Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות בקשר לאיביי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים עשיתי חשבון בpaypal והוא כבר פעיל אצלי. עכשיו רציתי לישאול במידה ונגיד מצאתי משהו באיביי ואני רוכש אותו עם חשבון הפייפל שלי האם אני חייב להעביר כסף קודם לpaypal ואז רק לבצע את הרכישה או שאני יכול ליקנות באי ביי וpaypal יגבו אוטומאטית את הכסף מהחשבון בנק שלי פה בארץ גם אם למשל בחשבון הפיי פל עצמו אין לי כסף?

השאלה השניה שלי זה אם אני מבקש מהמוכר שירשום שהחבילה עלתה למשל פחות מ50 דולר כשבעצם היא עולה למשל 80 דולר. האם המכס באמת לא יגבה ממני כלום או שהם עושים בדיקות משלהם? אני מתכוון למוצר כמו לוח שעונים או הגה למשל וכו'...

פורסם

בקשר לתשלום בפייפל,אלו השלבים:

-קודם כל כמובן לפני שאתה נותן הצעה תבדוק שאחד מתנאי התשלום הוא פייפל.

-לאחר שווידאת שאכן אפשר לשלם בפייפל,תן הצעה ,כשתזכה תבחר לשלם בפייפל.

-יהיה לך מן מחשבון שיעשה לך סה"כ עם משלוח,אתה צריך להכניס שם מתשמש וסיסמא של חשבון הפייפל שלך וללחוץ "שלם",זהו זה הכסף יועבר אוטומטית מהחשבון שלך לשלו,אתה תקבל במייל קבלה ובזה נגמר סיפור התשלום.

בקשר לתשלום במכס,הכל תלוי בשיקול דעתם,אם יש לך מזל זה יעבור חלק,אם לא הם יחקרו לעומק לראות מה המחיר האמיתי.

בהצלחה.

פורסם

הם יכולים לעשות בדיקות, ולבקש הוכחות שזה באמת המחיר. בד"כ הם לא עושים את זה ומסתמכים על מה שרשום על האריזה.

כשאתה משלם למוכר באיביי ובוחר בPAYPAL, אז הוא אוטומטית לוקח לך כסף מהכרטיס אשראי שקבעת שם בתור אמצעי התשלום שלך.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לפני כמה ימים עשיתי חשבון בpaypal והוא כבר פעיל אצלי. עכשיו רציתי לישאול במידה ונגיד מצאתי משהו באיביי ואני רוכש אותו עם חשבון הפייפל שלי האם אני חייב להעביר כסף קודם לpaypal ואז רק לבצע את הרכישה או שאני יכול ליקנות באי ביי וpaypal יגבו אוטומאטית את הכסף מהחשבון בנק שלי פה בארץ גם אם למשל בחשבון הפיי פל עצמו אין לי כסף? פייפל גובה כסף אוט' מהכרטיס אשראי שלך. אתה תראה את זה בתדפיס החודשי.

השאלה השניה שלי זה אם אני מבקש מהמוכר שירשום שהחבילה עלתה למשל פחות מ50 דולר כשבעצם היא עולה למשל 80 דולר. האם המכס באמת לא יגבה ממני כלום או שהם עושים בדיקות משלהם? אני מתכוון למוצר כמו לוח שעונים או הגה למשל וכו'... אם הוא יכתוב פחות מ50 $ אז המכס לא יבדוק את החבילה. כמובן בגבול הטעם הטוב. שלא תזמין רבעיית מגנזיום ותכתוב שערכם 50$.

איביי
פורסם

תודה על התשובות המהירות.

אם למישהו יש טיפים כלליים בישבילי בכל הנוגע לאיביי אשמח לישמוע מבעלי נסיון.:-)

ועוד שאלה:

במה אז התשלום דרך פייפל עדיף אם אני יכול בעצם לשלם עם הכרטיס שלי ישירות בלי הפייפל בכלל? כלומר אם אתם אומרים שאני לא חייב בעצם להעביר קודם כסף לפייפל במה זה יותר טוב ....

פורסם

נניח ואתה רוצה למכור משהו בEBAY.

אתה יכול לקבל כרטיס אשראי ולהוציא חשבונית? לא, כי סביר להניח שאתה לא עוסק מורשה או חברה בע"מ.

כאן PAYPAL נכנסים לתמונה, ומקבלים עבורך את התשלום באשראי.

עוד טיפים - לעולם אל תחכה יותר מחודשיים מרגע סיום המכירה ועד הגעת המוצר. לאחר חודשיים אתה מאבד את הזכות להגיע ערעור על המכירה, והכסף שלך עבוד.

תשקיע עוד כמה שקלים במשלוח עם ביטוח/משלוח רשום. זה שווה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

והאם זה לא מסוכן שפרטי הכרטיס שלי מופיעים עכשיו בפייפל ואם מישהו יפרוץ הוא יכול לגנוב לי מהחשבון מלא כסף ולא יהיה לי מה לעשות. (לא שיש לי בחשבון מלא כסף אבל תאורטית)

***כלומר לבקש מהמוכר שישלח במשלוח רשום ולהגיד שאני אוסיף כסף על זה?

פורסם

צביקה אתה מטעה אותו,45 יום יש להגיש ערעור לPAY PAL ולא חודשיים!

שנית,גם אם החבילה עולה לך 140$ איפה הבעיה?עד 200$ אין מכס!

על שאר השאלות ענו לך.

פורסם

עד 50$ אין מכס. דובר על כך בהמון שרשורים. כל יום אתה כותב שטויות ?

לפותח השרשור:

אף פעם לא קנית שום דבר באינטרנט ?

מקובל לשלם בכרטיס אשראי ומבחינתי זה גם הכי נוח.

באייביי אני אומנם לא הרבה זמן (3 רכישות עד כה) אבל קניות באינטרנט אני עושה המון (ממייבש שיער ועד מקרר). עד כה לא הייתה שום בעייה.

אל תשכח גם שיש לך ביטוח נגד גניבות בחברת האשראי. חלק מהעמלות החודשיות זה הביטוח שלך נגד נוכלות.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
צביקה אתה מטעה אותו,45 יום יש להגיש ערעור לPAY PAL ולא חודשיים!

שנית,גם אם החבילה עולה לך 140$ איפה הבעיה?עד 200$ אין מכס!

על שאר השאלות ענו לך.

כמו שאמרו - שטויות.

בקבלת חבילות מחו"ל ההגבלה עומדת על 50 דולר.

במקרה ואתה טס, פיזית, לחו"ל - אתה יכול להביא מוצרים עד 200 דולר בלי לשלם על כך מע"מ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
והאם זה לא מסוכן שפרטי הכרטיס שלי מופיעים עכשיו בפייפל ואם מישהו יפרוץ הוא יכול לגנוב לי מהחשבון מלא כסף ולא יהיה לי מה לעשות. (לא שיש לי בחשבון מלא כסף אבל תאורטית)

***כלומר לבקש מהמוכר שישלח במשלוח רשום ולהגיד שאני אוסיף כסף על זה?

אם אתה כל כך חושש מהעובדה שפרטי האשראי שלך באתר, אתה יכול לבחור להזין אותם בכל פעם מחדש.

בכל מקרה, מניסיוני עם חברות האשראי - בכל הפעמים בהם התלוננתי שבוצעה עסקה ללא אישורי קיבלתי מהר מאוד את הכסף בחזרה. בחלק מהחברות אפשר אפילו לראות את פירוט הרכישות באינטרנט ולערער על רכישה בלחיצת כפתור, בלי הסברים מיותרים.

וכן - תבקש מהמוכר ביטוח על המשלוח או משלוח רשום. לאחרונה איבדתי כמה משלוחים בצורה כזאת, וחבל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ערעור ניתן להגיש לפאיפל עד 45 יום מביצוע הפעולה (לא סגירת המכרז)

שים לב מה אתה ממלא בערעור, מילוי לא נכון יגרום לפסילה, ולא תוכל להגיש 2 תלונות על אותה הפעולה

מה שגם בהתחלה זה לא ערעור, אלא דיון, אתה חייב להפוך את זה לערעור תוך 15 יום מפתיחת הדיון. (זה נוהל חדש)

לגבי המכס.

אם תרשום 10 דולר

או 1000000000000 דולר

אין לזה משמעות.

עובדי המכס לא מסתכלים על הרשום

דוג - רכשתי שרשרת וביקשתי מהמוכר לרשום 550 דולר. זה מה שהוא רשם.

מכס לא שילמתי, וגם לא הוזמנתי.

מצד שני, רכשתי מחשב רכב ב4 פאונד, המוכר רשם 5 פאונד, ונדרשתי להגיע למכס להראות קבלה.

לכן, אין שום קשר. החלטת המכס מה לעשות עם החבילה.

אם אתה שולח את זה כ"חבילה" או באנגלית PARCEL אז המכס לא רואה אותה, הוא רק רואה את הקבלה עם הפרטים שלך, כפי שמולאו בסניף הדואר של השולח. אז, אם רשום 10 דולר, זה יתקבל. מדובר על בחור באשנב 7 המשמש כחותמת גומי. חותם על כל מה שלא עבר 50 דולר.

כל "צרור" או דואר רשום, יבדק. (לא בהקרנה)

הם לא מורשים לפתוח את החבילה שלך (מטעמי ביטחון וחדירה לצנעת הפרט) אם לא פיקססת להם את הקבלה.

אם אתה מגיע לשם, הם לא יפתחו את החבילה, אם הקבלה שלך נכונה.

אם פקססת להם קבלה, הם מורשים לפתוח לך את החבילה. אך לא בכל המקרים הם עושים כך.

תהנה.

פורסם

50$ זה כולל משלוח.

אם הזמנת ציור בדולר והמשלוח עלה עוד 50, אתה תשלם מס.

SRACK, אתה לא מדייק.

גם אם שלחת חבילה, הם יכולים לפתוח אותה.

מניסיון.

טיפים:

הבעיה היא לא בעלות המוצר, אלה יותר בסוגו.

1. תקנה טלפון או GPS - בעיה, כנראה לא יעבור ללא אישור משרד התקשורת.

2. חלקי רכב - 47% מס. קריעה.

3. כלל אצבע, אל תזמין חלק שהחיסכון עליו פחות מ-30%.

יש כ"כ הרבה בעיות בדרך, שלא בטוח שזה כדאי בשביל חסכון של כמה שקלים.

4. תבדוק טוב טוב את עלות המכס והיבוא של חלקים, אפשר ליפול שם בענק.

אני הבאתי סט ברקסים, במזל לא פתחו את זה, אחרת זה לא היה נכנס כי אין לי אישור לייבא ברקסים (אביזר בטיחותי).

5. אל תתרגש, אתה הולך להפסיד 500 ש"ח על התלמדות. משהו ייתקע/לא יגיע/מכס גבוה/ וכו'. זאת מדינת ישראל.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אם אתה כל כך חושש מהעובדה שפרטי האשראי שלך באתר, אתה יכול לבחור להזין אותם בכל פעם מחדש.

בכל מקרה, מניסיוני עם חברות האשראי - בכל הפעמים בהם התלוננתי שבוצעה עסקה ללא אישורי קיבלתי מהר מאוד את הכסף בחזרה. בחלק מהחברות אפשר אפילו לראות את פירוט הרכישות באינטרנט ולערער על רכישה בלחיצת כפתור, בלי הסברים מיותרים.

וכן - תבקש מהמוכר ביטוח על המשלוח או משלוח רשום. לאחרונה איבדתי כמה משלוחים בצורה כזאת, וחבל.

אתה נשמע כאילו זה קורה הרבה. אני יכול להתעורר יום אחד ולגלות שמישהו קנה בכסף שלי איזה מחשב או כל חלק שהוא?

ואיפה בדיוק אני מתלונן? אם אני בבנק לאומי והכרטיס הוא מאסטר קארד לאן אני מתקשר/למי אני פונה?

מצטער על השאלות הדביליות אבל אין לי מושג פשוט.

• תוכן חדש...