב עם 5 כוכבים. (שחלק מהכוכב החמישי זה על איבזור בטיחות)

גם לי בפאסט שהיתה לי בזמן שחיכיתי (רכב עומד) התנגש ליצן בן 18 מאחור עם הונדה סיוויק שכל החזית נעלמה לה והוא בכה שיש לו מכה בפרצוף מהכרית והוא עוד מתחתן - אכן מזל דפוק שבמקום לשים לב לכביש הוא התעסק עם ניירת בזמן נהיגה, אבל לנושאנו בפאסט מאחור היה לי מכה במכסה המנוע ובפגוש ולא יותר. (צליפת שוט לא קיבלתי כי הראש היה מכוון טוב על המשענת למזלי)

אז יש הבדלים מסיבות שונות כניראה שאולי גם פח עבה או צורת בנייה מוסיפים איכשהוא לנזק או לחוסר הנזק.

מה שחשוב שהמכונית היא שסופגת את האנרגיה ומתקפלת במקום שהאדם.

קובי

:-)

פורסם

הקפצת העשור - שרשור בן 9, והמקפיץ אפילו לא התיחס לנושא המקורי של השרשור.

לעניין ניקוד הבטיחות - צריך לשים לב לאבולוציה של המבחנים ושיטת מתן הניקוד, וגם למאפייני הרכב שנבד. לעתים קרובות יש הבדלים במבנה הרכב לעומת הדגמים הנמכרים בארץ (למשל - האצ'בק לעומת סדאן) והן באבזור (מס" כ"א, המצאות אבזרי בטיחות כאלה ואחרים). הדוגמא שאני מציג כל פעם מחדש היא הסוזוקי באלנו הזוכה לעניין רב בפורום רכישת רכב. לדגם עתיק זה 1.5 כוכבי בטיחות, אולם הדגם שנבדק היה חסר כ"א ו-ABS, מרכיבים שהיו סטנדרטיים בדגמים שנמכרו בארץ.

וכמובן - אין להסתפק בהצצה על הציונים הסופיים, חשוב לקרוא את הדו"ח המפורט. למשל מרכיב הבטיחות לילדים חשוב להורים צעירים אבל חסר משמעות למי שמסיע ילדים במושבי בטיחות, או הסבר על מה ניתנו או הופחתו נקודות, לעתים מדובר בעניינים שוליים כגון השפות במדבקות הבטיחות.

אישית אני מתיחס לרכב כ"בעל ציון NCAP יותר גבוה" ולא כ"רכב יותר בטוח" כיון שאני מודע לכך שבמבחני NCAP נבדקים מרכיבי בטיחות מסויימים בתנאים קבועים, ואי אפשר להסיק מהתנגשות סטנדרטית במהירות 64 קמ"ש לגבי התנגשות בזוית וימהירות אחרות. מצד שני - זה הכלי הטוב ביותר שיש לאדם מן היישוב להעריך את בטיחות הרכב שבו הוא נוהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...