Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כדאי להזמין את החלק הזה? (תושבת "עצם")

הם עושים משלוח לישראל?

אני לא יודע אם הם עושים משלוחים, צריך לבדוק איתם.

אתה יכול לנסות להזמין אם בא לך ואולי זה גם יפתור אבל אני לא חושב שאתה חייב את זה.

בקשר לבעיה של הדפיקות מאחר ויש לי עוד חבר עם הבעיה ועכשיו גם אצלך זה נשמע דומה, אני אנסה לתאר את הבעיה במדוייק כדי לעזור לכל מי שאולי יתקל בזה מתישהו וגם אעלה פה את ההסברים + תמונות כדי לסדר את זה.

מדובר על דפיקות חזקות שמורגשות ברצפה, יותר בצד הנהג ורק בהאצות חזקות בהילוך ראשון וקצת שני. מדובר רק בפול גז והדפיקות מגיעות סביב שיא המומנט => לא תקבלו אותם אם תרפו מהגז ב-5K :wink:.

הבעיה כפי שציינתי היא בגלל חופש שגורם כנראה ל-downpipe לפגוע בתת-שלדה או במגן חום או משהו כזה. יכול להיות גם שזה הממיר שפוגע במגן חום (או התחליף שיש אצלך ואז אולי סתם תזוזה קלה של המנוע לא תפתור את זה).

יכול להיות שמספיק לשחרר את התושבת העליונה ולמשוך את המנוע כמה שיותר קדימה ואז לחזק חזרה (אצלי זה כל מה שהיה צריך) או שצריך לפתוח גם את התושבות התחתונות כמו שמפורט בלינק שצרפתי.

ניר

פורסם

החזרתי את הממיר המקורי והשארתי את 2 החלקים הנותרים ממערכת הפליטה.

יש ירידה מסויימת במומנט בסל"ד בין 2000-4000 והעליה פחות מהירה לסל"ד גבוה (מעל 5000).

הרעש המהנה שמייצר האגזוז החדש נשאר אך בצורה יותר חלשה ומעודנת.

בעיית המכות מאיזור המניפולד בחיבור של הדאון פייפ ככל הנראה קשור רק לתושבות

השאלה היא מה בדיוק צריך להחליף , איך אפשר להצביע חד משמעית עם זאת התושבת "עצם" שקרובה למניפולד או שזאת התושבת מנוע העליונה

הציעו לי להרכיב תושבת "עצם" של קנגו דיזל בטענה שהיא יותר עמידה בתאוצות בשל המומנט הגבוה של הטורבו דיזל , עלות 120 ש"ח.

בעיית עליית הטורים החמירה הרבה יותר מאז שהמוסך ניקה את המצערת ואת הכבל גז.

המוסך הזמין עבורי כבל גז חדש , נקווה שזה מה שיפתור את הבעיה.

הצמיגים + גאנט 17" מאוד פוגמים באיכות הנסיעה בכבישי ארצנו הגרועים ואני מנסה כרגע למכור אותם ולרדת למידה פחות קרבית ל- 205/45/16

יש המלצה על צמיגים טובים?

ואם אתם מכירים מקום שאוכל להחליף את הג'אנטים שלי למידה קטנה יותר?

מטבעי אני תמיד מחפש יותר מהכל (אחיזה, כוח, מהירות, היגוי מדוייק וטהור, הנאה מנהיגה , תקשורת , תאוצה , בלימה חזקה יותר).

ואני מתאר לעצמי שיש עוד אנשים כמוני

כל בעלי הקליאו ספורט , מה הרכב הבא שאתם חושבים לקנות אחרי הקליאו?

אני מפנטז קצת על ההונדה טייפ R בעיקר בגלל האיכות של המנועים והגירים של הונדה והאמינות הכללית של הונדה וכמובן בגלל התוספת בהספק למרות שזה מתקזז עם הצמיחה במשקל.

את האימפרזות אני לא אוהב בגלל היגוי מאכזב (פרט ל STI שאני אוהב)

S2000 נדירה מאוד ויקרה מאוד מאוד (פורנו לאוהבי מכוניות טהורות כמוני)

יש למישהו רעיון אחר? (מסקרן לשמוע)

צילמתי כמה תמונות היום מהפלאפון , מצטער על האיכות הגרועה:

קיימות 2 גומיות המחזיקות את האגזוז

עפ"י התמונות הם נראות בסדר או שזקוקות להחלפה?

תמונה016.jpg

תמונה017.jpg

תמונה018.jpg

תמונה019.jpg

פורסם

זאת התמונה של החלק שהתחליפי והמחוזק שבנו באנגליה (גומיות סגולות)

לעומת תמונה של החלק המקורי שאצלי.

זה בכלל לא נראה אותו חלק או אותו חיבור

אני בכלל מדבר על אותה תושבת?

Capture.JPG

תמונה019.jpg

פורסם

נראה לי שהשרטוט המצורף יעזור (באדיבות ליאור Wiking)

אני גם מתעסק לאחרונה בבירורים לגבי תושבות מנוע בגלל רעשים מאזור קדמת הרכב כמו ש-NMP תיאר די במדוייק. הרעשים קיימים רק בסל"ד גבוה או בהאצה חזקה ורק בהילוכים ראשון ושני. הרעשים מופיעים אך ורק במצב זה ולא במצבים אחרים כמו בלימות חזקות מאוד או העברות משקל חריפות.

חלק אומרים שמדובר בתושבת מנוע עליונה, מהשרשור הזה עולה אפשרות של תושבת מנוע תחתונה. קיימת גם אפשרות שמדובר בכריות בולמים הידועות לשימצה של הספורט, אבל קשה לי להאמין מאחר ואין רעשים בגלישה בניוטרל מעל מהמורות בכביש או בשינויי כיוון חריפים.

clio-cb0m-mounts.jpg

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ככל שניתן לשפוט מהתמונות נראה שגומיות האגזוז תקינות.

נסה לחפש יובש ו/או קרעים ו/או מעיכה עליהן.

נער את האגזוז וראה אם יש חופש בגומיות.

לעניין הרכב הבא, כמובן שמדובר בתקציב וטעם ואלה הם דברים אישיים.

הטייפ אר נהדרת לא רק בגלל כל מה שציינת אלא גם ובעיקר בשל מנוע סטטוספרי עם מנתק היכן שבדר"כ מנועים אחרים מחזירים נשמתם.

גיר מעולה.

צורה חיצונית מושכת אש.

לגבי האימפרזה - אכן קיים תת היגוי מוחשי אך האימפרזה ניתנת לשיפור מהיר שיגרום כבר לזנב לכשכש מהר מאוד.

בגלל הטורבו קל מאוד לעלות גדישה ולגייס סוסים לאורווה הרוויה גם כך.

בשל ההנעה הכפולה ניתן לרדת עם האימפרזה בקלות לשטח בוצי ואשתי עושה זאת יום יום בדרך לעבודה - עוברת שבילים מרעננה להרצליה.

ואם אתה מבקש הצעה - אז רכישת מיאטה היא אפשרות מענינת.

אומנם, ירידה בביצועים אבל מאידך, הנאה בתחומים אחרים.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

כל דיון לגבי מחליפת הקליאו הטריה מאוד ימשך בפורום "יעוץ ברכישת רכב" ולא פה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כל דיון לגבי מחליפת הקליאו הטריה מאוד ימשך בפורום "יעוץ ברכישת רכב" ולא פה.

זה לא ממש יעוץ לקנית רכב

זה סתם לשמוע דעות של בעלי קליאו לאן הם היו רוצים לעלות ביום מן הימים.

הגומיה האחורית יבשה ומלאה קרעים קטנים , דורשת החלפה למרות שהיא כביכול שלמה?

ולגבי מה ששאל מוטי , אלו הגומיות המקוריות

פורסם

אם ראית משהו לא תקין למה שלא תחליף אותו?

מה העלות של גומיה כזו? בוודאי זניחה.

שכחתי לענות לך בעניין התושבת המשופרת:

מדובר בתושבת מניילון וכדומה והן אינן גמישות כמו אותן תושבות גומי מקוריות.

הדבר מתבטא ברעידות של המנוע (ויברציות) המועברות בנקל לתא הנוסעים.

מאידך, המנוע לא רוקד מ"מ או ס"מ במקרה של תושבות גומי המקוריות.

הבטתי היטב בתמונות שצרפת של התושבות וקשה לי לגרוס כי מדובר באותה תושבת רק משופרת.

בכל הנוגע לייעוץ אני סבור שקספר צודק.

ירון

פורסם
נראה לי שהשרטוט המצורף יעזור (באדיבות ליאור Wiking)

אני גם מתעסק לאחרונה בבירורים לגבי תושבות מנוע בגלל רעשים מאזור קדמת הרכב כמו ש-NMP תיאר די במדוייק. הרעשים קיימים רק בסל"ד גבוה או בהאצה חזקה ורק בהילוכים ראשון ושני. הרעשים מופיעים אך ורק במצב זה ולא במצבים אחרים כמו בלימות חזקות מאוד או העברות משקל חריפות.

חלק אומרים שמדובר בתושבת מנוע עליונה, מהשרשור הזה עולה אפשרות של תושבת מנוע תחתונה. קיימת גם אפשרות שמדובר בכריות בולמים הידועות לשימצה של הספורט, אבל קשה לי להאמין מאחר ואין רעשים בגלישה בניוטרל מעל מהמורות בכביש או בשינויי כיוון חריפים.

התרשים קצת מבלבל אותי

אני מצליח לזהות שם תושבת מנוע עליונה

ואת 2 התושבות התחתונות , אחת מהם כמו בתמונה שצילמתי אצלי ברכב והשניה נראה לי כמו התושבת המחוזקת שמציעים באתר של k-tec מאנגליה.

נעשה קצת סדר:

יש בקליאו 3 תושבות?

איך אפשר לדעת איזה מהם באמת לא תקינה וגורמת לסעפת לגעת בגשר? (במוסך אמרו לי שהעליונה והתחתונה תקינות אבל לא הייתי סומך עליהם).

לגבי כריות בולמים שציינת , איך הם נראות ? (תוכל לעלות תמונה)

ואם אפשר לפרט יותר איך מזהים שהם גמורות? (קשה לי לשמוע רעשים מעל מהמורות כמו שאתה אומר בשל חתך 40 שפשוט מתנפץ מכל בור קטן)

ואם אפשר לדעת עלויות של כל התושבות וכריות הבולמים.

כמו כן לגבי בעיית עליית הסל"ד (מצערת נתפסת) וחוסר יציבות סל"ד (אולי מנוע צעדים כמו ב RSI)? וכמובן עלויות?

תודה

פורסם
אם ראית משהו לא תקין למה שלא תחליף אותו?

מה העלות של גומיה כזו? בוודאי זניחה.

שכחתי לענות לך בעניין התושבת המשופרת:

מדובר בתושבת מניילון וכדומה והן אינן גמישות כמו אותן תושבות גומי מקוריות.

הדבר מתבטא ברעידות של המנוע (ויברציות) המועברות בנקל לתא הנוסעים.

מאידך, המנוע לא רוקד מ"מ או ס"מ במקרה של תושבות גומי המקוריות.

הבטתי היטב בתמונות שצרפת של התושבות וקשה לי לגרוס כי מדובר באותה תושבת רק משופרת.

בכל הנוגע לייעוץ אני סבור שקספר צודק.

ירון

אני לא יודע מה העלות של הגומיה הזאת בארץ

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1946

באנגליה בסביבות 250 ש"ח כולל משלוח (הערכה)

הגומיה שלמה ותפקדת רגיל לכן אני שואל אם צריך בכל זאת להחליף אותה.

פורסם

גם אני שמתי לב שאכן בשרטוט שקספר צירף מופיעה תושבת שנראית לי דומה מאוד בחיבורים שלה לזו שצירפת אתה בעצמך בתמונה - אותה תושבת מחוזקת עם בושינגס מניילון.

אולי מדובר בתושבת של מנוע 1400?

בדר"כ בדיקה של תושבות מנוע בודקים במקום בעזרת חבר ובזהירות רבה!.

אחד באוטו לוחץ מעט גז והאחר מביט במנוע - התנודות של המנוע חייבות להיות מינוריות וכל תנועה "גסה" של המנוע תלמד על תושבת גמורה.

ישנה אפשרות גם שתנועה של המנוע תגרום למגע שלו עם קיר האש ואז תישמע רעש מקליק ועד בום בתא הנוסעים בכל פעם שתיתן בגז.

עצה נוספת - אם אתה מחליף תושבת מנוע אחת, רצוי, להחליף את כולן.

בדר"כ כשאחת חלשה היא מפילה את העומס על האחרות והן כמובן סובלות בהתאם.

זו תרומתי הצנועה לשאלותייך.

***עריכה עצמית***

ראיתי את התגובה שלך האחרונה:

האמריקאים גורסים שלא מתקנים את מה שתקין.

אך אם אתה רוצה לשפר מי יעצור אותך?

בעניין העלות אל תשכח עלות משלוח ואולי מכס.

ירון

פורסם

כשהתחילו לי הדפיקות הרגשתי מיוחד כשהמוסך שמכיר הרבה מהרכבים של חברי הפורום ועוד כמה אחרים לא נתקל בזה מעולם וכנ"ל משיחות עם כמה בעלי קליאו ספורט מקומיים.

אז פשוט נכנסתי לפורום של cliosport.net ואני ממש לא מגזים, זאת אחת הבעיות הנפוצות ביותר שם (אגב, עוד בעיה מאוד מאוד נפוצה שיש לי גם זה מה שנקרא 4k rattle שזה זמזומים מאוד מעצבנים של הדוד המרכזי בדיוק ב-4k סל"ד. מעניין מי פה כבר נתקל בזה. יכול להיות שזה רק לדור שני).

בקיצור, Casper, אתה יכול לחפש קצת שם או לקרוא את השרשור שצרפתי (אם יהיה צורך אני יכול גם להעלות לפה את התמונות שאמורות ללוות את ההסברים שם), זאת בעיה של חופש וניתן כנראה לפתור את זה או ע"י תושבות קשיחות יותר (מה שלא רציתי) או ע"י חיזוק המנוע מחדש במסגרת המרווח הקיים (מה שעלה לי שעת עבודה במוסך ככה שזה די שטויות ובינתיים, טפו טפו טפו, מחזיק יפה מאוד כבר כמעט שנה).

ברוב המקרים הם מדברים על התושבת התחתונה (ה-wishbone שאם אני לא טועה זה לא בכל הדגמים, חלק מדור ראשון (אולי כולו) עם תושבת שונה) אבל בחלק מהמקרים מספיקה התזוזה בתושבת העליונה בלבד.

אגב, המלצה שלי, אם יש לכם את הבעיה הזאת, אל תמשכו את העסק הזה יותר מדי, אני חושד שבגלל כל ההמרחות של הפתרון אצלי (וזה לא שלא ביקרתי במוסך כמה פעמים) ואולי אפילו אחד הנסיונות לפתרון שהמוסך ניסה, זה מה שגרם לממיר שלי להשבר (הוא פשוט נשבר קרוב לחיבור עם ה-downpipe שזה גם האזור שחטף את כל המכות/רעידות) וכפי שאתם אולי יודעים המחיר של ממיר חדש זה די מטורף...

ניר

פורסם
(אגב, עוד בעיה מאוד מאוד נפוצה שיש לי גם זה מה שנקרא 4k rattle שזה זמזומים מאוד מעצבנים של הדוד המרכזי בדיוק ב-4k סל"ד. מעניין מי פה כבר נתקל בזה. יכול להיות שזה רק לדור שני).

זה לא הדוד אלו החיפויים של הדוד. חיזוק של הברגים שלהם יפתור את הבעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...