Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

לאחותי יש סובארו לגאסי (שמחכה רק לי) נפח 1800 , הדגם המפואר , שנת 92 .

עכשיו , העניין הוא כזה :

ניגשתי באחרונה לחנות בעיר שלי (נס ציונה) להתייעץ על רדיו דיסק .. בבעלותי כמובן רמקולים 6.5 אינץ' של Kenwood , 150W , שלצערי בלתי ניתנים להתקנה כיון שמאחור חבר טוב המליץ לי להתקין אך ורק 9 * 6 .

אז הגעתי למסקנה שמבחינת רדיו דיסק - רק Kenwood או Pioneer , בטווח מחירים של עד 1000 שקלים כמובן ..

ואז שוב הגעתי למסקנה שחובה מאחורה 6 על 9 .. אך לצערי הרב כל מה שאפשר לשים שם זה 6.5 אינץ' , כיון שבשביל לשים 6 על 9 אני צריך לבצע חיתוך וזה מה שדופק לי את מהלך העניינים , כי לא כל אחד מוכן לבצע חיתוך וגם אם מוכן - הוא יגבה ממני הרבה כסף על כך .

האם יש לכם פתרון אולטימטיבי עבורי ? אני אסביר לכם מה ..

אני מאוד "אנין טעם" , נקרא לזה כך , בכל הקשור לסאונד .

ברגע שאין לי סאונד טוב באוזן , אני מתחיל לסבול ייסורי מוות , כיון שאני אדם בעל שמיעה מוזיקלית מאוד ...

האם יש לכם המלצות למה אני יכול לעשות בנידון ?

בתודה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

1. קודם כל למה אתה חושב שיגבו ממך הרבה כסף כל חיתוך?

2. אתה לא יכול לחתוך בעצמך? או בעזרת אבא או מישהו שטוב בזה?

3. מה התקציב? מה אתה רוצה שהמערכת תכלול, אם אתה אנין טעם ז"א שהתקציב צריך להיות די מכובד.

4. מציע למכור את הרמקולים שיש לך וככה גם להגדיל את התקציב. או אפשרות אחרת. זה לשים מאחורה, בשביל מי שיושב מאחורה שיהנה גם מקצת סאונד ולא רק בומים מהסאב אם יהיה בכלל.

מה התוכניות שלך בכלל למערכת באוטו?

פורסם
1. קודם כל למה אתה חושב שיגבו ממך הרבה כסף כל חיתוך?

2. אתה לא יכול לחתוך בעצמך? או בעזרת אבא או מישהו שטוב בזה?

3. מה התקציב? מה אתה רוצה שהמערכת תכלול, אם אתה אנין טעם ז"א שהתקציב צריך להיות די מכובד.

4. מציע למכור את הרמקולים שיש לך וככה גם להגדיל את התקציב. או אפשרות אחרת. זה לשים מאחורה, בשביל מי שיושב מאחורה שיהנה גם מקצת סאונד ולא רק בומים מהסאב אם יהיה בכלל.

מה התוכניות שלך בכלל למערכת באוטו?

תראה , התוכנית הייתה כזו :

לרכוש רדיו דיסק של פיוניר ב 700 או 800 שקלים

לרכוש זוג רמקולים 6 על 9 של פיוניר ב 390 שקלים או של קנווד ב 590 שקלים (לך יותר לכיון הפיוניר) .

המטרה הייתה לשים את הרמקולים של ה Kenwood מקדימה ועוד 6 על 9 מאחורה , הבעיה היא שצריך לפרק את כל המדף של הלגאסי בשביל לחתוך ולא כל מתקין מוכן לעשות את זה .

צריך פשוט להרחיב את החור של ה 6.5 אינץ' לדעתי .

חוץ מזה , אין עוד אפשרויות .

סה"כ זה אוטו של אחותי , אני בקרוב גם אקנה אוטו משלי אני פשוט כרגע ממשיך לחסוך ובינתיים נוסע על שלה .. לאבא שלי יש רדיו דיסק אז שם אין מה להשקיע .. הוא בכל מצב מוכר את האוטו מתישהוא בזמן הלא רחוק והוא לא מעוניין להשקיע בכלום כרגע .

אני פשוט רוצה להשקיע באוטו של אחותי שלב שלב .. לא לקחת תקציב ענקי כרגע כי התקציב הזה גם הולך לאוטו בעתיד .

המטרה שלי היא לשים 6 על 9 מאחורה , 6.5 אינץ' מקדימה , את הרדיו דיסק וכמובן טוויטרים ..

סאב ? יש מצב , פשוט צריך לחכות קצת .. אני לא מאלה שממהרים . .אני משקיע שלב אחרי שלב ..

אני פשוט זקוק לייעוץ מה לעשות ואם אתם אולי מכירים איזה מתקין שהיה מוכן לעשות זאת עבורי ..

פורסם

לפי דעתי אם אתה חוסך לאוטו משלך אז אל תבזבז כסף בנתיים.

בגלל שככה קנית האוטו רק תתרחק ממך.

את ה1500 2000 שקל שאתה רוצה להשקיע במערכת תשים בחשבון בנק שלך ותמשיך לחסוך לאוטו משלך! זה מה שאני הייתי עושה.

בשביל לקנות מערכת לאחותך? זה נשמע מצחיק אפילו.

אם אחותך רוצה מערכת שתקנה לבד. ואם אתה בנתיים נוסע באוטו שלה אז תסע בלי מוזיקה חבל על הכסף שתשקיע באוטו הזה ובסוף תקנה לעצמך אוטו אחר.

פורסם
לפי דעתי אם אתה חוסך לאוטו משלך אז אל תבזבז כסף בנתיים.

בגלל שככה קנית האוטו רק תתרחק ממך.

את ה1500 2000 שקל שאתה רוצה להשקיע במערכת תשים בחשבון בנק שלך ותמשיך לחסוך לאוטו משלך! זה מה שאני הייתי עושה.

בשביל לקנות מערכת לאחותך? זה נשמע מצחיק אפילו.

אם אחותך רוצה מערכת שתקנה לבד. ואם אתה בנתיים נוסע באוטו שלה אז תסע בלי מוזיקה חבל על הכסף שתשקיע באוטו הזה ובסוף תקנה לעצמך אוטו אחר.

תראה בעיקרון אני בנאדם שלא יכול לחיות בלי מוזיקה ... יש לי בעיה ...

אתה צודק במה שאתה אומר פשוט אני יודע שלא תמיד אבא שלי יתן לי את האוטו והאוטו של אחותי יהיה תחליף בשבילי ..

מה גם שאת המערכת אפשר לפרק אחר כך , לא ? חוץ מהעובדה שזה לא נעים , בעלה הבטיח לקנות אותה ממני כדי שלא אצטרך לפרק ..

תכלס ? עכשיו יש לי בסביבות ה 12 אלף לאוטו ויהיה לי 15 אלף עד חודש הבא אבל אני מתגייס .. ולא שווה לי לקנות אוטו בזמן שאני בצבא .. לכן אני מתפשר על להתקין אצלה מערכת שיהיה לי כשאצטרך את האוטו .. מבין ?

אז כרגע אין לי שיקול לרכישת רכב , אז כל מה שנותר זה להתקין מערכת , בינתיים ...

שאלה אחרת יש לי : הלכתי לאחד המתקינים פה באזור והוא הציע לי זוג רמקולים של קנווד 6.5 אינץ' , 300 וואט כל אחד , הוא אמר לי שזה יספק אותי לעומת ה 6 על 9 או שפשוט הוא יחתוך לי ל 6 על 9 ב 150 שקלים ...

כדאי להישאר עם 6.5 אינץ' ב 300 וואט או לעשות כבר עוד תוספת כסף קטנה ולשים 6 על 9 ?

פורסם

רק בשביל שלא תחשוב שהוא היחיד שימליץ לך לחסוך אז הינה, גם אני מציע לך לחסוך את הכסף לאוטו שלך. זאת ההמלצה היחידה שאני יכול לתת במצב כזה, ולדעתי זה הדבר היחיד שאתה צריך לעשות!

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
רק בשביל שלא תחשוב שהוא היחיד שימליץ לך לחסוך אז הינה, גם אני מציע לך לחסוך את הכסף לאוטו שלך. זאת ההמלצה היחידה שאני יכול לתת במצב כזה, ולדעתי זה הדבר היחיד שאתה צריך לעשות!

בברכה,גיא.

בוא נגיד שהסיבה היחידה שאני לא קונה אוטו זה הצבא .

כשאתה בצבא , אין לך הרבה אפשרויות .. אצל אחותי אני לא משלם ביטוח , אני גם לא משלם דלק לבד (לרוב היא ממלאת) ככה שזה די משתלם לי .. האוטו שלה בקושי זז מהחניה ..

מבחינת אוטו משלי - אין יותר כיף מזה .. העניין הוא ההוצאות שבאות אחר כך .. מבין אותי ?

אולי אני עושה שיקול מוטעה , אבל לקנות אוטו זו לא הבעיה אלא להחזיק אותו ..

אני אעשה שוב חושבים על מה שאמרתם בנוגע לאוטו .. או שאני אחכה עד אחרי הטירונות לראות איפה אני אשרת .

פורסם
בוא נגיד שהסיבה היחידה שאני לא קונה אוטו זה הצבא .

כשאתה בצבא , אין לך הרבה אפשרויות .. אצל אחותי אני לא משלם ביטוח , אני גם לא משלם דלק לבד (לרוב היא ממלאת) ככה שזה די משתלם לי .. האוטו שלה בקושי זז מהחניה ..

מבחינת אוטו משלי - אין יותר כיף מזה .. העניין הוא ההוצאות שבאות אחר כך .. מבין אותי ?

אולי אני עושה שיקול מוטעה , אבל לקנות אוטו זו לא הבעיה אלא להחזיק אותו ..

אני אעשה שוב חושבים על מה שאמרתם בנוגע לאוטו .. או שאני אחכה עד אחרי הטירונות לראות איפה אני אשרת .

יפה אמרת. תעשה חושבים טוב טוב ורק אחר כך תבצע.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם אתה מגדיר את עצמך כ"אנין טעם" למה ראיתי בת'רד הזה רק שמות כמו KENWOOD וPIONEER?

תגיע למפגש תראה מה נשמע לך טוב ועונה לציפיות. תראה מותגים אחרים, שמתמחים בייצור ציוד אודיו לרכב. לפני שאתה קונה לך איזה 6X9 שתרצה במהרה להחליף, או שתראה שחסר לך באס.

זה שכל פעם מנסים לדחוף לך PIONEER בחנויות שמוכרות ציוד אודיו לרכב, לא אומר שזה באמת הכי טוב שאתה יכול למצוא.

אני מקווה שתיקח את הדברים שאמרתי לך ברוח טובה כמובן.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אם אתה מגדיר את עצמך כ"אנין טעם" למה ראיתי בת'רד הזה רק שמות כמו KENWOOD וPIONEER?

תגיע למפגש תראה מה נשמע לך טוב ועונה לציפיות. תראה מותגים אחרים, שמתמחים בייצור ציוד אודיו לרכב. לפני שאתה קונה לך איזה 6X9 שתרצה במהרה להחליף, או שתראה שחסר לך באס.

זה שכל פעם מנסים לדחוף לך PIONEER בחנויות שמוכרות ציוד אודיו לרכב, לא אומר שזה באמת הכי טוב שאתה יכול למצוא.

אני מקווה שתיקח את הדברים שאמרתי לך ברוח טובה כמובן.

יואב

סתם לצורך העניין ,

מה אתה חושב על clarion ? מהסדרות היותר זולות ?

יש ב 800 ויש ב 1000 .. ויש בפחות ויש ביותר כמובן ...

איך קלריון מבחינת האיכות ?

איך JVC מבחינת האיכות ?

יש לך מותגים שאתה ממליץ עליהם יותר ? ופחות ?

פורסם

ככה ב HU, כמובן המומלצים הם CLARION ALPINE וגם PIONEER. הכל תלוי במה אתה מחפש, כמה כסף אתה מתכוון להשקיע ומה חשוב לך יותר.

כשאתה הולך על קלריון - אתה תקבל איכות שמיעה עדיפה אך הרבה פחות תכונות כמו אקווליזרים, חיתוכים וכו', בטח במכשירים הזולים. אני מאמין גם שאיכות הבנייה טובה יותר (לא יודע לגבי מכשירים מסדרות פשוטות יותר, יכול להעיד על המכשיר שלי).

כדאי שתשאל מישהו שיש לו קלריון מהסדרות הנמוכות יותר. מה שאני די בטוח - יהיה שם מתח יציאה למגבר נמוך יותר והוא יהיה מאותגר אסטתית לעומת הPIONEER. קורווין נוהג להמליץ גם על הקלריונים הזולים יותר, תריץ חיפוש או תשאל אותו מה הוא חושב על הנושא.

ממה שאני יודע, ה JVC מפוצצים בד"כ בתכונות, אך לא מזהירים מבחינת איכות השמע.

גם ל PIONEER יש מספר דגמים מוצלחים - שהמפרט הטכני שלהם מאוד עשיר ונשמעים בסדר.

בקיצור בתקציב של עד 1000 ש"ח פלוס מינוס, המכשיר המומלץ הוא ה פנסוניק - שילוב של איכות שמע ומאפיינים לא רעים בכלל וגם נראה בסדר.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=411350

תמצא אותו גם עם אחריות של 3 שנים - מהיבואן המורשה.

אמרת שהגעת למסקנה כי אתה הולך על רדיודיסק של KENWOOD או PIONEER, אני לא מכיר את השיקולים שלך. אבל באיכות הסאונד הם לא הכי טובים.

והכי חשוב, תחשוב טוב טוב על מה שהחבר'ה פה המליצו לך - אל תשקיע ברכב של אחותך, מקסימום שים שם משהו פשוט, רק אם אתה מתכוון עכשיו 3 שנים לנסוע ברכב ההוא. הכסף שתחסוך עכשיו, תוכל לעשות בו שימוש טוב יותר מאוחר יותר, ברכב משלך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
ככה ב HU, כמובן המומלצים הם CLARION ALPINE וגם PIONEER. הכל תלוי במה אתה מחפש, כמה כסף אתה מתכוון להשקיע ומה חשוב לך יותר.

כשאתה הולך על קלריון - אתה תקבל איכות שמיעה עדיפה אך הרבה פחות תכונות כמו אקווליזרים, חיתוכים וכו', בטח במכשירים הזולים. אני מאמין גם שאיכות הבנייה טובה יותר (לא יודע לגבי מכשירים מסדרות פשוטות יותר, יכול להעיד על המכשיר שלי).

כדאי שתשאל מישהו שיש לו קלריון מהסדרות הנמוכות יותר. מה שאני די בטוח - יהיה שם מתח יציאה למגבר נמוך יותר והוא יהיה מאותגר אסטתית לעומת הPIONEER. קורווין נוהג להמליץ גם על הקלריונים הזולים יותר, תריץ חיפוש או תשאל אותו מה הוא חושב על הנושא.

ממה שאני יודע, ה JVC מפוצצים בד"כ בתכונות, אך לא מזהירים מבחינת איכות השמע.

גם ל PIONEER יש מספר דגמים מוצלחים - שהמפרט הטכני שלהם מאוד עשיר ונשמעים בסדר.

בקיצור בתקציב של עד 1000 ש"ח פלוס מינוס, המכשיר המומלץ הוא ה פנסוניק - שילוב של איכות שמע ומאפיינים לא רעים בכלל וגם נראה בסדר.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=411350

תמצא אותו גם עם אחריות של 3 שנים - מהיבואן המורשה.

אמרת שהגעת למסקנה כי אתה הולך על רדיודיסק של KENWOOD או PIONEER, אני לא מכיר את השיקולים שלך. אבל באיכות הסאונד הם לא הכי טובים.

והכי חשוב, תחשוב טוב טוב על מה שהחבר'ה פה המליצו לך - אל תשקיע ברכב של אחותך, מקסימום שים שם משהו פשוט, רק אם אתה מתכוון עכשיו 3 שנים לנסוע ברכב ההוא. הכסף שתחסוך עכשיו, תוכל לעשות בו שימוש טוב יותר מאוחר יותר, ברכב משלך.

יואב

חשבתי פשוט לשים רדיו דיסק ב 700-800 שקל + רמקולים ב 300 שקל ולגמור עניין .

להתחיל להשקיע על 6 על 9 זה סיפור מההפטרה .. למרות שלפעמים זה עדיף ..

סה"כ אפשר להתקין משהו נחמד ש םב 1000-1200 שקל כולל רמקולים .

זה עדיין נחשב זול ופשוט .. ויש סיכוי שאעשה זאת .. ברכב החדש אשקיע יותר או שפשוט אעביר את המערכת לרכב שאקנה , פשוטו כמשמעו ... בכל מצב במוקד םאו במאוחר אני אצטרך להשקיע על רדיו דיסק , אז מבחינתי זה לא משנה מתי ..

פורסם

טוב אחרי קריאה בצומת לב אני חייב להגיד כמה דברים!

1. לקנות רמקול של פיוניר זה לזרוק כסף לים!

2. לקנות 6X9 ב 590 שקל? לא חבל על הכסף? מבטיח לך שיש רמקולים זולים יותר שנשמעים הרבה יותר טוב.

תראה, לגבי השיקולים שלך עם הרכב זה מאד תלוי סה"כ מערכת תמיד אפשר לפרק ולהרכיב ובמיוחד מה שכללת פה שהיה רדיודיסק ורמקולים (ללא מגבר או משהו מיוחד) מאפשרים התקנה זולה ומהירה.

מכיוון שלא ציינת שאתה מעוניין להשקיע במגברים וכ'ו בשביל לראות מה יהיה עם הצבא הייתי ממליץ לך ככה

700 שקל הרדיו דיסק של פנאסוניק- הייתה בעבר השוואה בין שלושה מכשירים באותם טווחי מחירים והוא יצא גם הזול וגם הטוב ביניהם!

בנוגע ל 6X9- מעל 300 שקל זה בזבוז!

יש רמקולים כמו הג'יי בי אל שעולה סביב ה 300-350 ואת המורל סביב ה 400-500 מניסיון עם הג'יי בי אל הייתי מסתפק בהם!

חיתוך- די נתון לויכוח עם המתקין אבל ברמת העיקרון התקנה של רדיו דיסק+חיתוך מגש של ה 6X9+התקנה לא אמור לעלות יותר מ 200-300

הגעת ל 1300 למערכת בסיסית מאד (ככה זה שמתחילים מ 0) אבל אני בטוח שתשמע מעולה ביחס לתקציב.

בהמשך תוכל אף להשקיע ב 6 וחצי פשוט של קנווד (נשמע הכי טוב מה6 וחצי במחיר זול) סביב ה 150 לחבר קדימה ולשמוע בהם סבבה (גם ללא קומפוננט)

אחרים יגידו לך תשקיע בקומפוננט ובלה בלה בלה.

רמקול 6X9 נציל הרבה יותר ובגלל זה תשמע הרבה יותר חזק על אותה הגברה.

זאתי דעתי חלק יסכימו איתי חלק יחלקו על דעתי, אם הייתי במצבך זה מה שהייתי עושה (אגב ככה התחלתי את המערכת).

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

שמע, קראתי עוד פעם את כל מה שכתבת.

אם הייתי במקומך!

לא הייתי קונה אוטו עכשיו ובמיוחד לא בזמן צבא! בשביל יציאות יש לך את האוטו של אחותך או של ההורים. תן לתקציב לגדול לאט לאט לך תדע אולי אחרי הצבא תרצה לטוס לאנשהו תיקח משם כסף.

ואחרי הצבא אם תרצה תקנה אוטו ותשקיע בו כמה שבא לך!

ובנתיים כדי לשמוע סבבה באוטו של אחותך. תקנה את מה שהמליצו לך פה(פנסוניק-HU) ותבחר לעצמך איזה רמקול 6.5 \5.25 תלוי באוטו. וזהו אל תתפרע יותר מדיי. זה לא שיצא לך לנהוג כל יום. ואחרי הצבא תמכור אותם.

בהצלחה

• תוכן חדש...