Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי את השרשור ואני מרכז את כל ההודעות לנוחיותכם בדף אחד.

מעצבן או לא, מה דעתכם?

הפיהוק הענק שנמרח על פניו של ג'ונס מהנדס הרכב, רק העידו על הרגשת השעמום שעוברת עליו, בשעה שחשב שיום העבודה נגמר מבחינתו בשעה 10:30 בבוקר.

"איך אני מעסיק את עצמי...OK אני אתכנן מערכת חדשה שתחנה את הרכב במקום הנהג, יופי, הנה עיסוק לשנה שנתיים..."

זה כנראה מה שעובר למהנדסים הגדולים של תעשיית הרכב בימים אלו, הם כנראה הגיעו לרוויה ואין להם מה לחדש בתחום הרכב.

אז מה הם עושים? הם רוצים שנפהק משעמום בדיוק כמו שהם עושים מידי יום, הם מתכננים מערכות עתירות חיישנים, בקרי מחשב ותוכנות מחשב שנונות במיוחד שיחנו לנו את המכונית, ידליקו בשבילנו את הווישרים ביום גשום, ידליקו את האורות שהעלטה יורדת, יזהירו אותנו מפני סטייה מהנתיב או התקרבות חריגה למיכשול, יבלמו את הרכב בשבילנו(לשמור על שרירי הרגלים שלא יתעייפו רחמנא ליצלן) אם לא נשמור מרחק, יגבילו לנו את מהירות בכביש עמוס והיד (והמוח המשועמם) עוד נטויה.

בקיצר, לא רחוק היום ונסיעה ברכב בפרטי תהיה דומה לנסיעה במושב הנוסע. בעצם מושב הנהג יהיה מיותר לחלוטין, הלא כן?

שלא תבינו לא נכון, אני ועוד רבים וטובים רק מתפרנסים מהטכנולוגיה המובחרת הזו, אבל לנהוג ברכב זה כבר סיפור אחר.

עכשיו לשאלת המחץ. את דעתי אתם כבר מנחשים ואני מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא הטכנולוגיה של ה"תוספות" למיניהם. הייתם רוצים מכונית כזו או לא?

והאם יש לכם רעיונות היכן כן כדי להשקיע במאמצים טכנולוגיים לשיפור הרכב והנהיגה.

בעייה.

מצד אחד, האוננות הטכנולוגית היא משהו שרוב העולם מתלהב ממנו (צעצועים לילדים, מכשירים אלקטרוניים למבוגרים,גאדג'טים מכל סוג שתוכל לדמיין). גם בתחום הרכב.ככל שלרכב יש יותר "שכלולים" הוא נחשב מתקדם יותר , וכן מלאכת הנהיגה הופכת משנה לשנה קשה יותר (צפוף יותר, מהיר יותר - יש צורך בריכוז מתמיד), מה שהופך את הנהיגה למעמסה על רוב האוחזים בהגה.

מצד שני - כמו שציינת , הטכנולוגיה הופכת את הנהג למיותר. נדמה לי שתוכנית "פרומתאוס" של השוק האירופאי המשותף הייתה זו שדיברה על הוצאת ההגורם האנושי מהמשוואה, עד שלבסוף המחשב ישלוט על התנועה וכולנו ננוע במעין רכבת וירטואלית.

כל העזרים הללו הופכים את ההתניידות ממקום למקום לקלה ויעילה יותר, אין ספק (תאר לך רמזור היפותטי בו כולם ינועו ממקומם באותה שנייה בתיאום מושלם. הרי לפחות פי 3-4 מכוניות יעברו בכל מחזור ירוק), אבל יסרסו לחלוטין את חוויית הנהיגה כפי שחובבי נהיגה מכירים אותה.

אם ההחלטה הייתה בידי , הייתי מפתח רק את המערכות שנועדו לתוספת בטיחות (ABS, מערכות ייצוב למיניהן,מערכות תאורה), אולי הקלה על ההיגוי (תגבור הידראולי או אחר, אבל שלא יבוא על חשבון התקשורת בין גלגל ההגה לגלגלי המכונית), נסיון להפחית במשקל הרכב (היום כל קומפקטית הפכה לבהמה של טון ורבע, שלא לדבר על מכוניות גדולות יותר) , וזהו בערך.

אם נהיה ריאליים,כנראה שהמאמץ יופנה גם לכיוון ניצולת מערכות ההנעה (חסכון בדלק, מנועים אלטרנטיביים) כדי למנוע מצב בו נישאר ללא דלק ו/או עם זיהום אוויר שלא יאפשר לחיות.

כל השאר- מבחינתי - מיותר. בטח ובטח אם הוא פוגע בהנאה מהנהיגה.

ת'רד ממש יפה פתחת כאן, כל הכבוד!mm_thumb_up.gif

אז ככה, אני חושב שיש דברים שטובים לנו בתור נהגים לדוג'-

חיישני רוורס בנסיעה לאחור,חיישן אשר מדליק את האורות כשמחשיך, חיישן שמפעיל את הוישרים כאשר יורד גשם וכו'.

בקשר לדברים הגדולים שציינת- כמו מערכת שבולמת בשבילנו ,אני חושב שזה מיותר ופוגע בחובב ההגה האמיתי, אולם נראה לי שמי שבאמת חובב נהיגה לא יקנה רכב עם מערכות כאלו וגם אם כן, אני מאמין שתיהיה לו האפשרות לנתק אותם בעת הצורך.

מצד שני, אפשר להגיד שאלה המצאות מצויינות לאותו אחוז שלא חובב נהיגה ובשבילו הרכב הוא רק בכדי להגיע מנקודה א' לב' ולכן הוא ימצא בשיכלולים האלה את היתרונות.

אני אישית נגד ומעדיף לנהוג בפיאסטה 79icon_razz.gif

בברכה,

שי.

במחשבה עמוקה יותר, למה בעצם היצרנים משקיעים בכל המערכות האלו.

אז אני חושב שיש בידי את התשובה:

ארגוני הירוקים, זיהום האויר, EPA לדוגמה, ותקנות זהום האויר לרכב.

חברות הביטוח, שבטוחות שכל האביזרים האלו רק יורידו רמת תאונות הדרכים וישאירו יותר מצלצלין בכיסן.

בנושא זיהום האויר אין לקונה הרכב הפוטנציאלי הרבה מה לבדוק אך בנושא הביטוח, ברחבי העולם נהוג לבחון את עלות ביטוח הרכב לפני קנייתו. יתכן כי עזרי הנהיגה השונים יורידו בסופו של דבר את פרמיות הביטוח לרכבים "מצויידים" כיאות.

אך בואו לא נלעג ליצרני הרכב, כי אין יצרן שמכבד את עצמו ולא מוציא לאור מידי פעם, איזה דגם רכב בשרני ושרירני שמבטל במודע על כל תקנה אפשרית של חוקי הביטוח וזיהום האויר.

רק חבל שאת רוב הדגמים האלו רובנו זוכים לראות בתוכניות טלוויזיה בריטיות.

מסתבר שהיצרנים לא שכחו איך לבנות רכב כמו שרכב צריך להיות, אבל זה קורה רק מחוץ לפס היצור הסידרתי, מהסיבות שפורטו.

רכבים בטיחותיים יותר מגינים יותר על הנוסע אך עלות תיקונם הינה גבוהה יותר במקרה של תאונה (מה שפעם היה נגמר במכסה מנוע וכנף היום כולל גם כרית אויר אם לא 6).

איפה עובר הקו והאם מישהו באמת מסתכל על זה בתחשיב שלפיו נקבע הביטוח?

מהניסיון (הלא רב, יש לציין) שלי עם ביטוחים, ה"קומבינה" וה"אבא של ההוא" שאתה מכיר עוזרים לך להשיג מחיר הרבה יותר טוב מכל מאפיין סטטיסטי שברשותך.

---------------------------------------------

אני לא הייתי רוצה מכונית "מהונדסת" ועתירת טכנולוגייה, לטעמי מכונות הנהיגה המושלמות הן המיני מיינור קופר והלוטוס אליז - כמה שפחות שווה יותר, בסופו של דבר.

כמו שריצ'רד האמונד אמר על המיאטה "היא כל כך נפלאה לא בגלל מה שיש לה, אלא בעיקר בגלל מה שאין לה. משקל ואבזור".

לא הייתי רוצה לנהוג במחשב נוסע לע גלגלים, עד היום כל רכב, גם רכב "נהיגה" - הצלחתי להרגיש ולהנות פחות עם כל מחשבי משיכה / בקרה / אחיזה / בלימה וכו'. זה פשוט לא היה זה, כמו לנהוג עם משקפי שמש, כמו להשתזף עם חולצה. אם אתה לא יכול להישרף אתה לא באמת מרגיש את השמש.

אפשר לחלק את זה ל-2

הדברים שבאים להקל ולעשות חיים קלים יותר

והדברים שכבר לוקחים מאיתנו את המושכות

טכנולוגיה כגון זו שמפעילה את המגבים והאורות באה להקל ולא מפריע למישהו שאוהב לינהוג, חיישני חניה רק מועילים וכך גם כל שאר סוגי הטכנולוגיה הזו, יותר נוח ופשוט ועדיין לא לוקח לנו את הדברים שהם באמת פאן.

לעומת זאת יש את המערכות שכבר הורסות את הפאן שבלינהוג, אומנם גם הם באו להקל אבל הם כבר מונעות מאיתנו משהו כייף.

אני רואה בטכנולוגיה דבר טוב, לא כולם נהגים מדופלמים ורוב האנשים יעזרו במערכות האלה ותמיד תהיה את הנישה של ריכבי הספורט שיהיו נטולי טכנולוגיה כמו שיש היום את לוטוס, את המיאטה ודמיהן.

אל תשכח שאם הטכנולוגיה מגיעות גם התקלות הקשות ובסופו של דבר היקרות.

חיישני רוורס? מצפצפים באופן רצוף כאשר את מגיע למכשול במרחק של 30 ס"מ. תגיד, אתה לא מסוגל לאמוד מרחק כזה ללא התראה אלקטרונית?

אם פירוש הדבר יהיה הרבה פחות תאונות זה שווה, לא?!

לדעתי, זה אולי מרגיז אותי כחוליגן אבל מבחינה בטיחותית מערכות השליטה האלקטרוניות הן העתיד של הבטיחות. שום קורס לנהיגה מתקדמת לא יהיה יעיל כמו המערכות המתקדמות שנמצאות היום במכוניות של יצרנים המובילים. רק השבוע קיבלתי לכך תזכורת בנסיעת מבחן ב-325 קופה חדשה, שסגרה לי את המצערת באמצע הסיבוב והחזירה אותי לקו השפוי. זה אולי לא כיף, אבל אין ספק שזה בטוח.

מכונית הספורט הנהוגה בידי נהג דינה יהיה כדינו של הסוס ורוכבו. כלומר, לא עוד כלי תחבורה אלא אמצעי בידור שניתן לשימוש במקומות המוגדרים לכך. זה מה יש.

אני לא יודע באיזה מרחק בדיוק הם מתחילים לצפצף אבל הדבר הזה מועיל בעיקר כשאני נוהג ברכב שחדש לי ואני לא בדיוק בקיא בפרופורציות שלו{במיוחד בחניות צפופות}.

{אבל מקסימום מישתמשים בשיטה של הצרפתים ודוחפים קצתicon_smile.gif }

falou כתב:

מכונית הספורט הנהוגה בידי נהג דינה יהיה כדינו של הסוס ורוכבו. כלומר, לא עוד כלי תחבורה אלא אמצעי בידור שניתן לשימוש במקומות המוגדרים לכך. זה מה יש.

כואב, אבל כנראה נכון. icon_confused.gif

רעיון נחמד,לפי דעתי (הלא נחשבת מי יודע מה)הכל סובב בסופו של יום סביב הכסף!

אם נסתכל על התנועה הגלובלית בכבישים ,נגלה חוסר יעילות משווע ויש הרבה מקום ליעול מבחינת מרחק\זמן.

עד היום הושקעו מרבית משאבי הפיתוח במערכות הרכב כשהדגש הוא אמינות ,בטיחות ,וזיהום אויר,כאשר נושא אחד נשאר יתום אחריות הנוהג ברכב או הגורם האנושי.

את נושא הבטיחות הטילו הממשלות השונות על יצרני הרכב ,כולל טיפול בגורם האנושי, וזהו חיסכון עצום עבורן בהשקעה בתשתיות ,חינוך,אכיפה.

ההתייחסות שלי נכתבת ברגשות מעורבים,מצד אחד הפחד לחיות בעולם "ממוחשב" ומאידך ביטחון עוברי הדרך ,זוהי תהיה אוטופיה כשמספר התאונות בכביש יהיה מקביל לעולם התחבורה האוירית במספר האסונות לנסועה.

יצרני הרכב מחפשים את "הכסף" אם זה יהיה רכב ממוחשב זה מה שיהיה ,ואם הקהל יצביע ברגליו אז יהיה משהו אחר

הכח הוא בנו!

יגאל

אליה וקוץ בה,

לדעתי כל העזרים האלו מורידים את רמת הערנות בנהיגה, אתה אומר לעצמך אני סומך על הטכנולוגייה לכן אני יכול לנמנם/לנסוע מהר/לקחת סיבוב במהירות שעוברת את המיגבלות הפיזיקליות/לא להדליק אורות או מגבים כי הם ידלקו מעצמן..עוד שנייה/לא לשמור מרחק כי הרדאר המשוכלל יעשה זאת בשבילי ועוד כהנה פעולות.

מעניין עם נושא זה נבדק סטטיסטית ע"י חברות הביטוח העולמיות.

danniel כתב:

אל תשכח שאם הטכנולוגיה מגיעות גם התקלות הקשות ובסופו של דבר היקרות.

חיישני רוורס? מצפצפים כאשר את מגיע למכשול במרחק של 30 ס"מ. תגיד, אתה לא מסוגל לאמוד מרחק כזה ללא התראה אלקטרונית?

תצחק עליי כמה שאתה רוצה אבל אני לא מסוגל לאמוד כזה מרחק (בנסיעה ברוורס), לפחות לא כרגע כשאין לי הרבה ניסיון (אני נהג חדש).

לפני כמה ימים שנסעתי על הדי מקס של אבא, חניתי (נצמדתי למדרכה) והייתי צריך להצמד ברוורס למכונית שחונה מאחורי.

אני נוסע רוורס בעדינות, מסתכל במראה המרכזית (שמכוונת לחלון קטנטן) וזוכר בראש שיש לי ארגז מאחור שלא ממש רואים במראה. נסעתי מרחק מסויים וחשבתי שאני כבר מאוד צמוד למכונית שמאחור אבל אחרי שיצאתי מהמכונית ראיתי שהיא במרחק של איזה מטר!

אני בטוח שחיישנים היו מאוד עוזרים לי מכיוון שהם עוזרים לי כשאני נוהג ב-C5.

ד"א, אני לא יודע על איזה תקלות אתה מדבר כי לא היו לנו כזאת ב-C5 הקודמת שהוריי החזיקו במשך 4 שנים.

ואולי עדיף תקלות (שגם הם מוטלות בספק) מאשר פגוש משופשף.

השאלה היא כזאת:

למה מיועד הרכב למעשה?

אם לנהיגה יום יומית כדי להגיע מא' לב' בקלות בנוחות ובבטיחות וגם במינימום של זמן,הרי כל המרבה,הרי זה משובח.

אם לעשות כיף חיים כשהדרך היא הטפל ולא העיקר,הרי שעם הזמן,כמו שכתב FALOU,את זה תמצא בסוף שבוע ובמסלולים.

כמובן שזה רק במדינה נורמאלית.

אני מאמין שחובבי הנהיגה יאלצו להחזיק ב2 רכבים.אחד משפחתי ואחד להוצאת אגרסיות במקומות מיועדים.

ולדעתי זה דווקא יהיה עדיף.

אם אני אדע שכשאני נוסע לעבודה וחוזר ממנה,אני לא אצטרך לפתוח 7 עינים ולחפש את הערס התורן שמת לחתוך אותי בשביל לחסוך שניה וחצי,

אני אגיע רגוע יותר לעבודה,מהר יותר וכנראה גם שלם יותר.

וגם אחזור באותה הצורה.

מצד שני=דוקא חברות הביטוח יפסידו

היום,תאונה מלפנים הרבה פעמים הופכת לטוטל לוס רק בגלל כריות האויר.

רובינו נוהגים במוד "מנהלתי" 90%+ מהזמן אם לא 98%+.

נסיעות שגרתיות מהבית לעבודה, איילון ב-7 בערב, פקקים, נסיעות עירוניות וכו'.

כמה שיותר סיוע אלקטרוני בנסיעות האלו - סבבה.

המצב האידיאלי כמובן יהיה שמקלידים כתובת, והאוטו נוסע לבד לאן שהקלדנו תוך חישוב המסלול האופטימלי, תקשורת עם רכבים אחרים, תזמון מסונכרן עם מערכת הרמזורים (ויסות המהירות כדי להגיע לכל הרמזורים בירוק), וכו' וכו'.

מה שרצוי הוא שלחוליגנים בינינו תהיה אפשרות לביטול מערכות הסיוע האלקטרוניות (כפי שכיום ניתן לבטל, בחלק מהרכבים, את מערכת ESP) ונסיעה חוליגנית מהנה בכבישים הצדדיים והריקים כשרוצים לשרוף קצת צמיגים.

זה בגדול.

ולגבי הפרטים הקטנים-

תגבור היגוי חשמלי - אני מניח שבעוד דור או שניים של המערכות האלו כבר ידעו לייצר מערכת שמסוגלת לתת הגה במשקל נוצה במהירות חניה, ומצד שני פידבק סינטטי "כמעט כמו הדבר האמיתי" כשנוסעים על הצד בסדומערד, וכמובן מספר מצבי ביניים, אולי אפילו נבחרים ע"י הנהג.

גם התפתחות מערכות ההנעה לכיוון החסכוני והאקולוגי לא נראה לי שצריכה להטריד אותנו.

פורשה מודרנית פולטת חלקי אחוזים זעירים מזיהום האוויר של פורשה מלפני 20 שנה, ותסכימו איתי שמבחינת כח העסק רק השתפר.

גם מנועים חשמליים לא צריכים להטריד - להיפך, מקסימום מומנט זמין החל מעמידה נשמע לי דווקא מעולה, ואת המערכות האלו יהיה אפשר לשפר ע"י שדרוגי אלקטרוניקה ואולי אפילו ע"י צ'יפים שונים ומשונים שיוסיפו הרבה הספק על חשבון אמינות או שחיקה מהירה יותר של מצברים.

במקום לשים אגזוז פתוח אנשים פשוט יחליפו חלקים במנועים החשמליים לחוטים עבים יותר או יותר/פחות ליפופים או השד יודע מה.

וזה יהיה פחות ניתן לזיהוי ע"י הדרדסים icon_wink.gif

ומבחינת משקל - כאן האינטרס של הנהג הספורטיבי ופעיל גרינפיס דווקא זהה - שניהם היו רוצים לראות רכבים קלים יותר, כל אחד מסיבותיו הוא: הראשון בגלל ביצועים והתנהגות משובחת, והשני בגלל שצריכת הדלק/אנרגיה מושפעת חד משמעית ממשקל הרכב, במיוחד בנסיעות שאינן שיוט בכביש החוף במהירות קבועה, כמו נסיעה עירונית או טיפוס עליות.

ככה שאני אופטימי, אפילו מאוד...

פורסם

מי שראה את הסרט "אני, רובוט"(סרט נחמד אגב אבל לא מתקרב לאיכות של הספר) בוודאי זוכר את האאודי שבה וויל נהג.

המכונית יודעת לנהוג לגמרי לבדה, במהירויות על, מה שמאפשר לנהג להירגע בדרך לעבודה עם קפה ועיתון או מה שבא לו. אבל כשאתה בוחר, אתה יכול לנהוג.

זה צריך להיות העתיד- עמוס טכנולוגיות, שכולם ניתנות לביטול בלחיצת כפתור אחת.

מצד שני, עם התקדמות הטכנולוגייה, יהיה יותר ויותר קשה לנהוג מכל בחינה אפשרית- עומס, מהירויות וכולי, כך שהרבה אנשים יעדיפו לתת לרכב שלהם לנהוג בעצמו.רק המשוגעים לדבר עוד ינהגו לבדם.אני גאה להיות אחד מהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...