Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחני הבטיחות של EuroNCAP לא כוללים בדיקה של פגיעה אחורית

סטטיסטיקות אמיתיות של תאונות אמיתיות שחלקן פגיעה מאחור, אלה שאני ראיתי מקובצות לפי סוג דגם של הרכב, אבל לא בחלוקה לגרסאות 4 ו-5 דלתות

רציתי לדעת האם ניתן על אותו סוג רכב להגיד באופן כללי

שגרסת הסדן יותר בטוחה מהטצ'בק או להיפך (בגלל המבנה)

או שלא ניתן לדעת כי זה מעולם לא נבחן, או כי זה תלוי ספציפית בסוג הדגם

פורסם

מבחינה הגיונית נראה שהסדן יותר בטיחותית כי איזור הספיגה מאחור יותר גדול..

אני מניח שזה יותר בטיחותי ליושבים מאחור.

באמת סוגייה מעניינת..

עודד(מסלולים)

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

הוא לא התכוון להשוות רכב X לרכב Y, אלא רכב X בגרסת סדאן לרכב X בגרסת הצ'בק - מגאן הצב'ק מול מגאן סדאן, מי יותר בטוחה?

לדעתי, ההבדל אמור להיות זניח, בהנחה שבסיס הרכב זהה ומכאן כי רוב מימד האורך מתבטא בפח בלבד ולא באיזורים סופגי אנרגיה.

פורסם
תלוי מי היצרן.

רנו מגאן האטצ'בק בטוחה יותר מרוב המכוניות האמריקאיות.

נדמה לי שלא הבנת את השאלה.

השאלה הייתה אם אנחנו מסתכלים על אותו סוג רכב (למשל רנו מגאן)

איזה מהגרסאות שלו יותר בטוחה לפגיעה מאחור, רנו מגאן סדן או הטצ'בק

לא בהשוואה למכונית אחרת

פורסם
הוא לא התכוון להשוות רכב X לרכב Y, אלא רכב X בגרסת סדאן לרכב X בגרסת הצ'בק - מגאן הצב'ק מול מגאן סדאן, מי יותר בטוחה?

לדעתי, ההבדל אמור להיות זניח, בהנחה שבסיס הרכב זהה ומכאן כי רוב מימד האורך מתבטא בפח בלבד ולא באיזורים סופגי אנרגיה.

בדיוק מה שהוא אמר !

ההגיון הבריא אומר שהסדאן בטוחה יותר, כפי שנאמר, איזור ספיגה גדול יותר של המכה.

פורסם

אבל בכל זאת יש לך עוד חצי מטר של פח ופלסטיק. שהם חומרים סופגי אנרגיה.

לפי ההיגיון, סדאן יותר בטוחה.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

סדאן כנראה יותר בטוחה, ולא רק בגלל תוספת האורך והחומר: החלק האחורי של מכוניות סדאן הוא בד"כ קשיח משמעותית מכיוון שמכונית סדאן כמעט תמיד מרוויחה עוד קורת חיזוק אחת מאחור: קורת רוחב מתחת לחלון האחורי שלא קיימת בהאצ'באק.

דרך אגב, קרוב לוודאי שמסיבה זו מכוניות סדאן מתנהגות גם קצת יותר נחמד - למעשה מדובר ב-strut-brace אחורי = הקשחת חלקו האחורי של המרכב = פחות תת היגוי.

מנסיוני עם 306,רנו 19 וסיאט איביזה/קורדובה משני הסוגים, אכן מורגש הבדל.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
תלוי מי היצרן.

רנו מגאן האטצ'בק בטוחה יותר מרוב המכוניות האמריקאיות.

אתה רוצה שאני אכנס בך מאחורה ברוורס עם האימפלה ונבדוק את האמרה הנ"ל? אל תעשה הכללות כאלו לפני שאתה בודק את העובדות שלך לעומק...

כל הפח שהרנו עשויה ממנו, יספיק בדיוק לפגוש וסט ברגים לאמריקאית שלי

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

דרך אגב, קרוב לוודאי שמסיבה זו מכוניות סדאן מתנהגות גם קצת יותר נחמד - למעשה מדובר ב-strut-brace אחורי = הקשחת חלקו האחורי של המרכב = פחות תת היגוי.

.

נקודה מעניינת

כפיצוי ה- SWAY BARS האחוריים במכוניות האטצ' , עבים יותר ממקבילותיהן הסדאניות

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
אבל בכל זאת יש לך עוד חצי מטר של פח ופלסטיק. שהם חומרים סופגי אנרגיה.

לפי ההיגיון, סדאן יותר בטוחה.

לא חצי מטר, אלא יותר לכיוון ה-20-30 ס"מ (תלוי בדגם, בדקתי כמה).

בכל מקרה, לא התחשבתי בקורה שטוענים שקיימת - אני הנחתי שהתוספת היא קוסמטיקה ופח בלבד.

פורסם

V8 ... אני מבטיח לך שהאימפלה החדשה שלך עשויה בדיוק מאותו פח בדיחה ושאני אישית מעדיף בכל יום להיות במגאן כלשהיא מאשר באימפלה בזמן תאונה.

גם אם נגיד והאוטו שלך ישאר יותר שלם - אין לזה שום קשר לאיך אתה תשאר אחרי התאונה.

אני מעדיף שכל המנוע יקרוס , כל האחורה יאבד כל צורה - אבל תא הנוסעים ישאר שלם כל יום - וזה בדיוק התכנון של מכוניות בטיחותיות.

אבל מה אני מבין ? כנראה אני גם מקשיב לאשכנזים האלו מNCAP שמחלקים כוכבים סתם...

חנרו - אם ל306 התייחסנו - אני דווקא מאוד לא מסכים לדוגמא - נהגתי על 4 דלתות 1.8 ועל 5 דלתות - ה4 דלתות היתה רכה יותר והרגישה פחות אוחזת עם העוד טיפה טוסיק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אתה רוצה שאני אכנס בך מאחורה ברוורס עם האימפלה ונבדוק את האמרה הנ"ל? אל תעשה הכללות כאלו לפני שאתה בודק את העובדות שלך לעומק...

כל הפח שהרנו עשויה ממנו, יספיק בדיוק לפגוש וסט ברגים לאמריקאית שלי

אחרי שתיכנס בו ותצטרך שיסיעו אותך לבית חולים, הרי זזה לך חוליה כי המכונית שלך לא סופגת את האנרגיה, זה יהיה מצוין שהאימפלה תישאר שלמה - הוא יוכל להסיע אותך :)

פורסם

מכוניות מרוץ היו עשויות בשנות ה50-60 מפח בלבד כדיי שלא ימעכו בתאונות אבל לאחר מכן הבינו שבתאונה פלסטיקים סופגים אנרגיה אז כיום הפורמולה בנויות להתפרק בזמן תאונה.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם
V8 ... אני מבטיח לך שהאימפלה החדשה שלך עשויה בדיוק מאותו פח בדיחה ושאני אישית מעדיף בכל יום להיות במגאן כלשהיא מאשר באימפלה בזמן תאונה. ליביו
אם 79' זה חדשה בשבילך...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...