Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב טורבו דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה הגדולה היא-למה טורבו?

מה הסיבה ה"היסטורית"לכך?

*השראה מהשירשור על היונדאי GT:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=141781

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

הסיבה ההיסטורית תקפה גם כיום - מנועי דיזל חסרי טורבו הם מטבעם עצלים וחלשים למדי. אם רוצים להוציא מנפח נתון יותר כוח, נדרשת השקעה כספית גדולה וירידה באמינות הכוללת. סתם להגדיל נפח זה רעיון רע כי מנוע הדיזל מטבעו כבד משמעותית ממנוע בנזין מקביל, וכידוע לכולנו משקל=רע.

מרגע שבו נצילות הטורבו גדלה ואמינותו השתפרה, היה ברור כי השילוב בין השניים יהיה מוצלח. בעזרת המגדש אפשר להוציא מנפח נתון הרבה יותר כוח - רק יתרונות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תוספות ותיבולים:

מנוע דיזל שורף (מפוצץ) את הסולר באמצעות לחץ אדיר וטמפרטורה גבוהה, יחס הדחיסה במנוע דיזל הוא באיזור ה 1:20, פי שתים מרוב מנועי הבנזין.

עקב כך (ועוד כמה דברים קטנים) מנוע דיזל מסיבי הרבה יותר ממנוע בנזין מקביל. הוספת טורבו למנוע דיזל לא משפיעה כמעט בכלל על אמינותו של המנוע עצמו מכוון שהמנוע גם ככה מסיבי, תוספת הכוח והמומנט לעומת זאת - אדירה.

פורסם

אה,עד היום חשבתי שזה סתם "ביטוי"

מנוע טורבו דיזל אינו בהכרח יותר טוב ממגבילו בבנזין,נכון?(השאלה נישאלה בכלליות,דיברתי על הרוב המכריע)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לקבל ממנו.

למשל מנוע טורבו דיזל מספק בד"כ את הכח בסלד הרבה יותר נמוך מאשר בבנזין.

למנוע טורבו דיזל יש יותר קג"מ, לכן לא צריך נפח מנוע מפלצתי כדי להגיע לכח מספק להזיז מסחריות בעיקר...

דיזל עולה פחות כך שהמנוע יותר חסכוני.

חברי הפורום האחרים יכולים להוסיף עוד הרבה לדעתי...

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

מנועי דיזל הם גם לא אוהבי סל"ד, רובם אפילו לא מגיעים לאיזור ה-5K סל"ד

סתם להזכיר, נתון הספק המנוע הוא מכפלה של המומנט בקג"מ בסל"ד וחילוק במספר קבוע

כלומר ככל שתגדיל את המומנט או תאפשר למנוע להגיע לסל"ד גבוה יותר המנוע יהיה חזק יותר

מנוע דיזל ללא מגדש מספק בערך 60-70 כ"ס ל-1.9 ליטר (!)

ככה שזה דיי חלש בלי טורבו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

neon מה ההגדרה שלך ל"טוב יותר"? האמינות הכללית של מנוע דיזל היא כשל מנוע בנזין. היתרון הבולט במנועי דיזל הוא המומנט ואורך חיים גדול יותר מאשר בבנזין. רוב האנשים שאני מכיר נטפלים דווקא לרעש המנוע המטריד מאוד לטענתם. לי זה דווקא לא מפריע, התרגלתי :).

פורסם

יש לי שאלה:

איזה מכונית תגיע למאה יותר מהר המכונית עם המנוע בנזין בנפח 1600

או המכונית עם המנוע דיזל טורבו 1.9 (אותה מכונית בדיוק למעט המנוע)

פורסם

זה מאוד תלוי

לדוגמא קח את האוקטביה 1.6 ואת האוקטביה 1.9 טורבו דיזל 110 כ"ס.

אני חושב שהטורבו דיזל לא יראה אותה.

תאמת את זה אולי ב CARFOLIO אם אתה יכול, אני כמעט בטוח בזה.

בדקתי עכשיו לצורך השוואה

סיטרואן קסנטיה טורבו דיזל 1.9 , שנת 93 (כנראה שווקה בבריטניה ? אולי גם בארץ? ) וקסנטיה 1.6 -

הטורבו דיזל מהיר יותר וחזק יותר.

קסנטיה טבדז: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=6028&Citro%C3%ABn

קסנטיה בנזין 1.6: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=5995&Citro%C3%ABn

יותר מומנט , יותר כ"ס , יותר מהיר.

אבל (והנה אבל) בזמן האחרון אני מגמה לדוגמא בסיטרואן\פיגו - מנועי 1.6HDI ? שהם חזקים כמעט אם לא יותר מהמנועים הישנים (1.9 TD )

פורסם

קודם כל פינקת את האוקטביה החדשה בעוד 5 כ"ס שאין לה :) אבל בוא נעזוב את זה.

אם ניקח את דוגמת האוקטביה אז גרסת הטורבו-דיזל תהיה מהירה מגרסת הבנזין (שתיהן בעלות תיבה אוטומטית), אבל מדובר כאן על מנוע ה-1.6 הישן של הקוצרן כך שהדבר תלוי בדגם ובנתוני המנועים השונים.

פורסם
יש לי שאלה:

איזה מכונית תגיע למאה יותר מהר המכונית עם המנוע בנזין בנפח 1600

או המכונית עם המנוע דיזל טורבו 1.9 (אותה מכונית בדיוק למעט המנוע)

זה לא מדע מדויק, אבל עקב היכולת של הבנזין להגיע לסלד גבוה יותר והמשקל הקל יותר של הרכב עם מנוע בנזין, רוב הסיכויים שיתרון הכוח של הדיזל יתקזז במידה מסוימת, והביצועים יהיו מאוד דומים עד ל-100 קמ"ש. בתאוצות הביניים הסיפור כנראה יהיה אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תוספות ותיבולים:

מנוע דיזל שורף (מפוצץ) את הסולר באמצעות לחץ אדיר וטמפרטורה גבוהה, יחס הדחיסה במנוע דיזל הוא באיזור ה 1:20, פי שתים מרוב מנועי הבנזין.

עקב כך (ועוד כמה דברים קטנים) מנוע דיזל מסיבי הרבה יותר ממנוע בנזין מקביל. הוספת טורבו למנוע דיזל לא משפיעה כמעט בכלל על אמינותו של המנוע עצמו מכוון שהמנוע גם ככה מסיבי, תוספת הכוח והמומנט לעומת זאת - אדירה.

זה הוא עובד בעומסים הרבה יותר גדולים גם גורם לתוספת משקל וגודל פיזי מאוד משמעותיים ככל שמעלים את הנפח כי כשאתה מגדיל את קוטר הצילינדר פי 2 אתה מגדיל את העומס על הראש פי 16.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תלוי מה אתה רוצה לקבל ממנו.

למשל מנוע טורבו דיזל מספק בד"כ את הכח בסלד הרבה יותר נמוך מאשר בבנזין.

למנוע טורבו דיזל יש יותר קג"מ, לכן לא צריך נפח מנוע מפלצתי כדי להגיע לכח מספק להזיז מסחריות בעיקר...

דיזל עולה פחות כך שהמנוע יותר חסכוני.

חברי הפורום האחרים יכולים להוסיף עוד הרבה לדעתי...

אם תבדוק מנועי דיזל שצריכים להזיז משאות כבדים, תגלה שהם בהחלט מצויידים במנועי ענק. בנוסף, הם גם באים עם תיבות עם הרבה הילוכים ויחסי העברה קצרים.

עשית קצת בלגן במונחים: דיזל לא עולה פחות. סולר עולה פחות. אני מניח שלכך התכוונת. וכשאומרים על מנוע שהוא חסכוני יותר, הכוונה לצריכת הדלק ולא לכמה עולה הדלק. מנועי דיזל חסכוניים יותר ממנועי בנזין בעלי הספק מקביל, בלי קשר למחיר הדלק.

נקודה שכדאי לשים לב אליה: אם משווים טורבו-דיזל לטורבו-בנזין, מגלים שמנועי בנזין מוגדשים מודרניים מגיעים לשיא המומנט שלהם מוקדם לא פחות מאשר מנועי דיזל, ולפעמים אפילו מוקדם יותר. ע"ע ב.מ.וו 335, למשל.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, אין לי את נתוני עקומת המומנט של ה535 (d או i) אבל אני די בטוח שה535D נותן לא פחות מה40 קג"מ של ה535I ב1300 סל"ד לאור העובדה שהוא מגיע ל60 קג"מ טיפה אחרי זה (1700 סל"ד), מדובר על הפרש מומנט של 50% בשיא.

• תוכן חדש...