Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התפרסמה כתבה במעריב שמשבחת את השברולט אפיקה ומאוחר יותר אני רואה כתבה בYNET

שיורדת על הרכב ,אני חושב שכבר אי אפשר להאמין לאנשים בעסק הזה שפועלים מתוך אינטרסים

כלכליים ,פשוט צריך לבדוק לבד!!!!!!!

פורסם

אף פעם לא חיבבתי במיוחד את דייהולט.

מצד שני גם אף פעם לא האמנתי יותר מידיי לעיתונים.

צריך לחשוב לבד לפעמים, למרות שזה קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מבחני דרכים הם כמו כל כתבה אחרת - משקפים את דעתו של הכותב. בתחום הרכב ניתן בקלות להפריד את המידע שמועבר במבחני הדרכים למידע אובייקטיבי (למשל מידות הרכב, הספק, מרווח מאחור כשמדובר במבחן השוואתי וכולי) ומידע סובייקטיבי (למשל נוחות נסיעה, מראה, התנהגות כביש במידה מסוימת).

העניין המבדיל הוא כמה דגש ניתן לכל פרט. מן הראוי (וההכרח) שהפרטים האובייקטיביים יהיו זהים בכל כתבה. אבל הפרטים הסובייקטיביים יכולים להשתנות לפי דעתו של הכותב, ובסופו של דבר הוא כאן להעביר לך מידע ואתה משתמש בו כפי שאתה רואה לנכון, כמו שתעשה עם כל כתבה צרכנית אחרת.

בנוגע לאפיקה - במעריב הכתב אהב את המראה החיצוני, ב-YNET לא. סביר. את המראה הפנימי העריכו שניהם במידה דומה.

תנוחת נהיגה - ב-YNET לא אהבו, במעריב כן. מוזר (אך אפשרי).

מנוע - אותו דבר.

תיבת הילוכים - ב-YNET התלוננו מעט (ממש מעט), במעריב לא.

נוחות - ב-YNET נתנו דגש רב יותר להתנדנדות האמריקאית של האפיקה, במעריב פחות.

התנהגות - שניהם כתבו דומה, כאשר שוב YNET היה נחרץ יותר.

הסיכום של YNET היה שהיא לא עומדת בתחרות מול המתחרות החזקות של הסגמנט.

הסיכום של מעריב היה שהיא לא משתווה ל-6, B4, פאסאט, 407 (ממובילות הסגמנט) אבל נותנת תמורה טובה למחיר בגלל הממדים, האיבזור והמנוע.

אז קודם כל - אתה רואה שההבדלים לא עצומים. בטח לא "משבחת" מול "קוטלת". מה שכן - דעתי האישית היא כי הכתבה במעריב בפירוש חלבית מדי ולא מספיק מדויקת: ממדים חיצוניים אינם יתרון אם ממדי הפנים לא גדולים משל המתחרות (מה שאכן כך), מנוע 2.5 V6 הוא לא יתרון ממשי אם מנועי ה-2.0 של המתחרים משודכים לתיבות הילוכים טובות וחזקים כמעט באותה מידה, נוחות נסיעה טובה על כביש טוב היא לא מספקת אם הרכב מתנדנד כשיכור על כביש רע, ותמורה טובה למחיר היא רק כאשר באמת יש יתרון משמעותי על פני המתחרות, וכאן אין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז קודם כל - אתה רואה שההבדלים לא עצומים. בטח לא "משבחת" מול "קוטלת". מה שכן - דעתי האישית היא כי הכתבה במעריב בפירוש חלבית מדי ולא מספיק מדויקת: ממדים חיצוניים אינם יתרון אם ממדי הפנים לא גדולים משל המתחרות (מה שאכן כך), מנוע 2.5 V6 הוא לא יתרון ממשי אם מנועי ה-2.0 של המתחרים משודכים לתיבות הילוכים טובות וחזקים כמעט באותה מידה, נוחות נסיעה טובה על כביש טוב היא לא מספקת אם הרכב מתנדנד כשיכור על כביש רע, ותמורה טובה למחיר היא רק כאשר באמת יש יתרון משמעותי על פני המתחרות, וכאן אין.

רוני

רוני היקר אני החלטתי להגיב לך כי משום מה נראה לי שגם אתה לא נטול אינטרסים

אתה יודע להציג את הדברים טוב מאד כאילו אין הבדל בכתבות אך אתה לא מציין את ההבלים הגדולים כמו

YNET -"אלא שלמרות מתכון מפתה, התבשיל במקרה זה אינו מוצלח. בעיקר יש לנו טענות בנושא הנוחות וההתנהגות. אם לחדד, אין ספק כי המכונית הזו לא ביצעה את הצעד שעתה בת משפחתה, קאפטיבה"

מעריב -"שברולט אפיקה החדשה מציגה מנוע גדול וחזק משל מתחרותיה ממדים מוצלחים ועיצוב פנים נעים שלא מפגר אחר המובילות בתחום,היבואן הישראלי מיצב אותה בקטגורית מחיר גבוהה ממקומה הטבעי-אבל הוסיף חבילת שידרוגים משמעותית שהופכת את המחיר למשתלם"

אז ככה שלי נראה שיש הבדל גדול בין הכתבות וובוחן אחד היה מרוצה והשני לא

והתוספת האישית שלך בסוף על יתרון המתחרים מול השברולט נראה לא קשור לענין שעליו דיברנו שהוא ההבדלים בין הכתבות

ומילים כמו האוטו מתנדנד כמו שיכור על הכביש נראים לא רצינים בכלל לכן פעם הבאה תנסה להיות יותר אובייקטיבי

KARAS

פורסם

ואתה יודע להבין רק מה שאתה רוצה.

לא כתבתי שאין הבדל, כן כתבתי שההבדלים לא עצומים כפי שאתה הצגת את זה (משבחת מול יורדת). מה שנכון הוא - שלבוחן אחד הבעיות לא היו משמעויות מספיק בשביל לפסול את המכונית ובשביל השני כן.

בנוגע לתוספת שלי - ברור שיתרונות המתחרים על האפיקה הם משמעותיים לצורך מבחן הדרכים שלה. גם בכתבות של YNET ומעריב יש התייחסות לא קטנה לנושא זה.

בנוגע לשימוש שלי במילים - אתה לא משתמש בסימני פיסוק, זה לא אומר שאני פוסל את מה שאתה כותב.

אני חושב שמבין שנינו אני הוא האובייקטיבי יותר - הצגתי באופן ענייני ומסודר את ההבדלים בין הכתבות, ולסיום רק ציינתי את הראיה האישית שלי על הרכב, כפי שהוא משתקף משתי הכתבות (ואם תקרא אותה, תראה שיש בה הרבה מן האמת).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי הקביעה הנחרצת שכל העיתונאים אינטרסנטים. אז ברור שזה לא כך.

מאידך, ברור שישנם אינטרסים (פרסומות) אך ישנה גם יושרה ומקצועיות.

לא הכל שחור או לבן.

מה שאומר שכדאי לקרוא את הדברים בעניין, אך בבואנו לרכוש מכונית זו אטו אחרת, יועיל מאד, גם לבדוק בעצמנו מה מתאים לנו (ולכל אחד יש צרכים וטעמים שונים)

נסיעת מבחן,קריאת מספר חוות דעת בכמה עיתונים/אתרים והתיעצות עם כאלו שיש להם מכונית זהה.

פה יש לנקוט משנה זהירות מאחר ומר ישראלי הממוצע לא תמיד יודה בטעות גם אם הוא מצטער על בחירתו עדיין כלפי חוץ זו המכונית הטובה ביותר.

פורסם
בנוגע לשימוש שלי במילים - אתה לא משתמש בסימני פיסוק, זה לא אומר שאני פוסל את מה שאתה כותב.

רוני

רוני, אתה לא אובייקטיבי. הוא השתמש ב " וגם ב - מדי פעם.

זה לא נחשב?

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...